İspanya Yarışlarının Geleceğine Irkçılık Tehdidi

yazar:

kategori:

İspanya Motorsporları Başkanı son günlerde yapılan ırkçı saldırıların ardından bu tür olayları nasıl engelleyeceklerine dair bir savunma yapacak FIA’ya.

Bu haftaki Barcelona’da yapılan testlerde Mclaren ve özellikle Lewis Hamilton’a karşı yapılan ırkçı saldırılar bu ülkede yapılacak olan yarışların geleceğini tehlike altına aldı.

FIA, İspanya Motorsporları Federasyonu’ndan neler olduğuna ve bu tür olayları engellemek için neler yapacaklarına dair ayrıntılı bir savunma istedi.

Real Federacion Espanola de Automovilismo (İspanya Motorsporları Federasyonu) kısa süre içerisinde konu ile ilgili savunmasını yapmak zorunda.

İspanya Motorsporları Federasyonu’nun tatmin edici savunma yapmaması halinde FIA’nın ne tür ceza vereceğini açıklamamış olmasına rağmen, bu durumda verilebilecek cezanın sert olabileceği düşünülüyor.

FIA’ya yakın akynaklar Autosport’a yaptığı açıklamada ırkçılıkla ilgili yaşananları engellemek için gerekli işlemlerin yapılmaması ve FIA’nın savunmayı iyi bulmaması halinde bu sene Barcelona’da yapılacak İspanya GP’sinin ve Valencia’da yapılacak Avrupa GP’sinin tehlike altında olduğunu söyledi. FIA konu ile ilgili oldukça ciddi çünkü sporda ırkçılık olmasına tamamen karşı.


Yorumlar

  1. her zaman ki gibi görmek istediğiniz gibi görmeye devam edin.

  2. ya bi kere kimsenin kimseyi ezdiği filan yok zaten bir çaylağın hemen ilk senesinde iki dünya şampiyonluğu bulunan bir pilota yaptıkları tabii ki unutulamaz lewis de yaptıklarının yanına kalacağını düşünmüyodu heralde gereken tepki evet gösterilmeliydi ama en azından bu şekilde olmamalıydı ayrıca her önüne gelen alo fanlarına laf söylüyor ama lewis taraftarları da doğru mu yanlış mı diye düşünmeden herşeye karşı çıkıyor…

  3. "alonso_" ispanyollar neden geçen sene böyle bişey yapmadı demişsin.Ben söliyim:
    Çünkü Lewis Hamilton diye biri henüz Alonso'yu ezmemişti.yediremedikleri herhangi bişey yoktu.

  4. FIA'nın ceza vermesi gerekir bence. Çok yanlış bir hareket bu.

  5. ayrıca ispanyollar neden geçen sene böle şeyler yapmadı? bide bunu düşünerek yorumlar yapın lütfen

  6. bak arkadaşım etrafa penbe gözlüklerini çıkarıp bide mc laren kimliğini bi kenera koy da bak.mc laren de olan olaylar bunun tüm sebebi değil mi? herkez holiganların ana yurdunun ingiltere olduğunu biliyo.eğer önlem alınmassa buna karşılık vermeyeceklerini mi sanıyosun. konu ırkçılıksa avrupada önce almanlar sonrada ingilizler gelir. bunu tarihten bilmen lazım. bundan dolayıda endişelerimi dile getirdim. ayrıca ewet mc laren nin yaptılarının üstünün örtülü kalması beni çok kızdırıyo. tek suçlu olarak ispanyolların gösterilmesi çok büyük bi haksızlık.

  7. NothingToSay avatarı

    he Alonso he..başlatan ingilizler..hatta ,f1 sever müsveddesi o holiganları kiralayıp bunları onlara yaptıranlar da ingilizler..sırf hamiltonu mağdur gösterip ,İngilterede alonso ya tepki verebilmek için ortam oluşturuyorlar..birileri hala bi yerleriden bu aptal ırkçılık olaylarına inceden bir meşrutiyet kazandırmak istiyor.Hayır,olaya ingliz ispanyol diye bakmak nerden çıktı..holiganın,faşistin ve aptalın milliyeti olmaz.

  8. ya bırakın allah aşkına.Neymiş İngilizler başlatmış.Siz Irkçı saldırılar yapın,sonra da tepki görmemek için suçu başkasına atın.ohh ne güzel

  9. aslında benim en çok korktuğum şey ingilizlerin bunlara karşılık vermesi.hepimiz bunu yapabilecek ingilizlerin olduğunu biliyoruz.zaten başlatan ve sebep olanlarda onlar değil mi?işte o zaman işler iyice çıkılmaz bi noktaya gelir.Fia nın bunada bi önlem alması gerekir bence

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir