Formula 1’in İlginç Rakamları

yazar:

kategori:

Formula 1 son zamanlarda sadece yarış olmanın dışına çıktı. Eskiden yarışı izleyip stratejik hamleleri konuşurken yakın zamanlarda daha çok yakıt tasarrufu ve lastik kullanımı üzerine yorumlar yapılmakta. Gelin bu konuşmaları bir kenara bırakalım ve kimler hangi rekorları kırmış öğrenelim.

Jenson Button, McLaren Honda

– 2012 Brezilya Interlagos yarışından bu yana İngiliz pilot galibiyete hasret. 42 yarışlık hasreti biraz daha zaman alacak gibi gözüküyor.

– Button aynı zamanda Honda’nın Formula 1’de sahip olduğu son yarış zaferini 6 Ağustos 2006 tarihinde Hungaroning pistinde kazanmıştı.

Felipe Massa

– Brezilya’lı pilot kendi evinde uzandığı dramatik 2008 yarışından bu yana geçen 110 yarıştır galibiyete hasret.

– Ricardo Patrese bu alanda rekora sahip olan isim. 2,402 günlük rekoru Massa Kanada yarışını kazanamazsa 2,408 gün ile ele geçirecek.

Sebastian Vettel

– Vettel son pol pozisyonunu 23 yarış önce Brezilya 2013’de almıştı.

– Vettel bir galibiyet daha alırsa 41 zaferle Efsane pilot Senna ile galibiyet sayısını eşitleyecek. Aynı zamanda Vettel o galibiyetle beraber en çok zafer alan üç pilotun arasına da adını yazdırmış olacak.

Lewis Hamilton

– Hamilton Senna ile galibiyet sayısını eşitlemek için beş yarış zaferine daha ihtiyaç duymakta. Sezon başlangıcına bir bakış atarsak ilk dört yarışta üç galibiyet alan Britanya’lı için bu rakama ulaşmak çok zor olmayacak gibi gözüküyor.

– Britanya’lı aynı zamanda Şampiyon olursa üç kez şampiyon olan onuncu pilot olma şansına da sahip.

Kimi Raikkonen

– Raikkonen 41 kez en hızlı tur atarak bu alanda Prost’la beraberliğe sahip. 77 en hızlı tur ise bu alandaki en başarılı pilot Schumacher.

Max Verstappen

– 17 yaşındaki Hollanda’lı pilot Kasım 2018’e kadar bir galibiyet elde ederse bu alanda rekor sahibi olan Vettel’i egale edebilir. (Alman pilot 2008’de galibiyete uzandığı zaman 21 yaş ve 73 günlüktü) Red Bull pilotu Rus Daniil Kvyat ise 67 gün içerisinde galibiyet elde ederse bu alanda olan galibiyete sahip olabilir.

Sauber

– Bu sezon Sauber takımı 400. kez yarışlara katılan altıncı takım olabilir. Takımın bu rekoru elde etmesi için Abu Dabi Gp’sine kadar yarışlara katılması yeterli. Ferrari, McLaren, Williams, Lotus ve Tyrell takımları 400 barajını geçen diğer takımlar.


Yorumlar

“Formula 1’in İlginç Rakamları” için 2 yanıt

  1. Güzel bilgiler emegine saglık Erdim.

    1. Erdim Şevket avatarı
      Erdim Şevket

      Rica ederim Didem 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir