Fernando Alonso İle Söyleşi

yazar:

kategori:

Fernando Alonso: Şüphesiz çok özel. Her pilot bir gün Scuderia Ferrari’ye geçmek ister ve benim bu hayalim gerçek pşdı ve oldukça mutluyum. 2010’daki mücadeleye hazırım.

Sonunda bu haberlerin çıkması ile ne kadar rahatladın?

FA: Aslında çok şey değişmedi. Gelecek sene süreceğim için mutluyum çünkü biz 2011 için anlaşmaya yakındık ancak son bir kaç günde değişiklik oldu ve bu hayalin gerçekleşmesi için bir sene daha beklemeyeceğim için çok mutluyum.

Efsane Michael Schumacher’in orada kazandıklarına karşı sen ne yapacaksın, 5 şampiyonluk?

FA: Bu açıkçası kolay olmayacak ve Michael’in yaptığı gibi çok fazla şampiyonluk kazanmak isterim ancak bu çok zor olacak. Kariyerim için mümkün olan en iyi takıma, Ferrari’ye, gidiyorum ve onlarla mücadele tutkum ve yarışta % 100’ümü verme gibi bir çok şeyi paylaşıyorum. Burası kariyerim için en iyi yer.

Kendinle birlikte bazı mühendisleri takıma götürmek istediğin doğru mu?

FA: Hayır, bazı şeyler yazıldı ancak onlar doğru değildi. Ferrari’ye kimseyi götürme planım yok. Onlar yeteri kadar profesyoneller ve Formula 1’deki en iyi insanlar bu yüzden onlar en iyi aracı üretebilecekler.

Şu ana kadar İspanya ulusunun umutları oldun, artık aynı zamanda İtalyanların da umudu olacaksın neler hissediyorsun?

FA: İyi bir şey olduğunu düşünüyorum. Gelecek sene sonuçların iyi olup olmadını göreceğiz. Ancak Ferrari sadece İtalya’yla alakalı değil, tüm dünyada taraftarları var. Tatile nereye giderseniz gidin Ferrari şapkalı turistler görürsünüz. Bunu hissedebiliyorum ve bunu hissetmek harika çünkü Ferrari’nin sadece bir takım olmadığının farkına varıyorsunuz.

Ferrari’ye ne götürebilirsin?

FA: Umarım sürücü olarak onların araçlarından  maksimum performansı çıkarabilirim ve araç dışında takımın parçası olup mümkün olduğu kadar profesyonel olup en iyi aracı üretmelerine ve en iyi performansı kazandırmaya yardımcı olabilirim. Tüm pilotlar bunu yapmaya çalışır ve bazen başarılı olursunuz.

Felipe ile ilişkilerin nasıl?

FA: İyi bir ilişkimiz var. Felipe çok hızlı bir sürücü ve iyi bir kişiliğe sahip, her ikimiz de Latin’iz, bu iyi olacak ve Felipe uzun yıllardan beri takımda bu yüzden takıma mümkün olduğu kadar kısa sürede adpte olmamda yardımcı olabilir. 2008’de Felipe ile iyi arkadaşlığımız vardı ve aynı zamanda takımdaki Giancarlo’yla da. Benim için çok iyi olacak çünkü Renault’ta Giancarlo ile iki sene takım arkadaşı olduk ve şimdi takıma adapte olmamda yardımcı olacak.

Anlaşmayı ne zaman imzaladın?

FA: Çok geç, bu hafa.

Renault’ta yerine kimin geçeceğini düşünüyorsun?

FA: Fikrim yok ancak umarım şu anda olduğu gibi yarışlar ve şampiyonluk için mücadele eden birisi olur. Gerçekten bilmiyorum.

Ferrari’ye şu anda sahip olmadıkları neyi kazandırabileceği düşünüyorsun?

FA: Gerçekten bilmiyorum, birlikte neler yapabileceğimizi bilmiyorum. Ancak çalışabiliriz, şu anda çalıştıkları gibi. Ancak ben tüm bilgi ve deneyimlerimi sunacağımı garantileyebilirim ve 365 gün Ferrari için çalışacağım.

Ferrari ile çalışmaya ne zaman başlayacaksın, son yarıştan hemen sonra mı?

FA: Şu anda bir şeye karar verilmedi.

Yarış mühendisin kim olacak?

FA: Bilmiyorum.

Bu geçiş hakkında Flavio ile görüştün mü?

FA: Evet, tabiki. 2011 için görüşme yaparken 2 ay önce Flavio ile bağlantıdaydım ve son günlerde 2010 için her şey belirlendiğinde yine bağlantıda oldum. Flavio ile konuştum ve benim için çok mutlu oldu çünkü Ferrari’nin ne anlama geldiğini biliyorum ve kariyerim için çok mutlu.

 Anlıyoruz ki Kimi, McLaren’e katılacak. Onun Lewis ile nasıl geçineceğini düşünüyorsun?

FA: Bu geçişin gerçekleşmesini beklemeliyiz, çünkü şu anda söyletiden başka bir şey yok. bu yüzden gerçekleşmeden bu konuda bir şey söylememek daha iyi.

Hangi Ferrari model yol aracına sahip olmak istediğine karar verdin mi?

FA: Hayır, karar vermedim. Ama bu konu şu anda aklımdaki diğerlerine göre daha az önemli.” 

Yerine geçmesi için Renault’a kimi önerirsin?

FA: Biliyorsunuz Kubica’yı düşünürüm. En iyi arkadaşlarımdan biri ve dünyadaki en iyi pilotlardan biri. Eğer bir şansları varsa O’nu öneririm”

Ne değişti de Ferrari’ye bir sene önce geçtin?

FA: Bilmiyorum. Bu, onlara sorulması gereken bir soru.

Dünya şampiyonluğunu kazanma konusunda Rubens ve Jenson arasında bir tercihin var mı?

FA: Hayır, dürüst olmak gerekirse tercihim yok. Her ikisi de çok iyi adam ve şampiyonluğu kazanmayı hak ediyorlar. Ama sahip olduğu avantaj ile Jenson’un, şampiyonluğu kazanmak için gerçekten yüksek bir şansı olduğunu düşünüyorum. %90 (kazanacak)”

Renault’tan ayrılmıştın ve sonra geri dönmüştün. Bunu tekrar yapacak mısın?

FA: Bana göre bunu söylemek imkânsız. Gerçekten Ferrari’nin son takımım olacağını düşünüyorum. Söylediğim gibi, Takım değiştirmek için Ferrari’den ayrılmak bana göre geri atılan bir adımdır. Ferrari, bir takımdan fazlasıdır ve kariyerimi orada sonlandırmak istiyorum

Anlaşma ne kadar sürelik?

FA: Bazı opsiyonların da bulunduğu 3 senelik bir anlaşma. Bu yüzden umarım istedim sürece devam edebilirim ve kariyerimi buradaki bir çok galibiyet ile sonlandırırım

Ferrari’ye geçerek bütün zamanların en iyi pilotu olabileceğini düşünüyor musun?

FA: Formula 1’de kimin daha iyi olduğunu söylemek bana göre imkânsız. Geçmişte bazı rekabetçi araçlara sahip olduğum için şanslıyım ve araç iyi olduğunda işimi yapabildiğimi kanıtladım. Bu yüzden Ferrari ile rekabetçi bir araca sahip olacağımızdan eminim. Formula 1 tarahinin en iyileri onlar ve en iyi araçları yapmaya devame decekler. O halde yarışlar ve şampiyonluklar kazanacak performans ortaya koyacaklarına eminim. Şu anda bunlar sadece birer umut”

Flavio nasıl? İntikam istiyor mu?

FA: Telefonla görüştüm ama şu anda endişeli görünmüyor. Dün sahilde rahatlıyordu, bu yüzden o açlığa sahip olduğunu düşünmüyorum.

Ferrari adına şampiyon olmak ne ifade ediyor?

FA: Cevaı çok kolay. Oldukça mutlu olacağım. Şampiyon olmak, özel bir şey ve Ferrari ile bunu yapmak daha da özel olacaktır. Ama henüz bunu tecrübe etmediğim için sze bir şey söyleyemem”


Yorumlar

  1. özkan kalayci avatarı
    özkan kalayci

    diğer sayfalara döktüren arkadaşlar nerdesiniz? buraya da yazın bir şeyler.
    kurtuğunuz komplo teorierinin aksine, her şeye cevap vermiş.takıntınız kaldı mı? yoksa hep kalacak mı takıntılarınız?

  2. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    iyi konusmuş.

  3. Evet bende katılıyorum çok orantılı konuşmuş. Bu kadar kısa olmasına rağmen çok fazla şey anlatıyor. Cevapları çok güzel. Olaylara dair bilgi alınıp, ön görüde bulunabiliniyor söylediklerinden.

    Bu dönemde saçma ve çok iddialı açıklamalar yapmamak tüm tarafları mutlu eder…

  4. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Olması gereken en iyi demeç ne çok övünmüş nede yanlış birşey söylemiş inşallah başarılı oluruz. söylediğim gibi inşallah araca çabuk alışırsın…

  5. dur bakalım ne tür hatalar bulunacak :))

  6. http://www.formula1.com/news/interviews/2009/10/10023.html

    burada orijinali var. hani bazi arkadaslar cevirileri takinti yapiyor veya begenmiyor ya, o yuzden veriyorum 🙂

  7. Mclaren e geçerkende çocukluk hayalim demişti sadece bir yıl sürdü o zamanlar her kez ferrariye gitmek ister demiyordu

  8. ne kadar güzel bi söyleşi olmuş. hiç bitsin istemedim yani:)) teşekkürler trf1
    Ne değişti de Ferrari'ye bir sene önce geçtin?

    FA: Bilmiyorum. Bu, onlara sorulması gereken bir soru.

    bencede..

  9. Çok güzel bir söyleşi olmuş gerçekten bende ferraride başarılı olmasını çok istiyorum yeni şampiyonlukların gelmesini ve mutlu olmasını umarım tüm dilekleri gerçek olur alonsonun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir