Alesi, Genç Schumi’ye Gösterilen Medya İlgisinden Endişeli

yazar:

kategori:

Eski F1 pilotu Jean Alesi, Michael Schumacher’in 16 yaşındaki oğlunu çevreleyen medyadan endişeli.

Genç Alman pilot Formula 1 yolunda adım adım ilerliyor ve geçen hafta Formula 4’deki ilk zaferine ulaştı.

Bununla birlikte Schumacher’e büyük bir basın ilgisi var ve bu durum Alesi’yi rahatsız ediyor.

Tuttosport’a konuşan Alesi “Kazandığı ilk zaferin ardından babasının genlerini taşıdığı ortada.”

“Mick benim çocuğum gibi, herhangi bir kıskançlığım yok. Ama tüm basının gözünün onun üzerinde olması endişe verici. Michael olsaydı, onun medya pozu vermesine izin vermezdi” dedi.


Yorumlar

“Alesi, Genç Schumi’ye Gösterilen Medya İlgisinden Endişeli” için 8 yanıt

  1. Babası başında olsaydı daha iyi olurdu ama Michael’in oğluna medya ilgisine karşı ne yapması gerektiğini tembihlediğinden eminim.

    1. aynen zaten annesi ve schuminin menajeri sabine ablamız muhtemelen büyük yardımcı olacaktır …

  2. Onur Gentas avatarı

    Bu çocuğun üstünde çok baskı oluşacak. Schumacher gibi bir pilotun oğlu ve herkes aynı başarıyı ondan da bekliyor.Bir kaç başarısız sonuç alsa psikolojik açıdan ciddi anlamda etkilenir. Rahat bıraksalar yeteneklerini çok daha iyi gösterebilir.

  3. Michael Schumacher’e oğlu Formula 1’de yarışçı olmak istese idi ona nasıl bir tavsiyede bulunacağı sorulduğunda:

    “I would prefer to steer him away from the racing track on to some golf course because I have seen with Jacques Villeneuve or Damon Hill, or even with my own brother Ralf, what a burden a name can be.”

  4. bence ünlü pilotların oğulları kesinlikle babaları ile aynı işi yapmamalı… hele hele 7 dünya şampiyonluğu kazanmış schumacher in oğlu iseniz en son tercih edeceğiniz meslek araba yarışı olmalı… birincisi babası çok başarılı olduğu için direk onunla karşılaşıralacak.. hadi diyelim babası verstappen in babası gibi sıradan bir pilottu… burada da sorun bu çocukların biraz fazla rahat yetişmesi.. bu da en üste çıkmak için gerekli olan fedekarlığı gösteremeyecekleri anlamına geliyor.. kendilerini belki bir yere kadar zorlayacaklar ama bir yerden sonra “koy gitsin” diyeceklerdir.. geçen sene hamilton ın bir lafı vardı.. rosberg benim kadar aç değil diye, bunun nedeni olarakda ben babamın küçük partmanında bir koltukta veya bir vanın arkasında yatarak büyürken, nico monacado özel uçaklar, yatlarla büyüdü, ikimiz tabiki aynı şekilde aç değiliz demişti… ki aslında bu da çok önemli bir faktör…

  5. babası olsaydı… haklı zamanında padokta diğer pilotlar basına poz verirken schumi hiç oralı bile olmaz, ralf’ ide bu işlere girişmesini istemez onuda alır ferrari motorhome una gider ora-da otururdu diye bi demeç vardı trulli ydi sanırsam bunu söyleyen …

    dedikleri gibi michael bu durumlara pek sıcak bakmazdı

  6. Medya pozundan kastı bu ilgi yüzünden şımaracak diye endişeleniyorsa, hiç sanmıyorum. Babası onu bu yaşına kadar kendi gibi büyütmüştür eminim ayrıca annesi de yanında onun. Tek annesi de değil Vettel’de yanında, Alesi’de çocuğum gibi dediğine göre muhakkak onu kollarlar. Şımaracağını düşünmüyorum o yüzden.
    Eğer Schumacher ismi yüzünden baskı altında olduğunu düşünüyorsa ilk haftasında yarış kazanabildiğine göre pek önemsemiyordur o baskıları.

  7. Babası başında olsaydı Mick daha iyi öğrenme süreci geçirebilirdi.Vereceği çok şey vardı çocuğuna.Buna rağmen diğer bütün çocuklara göre sınırsız imkana sahip, çok çalışıp üstüne koyabilir umarım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir