Sauber: “F1’de Fransız Devrimi Yapılmalı”

yazar:

kategori:

Sauber takımı, FIA’nın eski başkanı Max Mosley’in daha serbest kurallar altında bütçe sınırı uygulanması fikrine destek verdiğini açıkladı.

Mosley, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında bütçe sınırı fikrini hatırlatmış, bunun kuralları serbestleştirerek uygulanması halinde büyük bir rekabet ortamı oluşturacağını söylemişti.

Monisha Kaltenborn “Takım olarak her zaman bütçe sınırının tek mantıklı yol olduğunu söyledik. Öyle olursa ne kadar harcama yapman gerektiği konusunda sağlıklı bir ortam oluşur.”

“Max’ın fikri teknik ve mühendislik açısından mücadeleyi ortaya çıkarır.”

“Bu konudan maksimumu çıkarmak için daha iyi bir konsept göremiyorum. F1’de rekabet gerekli.”

“F1’de temelde yarış önemlidir ancak mühendislik de önemlidir.”

“Max iyi bir fikir açıkladı. Ve bugünkü F1’de bir vizyon olmalı.”

“Belki de bu tür vizyonlarla sporda Fransız Devrimi gibi bir şey yapılmalı çünkü o dönemde de özgürlük ve eşitlik ön plandaydı.”

“Belki de Fransız Devrimi’nin zamanıdır.” dedi.


Yorumlar

“Sauber: “F1’de Fransız Devrimi Yapılmalı”” için 2 yanıt

  1. Furkan Özcan avatarı
    Furkan Özcan

    Geçenlerde birisi bir yazı yazmıştı F1’in LMP1’e göre neden bu kadar geride kaldığını anlatan. Üreticiler orada çok daha fazla bir “oyun alanı”na sahipler. İstediklerini yapıyorlar. Bütçe sınırlaması bana göre sanal rekabet yaratma çabasından başka bir şey değil. Denklem bence olabildiğince basit: Kazanmak için elinden geleni yap. Ben 4 tekerin üstünde gidebileceği kadar hızlı gitmesini istiyorum. Bütçe sınırlaması, teknik kısıtlamalar doğru yaklaşım değil bana göre. Bu sporda eşitlik uğruna kısıtlama yapılmamalı.

  2. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
    Alonso.ElNano #València2012

    Gizliden Bernie’ye giyotin gondermesimi yapiyo bunlar ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir