Villeneuve: “Alonso Ferrari’den Ayrılarak Hata Yaptı”

yazar:

kategori:

Eski şampiyonlardan Jacques Villeneuve, Fernando Alonso’nun bu sene için Ferrari’den ayrılarak McLaren’e geçmesiyle hata yaptığını düşünüyor.

Ferrari’de geçirdiği 5 senede şampiyonluk yaşayamayan Alonso sene sonunda takımdan ayrılarak eski takımı McLaren’e dönmüştü. Alonso’nun ayrılmasının ardından Ferrari zirveye yaklaşırken McLaren ise gridin arkasında mücadele ediyor.

Villeneuve “Ferrari’den ayrılmak açık bir şekilde hataydı. Onlarda 3-4 sene daha geçirip emekli olabilir ya da 2007’deki gibi onlarla kazanmak istiyorsa McLaren’e geçebilirdi.”

“Alonso bu seneki Ferrari ile şampiyonluk mücadelesi verebilirdi. Bu hamle ile Alonso kariyerini bitirmiş olabilir. Daha fazla şampiyonluk, hatta yarış kazanamayabilir.” dedi.

Honda’nın şampiyonluk şansı için Villeneuve “Onlarla çalıştım. Çok yavaş bir kültür olabilir ve bu onların belli şeyleri yapmasını engeller.” dedi.

 


Yorumlar

“Villeneuve: “Alonso Ferrari’den Ayrılarak Hata Yaptı”” için 24 yanıt

  1. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Ferrari gelişemese ve geçen yıl ki gibi bir konumda olsaydı da şimdi herkes: ”Alonso doğru karar verdi, En azından hiçbir şey kaybetmedi” diyecekleri. McLaren zirveye çıkarsa ki ben inanıyorum herkes Alonso’nun aldığı riskli kararın doğruluğundan bahsedecek.

    Hamilton Mercedes’e giderken herkes hata yaptı diyordu. Şimdi ise tam tersi durum geçerli

    Alonso’da da aynısı olur.

    Şuan sezon daha çok yeni. Ferrari şampiyon olamazsa Alonso ne kaybedecek? Adam zaten 5 yılda 3 kez 2. oldu.

    Şampiyon olamadıktan sonra ha 2. olmuşsun ha 12. olmuşsun. Hiç farketmez. 2.likleri kimse hatırlamaz. Şurada 10 yıl önce kim şampiyon oldu desek herkes bilir ama kim 2. oldu desek düşünürüz değil mi?

    Alonso’nun amacı şampiyon olmak. Ferrari’de emekli olana kadar 2.olsa kariyerine ne katacaktı?

  2. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
    Alonso.ElNano #ForzaJules

    Ferrari bu gelisimi sezonun tamamina yayarsa, o zaman bu karar bir hata olarak degerlendirilebilir. Bu uzun bir mevzu, ama kimse 5 sezon boyunca yerine getirilmeyen sozlerden sonra, Alonso’dan gelecege yonelik ışık vermeyen bir takimda kalmasini bekleyemezdi. Ayrica, biz fanlari icin otada batsa bokada batsa, isterse gridin en yavas aracinda da yarissa Fernando Alonso Fernando Alonso’dur. Bizim icin degeri hic bir sartta azalmaz.

  3. villeunueve haklı kendiside o zamanın kazanan takımı bırakıp para için sürünen bar hondaya gitmişti :)))

    1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
      Alonso.ElNano #ForzaJules

      Mesele luks ve para olsaydi, Alonso Ferrari’yi birakmazdi. Villeneuve, McLaren yerine parayi tercih etti. Alonso’da basari icin Ferrari’yi birakti.

      1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
        Fernando Alonso 05-06

        Alonsonun sırf neyi bıraktığı görmek için Ferrariyle son yarış videosunu izlemek yeterli
        Fernando Alonso documentary: Last race with Ferrari.
        https://www.youtube.com/watch?v=qxVEr-fXZ5s zaten videonun sonunda Abudabhı sılamada arac yıne arızlanıyordu ve video boyunca Alonsonun yuzunde hep bi mutsuz ifade yer aldığı belli oluyo bence Mclarene geçmekle doğru olanı yaptı.Mclaren kademe kademe geliştikçe Fernandonunda performansı o derece artıcaktır emınım…Şampiyonluk alırmı almaz mı okadarı bılınmez ama en kısa zamanda ön sıradakılere zor anlar yaşatacak duruma gelmesini umuyorum…

  4. yeni bir alonso “x” araçla şampiyon olur söylemi
    insanlar bıkmadılar aynı kasedi çevirip dinlemekden

  5. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Madem Alonso bu kadar şansız niye 2006nın dökülen Mclarenine gitmeyi niye tercih etti ters mantıkla bakarsak Kimi Ferrariye gitmeyip Mclarende kalsaydı 2007 ve 2008 i kazanabilirdi

    Kimi kaç sene yarıştığı takımdaki gelişimi farkmı edemedi mi hatta Mikada Kiminin Ferrariye gecerek hata yaptığını söylemiştiAlonso mademki kendi için yarışıyor niye bırakıp gitti Ferrariyi 1.pilotluk onda sponsor onda kendine göre tasarlanan arac onda en azından her yarış ilk beşte eee demekki bu iş şans işi oluyorsa olur olmazsa olmaz

    1. Mclaren 2009a kadar istikrarli bir sekilde en kotu iki senede bir iyi arac ureten takimdi. Renaultnun butcesi belliydi ve daha buyuk takima gecmek istedi. Ferraride schumi oldugu icin ve o donemde ferrari ile dusman olduklari icin (yada ferrari schunacher donemi sonrasi kimi ile ilgilendigi icin) tarihin en iyi 2. Takimina “çocukluk hayaline” gitti. bunda sasiracak birsey yok.

  6. esas soru şu: alonso ferrari’den ayrılmasaydı, ferrari bu kadar iyi bir araç yapabilir miydi? yoksa yine alonso’ya güvenip aman yanlış birşey olmasın diye yine sınırda bir araç mı üreteceklerdi? ha yine sınırda bir araç ürettiler o ayrı, ferrari’nin ellerindeki pilotlarla şampiyonluk kazanılması için mercedesle eşit değil, onlardan daha hızlı bir araç yapılması gerekiyor, ve bu sene bu zor gibi. aslında şuanda ferrari’nin en çok ihtiyacı olduğu şey alonso, alonso’nun en çok ihtiyacı olduğu şey ise ferrari.

    son 5 yıldır araçta fazla agresif olmamaları alonso yüzündendi. ferrari’nin tarihinde belki ilk kez bir pilot kendi isteğiyle ayrılınca adamlar uyandı, dur bir dakika yahu, ne yapıyoruz gibi bir duruma düştüler. ellerinde alonso olmadığını anladıkları anda da, araca yöneldiler. yoksa gerçek olan hamilton da olmayınca hangi pilotu alırsan al kötü araç yaparsan mclaren gibi ortalıkta görünmeyeceğindi.

    alonso gitmeseydi ferrari’de bu uyanış olmazdı, vettel’e 80 milyon$ verilip alınmazdı, vettel 80 milyon etmiyor, burdaki amaç alonso’nun ayrılacağını farkeden ferrari’nin durumu kurtarmaya çalışması. “sen ayrılırsan ayrıl, bize kimler geliyor” gibi bir hava.

    1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
      Fernando Alonso 05-06

      üstad hoş geldin +1000

    2. Yani zamanında takımda Şumi gibi basit pilot olduğu için o kadar iyi araç çıkardılar.

      Hayatımda bu kadar içi boş bir düşünceden çıkan yorum görmemiştim 🙂

    3. SebastianVettel05 avatarı
      SebastianVettel05

      alo bu araçla şampiyon olabilirdi miydi evet veya hayır bunu bilemeyiz çünkü geçen seneki ferrari rainin tarzına hiç ama hiç uymamıştı evet alonsaya mağlup olabilir ama bu fark 19 yarış varsa 10-9 olur bu seneki araç raikonene uyuyor aracın ön tarafından istediği hissi alıyor belki de bu araç alonsoya uygun olmayacaktı.
      ayrıca
      ”ferrari’nin ellerindeki pilotlarla şampiyonluk kazanılması için mercedesle eşit değil, onlardan daha hızlı bir araç yapılması gerekiyor” 4 yarışta mercedesi gayet güzel zorlamış bir de galibiyet çıkarmış pilot ikilisi için bu kanıya nasıl vardın anlayamıyorum. mercedes ve ferrarinin hızları aşağı yukarı aynı olsa şampiyonluk ferrariler arasında döner kafanı bu işlere fazla yorma.

      1. Aynen Ferrari 0.4 daha bulsun Mercedes pilotlarına nasıl ayar vereceklerini herkes görecek ki zaten görüyor.

        Şuan bile Mercedes açık bir şekilde hızlı olmasına rağmen 4 yarış koşuldu bunların neredeyse ikisini Ferrari kazanıyordu.E adama sormazlar mi açık bir şekilde yavas olan araç pilot farkıyla kazanmıyor da neyden kazanıyor.Malezya da Vettel bahreynde Kimi aracın üstüne çıkmışlardır.Ferrarinin olması gereken yerin üstünde bitirmişler.

        Suana kadar Mercedes pilotlarından böyle bir yarış göremedik.

        Kimi ritmini bulduğunda istediği aracı bulduğunda şuanda pistte bulunan bütün pilotları dağıtacak bir adam.Hamilton dediğiniz adamın işi iki kötü yarışa bakar.İki üç yarış kötü gitsin biraz baskı altına girmeye başlasın saçmalamaya başladığını hepimiz göreceğiz.Önemli olan o baskıyı yaratmak.

        Azıcık bir gelişim olayların seyrini tamamen değiştirecek.

        1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
          Fernando Alonso 05-06

          Ferrari 0.4 bulsun vanayı kısan Mgp de cebinden enaz bi 0.5 cıkarır değişen bişey olmaz 😉

  7. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Bu demeçler hep boşuna, Ferrari sezonu 3. bitirebilecek bence. Kaza ile kazanılan bir yarıştan sonra ortada pekde bişey olmadığı görüldü. Araçta gerçekten muazzam bir potansiyel olsa Vettel 20 tur Bottas’ın arkasında dolanmazdı. Bırak geçmeyi geçemeyi deneyemedi bile.

    1. pek de ortada bir şey yok? geçen senenin sürünen Ferrari’si geçen seneyi domine eden Mercedes’in hemen arkasında. 4 yarışın birisini haklarıyla kazandılar, dördünde de podyuma çıktılar ve ikisinde Mercedes’i geçmeyi başardılar. Arkalarında yer alan Williams’ın bariz önündeler. Daha ne yapacaklar?

      Alonso farklılık peşinden koşup McLaren’e giderken (ben de Ferrari’nin bu kadar gelişeceğini düşünmüyordum ve bu hamleyi kaydadeğer buluyordum) Ferrari şaşırtarak Mercedes’in arkasına yapıştı. Herkese hakkını vermek lazım. Vettel’in Bottas’ı geçememesi araçtaki sorundan kaynaklanabilir, düzlük hızından kaynaklanabilir ya da sürücüden kaynaklanabilir vs. Geçiş yapamamasına bakarak aracın kötü olduğu yorumunu yapamayız.

      Villeneuve’ün Alonso’nun bu araçla şampiyon olur yorumuna gelince… Her sene zaten Alonso’yu bir araçla şampiyon ediyor kendisi. Yanlış hatırlamıyorsam daha önce Lotus aracı için de benzer ifadeleri kullanmıştı.

      Alonso pist üstünde çok iyi bir pilot ama bazı şeyleri yanlış okuyor olsa gerek. 2008’de Red Bull’dan kendisine gelen teklifi geleceği iyi değerlendirerek kabul etseydi belki de yıllarca art arda şampiyon olacaktı. Evet Red Bull o dönemde pek iyi bir takım değildi ancak aynısı Hamilton Mercedes’e geçerken de söz konusuydu. O dönemde herkes attan indi eşeğe bindi diye Hamilton’u eleştirdi ancak uzun vadede Hamilton’un kararı doğru çıktı. Benzer bir hamleyi Alonso 2008’de yapabilirdi…

      Ha Honda ile böyle bir hamle yapmak istedi ama bunun ne kadar doğru olduğunu muhtemelen 3 sene sonra göreceğiz.

      1. Burak Karaküdük avatarı
        Burak Karaküdük

        Abdullah güzel özetlemiş.Aynı şeyleri defalarca söyledik ama bakmak ve görmek ayrı olaylar.Arkadaş sezonu nasıl izliyor anlamadım.Gerçeklerden hayli uzak bir yorum.

  8. Mclaren şuan test kmni bile bitiremedi, paket normal şekilde çalıştığında Willams ile aynı düzeyde olacaklar, bekleyelim…

  9. Yarıştan sonra doğru stratejiyi belirlemek kolaydır

  10. Yıllar önce,mclarenden mercedes’e geçen hamilton içinde kafada soru işaretleri vardı. Acaba diye..mercedes mükemmel bir araç yaptı ve bugünkü hali ortada.amaaaa tam tersi de olabilirdi.ee sonrada kimse çıkıp demedi bu adam niye mercedes’e geçti diye.aynı şey şimdi fernando için geçerli.Hangi pilot olursa olsun iyi ya da kötü tercih yapabilir. bu ne vill’i ilgilendirir ne de bizleri.adamların hayatından aldığı özel kararlardan kime ne..honda bu sene sezon başından en önde olsaydı ne konuşulacaktı? Boş boş demeçler.psikolojik baskılar.pilot olmak zor..

    1. bir yere kadar haklısın ama hamilton ile alonsonun ki aynı değil alonsonunki daha büyük riskti ve şu ana kadar durum ortada risk tutmadı … hamilton ise zaten motorların değişeceği belli olmuştu ve mercedes önceden hazırlamaya başlamıştı aracı e üstüne lastik testleri kuralar koyulurken görüşmeler felan .. bunları hama söylemişlerdir … ve o da kazanan araçta olmayı istemiştir haklı aracın hakkını da veriyor ama ham ile alonun riskleri aynı değil …

  11. Hehe bunlar niye ayrılmadan önce demeç vermiyorlar da herşey olup bittikten sonra demeç veriyorlar. Ferrari iyi çıkınca konuşmak kolay, ferrari kötü çıksaydı bu sene alonso Ferrari’den ayrılarak iyi yaptı diyeceklerdi. Ağzı olan Konuşuyor işte ….

  12. Uzun zamandan beri ilk defa Ferrari aracında şampiyonluğa layık, umut veren bir performans görüyorum. Alonso Ferrari’den ayrılabileceği onca vakit arasından en kötü zamanı tercih etti.

  13. Rockçı villeneuve gene albüm satamadı besbelli. Gündemde kalma çabaları vol. 3000 :)) ulan Alonso kariyerinin sonunda olsa ne olur koskoca Mclaren Fernando emekli olana kadar kazanacak araç yapamaz mı sanıyorsun..?!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir