Rosberg: “Tek Turda Gelişmeliyim”

yazar:

kategori:

Nico Rosberg, bu hafta sonu İspanya’da Lewis Hamilton’a karşı pole pozisyonu mücadelesi vermek istiyorsa tek turda gelişmesi gerektiğini kabul ediyor.

Rosberg bu sene gerçekleştirilen 4 sıralama seansında takım arkadaşı Lewis Hamilton’un polü kazandığını izlemek zorunda kaldı.

Rosberg “Uzun sürüşler ve kısa sürüşler arasında ayarlar ve her şey açısından her zaman ödün vermeniz gerekir. Özellikle bu koşullarda. Çok sıcaktı ve uzun sürüşlerde lastikler çok zorlanıyordu. Ancak tabi ki yarın için tek turda çalışmam lazım.”

“Genel olarak piste çıkış turunda lastikler üzerinde çok sert çalıştım. Bu yüzden hızlı turumda lastikler aşırı ısındı.” dedi.

Rosberg ayrıca bugün yaşadığı vites kutusu sorununu takımın çözdüğünü söyledi.

Rosberg “Sadece küçük bir sorundu ve bazı şeylere ince ayar çekmemiz gerekti. Vites düşürürken yeni bir ayar deniyorduk. Vites düşürürken gecikme vardı, direkt düşmüyordu. Biraz tuhaftı bu yüzden pite geldim.”

“Genel olarak iyi bir gündü. Özellikle yarış için bunu söyleyebilirim. Özellikle Ferrari’ye göre uzun sürüşlerde oldukça iyi göründük. Lewis’e kıyasla ise daha yakındık. Yine de tek turda hala bir şeyler yapabilirim.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir