Force India: Lastikleri Takımlar Seçmeli

yazar:

kategori:

Force India’dan Otmar Szafnauer, takımların her yarış için iki lastik tercihi yapmasına izin verilmesi gerektiğini söyledi.

Pirelli, her yarış hafta sonuna süper yumuşak, yumuşak, orta ve sert lastiktan iki tanesini seçerek gidiyor.

Ama Force India, bu seçimin takımlar tarafından yapılması gerektiğine inanıyor.

Szafnauer “Ekipler, kullanmak istediği iki lastiği yarıştan 4 hafta önce söylerse, Pirelli’nin bunları üretmek için yeterli zamanı olur”

“Yaptığımız lastik seçimleri yarıştan önce perşembe gününe kadar bir sır olarak saklanabilir. Daha sonra gün boyunca hakkında konuşacağınız bir şey olurdu” dedi.


Yorumlar

“Force India: Lastikleri Takımlar Seçmeli” için 4 yanıt

  1. teklif güzelde bu işlerde şike döner birileri önceden hangi takımın ne kullanacağını öğrenir bir şekilde… ama pirelli her yarış için 3 farklı hamurda lastik getirir antrenmanlarda takımlar dener yarışta en az 2 farklı hamur kullanılmak zorunda olur ve yarışa kim ne lastikle çıkacaksa son ana kadar takımlarda saklı kalır hangi takımın hangi lastiği kullandığını ve dolayısıyla stratejisini pistte görürsek o zaman belki olabilir … ancak önceden hangi lastiği istediği birileri tarafından (fia pirelli) bu işte acayip sıkıntılar çıkar meydana … para için adamlar şekilden şekile giriyorlar …. bu söylediğim şekilde de kullanılmayan hamur fazladan üretilmiş olur o da ayrı konu 😀

  2. Bence harikulade bir fikir. Bu vakte kadar kimsenin ortaya atmadığına şaşırıyorum.

    1. aslında daha önce de bu fikir gündeme gelmişti. yine force ındia getirmiş olabilir. çok iyi hatırlıyorum böyle bir haber yaptığımı

  3. Gayet mantıklı bir öneri, stratejileri çeşitlendirme anlamındada iyi olur, tek sorun güvenlik kaygısı..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir