Efsanenin Efsane Sözleri …

yazar:

kategori:

Arkadaşlar  umarım  beğenirsiniz

* Kazanan bir pilotun neler hissettiğini asla anlıyamazsınız.çünkü Kask anlasilmaz duyguları içersinde saklar …

* İkinci bitiren sadece birinci kaybedendir …

* Problemsiz kazanmak çok güç. Savaşmak, Zaman HarCaMaK zorundasın bütün inancın, idealin bu olmalı eğer savaşamıyorsan baştan kaybetmişsindir ve sen bir hiçsindir bütün bunlar için mücadele etmelisin …

* Yarislar, rakiplerle mücadele benim kanımdadır, benim bir pArçAm ve hayatımın bir bölümüdür.Eğer sonuçta hayatıma mal olacak bir kaza geçireceksem, tek DİLEĞİM herşeyin bir anda ve hemen olmasıdır.Tekerlekli sandalye’ye mahkum kalmak istemem veya hastane köşelerinde yıllarca sürünmek te istemem.Yasayacaksam , Herseyimle ve bir bütün olarak yaşamalıyım.Yarım olarak yaşamak beni mahveder …

* Bu Turda en iyiyim ve bunu size kanıtlayacağım.bir dahaki Turda da kanıtlayacağım ve ondan sonrakinde de kanıtlayacağım …

* Yarış herkes için zor şartlarda geçti ama zor benim hırsımı hırsımda azmimi tetikliyor.bugün bizim çocuklara yarışmayı öğrettim bir sonraki yarış ise uçmayı öğreteceğim …

* Risksiz bir Sürüş düşünemiyorum, her pilot kendini geliştirmeli, her pilotun kendi limitleri var benim ki diğerlerinin biraz üstünde …

* Tekerlekli sandalyede yaşlanmak yerine 300 kilometrelik / h ile duvara çarparak ölmeyi tercih ederim …

Senin gibisi gelir mi bir daha Senna Efsane için söylenmiş sözler:

* Basın mensupları prost a niye geçildiğini soruyor.prostun cevabı şu

“Ben bu takımda yarıştığım sürece düz yolda senna beni geçer.senna yarış sonrası şampanyala ıslanır, ben ise sadece ter kokarım.”

* Ona karşı yarışabildiğim için kendimle gurur duyuyorum, bi profesyonel olarak saygı duyduğum tek pilot, sennanın onuruna bidaha asla f1 koltuğuna oturmayacağım … Alaein Prost

* Ayrton, Michaelde bu Standartları başka boyuta taşıdı sadece hayallerimizde görebileceğimiz standartlar koydu bize …

* “O kağıt üstünde bir aracı rakibinden bir saniye daha yavaş sürebilirdi de.Böyle bir durumda rakibinizi mağlup edemeyeceğinizi düşünürsünüz.Pilotların% 99’u bunu kabul edecek ve diyeceklerdir ki” haftaya yeni bir motor ile beraber yine burada olacağız “. Ayrton böyle değildi. O ‘en hızlı olabilirim’ diye düşünür ve bunu yapardı da.Hayal kurmuyordu.Sadece yapıyordu. “

-Gerhard Berger

UNUTMADIK unutmayacağız Kalbimizdesin Ayrton Senna

Paylaşan   HAKAN KÖŞ


Yorumlar

  1. Bu kadar duydusal olduğumu bilmiyordum şu an kendimi tutamıyorum ve bıraktım başladım ağlamaya, tarifsiz bir üzüntü yaşıyorum.MSC… meyer ne kadarda içimizden birisi olmuşsun.

  2. gokhan_senna avatarı

    belgeselini izlersen anlarsın canım 🙂

  3. yazını beğenmedim.Ayrton sözlerini beğendim bide "Risksiz bir Sürüş düşünemiyorum, her pilot kendini geliştirmeli, her pilotun kendi limitleri var benim ki diğerlerinin biraz üstünde …"Michael Schumacherin sözü.

  4. senna guven avatarı

    Arkadaşlar Merhaba;

    Musab Bera ve Emre Yılmaz'ın merak ettiği soruyu cevaplandırmak için F1 Racing dergisinin Tarihin en hızlı 50 pilotu araştırmasını buldum.(hatırlayanlarınız vardır)

    1- Senna
    2-Schumacher
    ….

    Neye göre hesaplandı?
    Jüri kendilerine göre 1. ye 20 2. ye 19 puan verdi.Pilotların istatistikleri, gp startları,sıralama turlarında elde edilen zamanlar üzerinden yapıldı.Kıyaslama kimin daha hızlı tu zamanı kaydettiğine dayanıyor ve bize söz konusu pilotun takım arkadaşlarından daha hızlı olduğunun yüzdesini veriyor.Pilotun takım arkadaşı olmaksızın katıldığı yarışlar hesaba katılmadı.
    pol pozisyonları yüzdesi, katılınan sıralam seansı sayısına olan orandan en hızlı tur zamanları yüzdesiyse start alınan yarışa olan orandan elde edildi(biraz karmaşık görünüyor)
    Jürinin bazıları:
    martin brundle, nick fry, eddie jordan, sam michael, max mosley, stirling moss, keke roseberg, pat symonds, jean todt, mario thiessen ve charlie whting..

    Senna'nın sayfasının altındaki bir kaç cümle:
    Diğer tüm meslektaşlarının sıradangörünmesini sağlayan çok az sayıdaki bu spor dehalarıyla ilgili(pele örneği verilmiş) söz konusu olduğu gibi istatistikler hikayenin sadece yarısıydı. 88 de monaco da sıralama turlarında aynı arabayı kullanan takım arkadaşı prost tan 1.5 saniye daha hızlıydı-insanı hala büyülüyor sıralamanın ardından böylesi bir hızı nereden geldiğini açıklamakta kendisinin bile zorlanması ise o büyüyü hala gizemli kılıyor.aynı şekilde donington da diğer herkesin buz pateni sahasında sarhoşlar gibi sola kaydığı sırılsıklam asfaltta olağanüstü bir yol tutuş elde etmeyi becermişti(6.sıradan kalkıp tek tur bitmeden liderlik ve startta hepsini geçmedi)
    peki o kusursuz bir f1 sürücüsümüydü ? hayır fazlasıyla acımasızdı. bazen çılgınlık derecesinde.ama f1 otomobilini onun ihtişamıyla 80 lerin sonunda 90 ların başında neredeyse herhangi bir sıralama seansının son saniyelerinde daha hızlı kullanan kimse varmıydı?kesinlikle yok. olamaz.o yalnızca hızlı değildi o hızın ne olduğunu tanımladı.Ayrton senna nın gizemi, Michael da olmayan şey Ayrton kariyeri boyunca "o" anı beklerken gazı dürtme yönündeki tuhaf eğilimiydi.onun aksine michael ders kitaplarında rastlanabilecek türden bir sabır gösteriyordu.

    iki büyük pilota saygılarımla….

  5. Emre Yılmaz avatarı

    ittifakla en iyi pilot olduğu söyleniyor bu neye göre söyleniyor yarıştığı yarış sayısı ve puanlara bakıyorum. kimi ve alonso ortalamalarında şumi nin çok altında…fastest lap çok aşağılarda…ne özelliği vardıda en iyi dendi açıklarsanız sevinirim.

    formula 1 istatistiklere hem bağlı olan bir spor hem de bağlı olmayan bir spor. senna istatistiklerden daha çok sürüşüyle, felsefesiyle bu spora çok şey kattı. istatistik önemli fakat kesinlikle her şey değil. en iyi pilot ittifakına gelince ben orada duruyorum (bakınız: michael schumacher)

  6. Ben senna nın yarıştığı zamanlarda f1 ile ilgili değildim ne yazık ki,ama şimdi youtube de izleyince gözyaşlarımı tutamadım,hele şumi ile çarpıştığı bir sahne var daha sonra şucmaher e nasihatta bulunur gibi konuşması yokmu bitirdi beni resmen

  7. f1 e yürek veren ve f1'i bir yerlere taşıdı bu efsaneler.(scumacher,prost,deyvın hill ve kimi vs.)
    belkide işe gönül verdikleri için bizim gönlümüzde efsaneler

  8. tekerlekli sandalye yerine 300 km hızla ölmek sanırım bu dileği dua yerine geçmiş ve bu yolda can vermiş. efsane değil gerçek bir değer…cahilliğime verin bir soru soracağım. ittifakla en iyi pilot olduğu söyleniyor bu neye göre söyleniyor yarıştığı yarış sayısı ve puanlara bakıyorum. kimi ve alonso ortalamalarında şumi nin çok altında…fastest lap çok aşağılarda…ne özelliği vardıda en iyi dendi açıklarsanız sevinirim.

  9. Emre Yılmaz avatarı

    Çok büyük bir pilot. Efsane gerçekten de . Bir Schumici olarak çok çok saygı duyuyorum. Kıyaslama da yapmayacağım.

  10. Arkadaşlar şu yazının imla hatalarını M1CHAEL. in yazdıklarını da katarak düzeltirsek daha güzel olcak bence..

  11. "O kağıt üstünde bir aracı rakibinden bir saniye daha yavaş sürebilirdi de.Böyle bir durumda rakibinizi mağlup edemeyeceğinizi düşünürsünüz.Pilotların% 99'u bunu kabul edecek ve diyeceklerdir ki" haftaya yeni bir motor ile beraber yine burada olacağız ". Ayrton böyle değildi. O 'en hızlı olabilirim' diye düşünür ve bunu yapardı da.Hayal kurmuyordu.Sadece yapıyordu. "

  12. Ayton senna f1 dünyasına gelmiş gecmiş en büyük pilot ne olursa olsun o her zaman öyle kalıcaktır….
    f1 ile bütün olduğunu zaten sözleri ile herşey ortada en çok güzel kelimeleri ise…
    Tekerlekli sandalyede yaşlanmak yerine 300 kilometrelik / h ile duvara çarparak ölmeyi tercih ederim …
    * Yarış herkes için zor şartlarda geçti ama zor benim hırsımı hırsımda azmimi tetikliyor.bugün bizim çocuklara yarışmayı öğrettim bir sonraki yarış ise uçmayı öğreteceğim …
    Zaten bu sözleri nasıl pilot olduğunu açıklıyor,Sen daima bizimlesin ayton senna…………

  13. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Sennanın efsane olmasındaki en büyük faktörlerden biride bence; Zirvedeyken ve hala birçok kişinin idolü iken yarışlarda ve elim bir şekilde aramızdan ayrılmasıydı. Aynı durumda Schumi içinde çok endişelendim ama neyse ki bunu yaşamadım. Gerçek pilotlar, diğer pilotların ölümüne gerçekten çok üzülüyorlar.

    Son olarak söylemeliyim ki Titanic'in batışı ne kadar dramatikse; Sennanın ölümüde o kadar dramatik. Aklımızda hep aynı Senna olarak kalacak… İkiside ölümsüzlüğe kavuştular.. Oysa Titanic'in kardeş gemisi Brittanic ( Titanic'in ikizi)yıllarca hizmet verdi ve Titanic'in ölümsüzlüğüne kavuşamadan söküldü gitti….

  14. Eline sağlık. http://www.trf1.net/forum/viewtopic.php?f=74&t=5135

    bu başlıkta Senna ile ilgili daha çok ayrıntı bulabilirsiniz.

  15. teşekkürler hakan. (seni aradım kadehlerdeki dudak izlerinde) en bu mısralar kadar güzel olmuş…

  16. Abdullah beyin uyarısı yerinde bir de Hakan Köş yazılarınızda şu yazıma biraz daha dikkat ederseniz çok güzel olur. Çok fazla basit harf hatası var. Büyüyü bozuyor.

    Senna "Kazanan bir pilotun neler hissettiğini asla anlıyamazsınız. Çünkü kask anlaşılmaz duyguları içersinde saklar."

    Senna "Hiçbir sorunla karşılaşmadan kazanmak çok zordur. Kazanmak için savaşmak zorundasınız ve çoğu zaman, bu savaş kendi inançlarımız ve amaçlarınız uğruna başka insanları yenmekle kazanılıyor. Kendi görüşünüz, kendi fikirleriniz, kendi kişiliğiniz herşeyin üzerinde. Eğer sıkı savaşmazsanız, kendi çizdiğiniz yolu kaybediyorsunuz ve bu yolu kaybederseniz, hiçkimse olup çıkarsınız. Bu yola sadık kalmak için, mücadeleden yılmamak gerekiyor ve bazen gerçekten kavga etmeniz."

    Senna "it`s very hard to win without any problems. to win, you have to fight. and many times, this fight means to indispose in certain ways with some people, to prevail your beliefs. your point of view, your ideas and your personality above everything. if you don`t fight hard, you lose your own way. and if you lose your own way, you`re nobody. so, to achieve this line of conduct, you have to fight very hard. and in many times, you really have to fight."

    Senna: "Bir renk, sporun içinde olmanın bir yolu, benim hayalim. F1'den ayrılmadan önce onlar için süreceğim." (Ferrari için)

    Senna "Alain hep sıkı bir rakibim oldu"

    Schumacher "Senna benim kahramanımdı"

    Alain Prost "Eğer Ayrton'u hayatta yarışmak dışında başka şeylerin de olduğuna ikna edebilseydim, bu benim için kişisel bir zafer olurdu."

    Derek Warwick "Ayrton bize sadece hayallerimizde görebileceğimiz standartlar koydu, Michaelde bu standartları başka boyuta taşıdı."

    Michael Schumacher "Hiç bir zaman kendi limitlerime ulaşamadım. Beni daha hızlı olmaktan alıkoyan hep aracın limitleri olmuştur. Kendi limitlerim değil."

    Alain Prost,1982 "Gilles Villeneuve son büyük yarışçıydı. Geriye kalan bizler sadece bir grup iyi profesyoneliz."

    Ayrılığın adı, noktası Tamburello… Anıları halen taze olan Ayrton ve Roland'ı hüzünle anıyorum…

    M1chael "Bir nesli F1'le tanıştıran, hayran eden, ülkesinde Pele'den daha fazla sevilen, Michael Schumacher gibi beni de tüm F1 yaşamımda ayrılığı ile ilk defa ağlatan, kimsenin unutamadığı kahraman."

    İzlemenizi tavsiye ederim : Adeus Senna http://www.youtube.com/watch?v=m-uhJUNnH9M

    http://www.youtube.com/watch?v=Yjfew54PgvQ&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=JgAgq-ZiPlM&feature=related

  17. Kim doydu ki Senna'ya! Hatırlıyorum da bi manuel vites değiştirişi ve aynı zamanda virajlarda o ağır direksiyonla boğuşması, frendi gazdı falan; o ne sürüştü öyle yahu ölüyordum hayranlıktan.

  18. Büyük, en büyük pilot! Senna o meşhur kazayı yaptığında ihtimal vermedim-vermek istemedim ama pit duvarında ağlamaktan ayakta duramayanları gördüğümde sanki içimden buharlı tren geçiyordu, öyle bir üzüntüyü o zamana kadar hiç yaşamamıştım; anlatamam ki..

  19. anladım abi uyardığın için tşk ederim ayrıca rahatszıklık veriyorsa kaldıra bilirsiniz alınmam saygılarımla

  20. Hakan, bundan sonra tam olarak kendi hazırladığın içerikleri paylaşırsan mutlu olurum. umarım anlatabilmişimdir.

    Teşekkürler

  21. teşekkür ederim arkadaşlarım evet o gelmiş geçmiş en iyi f1 pilotuydu sözleri olsun centirmenliği olsun hepsiyle yeteneğiyle dört dörtlük bir pilottu beni etkileyen duygulandıran bir hafta öce bir açıklama yapıyor işte eğer bir gün hayatıma mal olacak bir kaza yaparsam herşeyin bir anda olup bitmesini isterim diyor tekerlekli sandalyeye maruz kalmak istemem hastane köşelerinde de sürünmek istemem diyor eğer yaşayacaksam herşeyimle bir bütün olarak yaşamak isterim diyor çünkü YARIŞAMAK BENİ MAHVEDER DİYOR

  22. cok guzel bir paylasim. keske cok daha uzun olsaydi. her biri soyle bir cerceve yapilacak kadar degerli.

    ayrica senna cok aciksozlu ve iddialiymis. bunun yaninda prost'un aciklamalari da mukemmel. en buyuk rakibi hakkinda boyle konusmasi, bilemiyorum.

    keske hem pist ici hem de pist disi mucadeleler senna-prost'unki gibi olsa. ozluyoruz.

    umarim (olasi) kimi-lewis ikilisi de bu adamlra gibi olabilir. rai pek konusmuyor, eyvallah. lewis de biraz az konusursa, sorun yok. yaris-pilotak hatalari da yok. caylak degil artik, baya olgunlasti. 2008 bahreyn gibi seyler yasamayiz heralde canim artik, dimi ama 😛

    kiyasiya bir mucadele bizi bekliyor demektir. bakalim, hayirlisi olsun…

  23. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    çok güzel bir yazı olmuş beni çok etkiledi tebrik ederim emeğine sağlık Hakan Köş…

    "Tekerlekli sandalyede yaşlanmak yerine 300 kilometrelik / h ile duvara çarparak ölmeyi tercih ederim" vega_nitro'nun söylediği gibi bu söz onun realitesi olmuş

  24. abi sizi kalpten tebrik ediyorum emeğinize sağlık…

  25. benim ilk duyduğum f1 haberiydi onun ölümü ama sonra onun gerçek bir efsane olduğunu duydum ve öğrendim onu hiç bi zaman unutmadık unutmuyacağız herkese iyi akşamlar

  26. bişey değill elif hanım ben çok seviyorum bu sözleri okurum herzaman ama duygulandığım da olur elde değil şimdi keşkee yaşasaydı

  27. elif çivici avatarı

    gözlerim doldu..bu güzel sözleri bir kez daha hatırlattığınız için teşekkürler hakan köş beyefendi

  28. senna süper bir pilotdu hele kaza yapan takım arkadaşımıydı yada başka bir pilotmuydu sıralama turundaa arabasını kenara çekip kaza yapan pilotu arabadan çıkarmış süper işte bunu günümüzde hangi pilot yapar

  29. bu yazıyı bır yerden hatrlyrm sanki =))

  30. mehmet ceviz avatarı

    eksik bilgi vermişim.polü alırken 1 saniye fark.yani en yakın rakibine 1 saniye.senna adı geçince heyecan işte

  31. "* Tekerlekli sandalyede yaşlanmak yerine 300 kilometrelik / h ile duvara çarparak ölmeyi tercih ederim …"

    Bu söz Senna'nın realitesi oldu. Yarışmak bir yaşam biçimiydi kendisi için. Çok merak etmekteyim acaba 1994 Imoladaki kaza olmasaydı ve Senna hayatta olsaydı şimdi neler olacaktı çok merak etmekteyim.

  32. beğendiğiniz için tşk ederim evet unutmayacağız efsaneyi ayrıca aramıza hoşgeldin

  33. mehmet ceviz avatarı

    çok şeyler yazmak istiyorum.ama toparlayamıyorum.senna olunca akan sular durur.sadece monaco da sıralama turlarında takım arkadaşına(prost)1 saniye fark atması bile herkese yeter…

  34. ben trf1'e yeni katıldım ve ilk yorumumu yapıyorum…çok güzel bi yazı olmuş emeğine sağlık ve seninde söylediğin gibi
    Ayrton SENNA'yı unutmadık unutmayacağız
    KALBİMİZDESİN!!!

  35. hazırlamam da emeği geçen yasin başpınar arkadaşıma tşk ederim ilk önce ama benim gönderdiğim resim bu değildi

  36. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    iyimiş.ama benim (eskilerden) pilotum gilles villeneuve dür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir