Briatore: “Mercedes F1’i Domine Etmek İstemiyor”

yazar:

kategori: ,

Flavio Briatore , Mercedes’in geçen senenin aksine 2015’te Formula 1’i domine etmek niyetinin olmadığını iddia ediyor.

Eski Renault patronu, RAI’ye verdiği demeçte, geçen seneyi domine eden Mercedes’in bu sezon Ferrari’yi ensesinde görmekten mutlu olduğunu söylüyor. Bu açıklamanın, Helmut Marko’nun “Mercedes Ferrari’ye yardım etti” demecinin ardından gelmesi de dikkatleri çekiyor.

Briatore, “Nedenini hepimiz biliyoruz. Mercedes aşırı bir güç göstermek istemiyor. Yoksa kurallar değiştirilir. Bu kadar kolay kazanmak aslında onların yararına değil.” diyor.

Öte yandan Bernie Ecclestone’un yakın arkadaşı olan Briatore, Ecclestone’un bir iki yıl daha sporun başında kalması gerektiğine inanıyor.

“Formula 1’i yeniden yaratacak güce sahip ancak CVC ve FIA’dan daha fazla destek görmeye ihtiyacı var. O gittikten sonra, bir daha onun gibi birisi olmayacak. CVC kalırsa bir yönetici atayacak, bu belki de bir Amerikalı olacak, ve Formula 1 bir kurul tarafından yönetilecek. Bu iyi olmaz. Kuralları koyan ufak bir diktatörün olması daha iyidir”

Hamilton’ın Ferrari’ye geçip geçmeyeceği konusunda ise Briatore, “Bana kalırsa, olduğu yerde mutlu görünüyor. Yanında baskı altında bir Rosberg var. Raikkonen de performansını geliştirdi ama (Ferrari) onunla devam eder mi bilemiyorum. Öyle olmayacaksa, ben Bottas gibi genç birini tercih ederdim. Benim favorim Ricciardo ama o da Red Bull’da kaldı.” diyor.


Yorumlar

“Briatore: “Mercedes F1’i Domine Etmek İstemiyor”” için 34 yanıt

  1. OtonomAktor avatarı

    redbull toparlayamazsa büyük takımların tercihi olabilir ricciardo ve bottas. fakat ricciardo bottas tan daha iyi.

  2. Üstüne birşey söylemeye gerek bırakmamış söylemiş nedenini de iyi söylemiş.

  3. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
    Alonso.ElNano #València2012

    Pilotlar konusunda Briatore başganla ayni kanaatteyim.

  4. Bence Mercedes F1’i domine değil yok etmek istiyor. Bernie kurtardı kurtardı yoksa bu spor istediği kadar mücadele görsün. Sessiz, yavaş ve çirkin araçlarla mücadeleyle daha fazla nereye kadar gider bilemiyorum.

    1. yeni kurallar gelene kadar bu düzen devam eder,yeni kurallarla Mercedes başarılı olamazsa Red Bull gibi başlar tehdit savurmaya

      1. Ben olsam bende çekilmek isterim. Aero kuralları o kadar kısıtlayıcı ki Newey spordan ayrıldı. Üstüne birde Mercedes’in saçma motor kısıtlamaları eklenince Mercedes’i yenmek imkansız hal alıyor. Daha önce bir çok kez yazmıştım Redbull döneminde Redbull kimseyi kısıtlamamıştı. Bu spora Redbull gibi takımlar lazım sadece başarı isteyen Mercedes gibi sporu ticaret olarak gören takımlar mümkünse spora girmesi yasaklanmalı. Bu ciddi anlamda spora zarar veriyor ve kesinlikle onları dinlemeden kuralların değiştirilmesi gerekiyor.

        1. gelen gideni aratır derler ya, aynı bu durumdayız şu an. Redbull zamanında kuralları farklı yorumlayarak-yani yenilik getirerek başarılı olmuşlardı. Şimdi ise kuralları kendine göre yazdıran veya kuralları önceden bilen bir firmanın dominasyonu var ne yazık ki. Redbull dönemindeki durumu ben de sevmiyordum ancak yasakların gelmesine de karşıydım. Adamlar sürekli çalışarak birşeyler üretiyorlardı. F1in amacı da bu değilmiydi zaten?

          1. Kesinlikle adamlar çıktılar bileklerinin haklarıyla kazandılar. Ve kimseyi kısıtlamadan herkes eşitti. Aksine Redbull’u durdurmak için bir sürü teste soktular. Testlerden geçince de adamların yaptıkları şeyleri bir bir yasaklamaya başladılar. Genede yılmadılar en sonunda durdurmak için kökten aero kurallarını değiştirip kısıtladılar ve araçların sıradanlaşmasına, birbirine benzemesine yol açtılar. Redbull burundan ciddi DF elde ediyordu şimdiki burunlara bir bak ve daha bir çoğu. Kısaca F1’in içine ettiler.

    2. Messier 92 (ex always) avatarı
      Messier 92 (ex always)

      Bu kuralların tek sorumlusu ve sebebi Mercedes miş gibi saçlamayı bıraksan diyorum artık.Honda bu motorlar için döndü,Ferrari eğer kazanırsa bu motorları sorun etmeyeceğini çok net belli ediyor.Bu bağlamda şuan Mercedes’in yerinde kim olsa Mercedes gibi bir tutum sergileyeceği çok açıkken,sezon başından beri Mercedes goy goyu yapıyorsun.

      1. Yaparım kardeşim sporun içine ettiler sana mı soracağım. Bu motorları savunan herkese yaparım.
        En büyük başta Mercedes olduğu için yazıyorum. En kötüsü de bu beş para etmez F1 umurlarında olmayan adamların sözüne kalmaları. O yüzden kimse bana burada goy goy yapıyosun diyemez. Gerçekleri görmek istemiyorsan sana bu sahte F1 de iyi eğlenceler.

        1. Messier 92 (ex always) avatarı
          Messier 92 (ex always)

          Mercedes sebep değil sonuçtur diyorum ben.

          1. Evet haklısın. F1 yerine saçma sapan seriye dönüşen ticaret ağının sonucunda Mercedes çıktı ortaya.

            1. Hep ayni terane.Hem Mike Tysonla maca cikican hemde beni dovmesin diycen.Dayagi yiyincede sagda solda agliycan.

              1. Ağlayan diğer takımlar mı yoksa Mercedes mi? Komik olma burada kurallar değişmesin diye şaklaban oldunuz. Mercedes’i Mike Tyson’a benzettin ya ne diyim sana. Mike Tyson korkak değildi o yüzden Mercedesle karşılaştırman saçmalık 😀

              2. Mike Tysondan büyük Lenox Lewis var.Yeterki rakibinin ellerini bağlama kimse yenilmez değildir.

                Bu motorların ilk sezonda dondurulmasi tamamen saçmalık, bunun sonuçlarının kime yaradığı da çok açık.

                2006 daki gibi ilk sezon gelişim açık olsaydı kimin ağladığini gayet net görürdük.

                Sonuç olarak Mercedes rakiplerinin elini bağlayıp dövüşmek istediği için herkes sert bir tutum içinde, oyle ya hem kuralları önceden bil avantaj yakala, sonrada motor gelişimini açtırma, oldu başka bir isteğiniz varmiydi?

        2. F1 deki teknolojilerde yol araçlarına aktarılmasın mı? Yol araçlarında turbo ve atmosferik yüzdeliğine bir bak derim. Ferrari bile süpersporlarında turboya geçiyor.(Bknz 488 GTB, California T). Milenyumun atılımı TSI ile başladı derken hacim küçültme furyası ile turbo altın yumurta oldu. Günümüzde bir çok araçta bulunan enerji geri dönüşüm sistemi nerden gelmiş bir bak istersen. Yani F1 ile yol araçları bir nevi daha iyi entegre oldular büyük ihtimal ile de teknolojinin transferi hızlandı. Olaya sadece subjektif bakarak ben sevmedim cıkkksss olmamış demek kolay. Neyse…

          1. Aktarılmasın! Ne sanıyorsunuz anlamadım yol araçlarında aynı sistemler kullanılınca bunun F1 için iyi olduğunu mu? Şuan kullanılan motorlar yarış motorları değil. Burası F1 her şeyden farklı olması gerekir öyle her araçta kullanılan sistem kullanılıyor diye güzel olduğunu düşünüyorsan F1’den ya anlamıyorsun ya da o ticari açıdan düşünenler gibisin. Adamlar neredeyse 100 kg yakıtla en az kim yakıt yakıp yüksek performans gösterecek diye yarış yapıyorlar. Dalga mı geçiyorsunuz Allah aşkına F1 burası tasarruf nedir. F1 sistemi yol araçlarına aktarılmasınmıymış 😀 Bu hayatımda duyduğum en saçma düşüncelerden birisi. O zaman yol araçlarında kaskta kullanalım onuda kullanıyorlar. Ya da tulum giyelim. Orası bir spor yarış dünyası. Yol otomobillerinin lafı bile geçmesi saçmalık. Anca yol için üretilmiş V12-V10-V8 Yarış otomobillerinde kullanılabilir ama yolda tasarruf amaçlı üretilmiş çoğu insanın kullandığı otomobilde aynı sistemin olmasını savunmak saçmalık. Tekrar söyleyeyim F1 izlediğini sanıyorsan ya F1 ne demek bilmiyorsun ya da ticari açıdan düşünenler gibisin.

            @M1CHAEL Daha geçen konuşmuştuk hatırlıyor musun bilmiyorum tam senin dediğin o arkadaşlardan bir tanesi.

            1. Yeni gördüm. 🙂
              Evet malesef ki bu tip savunmalar özellikle son 4-5 yılda ve 10 yılda kurulan algının nasıl da başarılı olduğunu ifade ediyor.
              Saçma sapanca bütün ceo’lar otomobillere transfer deyip durdular öyle birşey olmamasına rağmen. Aynı patronlar bomboş clio A160 ları da dayıyor 40 yıllık turbo yu yeni birşeymiş gibi güzel kakalıyorlar nede olsa. Bu patronlar işlerine gelmeyen herşeyi bu yüzden söküp atıyorlar insanlara kolay satabildiklerinden. Uygulamaları gereken çok şey varken saçmalıklarla kandırabiliyorlar nede olsa.

              Velhasıl insanlar bilinçli değil sorgulamıyorlar kendilerine dayatılan fikirleri gerçeklikmiş gibi kabul ediyorlar. Neden ferrari’nin turbo uygulamak zorunda olduğunu araştıramıyor, anlayamıyorlar. Motorsporları ve F1 fikrini patronların binek satışcılığına feda ediyorlar. Malesef ki durum bu şekilde dünyada genel kitle bu şekilde olduğundan kızmamak lazım ama elde de değil. Genelin avuntuları özellerin hayatını etkiliyor malesef.

              1. Aslında onların savundukları şey motorlar değil. Çoğu insan takımları başarılı oldu diye körü körüne bu sistemin F1 için iyi olduğunu zannediyor. Şöyle sağlam bir V10’u savunsalar karşımda söyleyecek tek bir kelimem bile olmaz. Helal olsun der geçerim ama bu sistemi özellikle bu motorların yarış motoru olduğunu zannedip savunma yapmaları gerçekten saçmalık. Artık ya dediğin gibi kurulan algıdan kaynaklanıyor ya da Mercedes başarılı oldu diye körü körüne savunuyorlar.
                Gerçekten 40 yıllık turboyu yeni bir sistemmiş gibi kakalamaları da ayrı bir şey. Ben küçüklüğümden beri az da olsa arabalarla haşır neşirim son 6-7 yıldır ciddi anlamda çoğu şeyi takip ederim. Şu yeni oluşturulan algı benim bile oturup düşünmeme neden oldu. Ulan acaba turbo benim bildiğimden farklı bir şey mi diye düşündürdü bile 🙂 Ama hiç bir şekilde sonuç değişmez benim için turbo F1 olmaması gerekenler listesinin başında gelir. Yol araçlarında kim kullanırsa kullansın ama F1’i yol araçlarına yeni sistem üretmek için denek olarak kullanmaları bu spora yapılabilecek en ağır hakaretlerden birisi. Ve en önemlisi F1’de kullanılan teknolojinin sadece F1’e has her şeyden farklı olması gerekir. Ama bu gidişle ümidim kalmayacak. F1 denilen spor, Motor sporlarının zirvesi yok oluyor galiba…

              2. @EmreF1
                ekserisine +1
                her dalda olduğu gibi şampiyon olayım da nasıl olursa olsun diyen taraftar kitlesini çok takmıyorum benim dikkatim başkalarına sevdam, ilgim başka. Dünyada yaygınlaşan bir ideoloji ama çok da fazla olduklarını sanmıyorum yada öyle istiyor insan.
                Asıl; benim arabam en iyisi, ben seçersem iyisini seçerim, benim ki en iyisidir, yıldızı yeter, vteci kaçar, böbreğine ölürüm, atına deliririm….. olay bu, bu kafa problem. Bazılarının hayatını etkileyen şey bu. Vazgeçilmesi gerekiyor ancak dünyalılar sıradanlaşıyor yapaylaşılmasına müsaade ediyor malesef.
                Eski her zaman anılırdı ama bu kadar aranması normal değil olanlar normal değil.
                Bu yüzden sorgulanmayan ncap’le aldatıcı imkansız katalog verileriyle charge yeni dünyadır algısıyla pili tutmayan kasası yamulan sıradan şeyleri üst üste çok rahat satabiliyorlar insanlığa. Basit bir şaft tüneli algısıyla işlerine gelmeyen rwd’yi bırakıp biz insanları nasıl geliştiririz demeden esp ile galaksi ötesine gönderebileceklerini yediriyorlar.
                Otomobil forumları artık böyle yeni motorsporu taraftarlığı böyle..
                🙂 Mesel geçen bi kaza paylaşmışlar güya f1 de bilen biri schumacher gelse kurtaramaz demiş ulan adam hiçbirşey yapmamış ki far görmüş tavşan gibi kala kalmış 🙂 anlatamıyorsun da işte kendi çapına göre öyle sanıyor.
                F1 forumlarında dönen, motorsporları izlemelerde bahsolan bunun sadece biraz daha yüksek dimağı o kadar.
                F1 denilen şeyin makine sporu olmaktan çıkmasının üzerinden çok zaman oluyor 2013 te olmuş birşey değil. Alan memnun satan memnun para basıyor ya gidiyor işte. Ama çakar bu algı sonunda, biter bu gidişat dedik oluyor yavaş yavaş… V10-V12 olmasına gerek yok illa yaptıkları şeyler saçmalıktan başka birşey değil sadece olay bu. 2,5 v6 larla da bu iş güzel olurdu ama dertleri o değil.

              3. @M1CHAEL 😀 Gece gece güldürdün beni 😀
                Valla dediklerine katılmamak elde değil. Arabasında turbo olan çoğu insanlara öyle bir güzel algı oluşturmuşlar ki Turbo var diye havalara giren bir sürü tip bulursun ortalıkta 😀 Daha ne işe yaradığını bilmiyorlar ama kafalarında yarışlarda kullanılan sistem olarak kodlanmış o yüzden mutlu oluyorlar 😀
                Ncap saçmalığı zaten efsaneler efsanesi. Euro Ncap tan 5 yıldızlı diye kakalıyorlar millete ama testlerde yapılan kazaların hızlarından bahsetmiyorlar. Bizim cahil insanımız da altımda alman tankı var diye artislik yapıyor sonra 200 le kaza yaptı mı araçtan eser kalmıyor kurtulursa da ne mutlu ona. 😀 Ya gerçekten diyecek bir şey bulamıyorum yani 😀 Bizim insanımızında sözleri efsanedir zaten 😀
                Geçen gün esp’yi kapadım bir yanlamışım Schumi gelse ayakta alkışlar 😀 Daha sistemleri tam bilmiyor bütün arkadaşlarından duyup sistemleri kapatınca dsc her şey kapanıyor o akıllılar da sadece esp yi kapadım zannediyorlar sonra araç yaprak gibi olunca gene bindiriyorlar bir yere. Rwd sakat iştir sistemleri kapatınca usta değilsen girmeyeceksin o işe. Hele karda esp de olsa Allah düşmanımın başına vermesin 😀
                Dertleri tabi ki o değil çünkü şuan spor umurlarında değil. F1 de başarılı olalım insanların araçlarımıza olan güveni artsın vs vs.
                Renault kaç sene F1 birincisi diye reklam yaptı halbuki o zamanlar F1’de kullanılan sistem Renault’un yol araçlarıyla alakası yoktu 😀
                Umarım dediğin gibi çakar bu algı. Ben bu saaten sonra turbosuz V6’yıda kaldıramayacağım bana yeri göğü titreten 20 tane V10 lazım 😀

              4. @EmreF1
                ne mutlu o zaman bana 🙂

              5. @M1CHAEL
                Sen ciddi misin? 🙂

              6. @EmreF1
                niye ciddi olmayayım ki güldürdün demiştin 🙂

              7. @M1CHAEL
                Ya ben oraya kurtulursa ne mutlu ona yazmıştım. Sende öyle yazınca kaza geçirdin sandım içime oturdu gece gece uykum kaçtı 😀 Şuan nasıl rahatladım anlatamam sana 😀 Derin bir OH! 😀

              8. Fernando Alonso 05-06 avatarı
                Fernando Alonso 05-06

                .

              9. Dün gece anlatmak istediğim tamda buydu. Büyük ihtimal M paket 3 serisi. Ve bu 200’ünde üstünde takla atmışa benziyor arka tarafta oturan birisi umarım yoktur.

              10. Ya bırak arka tarafı keşke içinde birisi olmasaymış bunun.

              11. Fernando Alonso 05-06 avatarı
                Fernando Alonso 05-06

                yaralı kurtulmuşlar ıkı kamyonla zincirleme girmiş Şile yolunda söförlerde sıkıntı yokmuş 🙂

              12. Yatsın kalksın dua etsin. Araç mezara dönmüş.

              13. Fernando Alonso 05-06 avatarı
                Fernando Alonso 05-06

                aynen cok kötü Allah vermesin kimsenin başına biz ekrandan F1 izlemye devam en güvenlisi bence 😀

              14. Amin. Ama Allah insanları yaratırken akıl fikirde veriyor. Bu Bmw normal hızda giderken kaza yapsa bu hale gelmez. Hız motor sporlarında güvenli bir şekilde yapıldığı takdirde daha keyif verir.
                Tabi ki orada da tehlike olacaktır ama normal trafiktekine oranla çok daha az tehlikelidir bana göre. Her zaman motor sporlarında ciddi bir şeyler denemek istemişimdir ama ne yazık ki milyonlarım yok 😀 Bari denemek ücretsiz olsaydı 😀

              15. @EmreF1
                @Fernando Alonso 05-06

                Anlaşılan ben biraz france kalmışım Emre anlayamadım.
                O araç 200 le vursa o kadar da birşey bulunamaz geriye inanın. Sürat yüksek ancak o kadar değil bilgilere göre 2 kamyonun arasına girmiş taklaya kalkmış.

                Evet herşey yerli yerinde yapılmalı. frenin kendini frenlemen iyi değilse yürümeni ona göre hesaplayacaksın…

                bu tr nin sayılı araçlarından biriydi default hale çevrildi verildi çocuğa yapma denildi dinlemedi ölümü 3 ay sürmedi…
                biz s2000 fatihiyiz filan falanlı cümleler kuruyormuş en son…

                yollarda nerede basman gerektiğini bilemiyorsan kask manifoltları cehenneminde görürsün..

                Bol bol karting yapın gençlikte.. sonra bizim gibi göbek bağlayınca zaten yapmak istemeyeceksiniz işinize gelmeyecek. 🙂

              16. @M1CHAEL @ugurercan

                http://www.milliyet.com.tr/sile-yolunda-kaza-5-yarali-istanbul-yerelhaber-768245/

                Ben ilk fotoyu gördüğümde sadece tek başına yaptı sanmıştım kazayı ama sonra 2 kamyona çarptı diyince anladım. Çarpmanın şiddetiyle kamyonu devirmiş. Makas atmaya çalışıyormuş büyük ihtimal. Yeni olmuş kaza.

                S2000’e gelince gerçekten yollardaki en sakat araçlardan bir tanesi.
                Hiç bir güvenlik önlemi yok araçta. Araç çok güzel tepkiler veriyor olabilir ama o aracı pistte bile kullanırken kendimi güvende hissetmem ama bizim akıllılar yollarda yapmadıklarını bırakmıyorlar onunla.

                Kartin ah Karting 😀 Profesyonel olarak uğraşmak isterim ama Türkiye’de şampiyon olsan bile sponsor bulamazsın. E sadece zevk için de profesyonel olarak katılmakta bana tuzlu gelir 😀 Sırf bireysel Türkiye karting şampiyonasına katılmak 1 sezonluğu kaliteli olmasada 20 30 milyarlık bir araç almana yeter. Pro kartlar var şimdi Endurance olarak 6 saat koşuluyor. Takım olarak yaptığın için 6 kişilik bir takımsan ekipmanlarını almadan sadece yarışmak için 2-milyar para gerekiyor ki her takım 6 kişi değil. Normal go kart pistlerinde arkadaşlarla takılmakta bir yere kadar zevk veriyor. Çoğu zaten ne yarışmayı biliyor ne bir şey sadece kaydırmak için çıkıyorlar. Bende yarışmak istediğim için pek zevk almıyorum o durumda 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir