Wolff: “Turbo V6 Formülü Hata Değil”

yazar:

kategori:

Mercedes’in Takım Patronu Toto Wolff, 2014’te spora giren turbo V6 motor formülünün bir hata olduğunu düşünmüyor.

2014’te daha çevreci ve daha ekonomik ancak daha sessiz turbo v6 motorların Formula 1’e girmesinin ardından Mercedes sporu domine etti ve bir çok kesim bu motorlara geçmelerinin hata olduğunu söyledi.

Mercedes’in üstünlüğünün yanında bu motorlar takımlar için de çok daha fazla maliyetli oldu.

Toto Wolff “Bunun bir hata olduğunu düşünmüyorum. Her sporda olduğu gibi açık bir şekilde mücadeleler var. Bu formülün ya da formatın yeteri kadar iyi olduğunu düşünmüyorsanız o zaman kendinizi yeniden icat etmeniz lazım. Ferrari’nin yeniden yükselmesiyle şampiyonada tekrar sıkı mücadele oldu. Son yarışlarda izleme sayılarının arttığına dair işaretler gördük.” dedi.

Bernie Ecclestone spora olan ilginin artması için bazı konularda zorluyor. Wolff, bu çalışmalara destek verdiklerini ancak yine de kendilerini savunacaklarını söyledi.

Wolff “Organizatörler arasında ve sundukları gösteriler arasında farklılıklar var. Ancak gösterinin iyi olup olmadığını değerlendirmek benim görevim değil çünkü ben bilet satmıyorum. Organizatörlerle ya da televizyonlarla ben anlaşma imzalamıyorum. Bu yüzden Bernie’nin çalışmalarını takip etmemiz ve bu görüşmelerin birer parçası olmamız lazım. Oralarda doğru ya da yanlış olduğunu düşündüğümüz şeyleri söylemeliyiz.”

“Benim bakış açıma göre teknolojik açıdan, iletişim açısından, bu sporda kendimizi görme ve sporu görüş açımızdan Mercedes’in fikirlerini masaya yatırması önemli. Ardından karar verecek bir yönetim zaten var.” dedi.


Yorumlar

“Wolff: “Turbo V6 Formülü Hata Değil”” için 12 yanıt

  1. mercedes amg avatarı

    Bugattı bile 1000 küsür hp ayıptır yaa biz bu sporu motorsporlarının zirvesi diye sevdik. illa devir turbo devriyse o yüzden turbolu motor yapcaksan koy turbolu v10 minimum 1500 hp hem ses olsun hemde biz tamam şimdi bu spor motorsporlarının zirvesi diyelim. Bu spor kısıtlama sporu degil. Abartmak gibi olmasın sokak aralarında gezen abartılı şahinler bile daha yüksek ses veriyo. Sonuçta 1.6 aynı hacime sahipler:)

  2. “bu sporda kendimizi görme ve sporu görüş açımızdan” hep aynı teranevi yaklaşımlar böyle birileri şampiyon oluyor dominasyon yapıyor Formula 1 de sadece yazık diyorum….
    Sonra Zonda R’a aston’a biz motor veriyoruz diye artislik yaparlar yürüt bakalım Zonda’yla beraber o hatasız formulünüzün esamesi okunuyor mu…

  3. Nicolas Anelka avatarı
    Nicolas Anelka

    V8 motorlara dönülmesi çok anlamsız olur.eğer v10 dönülmeyecekse atmosferik matorlarin anlami kalmadi pek. V6 turbolar,yakit akis limiti kaldirilip ve bazi yenilikler ile gayette guzel olur.V8 geri donmesine karşiyim.

  4. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    V8 geri dönerse süper olur zaten.Helede F2012 Ferrari'nin sesi müthişti ıslık sesi falan çok iyiydi.Gelelim V6'ya büyük ihtimal böyle devam edecek.Eğer yakıt akışı limiti kaldırılırsa Zaten motor devri ve beygir gücü yükselecek toto wolff 15-20 kg daha artarsa 1000hp'e çıkılabilir dedi.Bu yakıt akışı işi bozuyor.Bence kesinlikle kaldırılmalı şu limit işi

    1. doğru nokta yakıt akış limitini kaldırırsan ses bunun iki katına çıkacaktır

      1. Çıkmaz!
        sesin salt yakıt akışı, hp ile ilgisi yok sesi ilk önce hacim-devir ikilisi sonra egsoz manifoltu basar….
        düz devir artışıyla ses gürüldemez vızıltı artar sadece… hacim artmadan bu iş eski DB lere yaklaşık şekilde olmaz. Geçmişin 12-13k lık yüksek hacim çok silindir motorları bunlardan çok çok daha fazla ses basıyordu.

  5. OtonomAktor avatarı

    https://www.youtube.com/watch?v=hpvuu5MfaSk

    bu sesin olması lazım f1 de. elektrik süpürgesi sesi değil.

    1. yaramızı deştin şimdi oldu mu bu 😀

      1. OtonomAktor avatarı

        🙂 her gün içleniyorum ah ah ulan 😀

  6. önde olana hayat güzel 🙂

    arkaya düşünce Renault ve Red Bull gibi başlardınız eleştirilere

  7. Gerçek Turbo V6 bu değil 🙂

  8. Tek isteğim seslerin geri dönmesi ama hiç umut yok gibi bu konuda da.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir