Boullier, McLaren Konusundaki Yanlış Beklentileri Eleştirdi

yazar:

kategori:

McLaren’in Yarış Direktörü Eric Boullier, Honda ile yeniden başlayan birlikteliklerinde hemen başarı gelmesini bekleyen eleştirmenlere karşı çıktı.

Honda motor tedarikçisi olarak Formula 1’e McLaren’le döndü. Geride kalan 4 yarışta Honda yeni motorda maksimum seviyeye ulaşamadı.

Boullier “Kimse yarışta ve sıralamalarda aldığımız sonuçlardan mutlu değil ancak şu anda durum böyle.”

“Hiç bir pilotumuz durumdan memnun değil ancak gelecek şeylerden mutlular. Ve takım içerisindeki atmosferin harika olduğunu, herkesin çalıştığını ve adanmış olduğunu söyleyebilirim.”

“En önemlisi ise ne yaptığımızı, nerede zayıf olduğumuzu biliyor olmamız. Burada ‘biz’ derken  McLaren ve Honda’dan bahsediyorum. Bu konuda birlikte çalışmalıyız.”

“Kötü olan şey ise yanlış beklentilerin olması.”

“İnsanların McLaren ile dönen Honda’nın her şeyi kazanacağını beklediler. Ancak bu yanlış bir beklentiydi.” dedi.

Boullier, Mercedes gibi iyi bir oluşumun uzun bir süreçte olduğunu ve kendilerinin de benzer yolda olduklarını söyledi.

Boullier “Mercedes özel bir durum çünkü kurallardaki büyük değişiklikten faydalandılar. Değişiklikler onlar için iyi bir hamleydi.”

“Ancak onlar bu işte sihirli değnek olmadığını gösterdiler. Bir anda gelip kazanamazsınız. Bu imkansız.”

“Brawn GP’nin ardından Mercedes’in organizasyonunu oluşturması 4 sene sürdü. Red Bull’da da benzer bir durum oldu. Bu yarışlar için normal bir süreçtir.”

“Ben 4 seneye ihtiyacımız olduğunu söylemiyorum ancak durum böyle. İnsanlar sevse de sevmese de böyle oluyor.”

“Olduğumuz yerden kesinlikle mutlu değiliz ancak oraya ulaşmak için dur durak bilmeden çalışıyoruz.”

“Uzun vadede McLaren’in lider takım olmasını istiyoruz.”

“Düzgün bir şekilde orada olmak istediğimizi söylerken, bu konuda geçmeniz gereken bazı süreçler var. Deneyimi ve zamanı satın alamazsınız.”

“Ancak oraya ulaştığımızda uzun vadede yeteri kadar iyi olacağız.” dedi.

 


Yorumlar

“Boullier, McLaren Konusundaki Yanlış Beklentileri Eleştirdi” için 11 yanıt

  1. Gelişim kısıtlaması varken tek yapabileceğiniz şey iyi başlamaktır. Onun dışında yıllarca sürünmek normal ve mümkün. Bu kısıtlamaların önce kalkması gerek.

    Motorda birşeyler fazla ısınıyor ve değiştirmek için izinleri yok. Böyle olunca da o parçayı daha iyi soğutmaya çalışmak gibi workaroundlara giriyorlar. Bu da verimli bir şey değil.

  2. Basın sorumlumuzun Eric ve Arai’yi artık daha fazla konuşmaması gerektiğini söylemesi lazım.Bir McLaren fanı olarak ben bile sıkılmaya başladım.

  3. Sen Sauber misin arkadaşım? Tabii beklenti olacak.. Ama sen kendini Sauberle Force India’nın arasında konumlandırıyorsan o zaman geldiğiniz nokta normal…

  4. İnsanlara o gazı veren sizdiniz. Yok araç böyle mükemmel şöyle mükemmel. E bunun üstüne puan bile alamayınca eleştirmeleri normal. Böyle bir açıklama yapmanızda saçma.
    Barcelona da çoğu insan sizden ciddi atak bekliyor onuda yapamazsanız işte o zaman git gide artacak eleştiriler.
    Olay Honda da bitiyor. 2 şampiyon pilot 1 şampiyon bir takım ve bir türlü adam akıllı çalıştırılamayan motor. Ondan sonra 13. 14. olunca insanlar her şeyi kazanmamızı bekledi. Bari puan alsaydınız.

  5. Ya ne salakça bir ifade. İnsanları bir beklentiye Ron Dennis ve Honda’dan Yasahusia Arai midir nedir onlar sokmadı mı? Yok motorumuz şöyle, yok sıfır beden, podyum bekliyoruz, galibiyet bekliyoruz, Mercedes’le mücadele edebiliriz diyerek insanları farklı beklentilere sokan sizler değil miydiniz?

    Dışarıdan insanlar niye beklentiye girsin siz böyle açıklamalar yapmadan?

    1. Ben son zamanlarda sürekli yavaş kalmaktan sıkıldım 😀 Yorum yokken sayfaya giriyorum sonra yorumu attığımda benzeri bir aşağıda oluyor kendimi bir garip hissetmeye başladım 😀

      1. daha hızlı olmak lazım o zaman 😀

        1. Yok bundan sonra aynı haberden 2 sayfa açıcam, yorum yazdıktan sonra diğerini yenileyip kontrol edicem 😀 Yoksa olmayacak böyle 😀

    2. hay ağzına Abdullah Çelik sağlık ben yazacaktım ama şimdi kimiciyiz ferrariciyiz diye adımız çıkmış 9a inmiyor 8e sonrada yazmadım 😀 ama aynı şeyleri düşünüyorum sizinle.

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        Ya bu adam mclarene yakışmıyor

    3. Avustralyaya kazanmak icin gitmiyor muydunuz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir