Todt, Alonso'nun Ferrari'ye Geçişini Destekliyor

yazar:

kategori:

Todt iki yıl önce Ferrari’de çalışırken İspanyol pilotla çalışmak istemediğini söylemişti. Bu kararın, Fernando Alonso’nun Flavio Briatore ile çalışmayı seçerek Ferrari’nin pilot gelişim programında yer alma teklifini geri çevirmesinin etkili olduğu düşünülüyordu.

Ancak FIA Başkan adayı Katalunya Rallisinde verdiği demeçte, “Ferrari’yi konuşmak için burada değilim. Orası ayrılmış olduğum takım ve artık onlarla ilişkim yok. Ama doğru kararı verdiklerini düşünüyorum. Alonso harika bir pilot ve Massa için yaptığım gibi onun için de en iyisini diliyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. ne demişler büyük lokma ye büyük laf söyleme =)

  2. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Bu adamı Fia nın başına geçirecekler.
    Demokrasi Cumhuriyet her bir halt Avrupa da adil bir şekilde işler<!>.
    Bizde cahiliz ya yeriz.Ya da onlar öyle sanarlar

  3. skuderya ferrari malbora takımının fanatiği bora…takım 3 sene katlandı diyorsun ama 2.senesinde kontrat yeniliyor. bu durumda sen kusura bakma ama yalan söylüyorsun. ha şunu dersen anlarım. ben fanatik şumiciyim kimi yüzünden şumi yollandı bu zoruma gitti o yüzden kimiyide hiç sevmem ben şahsım adına zor 3 yıl katlandım. milyonlarca taraftarı olan bir takımın adına lütfen böyle konuşma…vefasızlık yapma. bu adam 3 yıl yarıştı. bir sponsor emri ve pilotun isteğiyle anlaşması fesih edildi. ferrari madara edilmiştir. bu hareketle…

  4. bak alonso cu bile değilmiş:))))

  5. Kıyameti koparmışım, özür. Siyasetten nefret ederim ama ne yazık ki Formula dahil bütün dünya kirli bir siyasetle yönetiliyor, bu yüzden benim beklentim yersiz. Bu arada Alonso kesinlikle süper yetenekli bir pilot, iyi bir aracı da hakediyordu ama ben Alonso'cu değilim, ama Todt'a da accayip gıcık oluyordum eskiden beri, Briatore onu tersyüz etmişti de kaldıramamıştı, çocuk gibi asabileşmişti. Patron dediğin Ron gibi olacak Ron!

  6. haaa yanlış anlaşılmasın. ben aşağıda todt için yazılanları savunmuyorum. doğal olarak o arkadaşlarıda savunamam. bu yüzden bana "Todt zamanında söylediği ile arkadaşın yaptığı yorum ne kadar alakalı bana bunu söyler misin?" diye sorman yanlış.ben onun doğru olduğunu sölemedim ki. en azından haber todt la ilgili diyebilirim sadece. Seninde todt a bu yazılanlara karşı çıkmanı anlarım. benim eleştirdiğim kısım alonso yu karıştırman. ayrıca burak böcek benim söyldiğimi pekiştirmiş. evet insanların fikirleri zamanla değişiyor. asla yapmam dediği bişeyi birde yaparken bulabiliyor kendini insanoğlu.

  7. burak bocek avatarı

    Boşver Sertuğ,onlar zaten Ferrari ve Ferrari'den herhangi bir insana nasıl eleştiri yaparız,nasıl akıl öğretiriz derdinde.Baksana ne yapması gerektiğini söyleyen bile var:)İnsanların fikirlernin değişebielceğini düşünün önce.Birde Sertuğ özetlemiş dumu;o zamanki tarih-statü farklı.Söylediği söz bile farklı siz anladığınız kadarını yazmışsınız.Bari çarptırmadan yazın.

  8. Öyle mi? O zaman birilerinin sana senin schum inin zamanında neler yaptığını ve neler söylediğini bu alakasız haberin altında hatırlatmasımı gerekiyo. Yani bende sana “ama schumi de bunları bunları yapmıştı” diyebilirim ölemi. Sence bu ne kadar doğru olur. Komik olma bence. Ayrıca biri todt a sence yanlış bişey söylemişse sen bunun yanlış olduğunu ve doğrusunun başka bişey olduğunu söyleyebilirsin. “ Ama bak senin pilotunda bunları söylemişti” dersen insanlar bi sonraki yorumunda “benim pilotum senin pilotunu döver tamam mı?” demeni bekler. Çünkü gayet çocukca bi yaklaşım seninki.

  9. Gayet normal bir açıklama bu. Zaten açıklama yapmak istemeyip görüşünü söylemesi ortada.
    Siz 3-4 sene önce aynı düşünceye mi sahiptiniz. Zaman ile hiç mi değişiklik olmuyor fikirlerinizde. Büyüyüp, yaşlanmıyormusunuz. Onlar da insan ve görüşleri değişir doğal bir kanunun getirisidir bu.
    Aynı şeyler Kimi dahil Alonso, Michael, Jean, Luca, Felipe için de geçerli söylemleri zaman ile değişiyor tabiki.

  10. Todt zamanında söylediği ile arkadaşın yaptığı yorum ne kadar alakalı bana bunu söyler misin? Todt ben oradayken gelemez demiş ama bunu çarpıtıp nerelere çekmişler. Benim bir şeyleri araya ıkıştırdığım yok. Bilip bilmeden söylenenleri çarpıtıp kendine pay çıkarmaya çalışanlar var. Todt'un zamanında söylediğini hatırlatacağına kendi pilotunun ne söylediğini hatırlaması için açıkladım ama bunu hala anlamamakta diretiyorsun. Aksine her habere Alonso'yu sıkıştıran Alonso taraftarı, hiç olmadık bir habere bile go Alonso go yazan bir kesim var. Alonso'yu karalamak için yazmadım onu. Todt da zamanın Alonso için ne söylemiş şimdi farklı bir şey söylüyor. Bana söylerken önce pilotunun taraftarı ne söylemiş onu önce bir ölç tart sonra bana laf yetiştir olur mu. Ben durduk yere yazmadım o yazıyı hala sanki ben ortaya atmışım gibi cevap yazıyorsun. Todt'u karalar şekilde mesajlar yazıldığı için olayıngerçekliğini hatırlattım ve Alonso'nun da aynı şekilde davrandığını söyledim. İğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır.

  11. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    "Ben orada bulunduğum sürece Fernando bu takımda olamaz." demiş
    keşke hala ferraride olsaydı ve alonso bu takımda olmasaydı
    zaten o ferraride olsaydı şampiyonluğun en büyük adayı olurduk

  12. Alonso nun zamanında neler söylediğini onun çok yakın bir takipçisi olarak emin ol senden daha iyi biliyorumdur. Aslında sizin (yani sen ve senin gibilerin) yazmaktan sıkılmadığız dediğim şeylerden kastım, alakalı alakasız her haberin altına alonso yu karalamak amacı güderek bir şeyler yazma huyunuz. Şimdi burada Todt un zamanında alonso için neler söylediği ve şimdi neler söylüyor olmasını konuşurken yine alonso nun zamanında söylediklerini bir köşeye sıkıştırmışsın. Hayır, ne alaka dimi. Sor bakalım bu soruyu kendine. Ne cevap vereceksin.

  13. Todt'un konuşmalarını tekrar hatırlatırken kendi pilotunuzun da zamanında neler söylediğini düşünerek yorum yazın. Sonra çıkıp burada yok hayali değişir yok sıkılmadınız mı naraları atmayın. Ben ortaya atılaniddia üzerine aynı şekilde Alonso'nun zamanında söylediği sözleri örnek gösterdim. Todt'un da Ferrari ile bir ilişkisi kalmadı ona bakılırsa ve Alonso ile söylediği sözler de arkadaşın bahsettiği şekilde değildi buna cevap olarak yazdım.

  14. sevgili sertuğ. insanların hayalleri zamanla değişebilir.bunu anlamak bu kadar zor olmasa gerek. o zamanlar hayali bi mc laren aracına oturmakti.başardıda. biraz hüsrana uğradıktan sonra, sonraki hedefi ve hayali ferrari koltuğu oldu. e bunuda başardı. hala çıkıp aynı şeyleri defalarca kez yazmaktan sıkılmadınız değil mi?

  15. Ben de Kimi'nin McLaren'e geçişini destekliyorum ayrıca Vatanen'in de Mosley'in yerine geçişini destekliyorum. Todt bantlı parmaklarla boşuna ortalıkta dolaşmasın.

  16. vay siyasete bak be Ferrari’yi konuşmak için burada değilim. Orası ayrılmış olduğum takım ve artık onlarla ilişkim yok.adam başkan olacak ya hani hala orası benim takımım dese fia+ferrari olacak ve ayrımcalıklı olacak helal olsun

  17. Todt 2003 yılında "Ben orada bulunduğum sürece Fernando bu takımda olamaz." demişti bu doğru ama şu anda Todt Ferrari'nin bir parçası değil! Hatta bir yıl öncesinde Ferrari test pilotu olması için Todt ile Alonso'nun görüşmesi bile oldu Maranello'da Todt'un evinde. O dönem Adrian Campos'tu Alonso'nun menajeri. Daha sonra Briatore Alonso'yu 2003'te Button'ın yerine yarıştırmak üzere anlaştı ve Todt'a Alonso'nun Ferrari'ye katılmayacağını söyledi. Bunun üzerine de Todt Alonso için "Ben orada bulunduğum sürece Fernando bu takımda olamaz." dedi.

    Alonso McLaren'e gittiğinde çocukluk hayalim gerçek oldu, Ferrari asla hayalim olmadı benim hayalim McLaren'di açıklaması yaptı. 'Never' kelimesi Alonso için daha bi evrim geçirmiş ki şimdi Ferrari'de!

  18. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Kora kor geçen bir 2006 sezonundan sonra Alonso Ferrariye geliyor deselerdi; herhalde Todt ve Montezelemo'yu Monzada dar ağacında asarladı tifosiler sanırım..

    Denemedik mi?? tam 3 sene katlandık Rai'ye. Geldiği sene Ferrarideki yarış ruhu hala ölmediği için bu kadar rekabetçi olabildi. O dönem sadece Monti istiyordu Rai'yi; sırf bir Finli bizde yarışsın diye.

    Zaman herşeyin ilacıdır. Zaman gösterdi ki Rainin bize bir faydası olmayacak.. Pistteki şu an en iyi pilotu Schumi ve Todt destekliyorsa benim için sorun yoktur.

  19. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    sormak isterim size.size ne diye.gelen mutlu,giden mutlu bakın keyfinize.alonso olsun şampiyon baksın bon bon at boşar baht kazanır (sonu olmadı ama ya neyse ) 😀

  20. Şimdi bu tutarsız Fransız Mosley'in yerine geçecek değil mi; cidden korkmaya başladım..

  21. evet aynen öyle söylemişti, bu işler böyle işte

  22. Never kelimesi iki senede evrim değiştirmiş demek ki

  23. Todt, Aloso hiç Ferrari kullanmayacak dememiş miydi zamanında yoksa yanlış mı hatırlıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir