Dennis: “McLaren-Honda Domine Ederek Kazanacak”

Ron Dennis, 2015 sezonunda Honda ile yeni birlikteliğin sıkıntılı başlamasına rağmen gelecekte yarışları domine ederek kazanacaklarını söyledi.

1980’lerin sonunda büyük başarılar elde eden McLaren-Honda birlikteliği bu sene yine benzer bir başlangıç yapmak istedi. Şu ana kadar dayanıklılık sorunları yaşandı ve McLaren-Honda puan bile kazanamadı.

“Sözlerimi not edin! Birlikte kazanacağız ve bunu yaptığımızda domine ederek yapacağız”

Dennis “McLaren-Honda tüm çabasının meyvelerini görecek. Sözlerimi not edin! Birlikte kazanacağız ve bunu yaptığımızda domine ederek yapacağız.”

“Bu tahmin için bir zaman vermiyorum çünkü bu aptalca olur.”

“Ancak McLaren Teknoloji Merkezi’nde ne zaman yürüsem ve insanlarla konuşsam, kesin kararlılık, tutku, sarsılmaz güven ve kırılmaz ruh görüyorum.”

“Bu beni çok gururlandırıyor. Birlikte, hep birlikte çalışıyoruz ve oraya yükseleceğimizden eminiz.” dedi.

Dennis, Honda’nın turbo motorunda uyguladığı yaklaşımın bir süre sonra rakiplerini endişelendireceğini düşünüyor.

Dennis “Güç ünitesi tasarımına ve üretimine baktığımızda Honda bu konuda küresel açıdan lider.”

“MEnajerleri ve mühendisleri Formula 1 motorlarının henüz en iyi seviyede olmadığını ancak olacağını biliyorlar. Onlar bunu biliyorlar, biz de biliyoruz. pilotlarımız da biliyor. Bu yüzden bizim için sürmek istiyorlar.”

“Bu yüzden diğer bir çok pilot da sürmek istiyor. Bu yüzden sorunuza cevap vermek gerekirse Honda’nın Formula 1 güç ünitesindeki yenilikçi tasarım yolundan endişe duymuyorum.”

“Aslında bu durum uzun vadede rakiplerimiz için daha endişe verici bir durum olacak.” dedi.


Yorumlar

“Dennis: “McLaren-Honda Domine Ederek Kazanacak”” için 23 yanıt

  1. Evet arkadaşım HONDA motor konusunda küresel açıdan lider. Çünkü Her türlü motoru üretiyor. Uçak motoru, Otomobil Motoru, Deniz Motoru, Jet Motoru, Su Motoru, Çim biçme makinesi motoru, Karting motoru, Ayrıca üretmiş olduğu V-Tech motorun düzenli bakımda ömrü 1.000.000 Km. den fazla, Onun dışında dayanıklılık konusunda yapılmış testler de (Youtube de var) lider durumda. Honda markalı bir aracın diğer firmalarda alıp da aracına taktığı bir motor var mı? Ben bilmiyorum. Ama Mercedes ve BMW 1,6 lt araçlarında Renault Motoru, Range Rover 2.0 benzinli motoru Ford Ecoboost ve Volvo da 1.6 dizel ve 2.0 benzinli motorlarını Forda dan alıyor. Aldığınız arabaya iyi bakın. Ne aldığınızı bilin yani. Aynı motorlu arabaya 50.000 – 60.000 TL fark ödemeyin. Tavsiyemdir.

    1. BMW’nin hangi modelinde Reno motoru kullanılıyor bir söylesen de aydınlansak.

      1. Bmw’de bildiğim kadarıyla renault değilde peugeot motoru olabilir.Tabi küçük hacimli bazı araçlarında.

        Mercedes’in Renault ile bir alış verişi var, küçük hacimler de Renault motoru kullanılıyor.

    2. Yol binekleriyle motorsporları makineleri arasında hiçbir hele ki F1 ile hiç alaka yok. F1’le ilgili burdan örneklemeyin işi her zaman yanılırsınız vtec’ciler de honda’nın bu durumu üzerine çakılmaya bu yüzden gitti.
      Vtec üretmekle F1’de en iyi motorları üretmek arasında hiçbir ilgi alaka yok. Örneklenecekse yine motorsporlarının üst dallarından örneklenmeli. Mesela Honda Indy’e motor veriyor. Tarihi olarak da mevcut itibariylede motorsporları istatistiklerinde motor yönüyle Honda’nın bariz bir farkı bulunmuyor. Dominasyon dönemleri genellikle kısa. Tüm yarış motorlarını araştırın göreceksiniz.

      Honda, Toyota, Mitsubishi vs japon şirketleri itibariyle ağır ve silah sanayii üniteleri üretmeleriyle avrupalı şirketlerin olayı farkı herşeyi üretiyorlar diye çok karıştırmamak lazım bu toplam ülke durumlarıyla ilgili. Eu da Saab gibi çok örnek bulunmaz. Saab’ın otomotiv bölümü batabiliyorken zirvede olan toyota deniz sahasında en ileri durumda olmayabiliyor. EU da o farklı işleri yapan ayrı şirketler var bu toplam ağır sanayii gelişmişliği ve popülasyonu ile ilgili bir konu. Eu ‘lu bilindik tüm markalar 2.worldwar dan geliyor.

      @Anthrax sanırım PSA grubu motorlarını kastediyor. BMW psa dan block alıp üzerine geliştirme yaptı.

      Motor ortaklıkları da beceri değil çoğunlukla ekonomik, firma kültürü ilgisinde. Honda genel istatistiki olarak Toyota’dan daha ileride değil ama toyota bmw den motor alacak. Honda’nın elinde de toyota kadar farklı hacim, ölçekte yarış, binek araç motoru yok mevcutta.
      Honda kesinlikle basit bir motor üretici değil ancak toplam motorsporları ölçeğinde bmw, mbenz, renault’dan daha katılımcı değil hatta belki de cosworth’den bile. Cosworth’ün günlük binek motor katılımcılığı ise bir elin parmağını geçmez bile yani motorsporları işi farklıdır.

  2. Hayal görmeye devam ediyorlar uzunca sayılacak bir zaman sonra uyanacaklar..

  3. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Ron Dennis de tıpkı bizim eski Ferrari patronlarına benzedi. Tek farkı istikrarlı şekilde güvenerek yinelemesi. Bizimkiler önce kehanetlerde bulunup dominasyondan bahsederlerdi,sezon başlayınca rüzgar tüneli

  4. Alonso gelecek ile ilgili olumlu konuşuyorsa elbet bir bildiği var ki konuşuyor.Honda halen motoru maximum güçte çalıştırmiyor.

    Bir yazı görmüştüm kaynağı hatirlamiyorum Honda motorunun Ferrari ile Mercedesin arasında olduğu yazıyordu doğruluğu olabilir.Mclaren mühendis üreten bir şirket, birçok konuda global iş yapan, uçak firmalarına aero danışmanlık yapan, her zaman dediğim gibi potansiyeli yüksek bir takım.

    Geri dönecekler ancak yeniden yapılanmiş bir Ferrari, mükemmel mühendislik kadrosuyla Mercedes varken kurallar değişmeden dominasyon başlatabilmesi çok zor.

    Şuan paketi, özellikle motoru kapasitenin altında kullanıyor, aracı hala anlamaya çalışıyorlar.Motor da tam kapasite çalıştığında Williams ile eşit olacaklar, Williamsin gelişim hızına göre Ferrarinin arkasına 0.2 0.5 farkla gelecekler diye düşünüyorum.

    1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
      Fernando Alonso 05-06

      hayret 🙂

  5. Ron emice sallamaz. haklı. bu yıl ki macca şasi bir harika. motora performans için yüklenmeye başladıklarında siz görün cümbüşü… ama daima Forza Ferrari…

  6. Hokkabaz haklı. Senna, 93 yazında Estoril’de Lamborghini motoru ile yapılan testlerde gücün harika olduğunu, bu aracın mutlaka şanpiyon olacağını Ron Dennis’e bizzat söylediği halde Ron 93’te Peugeot ile geçen korkunç sezonun ardından (Senna’nın bana ve birçok gerçek F1 otoritesine -ki buna Serhan Acar da dahil- göre en insanüstü sürüşünü yaptığı sezondur) ertesi yıl da Mercedes ile anlaştı. Lamborghini ile McLaren’in şampiyon olacağı kesin miydi? Kesin değildi ama bize bunu söyleyen Senna’ydı. Kaldı ki Senna şanpiyon olmak için İnsanüstü mücadele gösterdiği 92 ve 93 sezonlarının ardından Mercedes ile gelecek 98’deki şampiyonluğa kadar bekleyecek sabrı yoktu çünkü Prost’u bir an önce tekrar yenmek istiyordu. Eğer Senna ayrılmasaydı, yaşasaydı tıpkı Michael Schumacher’in de söylediği gibi “gelecekte daha neler başarırdı” ? Bunu asla bilemeyeceğiz. Ancak Mercedes ile McLaren’in 1998’de kazandığı şampiyonluk, McLaren-Honda’nın 1988’deki dominantlığına çok benziyordu. O koltukta Senna olabilirdi. 1998 yılında McLaren ikilisi sezona 3.araca tur bindirerek başlamıştı. Kısacası Ron Dennis’in bahsettiği dominantlık için o zaman 5 yıl beklemek gerekmişti ama buna değerdi.

  7. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    geliyoruz 😀

  8. cobriatti44 avatarı

    Şu adamdaki özgüven bende olsa Adriana Limayla çıkardım 🙂

    1. yok artık 😀 😀 😀

  9. İstanbul Park’ın pist rekorunu da elinde bulunduran, şu an ise NASCAR serisinde yarışan Kolombiyalı eski McLaren pilotu Juan Pablo Montoya’nın açıklamasına göre Ron Dennis Formula 1’i çok ciddiye alan bir insan.

    Bu adam gerçekten Formula 1 iyi biliyor. Bakın sene 1993 lamborgini mc larene ortaklık teklif eder. Ron kabul etmez aslında bu kısa vadede başarı getirecekti.Ama Ron uzun vadeyi düşündü ve Mc lareni günümüze taşıdı.Mercedes motoru ile kısa vadede başarılı olabilirlerdi ama adam gene uzun vadeli başarıyı sağlayacak olan hondayı spora geri döndürdü.Önümüzdeki yıl bu senenin ferrarisi gibi olurlar 2017 yılının şampiyonluktaki favorilerinden

    1. Lamborghini’nin kaç yarış galibiyeti var f1’de?

  10. Tek rakibimiz Manor

  11. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Birbirine yakın takımlar çekişmeli yarışlar kapışmalar ve yüksek dozda heyecan kim istemez ki

  12. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    uvv çok iddali cümleler bunlar.Hayaller hayatlar olmasın sonra 🙂

  13. Hadi Ron baba sana inanmak istiyoruz. Yarışa 1 hafta kaldı güncellemelerden ses seda yok. Ne yaptılar acaba ?

  14. bu uzun vade ne kadar uzun olacak umarım bu sene sonuna doğru ve seneye başa oynar mclaren aynı temennilerim ferrari içinde var tabi tek mercedes olmasın bu işte … diğer yandan Dennis “Güç ünitesi tasarımına ve üretimine baktığımızda Honda bu konuda küresel açıdan lider.” bu konuda resmi bir rapor vs mi var duygusal mı davranmış tamam honda iyi bir üretici ama motor konusunda dünyada liderlik honda da mı ? mreccedes -bmw – vw-audi gurubu yani almanlar bu işin neresinde honda liderse ?

    1. Soylenenler gibi 1.5 sene sonra rekabetci olacaklarini dusunmuyorum. Bu sezonun ortasindan belki de sene sonunda podyum mucadelesi vereceklerini dusunuyorum. Kim bilir sans yaver giderse galibiyet bile olur

    2. Honda yol araçlarında 9-10 bin devir çeviren motorlar kullanıyor herkes buna cesaret edemez dayanıklılık söz konusu sonuçta.

  15. Buyuk patron tunelin sonundaki isigi gormus, sabirsizlikla bekliyoruz…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir