Project Cars: Spa. Yağmur.


Yorumlar

“Project Cars: Spa. Yağmur.” için 15 yanıt

  1. LFS, R FACTOR,GTR1, GTR2, GTR EVO, RACE 07 üzerine ASETTO CORSA, PROJECT CARS oyunlarına sahip, LFS TR klanında eski bir sürücü olarak yorum yapayım,

    – Asetto Corsa da Eu Rouge virajını lotus 98T ile gaz kesmeden, yere yapışmış gibi 280km/h hızla geçebilirsiniz. Aynı şeyi PCARS da denerseniz araç hangi kanat ayarlarında olursa olsun understeer olacaktır ve soldaki bariyere yapışırsınız. AC kötü bir oyun değil ancak “fizik sistemi süper” argümanı yanlış. Bunu yapımcılar oyuncu çekebilmek için bir reklam sloganı olarak ortaya attılar ve şimdilik en süper fizik sistemi bu oyundadır denemez. Bittiğinde tekrar dener yorum yaparım.

    – Project Cars öncelikle piyasa oyunu değil. Community Assisted Racing Simulator (CARS). Yani daha önceden oyuna backing yapmış insanların tavsiyeleri, feedbackleri üzerine yapılıyor ve araç araç yaklaşımları var. Bir aracı mükemmelleştirmeden diğerine geçilmiyor. Yine sonradan fikirler değişirse, tekrar ele alınıyor. Oyuncular time triallarda farklı setuplarla derece yapıyor, en iyi dereceyi yapanların konfigürasyonları inceleniyor. Gerçekçilik olması açısından düzenleme yapılıyor. F1 2014 ile benzeten kardeşimin yaşı gençtir, yardımları tamamen kapatıp iyi bir direksiyonla online derece yapmaya kalkışırsa f1 2014 ün arcade olduğunu görecektir. Bu simulasyon değildir diyenlere de aldanmayın.

    Neticede AC ve PCARS şu an geliştirilmekte olan en iyi yarış simulatörleri.

    1. Hah şöyle bilen adam başka oluyor 😀 +1

    2. lotus 98t ile eau rouge full gaz dönülemiyor muydu zamanında f1 de..

      AC de hangi turbo yüzdesinde 280 le full gaz dönebiliyorsunuz??

      1. Bahsettigim sey sadece o virajla ilgili degil. Genel olarak ac de cok fazla sag ayak ve kontra kasmadan rahatlikla oynaniyor ancak pcarsda bu araci kontrol etmek ac ye gore oldukca zor. Ozellikle turbonun yuksek basincla devreye girdigi devirlerde ki aniden patinaja sebep oluyor ; ac de hicbir zorluk cekmedim, lotus 98t gibi oldukca kolay oversteer olan bir aracin bu denli kolay kullanimi gercekci degil.

        eau rouge muazzam ve ani bir yukseklik farki karakterinde oldugu icin yer etkili araclarda yuksek hizla gecilmesi imkansiza yakin bir viraj. Modern f1 araclariyla kiyaslama dahi yapilamaz.

  2. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    F1 2014 game daha iyi ya ne bu böyle 🙂

  3. su oyunu sisirdikleri kadar olsa gam yemeyecegim,grafiklerle goz boyamaya calisan arcade bir oyundan fazlası değil ( erken erişimi 2011’de aldım,zaman zamanda açıp bakıyorum fark var mı diye,sallıyor değilim )

    NOT : Dirt Rally çıktı,diğer Dirt oyunlarına göre fiziği iyi,ralli sevenler kaçırmasın

    1. Oynamadım bilmiyorum ama videolardan izlediğim kadarıyla limitlerde oynayanlar ve sağlam bir direksiyon setiyle oynayanlara force feedback olayı sağlam gibi gözüküyor. Ama tabi sırf yol tutuşunu hissetsinler diye gerçek dışı bir güç veriliyorsa direksiyonlara bilemem. 8 Mayısta yenisi çıkacakmış o nasıl olur bilmiyorum.
      Mesela Rene Rast Le Mans’a normal takım simülasyonu dışında bu oyunla hazırlanıyor.
      https://www.youtube.com/watch?v=1Q9QCfHgyX0

      Onun dışında şu videoda adam fena sürmüyor. Video’yu kötü kaydettiği için grafikleri güzel çıkmamış ama sürüş açısından bu fena değil gibi duruyor.
      https://www.youtube.com/watch?v=C-kMXwz-5fk

      Grafikleri de ilk 3’e girecek kadar güzel. Bunu 720p60’da izlememe rağmen gayet güzel gözüküyor.
      https://www.youtube.com/watch?v=mYitd-3BrYM

      Tekrar söyleyeyim oynamadım sadece videolara bakarak yorum yaptım. Bir gün denersem o zaman daha detaylı yorum atabilirim.

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        Arkadaşın dediği gibi göz boyuyorlar o kadar abartılcak bir oyun değil bu.ben F1 2013-2014 serilerini oynadım daha güzel daha aksiyonlu F1-2013’te efsaneler yarışı var :)) Ayrıca şu paylaştığın monaco pistini doğru düzgün tur atarak geçemedim f1 pilotları nasıl o kadar hızda o kadar ufak yerden gidiyorlar anlamış değilim :))

        1. Codemasters’la karşılaştırma yapmadım sadece oyun hakkın fikir sundum. F1 2013 videolarını da izledim efsane yarışlar var orda dediğin gibi. Ben en son F1 2010’u oynamıştım oda bilgisayarda oyun koluyla. Oyun koluyla bile güzel turlar çıkartabiliyordum o biraz oyunu çözmenle alakalı. Monaco çok dikkat isteyen bir pist ve genellikle kulaklıkla oynardım o pisti çünkü dışarıdan gelen herhangi bir ses hemen dikkatini dağıtıyor. Monaco’da da dikkat dağıldığı anda duvarla bütünleşebiliyorsun 😀 Sağlam bir direksiyonla hep neler yapabileceğimi merak ettim fırsat olmadı bir türlü almaya bir gün alırım umarım.
          Bu oyuna gelirsek oynamadığım için sadece videolara bakarak yorum yaptım o yüzden oynayanların fikri daha ön plana çıkıyor benim için, şuan oynanış açısından bir fikrim yok.

        2. Project cars ın bence en önemli özelliği pistlerin zeminini birebir yapmaları mesela bi nurburgring nordschleife tur attığınızda aracın nasıl sektiğini hissediyorsunuz ki bu da gerçekçi sürüş adına en önemlisi keza araçların verdiği tepkiler gereğinden hızlı girerseniz viraja aracın önünü kaybediyorsunuz ve torku yüksek bi araçta direk 1. viteste ful gaz verirseniz spin atarsınınz, yani ben bu oyunun üreticisi değilim ticaretini yapmıyorum ama gerçek sürüş hissini bu oyunda hissettim, codemastersın f1 serileri daha çok eğlence amaçlı arcade bi seri ama yeni dirt rallyle sime döndüler f1 2015 içinde 1 yıldır uğraşıyorlar onun da simülasyona yakın olacağını düşünüyorum 7 haziran mı neydi onun çıkış tarihi de

      2. Frafiklere diyecek birşey yok,o konuda hakkını yiyemeyiz

        lisanssız araç,pistleri lisanslasalar ve fizikleri iyileştirseler güzel olabilirdi. ( oyundaki bazı araç ve pistler sallamasyon adlı ) Fakat oyun piyasasında iyi fizik demek = az para kazanmak demek.Yapımcılar da bunu bildiklerinden eskiden çok iyi bir sim olan Netkar Pro dahi yeni nesilde fizikleri yumuşatılıp,grafikleri iyileştirilerek Assetto Corsa’ya dönmüştür.

        Bu oyuna geri dönersek ffb tepkileri oldukça yapaydı,reklam için yarış pilotuna sürdürmekle olmuyor maalesef.Birkaç lazerli pist var ama onlarda değil iRacing,Assetto Corsa’nın dahi gerisinde.

        Bunu oynamak yerine en kötü ihtimalle Assetto Corsa oynanmalı.Zevk için oynayanlar olabilir ama çıkıp sim demeleri gülünç.Arka kanatsız F1 aracı sürülüyor,downforce aşkına !! 😀

        1. Dediğim gibi oyunun oynanışı hakkın fikrim yok sadece videolara bakarak yorum yaptım.
          Reklam amaçlı yarış pilotu yarıştırmak için Rene Rast doğru seçim mi bilmiyorum.
          Dediğin gibi araçların çoğu özellikle Formula tipleri A-B diye ayrılıyor sanırsam. Lisans konusunda F1 şuan için Codemasters’ta galiba öyle biliyorum o yüzdendir belkide.
          Diğer oyunlara da denk geldim ama fazla izlemedim bu özellikle grafik açısından baya ilgimi çektiği için takip ediyordum. Sim konusuna gelince ben demedim 😀 onlar diyorsa bilemem.
          Sen ffb yapay diyince aklıma izlediğim videolardan bütün araçların neredeyse her viraj çıkışında aynı kontrayı vermesi geldi. 8 mayısta yenisi çıkıyormuş eğer onda sürüş deneyimini geliştirdilerse oyun grafikleriyle birlikte muazzam bir hal alır.

          1. yok ben seni kast ederek demedim, ama diyen o kadar çok ki 🙂

            lisanstan kastım Formula araçları değil, diğer araçlardı ki çoğunu lisanslamışlar galiba ama pistler hala uydurma adlı ( Besos – Catalunya, Loire 24 – La Sarthe,Spa – Belgian Forest,Eifelwald – Nurburgring gibi )

        2. Evet o olayı ben de gördüm son derece saçma ama formula a aracında ilk viteste tam gaz ver bakalım ne oluyo bi de code nin serisinde yap aynısını f1 2014 de araba boğuluyor normalde kontra yapsan bile spin atabilirsin yani eksikllikleri olabilir ama göz boyama için demek biraz saçma ha tam simulayon mu hiçbir oyun firması tam simülasyon yapmaz simülasyona yakın yarı sim yarı arcade yapar yoksa oynayabilen kitle bellidir ve yalnız onlar oynar, tam simülasyon olanlarda vardır ama onların da grafikleri 2000 li yıllardan kalma gibi olur 😀 öyle oynarım diyorsanız oynarsınız 😀

  4. Heveslendim ya. 🙂 Ama başlangıç için Pagani falan almayın, direk gömersiniz. Düşük güçlü, RWD bir araç öneririm. 1 Series M Coupe gibi mesela.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir