Red Bull’un Newey Etkisindeki Son Aracı RB11 Olacak

yazar:

kategori:

ReD Bull’a büyük başarılar ve şampiyonluklar kazandıran Adrian Newey’in etkisinin bulunduğu son araç bu sene kullanılan RB11 olacak. Gelecek seneki araç, Newey’in etkisinin ciddi ölçüde kaybolduğu ilk Red Bull aracı olacak.

Geçen sene takımdan ayrılacağını açıklayan Newey’in yardımları bu seneki araç üzerinde de oldu. Gelecek sene için hazırlanan RB12, Newey liderliğinde tasarlanmayan ilk araç olacak.

Christian Horner “Takımdan çekildi ancak her önceki aracımızda olduğu gibi RB11’de etkisi oldu. Farklılık RB12’den itibaren olacak. Evet, artık o kadar yakın değil ancak Bahreyn’deydi. Hala teknik ekibe danışmanlık yapıyor.” dedi.

Red Bull, 2008’den beri en kötü sezon başlangıcını bu sene yaptı. Horner, henüz RB11’ün gerçek performansını yansıtamadıklarını söyledi.

Horner “Tabi ki aracı geliştirmemiz lazım. Ancak diğer sorunları ortaya çıkarmak için aracın ayarlarından feragat ettik. Bu yüzden daha az downforce oldu ve bu diğer sorunlara neden oldu. Şu anda RB11’de ideal noktada değiliz ancak bu kesinlikle Adrian aracı…”

“Şu an için verebileceğimiz tek cevap: felaket bir başlangıç, harika bir bitiş. Ancak gerçekçi olmalıyız. Sorunlarımız kısa vadede çözülecek sorunlar değil. Şu an için biraz acı çekmemiz gerekiyor. Ve tüm bunlar daha iyi bir gelecek için gerekiyorsa, o acıyı çekmeliyiz.” dedi.


Yorumlar

“Red Bull’un Newey Etkisindeki Son Aracı RB11 Olacak” için 7 yanıt

  1. V for Vendetta filmindeki ünlü cümle aklıma geldi “Fikirlere kurşun işlemez”

    Newey takımdan elini çekse bile aracın ön tarafının düzenlenmesi ve hava akımının sidepodlara ve difüzöre yönlendirilmesi konusunda Redbull’a çok iyi bir miras bıraktı. Kim bilir bundan 3-4 yıl sonra Redbull menşeli aerodinami uzmanı genç insnanların diğer takımlardaki başarılarını konuşuyor oluruz?

    Redbull’u hiçbir zaman küçümsememek gerekir.Takımda Dan Fallows, Rob Marshall ,Paul Monaghan gibi çok iyi isimler var ayrıca Redbull’un rüzgar tüneli ve CFD yazılımı da son derece gelişmiş bir yapıda yani bu adamların ortaya iyi bir araç çıkarmaları için önlerindeki tek engel Renault motoru.(şasi olarak sorunları da olabilir ama temel problem güç ünitesi)

    Şu anda çok zor bir zamandan geçiyorlar ama bu durum en geç yaz arasında çözüme kavuşur gibime geliyor.Renault güç ünitesi Mario Illien güncellemeleri ile bambaşka bir boyuta taşınabilir ve tekrar ön sıralara dönebilir.

    Yani kısacası yaz arasından sonra takımların güncellemeleri ile çok rekabetçi yarışlar izleyebilir tabi Türkiye’de yayın hakkı kimde olur orasını bilmem 😀

  2. Redbull ben ölmeden yakın zaman içerisinde ayrılacaksa bu adam hakkında ayrıntılı bir belgesel görmek isterdim. Yaklaşımlarını toplantılarını çizgilerini merak ediyorum.

  3. O değil Whitmarsh Americas Cup’a geçtikten sonra Newey de geçmeyi planlıyor. Martin’in işler yine ters gidecek 😀

  4. Şu an için biraz acı çekmemiz gerekiyor. Ve tüm bunlar daha iyi bir gelecek için gerekiyorsa, o acıyı çekmeliyiz.” dedi.

    Bu sözleri bende McLaren için düşünüyorum.Bakalım nasıl olacak.

  5. seneye daha da kötü olmasın araç ? madem kullanmayacaksınız neweyi bırakın gelsin ferrariye 😀 gel hele gel 😀

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Vallahi ya ne iyi olur motoru güçlü bir araca nasıl bir paket yapar aman didim

      1. daha sezon bitmedi. Erken öten horozun başını keserler 🙂
        daha son kozlar kullanılmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir