Button, Japonya'da Şampiyonluk Beklemiyor

yazar:

kategori:

Button “Bu yarın olabilirdi ancak ben yarışa bu şekilde bakmıyorum. Herhangi bir yarış olarak görüyorum. Bu bir başka yarış.”

“Eğer yarın şampiyon olacaksam, diğer pilotların ciddi sorun yaşamaları gerekecek, bu yüzden bunu beklemiyorum. Yarın puanlar kazanmak ve mümkün olduğu kadar yüksekte tamamlamak için yarışacağım.”

“(Sarı bayrak sallanırken) Bana göre doğru şeyi yaptım. Olaylardan uzak durdum ve sarı bayrağı gördüğümde ben hemen olayın olduğu, ön kanadın bulunduğu yerdeydim. Ben de diğer tarafa geçtim.”

“Ben yavaşlamamın tehlikeli olabileceğini düşündüm çünkü arkamda araba olabilirdi. Sarı bayrağı geçtikten sonraysa yeşil bayrakları gördüm ve temiz olduğunu biliyordum, gaza basmaya devam ettim. Hepsi bu.”

“Kurallar yeteri kadar yavaşlamamı ve ayağımız gazdan çekmemi söylüyor ve ben bunu yapmadım. Bu yüzden ceza aldım. Kararlarına saygı duyuyorum ancak benim için o anda bir saniyede en iyi seçim buydu. Ancak karara saygılıyım.”

“12.liğe düştüm, Rubens önümde 10. sırada ve önünde bir kaç yavaş araç var. Bu yüzden bizim için, özellikle ilk bölümü heyecanlı bir yarış olacak.” dedi.

Button, yarın Vettel’in kazanabileceği galibiyet ile şampiyonluk mücadelesine ortak olabileceğini bu yüzden bir kaç puan kazanması gerektiğini düşünüyor.

Button “Vettel poleden başlıyor ve eğer kazanırsa, bu sonuç onu mücadeleye sokar ve tekrar şampiyonluk mücadelesine girmiş olur. Red Bull’lar burada çok hızlılar.”

“Tüm gün hızlıydılar ve eğer Lewis onu geçmeyi başaramazsa Vettel galibiyete yürüyecek. Ancak biz bulunduğumuz durumdan en iyi sonucu almaya çalışacağız.”

“Eğer şampiyon olacaksam burası kazanabileceğim tek yer değil. Bundan sonra her yarış şampiyon olabilirim. Eğer Rubens’in 5 puan önünde tamamlarsam yine de şampiyon olabilirim ancak şu anda buna odaklanmıyorum.”

“Normal bir yarış olursa Vettel çok fazla puan kazanır. Aracımıza daha uygun olacak pistlere gidiyoruz, Brezilya’da düşük hızlı virajlar var ve özellikle Abu Dhabi de o şekilde. Daha kimse oraya gidemedi ve orası beni heyecanlandırıyor. Orası oldukça düşük hızlı bir pist ve aracımıza oldukça uygun olması lazım.”

“Durum oldukça heyecanlı ve zor ancak şu anda keyfini çıkarmaya çalışıyorum. Vettel’in 1. sırada olması ve bizim 10 ve 12. sırada olmamız F1 için harika.” dedi.


Yorumlar

  1. Jenson Button (Since 2004) avatarı
    Jenson Button (Since 2004)

    Adam Gerçeği Söylüyor Diğerleri Sorun Yaşamazsa Şampiyonluğu Şuan İlan Edemez

  2. yakında abu dhabide de şampiyonluk beklemicek…adama baq azcık zorla yha…burda dünyanın en prestijli şampiyonluğundan bahsediyoruz… o kadr fark açtınki 13. yarışta bile ilan edebilrdin ama…inşallah vettel yada barrichello şampiyon olur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir