Katalunya Yetkilileri Olayların Tekrarlanmayacağını Söyledi

yazar:

kategori:

Circuit de Catalunya yetkilileri geçtiğimiz test günlerinde yaşananlar ile ilgili açıklamada bulundu.

1. 3 günlük testlerde toplam 55.000 taraftar pisti ziyaret etti ve test günleri boyunca bunlar genellikle saygılı ve mükemmel davranışlar gösterdiler. Katalunya pisti yetkilileri öncelikle taraftarların çoğunluğunun yaklaşımına teşekkür eder ve toplumun bunu kabul etmesini istiyor.

2. Biz FIA’nın spor içerisindeki ırkçı, politik ve dini istismarlara karşı savaşının yanındayız.

3. Katalunya pisti artık tesislerinde bu tür en küçük bir olayın bile tekrarlanmasına izin vermeyecektir ve son testlerde alınan önlemlere ek olarak yeni önlemler alınacaktır. Bu önlemler Katalan polisi ve pist güvenlik görevlileri ile çalışıldı ve bu uygulamalar önümüzdeki test günlerinde ve İspanya yarışında hayata geçirilecek.

4. Gran Premio de España Telefónica de Formula One (İspanya Formula 1 GP’si) ülkenin dünya üzerindeki tasviridir ve bu tür ırkçı yaklaşım ve mücadeleye saldırıyı kabul etmiyoruz.

5. Eğer yarış için yaptırım olursa önemine bakmadan bu olaylara neden olan kişiler hakkında yasal işlemler başlatılacaktır.

6. Circuit de Catalunya olaydaki durumunu FIA’ya, Real Federación Española de Automovilismo (İspanya Motorsporları Federasyonu)’ya ve Formula 1 testlerine evsahipliği yapan İspanya’daki diğer pistlere bildirecektir.


Yorumlar

  1. neticede açıklamalarını yapmışlar ama tüm bunlar yaşanmadan önce önlem almayı nedense düşünememişler o kılıktaki taraftarları piste almayabilirlerdi açıkçası ben ispanyanın bu durumdan dolayı çok üzgün olduğunu düşünmüyorum…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir