2015 Volkswagen C Coupé GTE

yazar:

kategori:

Volkswagen 2015 Shanghai Motor Show fuarında tanıttığı C Coupé GTE modeli ile ön plana çıktı.
Beş metreden uzun olan dört kapılı konsept araçın kalbinde plug-in hybrid güç ünitesi bulunmakta. Toplamda 500 Nm tork üretebilen güç ünitesi C Coupé GTE’nin rahatça yol almasını sağlamakta.
Volkswagen’in yeni tasarım anlayışını yansıtan C Coupé GTE geniş iç hacmiyle de dikkatleri üzerine çekmekte. Daha sert ve yatay çizgiler, yüksek omuz çizgisi ile birlikte Volkswagen gelecekte piyasaya süreceği araçlarla da ilgili ip uçları vermekte.

Dört silindirli turbo şarjlı direkt enjeksiyonlu benzin motoru (TSI), 8 ileri otomatik vites kutusu ve vites kutusuna entegre edilmiş elektrik motoru ve lityum-ion bataryalarıyla karşımıza çıkan C Coupé GTE, 210 PS TSI motordan, 124 PS elektrik motorundan elde ederek toplamda 254 PS gücü 500 Nm tork ile kullanıcıya sunabilmekte.

C Coupé GTE 130 km/h hıza kadar sadece elektrik motoru ile yol alabilmekte. Bu sayede 50 km menzil ile sıfır emisyon ile yol alabilmekte. Araç karışık yakıt ile yol aldığında 100 kilometrede 2,3 litre yakıt harcamakta. Bu durumda karbonmonoksit emisyonu 55 g/km olan C Coupé GTE, toplamda 800 km menzile sahip. 0-100 km hızlanma süresi 8,6 saniye olan aracın azami sürati ise 232 km/h.

 


Yorumlar

“2015 Volkswagen C Coupé GTE” için bir yanıt

  1. yarışmayı kimiden öğrendik avatarı
    yarışmayı kimiden öğrendik

    tasarım oldukça harmonik ve keskin hatlara sahip . Hastasıyım
    aynı bmw gibi. Audi de iyi tasarım yapıyr ama çizgisel ahenk açısından pek beğenmiyorum, mercedesi konuşmaya gerek yok şu yeni cla serisi muazzam

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir