Alonso: Yeni Araçlar Eski Duyguları Vermiyor

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, yeni Formula 1’deki araçların eski tadı vermediğini söyledi.

Formula 1 2014 yılında V6 turbo motorlara geçti ve araçlar düzlüklerde daha yüksek süratlere ulaşmasına karşın daha elektronik ve aynı zamanda motor sesi daha az.

Formula 1 gridinin en tecrübeli isimlerinden Fernando Alonso, yeni araçların eskiye oranla daha kötü olduğuna inanıyor.

Alonso “Araçların farklı olduğunu düşünüyorum. Daha ağırlar ve daha yavaşlar. Çin’deki yarışta en hızlı tur 1.43’tü. 2004 yılında ise bu 1.33’lerdeydi. Yani yeni araçlar 10 saniye daha yavaş ve kullanırken aynı duyguları vermiyor”

“Öte yandan rekabetçi olabilmek ve diğerleri ile mücadele edebilmek için eskiden daha zeki olmanız gerekiyordu ve durum hala aynı.”

“Bazen arkadaşlarımla kartinge gidiyorum ve 50 kilometre hızda bile olsa çok eğleniyorum. Daha hızlı veya daha yavaş olmanızın bir anlamı yok. Ben de öyle yapıyorum, rekabetin tadını çıkarıyorum” dedi.


Yorumlar

“Alonso: Yeni Araçlar Eski Duyguları Vermiyor” için 19 yanıt

  1. Eskiden arabalar birbirine yakindi gerisi surucu kabiliyetine kaliyordu ama maalesef artik araclar arasinda buyuk fark var button gibi alonso gibi super pilotlar bile kabiliyetleriyle bu kadar buyuk farki kapatamiyorlar ne yayazikki.En onde 2 tane adam birbiriyle cekisiyor ama eskiden ongrupta 6-7 pilot yakin olurdu son tura kadar keyif alirdik artik sadece ilk turu izlerken keyif alabiliyorum sonra pilotlar kopuyor heyecan kalmıyor.

    1. Eskiden arabalar birbirine yakın değildi. Ferrari alıp başını giderdi (2000li yılların başından bahsediyoum) Ama yine de zevkliydi. Çünkü gerçek pistlerde gerçek pilotlar gerçek motorlu araçlarda gerçek yarışlar yapıyordu. Fren pedalının ucunda potansiyometre olan araçtan ne beklersin ki? (En basit örnek)

  2. F1 e yakışan v10 1000 beygir ve tamamen mekanik araçlardır, elktronik fren nedir abi, elektronik direksiyon nedir, elektronik süspansiyon nedir, 2 turda parçalanan lastikleri saymıyorum bile..

  3. Bora Vardar avatarı

    vay arkadaş hayatımda alonso ya katılabileceğimi hiç düşünmemiştim ama doğru söylüyor.Bu sadece formula 1 için değil yol araçlarında da böyle.sene 74 peder bey murat la tr turuna çıkıyor yolda problem olduğunda ben hallediyordum diyor. bende su anda omega var ya arkadaş arabaya dokunamıyorsun her taraf sensör dolu.Otomasyon kötü bişey.

    1. Opel’e işin ehli değilseniz pek ellemeyin zaten. 🙂 Vectra’dan biliyorum, bir parçayı değişmek için kel alâka yerleri sökmeniz gerekebiliyor bazen.

      1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
        Fernando Alonso 05-06

        zamanında bizim köye Alman malı bi biçerdöver getirmişlerdi usta bozulunca dağıtıp tekrar toplardı arada fazla malzemede cıkardı 😀 Bu almanlar ne salak adam fazla malzeme koymuşlar araca boşuna derdi biçerdöver 1dönüm sürdükten sonra dağılırdı 😀 şimdi onlar bile elektronik 😀

        1. Ahah. 🙂 Vectra’ya da Xenon far, far yıkama, otomatik far yükseklik ayarını koyup far sensörünü koymamış Hans amcalar. 🙂

          1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
            Fernando Alonso 05-06

            😀

      2. Bora Vardar avatarı

        yok yok anlarım ya başka modelleri için bilemicemde omega konusunda iyiyimdir.15 senedir 2 . omega ama haklısın dediğinde 😀

        1. Anlıyorsanız sıkıntı yok. 2.5 V6 Omega ile Almanya’dan gelen tanıdıklarım var, oradan biliyorum ben de. 🙂 Güzel arabadır.

  4. Ben de başlığı okuyunca 2 sene önceyle falan kıyaslıyor sandıydım. 10 sene öncesiyle tabi ki devasa bir fark olacak.

  5. hep kazansa aynı şeyleri söyler miydi bilmiyorum ama doğru söylüyor 😀

  6. Hızlı araçlar olduğunu düşünen Ricciardo’ya da iki kelam bir şey söyleseydin keşke.
    F1 saflığını kaybetti bana göre. O kadar çok elektronik var ki eskiden hissederek bastıkları gaz ve fren pedalı aynı tepkileri vermiyor. Fren stillerini, gaza basma stillerini değiştirdi bütün pilotlar.
    En mantıklısı eskiye dönüp üstüne bir şeyler katmak. F1’in buna ihtiyacı var ama o kadar çok beyinsiz var ki artık sadece şirketlerinin piyasa değerini düşünüyorlar Formula 1 umurlarında değil.

  7. Doğru konuşmuş. Şu anki F1 çok ruhsuz.

  8. Aynen katılıyorum. Hız değil, önemli olan limitlere ulaşabilmek ve bazen de tıpkı Senna’nın söylediği gibi o limitleri aşmak.

  9. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Alonso ilk 5 te olmayınca tadı çıkmıyor be 🙂 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir