Moss: “Hamilton Henüz Harika Değil”

yazar:

kategori:

Stirling Moss, 3. şampiyonluk yolunda büyük avantaja sahip olduğunu düşündüğü Lewis Hamilton’un henüz sporun en büyükleri arasında yer almadığını düşünüyor.

Geçen sene şampiyon olarak 2. kez bunu başaran Hamilton, Formula 1’in efsane isimlerinden Jim Clark’la aynı seviyeye ulaşmıştı. Hamilton ayrıca Hockenheim’da katıldığı Formula 2 yarışında hayatını kaybeden Clark’ın 25 galibiyet sayısını da çoktan geçti.

Clark bir çok isim tarafından efsaneler arasında gösteriliyor ancak Moss, Hamilton’un o şekilde gösterilmesi için daha erken olduğunu düşünüyor.

Telegraph’a konuşan Moss “Onun henüz harika bir sürücü olduğunu düşünmüyorum. Jim Clark gibi bir isimden biraz daha az değere sahip ancak kesinlikle o yolda ilerliyor.”

“Bu sene şampiyon olursa onun gibi görülebilir… ancak çok dikkatli olmanız lazım. Onun bunu yapması bir şey ancak Clark’ın aynı seviyeye gelmesi ayrı bir şeydi. Aynı değeri biçmek zor.” dedi.

Reuters ile olan röportajında ise Moss “Muhtemelen 3. şampiyonluğu kazanacak. Doğru motora sahip. Kazanmak için Mercedes’e sahip olmalısınız. Buna sahip ve yetenekleri var. Çok fazla deneyime sahip.”

“Nico’nun onu yenebileceğini düşünmüyorum.” dedi.

Günümüz F1 kurallarına değinen Moss “Bernie ile konuştum ve ona 1000 beygir fikrini desteklediğimi ancak downforcedan da kurtulmak gerektiğini söyledim.”

“Bunu yaparlarsa başka bir şeye ihtiyaç duymazlar. Araçlar çok canlı olur. Ve oldukça dikkatli olmaları gerekir.”

“Şu anda bildiğime göre ayakları frene bastığında aracın dengesi çok fazla bozulmuyor. Benim zamanımda frene bastığımızda gerçek bir sorun oluyordu.” dedi.

Podyumdaki kızlara şampanya sıkılması konusunda Moss “Benim döneminde şampanya fışkırtma yoktu. Bu daha çok Amerikalı Dan Gurney ile geldi. Bunu yapan ilk kişi sanırım Gurney’di.”

“Dürüst olmak gerekirse güzel görünümlü kızlara şampanya tutmaktansa onlara sarılmak daha hoş olacaktır.” dedi.

Sir Stirling Moss geçtiğimiz günlerde “Stirling Moss: Benim Yarış Hayatım” adlı kitabını tanıttı.

 


Yorumlar

“Moss: “Hamilton Henüz Harika Değil”” için bir yanıt

  1. Moss, 2012 sezonu öncesi Vettel için “Fangio’nun modern hali” demişti 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir