De la Rosa: “Modern F1 Çok Kolay”

yazar:

kategori:

Eski Formula 1 yarış ve test pilotu Pedro De la rosa, modern Formula 1’deki asıl sorunun kolay olması olduğunu söyledi.

Diario Sport’a konuşan de la Rosa “Mühendisler tarafından yönetilen F1 çok karmaşık kurallara sahip. Bu kuralları toplum ne anlıyor ne de takdir ediyor.”

“Virajlarda daha yavaş araçlar görüyorlar ve sürücüler mühendislerin söylediği şeyleri yapıyorlar.”

“Max Verstappen bunu gösterdi. Onun yeteneği çok fazla ancak F3’ten F1’e geçiş artık eskisi kadar büyük bir olay değil.”

“Onun ve Sainz’in çok hızlı adapte olduğunu görmek iyi bir şey değil çünkü bu, F1’in düşük serilere daha yakın olduğunu ve özel performans farkının artık olmadığını gösteriyor.” dedi.

 

De la Rosa ayrıca F1 kariyerinin artık bittiğini kabul ediyor. De la Rosa en son Ferrari’de simülatörde çalışmış ve testlere çıkmıştı.

De la Rosa “Hiç bir şekilde havlu atmadım. Yarışmak benim DNA’mda var. Ancak muhtemelen bundan sonraki projelerim yaşıma daha uygun diğer serilerde olacak. Dünya dayanıklılık serisi olabilir.”

“Gerçekçi olmalıyız. GP2 ve F1 arasında artık çok fazla fark yok. Bu yüzden F1 artık eskisi kadar adaptasyonu zor bir spor değil.”

“Bu benim gibi deneyimli sürücüler için iyi bir şey değil çünkü performans farkı çok olmayınca genç sürücülerin adaptasyonu çok kolay oluyor.” dedi.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir