Massa Brezilya'da Galibiyete Göz Koydu

yazar:

kategori:

Takım arkadaşı Kimi Raikkonen şampiyonluk mücadelesi versede Ferrari pilotu Felipe Massa Brezilya’da galibiyet için savaşacağını söyledi.

Brezilyalı pilot haftasonuna sadece Kimi Raikkonen’e yardım etmek düşüncesiyle girmenin yanlış olduğunu, Raikkonen’in şampiyonluk şansının kendilerinin duble yapmaları sayesinde ortaya çıkacağını düşünüyor.

Şampiyonluk mücadelesinde geri düşsede Felipe Massa sezonu yüksek konumda tamamlamayı hedefliyor.

Kendi resmi bloğuna konuşan Massa "Şampiyonluk olmasa bile tüm sezon göstermiş olduğum performans, aldığım sonuçlar, kazandığım galibiyetler ve tüm olanlara bakarsak pozitif bir sezon olduğunu görürürüz."

"Şimdi kendime şampiyonayı fantastik bir şekilde bitirmeye çalışalım diyorum."

"Şampiyonluk için mücadele vermemem kendi evimdeki yarışa olan yaklaşımımı değiştirmez. Kişisel olarak benim için çok önemli bir yarış ve her yarış olduğu gibi kazanmak için elimizden gelen herşeyi yapmalıyız. "

"Bu benim kendi evimdeki yarışım olacak ve sezonun son yarışı. Bunlar yarışa daha farklı anlamlar katıyor. Sezon biter bitmez gelecek seneye, 2008’e iyi bir başlangıç yapmaya ve doğru konumda bitirmeye odaklanacağız."

"Interlagos’ta yarışı kazanmaya çalışacağım. Az ve çok zor olsa bile Kimi’nin şampiyonluk şansı var hâlâ."

"Ancak yarış haftasonuna bu şekilde yaklaşmayacağım. Haftasonuna olan en iyi yaklaşım her yarış olduğu gibi yarışı kazanmayı düşünmek."

"Eğer mucize gerçekleşir ve Mclarenler yarış dışı kalırsa ben ve Kimi yarışı rahatça ilk 2 sırada tamamlarız ve Ferrari’ye istediği sonucu kazandırabiliriz."

"Neler olabileceği hakkında bir sürü seçenek var ve bunları düşünmenin bir anlamı yok. Ancak kesinlikle takım her türlü olasılık için hesaplamalar yapacak. " dedi.

Massa Brezilya yarışında sıralamaların çok önemli olacağını düşünüyor. Massa "Yarış olarak Japonya ve Çin’deki son 2 yarış benim için mükemmel değildi. Bu 2 yarışın ilkinden sonra artık sürücüler klasmanında mücadele içerisinde olmadığımı kabul ettim ve sezonun son bölümündeki mücadeleyi diğer 3 pilota bırakmak zorunda kaldım."

"Yarışlar ilerledikçe daha da açığa çıkan birşey sıralamaların ve gridin en önünde yer alabilmenin herşeyin birbirine yakın olduğu bu sezonda yarış kazanmak için ne kadar önemli bir faktör olduğuydu."

"Sonuç olarak bu son 2 yarış benim için iyi sonuçlanmadı ancak bu 2 yarışın koşulduğu gibi zor koşullarda yarış zor oluyor ve şans faktörü ortaya çıkıyor." dedi.


Yorumlar

  1. buyurun son yarış raikkonen için ne demiş? bu sene son yarış falonso için ne demiş?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir