Lauda, Rosberg’i Hamilton’u Durdurması Konusunda Zorluyor

yazar:

kategori:

Mercedes’ten Niki Lauda, bu sene Lewis Hamilton’a ciddi rakip olamayan Nico Rosberg’i oyununu yükseltmesi konusunda zorluyor.

Geçen sene özellikle ilk yarıda Hamilton’u zorlayan Rosberg, bu sene henüz ne sıralamalarda ne de yarışta takım arkadaşını geçebilmiş değil.

Lauda “Nico tahmin edebileceğiniz en zor işi yapıyor. Lewis şu anda formunun zirvesinde. Görsel olarak hiç hata yapmıyor ve kendine olan güveni üst seviyede.”

“Nico karmaşık açıklamaları unutmalı ve sadece hata yaptığını söylemeli. Kafasındaki ağırlıkları atıp her zaman şampiyona sıfırdan başlıyormuş gibi yarışmalı.”

“Nico, Lewis’in bu formunu kesmeli ve onu baskı altına almalı. Onu bir kez yenerse o zaman Hamilton düşünmeye başlar.” dedi.

Gerhard Berger ise “Niki’ye  rakibinin hızına sahip değilse nasıl şampiyon olabileceğini sormalı.”

“Tüm bunların dışında Nico kendisine inanmaya devam etmek zorunda. En önemlisi bu.” dedi.


Yorumlar

“Lauda, Rosberg’i Hamilton’u Durdurması Konusunda Zorluyor” için 5 yanıt

  1. rosberg artık geçen sezon yenilmesinden sonra bu sezon uyguladığı teknikleri terk etmeli örnek:nefes tekniği gibi.örneğin fren tekniği gibi.doğal hali zaten biraz rekabetçi idi.en azından 11-7 sıralamada üstünlüğü vardı geçen sezon : bu sezon sonuç : hezimet
    bildiği gibi sürmeli her akıl veren iyi akıl vermez.doğal;içinden geldiği gibi sürüş her zaman en iyi sürüştür.
    yani olduğu gibi görünmeli;göründüğü gibi olmamalı.

    1. Gecen senede Hamilton un pollerde daha iyi oldugunu dusunuyorum. Ancak dayaniklilik olsun kisisel hatalar olsun Rosberg in engellemesi olsun 11-7 gibi bir durum cikti.

  2. Hamilton şuanda uçlarda sürüyor. Rosberg ise zorlamasına karşın daha fazlasını yapamıyor. Hamilton ve Rosberg arasındaki fark bu. Hamilton uçlarda sürdüğü zaman karşısına kim çıkarsa çıksın yenebilecek, kapışabilecek bir seviyede. Ama Rosberg öyle değil. Schumacher zamanında da sıralama turlarında daha hızlı taraf olmasına karşın sorunsuz yarışlarda Schumacher kendisini yakalardı. Geçen yıl tek turda ne kadar güçlü olduğunu gördük, ama bu yıl en büyük avantajını da kaybetmiş oldu. Rosberg kısa süre içerisinde bir galibiyet alırsa o zaman Hamilton strese girer. Hamilton kariyerinde neredeyse hiç olmadığı kadar motive ve istikrarlı. Bu istikrarı sadece yarış dışı kalırsa veya Rosberg’e pist üstünde geçilirse kaybeder

  3. Lewisi bu saatten sonra Nico nun alengirli işleri durdurabilir onun dışında performansını her yarış yükseltecektir.

  4. Niki de biliyor Lewis baskı altına girerse performansı dalgalanmaya başlayacak.Onun yumuşak karnı, eksik yani da o, o halde bir şekilde geri bırakmaya başlaması lazim.Daha sezon çok yeni herşey değişebilir.

    Mercedesin Nico için biraz agresif strateji belirlemesi lazim, ters lastik olabilir vs gibi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir