2015 İspanya GP Sıralamalar – Rosberg Sonunda Pole Pozisyonunda!

2015 Formula 1 Şampiyonası’nın 5. yarışı olan İspanya GP öncesinde gerçekleştirilen sıralama seansında pole pozisyonu Nico Rosberg’in oldu.

Bu sene geride kalan 4 yarışta hiç bir sıralama ve yarışta takım arkadaşını geçemeyen Rosberg, İspanya sıralamalarında son seansta elde ettiği 1.24.6’lık derecesiyle en hızlı isim oldu ve ilk polünü kazandı.

İlk 4 yarışta pole pozisyonunu kimseye kaptırmayan şampiyona lideri Lewis Hamilton, takım arkadaşının 0.267 sn gerisinde 2. sırada kaldı.

Mercedes’in en yakın rakibi beklendiği gibi Ferrari’den Sebastian Vettel oldu. Vettel 0.777 sn geride 3. olurken takım arkadaşı Kimi Raikkonen kötü bir turla ancak 7. olabildi.

Williams’tan Valtteri Bottas 1 sn geride 4. olarak iyi bir iş başardı. Williams pilotunu Toro Rosso’nun çaylak pilotları Sainz ve Verstappen takip ettiler. Kendi evinde yarışacak olan Sainz en iyi sıralama pozisyonunu elde etti.

İspanya’ya büyük güncellemelerle gelen Red Bull’da Daniil Kvyat 8. olurken takım arkadaşı Daniel Ricciardo 10. sırada kaldı. Onların arasında Williams’tan Felipe Massa yer aldı.

Son seansı kıl payı kaçıran isim Lotus’tan Romain Grosjean olurken onun arkasında takım arkadaşı Pastor Maldonado yer aldı.

McLaren takımı gelişmeyi umduğu İspanya’da sıralamalarda 13 ve 14. sıralarda kendisine yer buldu. Alonso’nun 13, Button’un 14. olmasıyla McLaren bu sene ilk defa 2. seansa iki sürücüsüyle birlikte geçmiş oldu. Alonso’nun en iyi turu son seanstan 0.7 sn yavaş kaldı.

10. sıradan itibaren takımların pilotları art arda yer aldılar. Lotus ve McLaren sürücülerinin arkasında sırasıyla Sauber, Force India ve Manor pilotları yer alacaklar.

ispanya_2015_qua


Yorumlar

“2015 İspanya GP Sıralamalar – Rosberg Sonunda Pole Pozisyonunda!” için 119 yanıt

  1. Yusuf Hitay avatarı

    farkları hesaplarken pistin kısa bir pist olduğunu da hesaba katmakta fayda var.

    yarın hamilton galibiyet için zorlayacaktır. öteki türlü çok sıkıcı bir yarış olabilir.

  2. “Yesterday, our long-run practice pace looked okay – a lot of teams turn their engines up for qualifying, and then turn them down again for the race; but we don’t have to do that, so we perhaps go into the race with a bit more potential than some of the cars ahead of us.”

    Arkadaşlar Buttonun böyle bir açıklaması var. Bu mclarenin arabayı daha henüz sıralama turları için motoru ayarlama yapamadığını, yarış ayarlarıyla sıralamalara çıktıklarını söylüyor. Mclaren için heycanlandırıcı bir haber bu.

    (Bu mesajı birkaç yere yazdım kusura bakmayın herkes ulaşabilsin diye)

  3. OtonomAktor avatarı

    izleyemedim sıralamaları çalışıyordum. yarında iş var yarışı da kaçırıcam. sonra dan izleyecek olsam da umarım güzel bir yarış olur.

    1. sc vs girmedikçe yine sonucu beli yarış hocam 😀 ama yinede inşallah heyecanlı güzel bir yarış olur ..

      1. OtonomAktor avatarı

        Rai İspanya öncesi pakete dönmüş yeni paketin dengesinden memnun kalmamış. Yani rai ile vettel farklı paketleri kullanacak. Bu değişik olaylara sebep olabilir. Ayrıca rosberg in önde olması da seyir açısından daha iyi olacaktır en azından böyle olmasını umuyor insan 🙂 Akşam eve geldiğimde umarım yarış tekrarı çıkmış olur 🙂

  4. sıralamaları izleyemedim deli gibi çalışıyordum ama vet ve rai arasındaki 1 sn var bu ;bir şeylerin anormal olduğunu gösteriyor adam hata yapsa dahi 1 sn fark yemez acemi pilot olsa ancak bu farkı yer.güncelleme paketlerini her iki pilotunda eşit kullanamamasından yada kullandırılmasından kaynaklı olma ihtimali var.zira 1 sn lik hata çok düşük bir ihtimal.tabi kimi nin de 1 sn olmasada çok daha az hata yapma ihtimalide var.vieoları vs hiç izlemedim.
    netice olarak kimi nin yarış sonunda vetteli geçmesini bekliyoruz ki bu sıralama ile bu pistte zor maalesef umarım çok yanılırım

  5. Massa ve Raikkonen beni hayal kırıklığına uğrattı. İyi ki tahmin yapmamışım.

  6. Ferrari pist sicakliklarini ve lastik verilerini goz onunde bulundurmus olacakki cok fazla ayar denemeyip lastik saklamislar belki yarin mercedeslerden 1 pit fazla yapip risk alabilirler. Sonucta lastik koruyabilen bir arabaya sahipler. Kanimca seb startta batirmazsa 2. Olabilir. Onun harici ros seb ham rai bot biter. Ferrarinin kazanma ihtimali varsa oda strateji sayesindedir.

  7. Hiçbir şey hakkında konuşmaya gerek yok. Araçların sıralamasının bu kadar net ayrıldığı bir sezon son yıllarda olmamıştı. Bu iyi değil.

  8. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Bence gayet iyi fark. Bu farkın daha fazla olduğu sıralama turlarını hatırlamıyor mu kimse?3. sırada kim var bir kırmızı araç değil mi?Tüm antreman seanslarında hemen arkasında kim vardı ve q3e kadar rahatça 3-4 olabilecek kim görünüyordu?Raikkonenin performansı aracın perfoamsnı değil.Vettel tam olarak yansıtıyor.Malesf Kimi sıralama turlarında batırıyor.Böyle giderse kontrat uzatmazlar.Herşey yarışta deli gibi zorlamak değil.Tüm araç daha fazla yıpranıyor dha esnek strateji yapma imkanı bitiyor.Sorun neydi bilmiyorum yabancı kaynaktan izleyince eski güncellenmemiş araç kullanıldı deniliyor.Bir set eski lastikle q3e çıkıp son turda fresh lastik takti ve trafikte yoktu.Gerçekten zorlaması lazım.

    Rosberge tebrikelr sonunda geçmeyi başardı Hamiltonu.Bizim için daha iyi oldu böyle. Starttaki bir kargşadan yararlanamabiliriz tabi bize bir şey olmazsa.Veya startta geçilmeden bir sıra kaznama imkanı çok mühim.Pist geçişe pek imkan vermiyor.Ön taraftan kalkmak mühim.Raikkonen de anlasa bunun değerini artık sezonu yarılamadan.

    Güncellemelerimizin iyi çalıştığı ve bekleneni verdiği ancak Mercedes ve diğerlerinin de adımları en az bizimki kadar büyük olunca farkın aynı kaldığı söyleniyor. Bu normal.Zaten tam Mercedes pisti.Hepimiz bunu bekliyorduk en azından ben kendi adıma.Diğerleri biraz daha iyi iş çıkartmış olabilir ama bu Ferrari gelişmedi demek değil.Kimsede veri yok.Tersi yönde açıklama dayok.

    Yarın umarım iyi bir yarış olur,başarılar herkese

  9. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Ensert lastiklerin kullanıldığı ve aero pisti olan bu pistte sıralama farkı 0.7 ınmısse Ferrari gelişmiş dmektir ..Kaldıkı Ferrarinin Mgpden aero olarak daha yavaş olduğunu düşünürsek

    Ama Mgp yarın sert lastık avantajıyla yarısta farkı erkenden acabılır gorucez burada arıza filan olursa Vettel galibiyeti alır yoksa herşey startta belli olur Lewis Rosu start sonunda gecer ama herseye rağmen heyecanlı bi yarış olur umarım 🙂

  10. Osman Yıldız avatarı
    Osman Yıldız

    Susayım susayım diyorum ama bazı arkadaşlar cidden inanılır gibi değil..

    Ferrari aracı ciddi şekilde geliştirmiş yalan değil. Vettel de uğraşıyor didiniyor. Geçen seneki tokat manyağı arkadaşta 2 saniyeyi yemiş, bir takım arkadaşlar “kabul edilemez” diyor.

    Geçen sene Alonso sık sık öndeydi hatırlarsanız..Sıralamada dahi.. O zaman kabul ediliyordu rezil performans. Raikkonen yaşlandı gençler isteseniz de, istemeseniz de. Fıstık gibi Vergne var, koy Rai’nin yerine. Vettel biraz rekabet görür iyi olur.

    1. kimi yarın startta iyi kalkıp bir kaç kişi geçerse veya bahreyndeki gibi bir sonuç alırsa ? susayım susayım diyorsun da bir türlü susamıyorsun … bence biraz sus yada git kendi pilotun ve takımın hakkında yorum yap …

  11. Rai senin şu sıralamaların alayımızı hasta edecek! Herkes Q2 derecesinden yarın saniye iyi tur atarken biz yarım saniye kötü tur atıyoruz, offf of..

    Tebrikler Vettel, yine sıralama da aracın suyunu çıkardı, Fakat Mercedes ile sıralamalarda fark pek değişmemiş, bakalım yarın yarışta neler olacak, yarışa ortak olabilirler umarım..

  12. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Vettel biraz daha yaklaşabilirdi.Aama pist öyle bir pistki acayip gıcık oldum.Ayrıca burada mercedes ferrari arasın da 1 sn fark var diyenler olup hala şekil yaparak öne çıkmaya çalışıyorsunuz görünürde maximum 0.7 dir minimum 0.5 dir fark.Vettel ile hamilton doğru düzgün bir son tur atsaydılar daha iyi anlayabilirdik.Açıkcası yarın hamilton ile rosberg çarpışmadığı sürece vettelin işi zor vettel öndeki araçları zorlarsa lastikler biticek yine ve kaymalar iyice başlıcak çok sıkıntılı bir pist hiç beğenmiyorum zaten.

    1. Sende çarpışmayla bozdun kafayı 😀 Mercedes başkanı Dieter Zetsche gelmiş adam öttürür ikisinide öyle birşey yapsınlar.

      1. Bıyıklar çıktı ortaya 🙂

        1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
          [VET^01] #ForzaFERRARİ

          Didem başka türlü biz ekmek yok 🙂 Mert 😛

    2. Besinci yarisa cikan bir motor var ellerinde.Yani zorlamanin bir anlami yok.
      Fark bir saniyeden fazla sadece yumusak lastikle zorlaniyor takim.Patlatmakta var isin icinde.
      En cokta Mclaren farki kapatiyor muhabbetine guluyorum.Q3e kalmak icin maksimumu ortaya koydular.Pol ile fark 2.7 saniye.Cunku ondekilerde armut toplamiyor.

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        STR bugun beni şaşırttı ya Mclaren zaten ilk baştan dediğim gibi büyük hayal kırıklığı ne zaman toparlıyacaklar bilemiyorum koskoca mclaren 1-2 puan alırız diye avunuyor büyük takımların düştüğü durumlara bakın çok üzücü neyse Didem diyordu bir de ilk 10 potansiyel var 😛 😛 😀

        1. 3.Antremanda ilk 10 potansiyeli var gibi gözüktüler ama kesin konuşmayı asla sevmem bu konuda sadece dediğim gibi o hissi verdiler.Neyse yarışa bakalım puan alabilecekmiyiz yoksa yine 0 çekecekmiyiz 🙂

  13. 2015 2014
    1 Nico Rosberg Mercedes 1.24.681s 1 L. Hamilton Mercedes 01:25.232
    2 Lewis Hamilton Mercedes 1.24.948s 2 N. Rosberg Mercedes 01:25.400
    3 Sebastian Vettel Ferrari 1.25.458s 3 D. Ricciardo Red Bull 01:26.285
    4 Valtteri Bottas Williams 1.25.694s 4 V. Bottas Williams 01:26.632
    5 Carlos Sainz Toro Rosso 1.26.136s 5 R. Grosjean Lotus 01:26.960
    6 Max Verstappen Toro Rosso 1.26.249s 6 K. Raikkonen Ferrari 01:27.104
    7 Kimi Raikkonen Ferrari 1.26.414s 7 F. Alonso Ferrari 01:27.140
    8 Daniil Kvyat Red Bull 1.26.629s 8 J. Button McLaren 01:27.335
    9 Felipe Massa Williams 1.26.757s 9 F. Massa Williams 01:27.402
    10 Daniel Ricciardo Red Bull 1.26.770s

    1. geçen yıla göre muazzam gelişmişiz ama baktığımızda bu yılki araçla dahi geçen yılın pol zamanını yakalayamıyoruz üstelik bu yıl lastikler daha hızlı deniyor Mercedes i tebrik ediyorum müthiş bi iş başarıyorlar

      1. Ağırlık farkı var bunu unutmayalım.

        1. antremanlarda polü alabiliriz diyordun arkadaş bile geçen seneki polü dahi geçemedik diyor tebrik ediyor illa bir şey bulunur zaten.

          1. Kim polu alabiliriz demiş birdaha bak istersen.

            1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
              [VET^01] #ForzaFERRARİ

              Halüsinasyon gördü sanırım 🙂 🙂

            2. Kusura bakma öyle birşey dememişsin ancak ben ağırlık farkı ile lastiklerin birbilerini nötrlediğini düşünüyorum hatta lastiğin avantajı ağırlık dezavantajından daha çok deniyordu. Gelişim olarakta Mercedes ve Ferrarinin aynı seviyede geliştiği kanısındayım. Belki Ferrari 0.1 ve 0.3 sn arası daha iyi olabilir. Bunun için İspanya ve Monacoya bakmalıyız. Bir de Kanada’da motor guncellemesi konuşuluyordu. Eğer öyle bir şey olursa Montreal gibi bir pistte işler değişebilir.

  14. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Ferrari’nin gelişmediğini söyleyenlere şaşıyorum takvimde yer alan pistlerde belkide mercedese en çok uyan pistte tek tur canavarı otomobilden 0.7 fark hoş görülebilir ayrıca güncel motor ve kısa burun zımpırtısını kullanmaya başlamadık bunlar kanadada gelecekti sanırsam.vettel temiz taraftan kalkıyor startta hamilton karşı belki avantaj olabilir vettel yarışa ortak olurmu neden olmasın bakalım ne olacak yarın

  15. GP2 yarışı için link verebilecek müslüman var mı 🙂

      1. Teşekkür ederim yine de.

        1. @Barut Vandoorne aracı yeni McLaren tasarımına mı benziyor bana mı öyle geldi 🙂

          1. bildiğin yavru McLaren 🙂

    1. gerek kalmadı. canlı izle haberindeki yerde yarışı izleyebileceğim sanırım.

  16. Kimi’den berbat bir sıralama performansı daha! Tamamen güncel paket yerine, ilk 4 yarışta kullanılan pakete bir kaç ufak eklemeyle oluşturulmuş ‘ortaya karışık paketi’ sürüş stiline daha uygun olması sebebiyle tercih etmesine rağmen Seb’den 1 sn geri kalmış olması kabul edilemez. Bu tam bir hayal kırıklığı! Açıkça; 4. sırada bitirmesine sevineceğim bir Kimi Raikkonen görmek istemiyorum!

    1. ne yani bu yeni güncellemeleri raikkonen mi istememiş ?

      1. Olmaz öyle şey

        Santander vermemiştir

        1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
          Alonso.ElNano #València2012

          Gülsem mi ağlasam mı bilemedim şu an 😀

        2. kafanız mı güzel dostum sizin ? ben bir soru sordum kaçırmış olabilirim bir açıklama vs olduysa hemen işi saçma sapan şeylere çekmeyin ayrıca santander olayını da herkese söyleyip durma bunu dillendiren kişilere söylersen daha iyi olur ..

      2. Evet Kimi istemedi, onun için yeni ön arka kanat haricinde eski aero paket ile çıktı.

  17. Kimi yine lastikleri ısıtamadı, 3 virajda 0.3 bıraktı zaten o virajı alışından anladım batırdığını, sonrasında da her virajda 0.1 0.2 bırakarak Merhi ayarında bir tur çıkardı.Isıtamadığın lastiği ısırayım Kimi.Adam sıralamada motive olamıyor, büyük ihtimal kesinlikle hata yapıyor.

    6 virajda da kontraya kaldı son sektör idare ederdi ancak lanet bir tur attı.İlk hakkında da zaten kullanılmış lastikle tur attırdılar.Yarında mükemmel bir yarış çıkarıp 4 olur.

    Q1 de benim anlamadığım neden yeni set sert ile göndermediler de soft taktılar.Temiz bir tur ile çok rahat q2 ye kalacak hızı vardı.Vay arkadaş ya, yine depresyona soktu beni.

    Ferrari gelişmiş dediğim gibi Vettel 0.7 sn geride kaldı, özellikle burası Mercedes’e çok uyan bir pist yarışta bakalım neler olacak.

    Bottas da hafta sonu oldukça iyiydi, Massa yavaş kaldı mutlak bir nedeni vardır.

    Rosberg sonunda oyuna döndü yarın güzel bir yarış bekliyorum yarışı Rosbergin kazanması gayet iyi olur Ferrari için bakalım.

    Kimi’den muhteşem bir start bekliyorum, temiz taraftan kalkıyor, öndeki renault motorlu araçları normal şartlarda geçmesi lazım Bottası da ilk pitler sonunda geçip motoru korumaya alıp önümüzdeki yarışlara bakacağız bu sıralamadan sonra…

    Vettel öndeki Mercedesleri avlayacak hıza sahip güzel bir strateji ile surpriz yapabilir.Ön sol lastiklere dikkat yarın patlayan lastikler görebiliriz…

    1. Hacı şu lastik sicakliklarini nerden takip ediyorsun verde bizde bakalım yani

      1. Çok basit bir denklem aslında. Pilot tutuşdan şikayet ediyor, tutuşun olmadığını söylüyorsa lastik ısısında sorun olduğunu anlayabiliyorsun, tabi birazcık mantık kullanman gerek.

        1. Bana mantık değil başka bi şey geldi de o yüzden sordum

          1. İnsan herkesi kendi gibi sanırmış!

            1. Ben belgelerle konuşurum hacı

            2. Verstappen örneğini burası F1 dediğin için verdim. Madem burası en üst düzey 17 yaşında çocuğun işi ne? Demek ki olabiliyormuş. Similasyonun etkisi belki F1 için düşüktür ancak 0.1 sn nin peşinde koşulduğu bir platformda performansın küçüğü büyüğüne bakılmaz şahsımca.
              Ayrıca Türkiye Rallisinde şampiyon olmuş bir pilot bile similasyon oyunu ile kendini hazırladığını (tabiki de sadece oyun ile değil) söylemiş. Gerçeğini test edemiyorsan simüle etme imkanın var bu cihazlar bunlar için var.
              ‘katılmıyorsan bakmaz geçersin’ demişssin. Katılıp katılmamak değil olay. Olay burada kullanılan uslup. Kımı ve Alonso yanlısı bazı arkadaslar bırbırını kucuk dusurucu ve asağılayıcı sözler kullanarak yorum yapıyor bunlar hoş değil. Benim anlatmak istediğim bu.

    2. Ferrari Racing avatarı
      Ferrari Racing

      Hacı abi sıralamalarda lastik ısıtmadan çok simülatörde çok zaman geçirme işe yarıyor. Vettel simülatörden neredeyse hiç çıkmıyor. Red Bull’da sistemleştirdiği bir disiplin var. Raikkonen ise eski jeneresyon olarak böyle şeylere zaman harcamıyor. Ben geçen sene you tube’da videolarda gezerken Hamilton, Rosberg ve Vettel’in simülatör videolarına rastgelmiştim.

      Bu üç pilot tek turda belki de en iyi 3 isim. Yine Red Bull ve Toro Rosso jeneresyonunun pilotları sistemli olarak simülatörde yetişiyor. Bu pilotları hızlı bir takıma koyun saydığım üçlüyü tek turda çok zorlarlar hatta geçebilirler bile. F1 eskisinden kolay diyenlere katılmıyorum. Simülatörde pist ezberleyeceğiz diye adamların beyinleri hafızaları yoruluyor. Beden yorgunluğundan daha fena bence.

      Teknolojiye ayak uyduramayan yaşlı kurtlar; her gelen yeni jenerasyona geçilmek durumundalar. Örnek veriyorum; Massa Bottasa her ne kadar geçen sene Williamsın tek pole’ünü almış olsa da simülatörü aksatırsa düzenlice geçilir. Raikkonen Vettel’e düzenlice geçilir.

      Vettel bile geçen sene çocuğu oldu simülatörü biraz aksattı gördünüz Ricciardoya geçildi. Ricciardo aksarsa Kvyat onu geçer. Artık teknoloji pilotların hayatının her yerinde olmak durumunda. Dişlilerden biri eksik olursa ne kadar yarış kurdu olursanız olun; tek turda zorlayamazsınız.

      1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
        Berkhan Oğulcan Akçay

        Katılıyorum dostum güzel yorum olmuş. Tek turda kusursuz bölgeye yaklaşabilmek için günümüz koşullarında simulatör çok önemli gibi görünüyor artık.

        Kimi’nin yarış temposu muazzam ve yarış içerisinde hiç hata görmüyoruz ama sıralama turları için bir an önce çok sıkı çalışması lazım. Yarışlardaki tempoya bakarsak 3-4 sene daha yarışabilecek formu var bence.

      2. Tek turluk düzende iş tamamen teknik ve motivasyona bağlı.Lastiklerin çalışma sıcaklığı eskisine oranla çok daha dar, hal böyle olunca ilk tur öncesinde lastikleri ısıtmak bir bilim dalı kadar ince oluyor.

        Bazı pilotların sıralamada istikrarlı bir şekilde iyi olması tamamen sürüş stilinin tek turda lastiklere uygun olmasıyla alakalı.Bir virajda 0.1 sn o virajı uzun dönmek lastik sıcaklığında inanılmaz farklar yaratıyor,Buda tutuşu etkileyip iyi bir sıralama atmana neden oluyor asıl detay bu.

        Kimi’nin sürüş çizgisi diğer pilotlardan oldukça farklı, lastiği en azından ilk turda ısıtacak kadar yoğun kullanamıyor, bu iş sandığınız gibi sağ sol yap lastiği ısıt olayı değil, önemli olan ideal sıcaklıkta tutmak ne fazla ne az.Bazı pilotlar fazla ısındırıyor bazıları ise ısıtamıyor.

        Lastikler sertleştikçe Kimi’nin sorunu büyüyüp yumuşadıkça sürüş stiline uygun hale geliyor.Lastik yumuşadıkça tutuşu arttığı için Kimi sıkıntı yaşamıyor.

        Simulasyonun alakası olduğunu hiç sanmıyorum, gerçek piste gidince işler tamamen değişir diye düşünüyorum.

          1. F1 DÜZEYİNDE bir pilotdan bahsediyoruz, verdiğin örneğe bak 😀

            1. Verstappen içinde aynı şeyler deniyordu. ‘F1 den bahsediyoruz beyler yapmayın 17 yaşında çocukla olmaz’ gibisinden. Daha örneği bile araştırmamışsın 5 dk sonra gelip ‘verdiğin örneğe bak diyorsun. Projeyi zerre kadar okumadığın belli.

    3. Hani bir saniye fark olmazdi.Adamlar nerdeyse sert lastikle alacakti polu.

      1. Şunu anlamıyorum 1 sn diyorsun, gördüğünü anlamlandıramama sorunu var sende.Sıralamada Merc zaten rakipsiz, önceki yarışlarda sıralamada büyük fark yiyip, yarışta elinize ikincilik kupasını verdiğimizi bir yarıştanda zorla kurtuduğunuzu unutma.

        1. Evet Honda’da bir yaris kazanmisti.Mercedesin sikintilarindan yararlanan Ricci uc yaris kazanmisti.Fark azalmis olabilir.Ama hala yaris kazanmaniz Mercedesin sorun yasamasina bagli.Aksi durumda IMKANSIZ.
          Sahi Raikkoneni sezon sonuna kalmaz kovarlar bence.Ne diyorsun?

          1. Benimde istediğim tamda bu Kimi Raikkonen’i küçümsemeye devam etmeniz sonra telsizden Kimi geliyor dendiğinde frenajı kaçırınca frenlerim frenlerim diye ağlarısınız 🙂

            Kimi’nin hiçkimseye kanıtlayacak birşeyi yoktur, yeteri kadar yarışmış, iki yıl ara vermesine rağmen Ferrari’ye transfer olacak düzeyde performanslar vermiştir, nasıl bir pilot olduğunuda bir önceki yarış herkese tekrar göstermiştir onun için biz rahatız sizde rahat olun..

            1. Geçenlerde bir arkadaşa da dedim ancak nasıl bir tavır bu anlamıyorum. Herkesin tuttuğu pilot var gayet doğal. Ancak siz pilotları da geçtiniz direkt karşınızdaki küçük düşürerek yorum yapıyorsunuz. Böyle destekleyince mi taraftar oluyorsunuz? Diyeceksiniz ki bir ben mi böyle tavır içerisindeyim. Haklı olabilirsiniz. Bazı Alonso cu arkadaşlarda sınırı aşabiliyor. Onların yaptığıda yanlıştır. Ancak bir yanlışı başka bir yanlış ile düzeltemezsiniz. Kimiyi yersizce eleştiren bir arkadaşa derdinizi Alonso yu yersizce eleştirerek anlatamazsınız. Kimi de Alonso da iyi pilotlardır. Ne bugün yaptıkları sayesinde iyiler ne de yarın yapacakları kötü birşey ile kötü olurlar. Ancak sitede Kimi ve Alo taraftarları her yarışta birbirlerine anlamsız bir uslup ile saldırmaktalar. Bence buna bir çözüm bulmalısınız.

              1. İlk önce simulasyon konusuna cevap vereyim.Şimdi senin söylediğin durum ile benimki çok farklı şeyler ikisini karıştırıyorsun.

                Simülasyon hiçbir zaman gerçeğe alternatif birşey değildir, ancak test yasağından dolayı önemi artmıştır.Test yasağı kalkarsa simülasyonlarda rafa kalkar.Simulasyonun etkisi yoktur demiyorum F1 düzeyindeki bir pilotun performans için simulasyona muhtaç olmadığını düşünüyorum.

                Verstappen örneği ile simülasyon örneğinin hiçbir ilgisi yoktur tamamen farklı birşeydir.

                İkincisi bu arkadaş sanırsam Mercedes fanı kendince eğlenmekte, üçüncüsü saygı çerçevesinde herkes istediği şeyi dillendirebilir katılmıyorsan bakmaz geçersin, herkes herşeyi kabul etmek zorunda değildir, doğruda yanlışda vardır her zamanda olacaktır, insan hiçbir zaman mükemmel olmamıştır, olmak zorundada değildir..

  18. o değil de sıralamalar açıktı ama izlediğimden hiç bir şey anlamadım. kalite kötüydü sürekli takılıp durdu :/ lanet olsun bu düzene be. evet iyi ki paralı yayın da olsa F1 yayını var ama biz ne yapalım? 3 sene Dsmartta, sonra tivibuda derken digiturkte… hangi birisine üye olacaksın…. hadi oldun diyelim bittiğinde eski yere aboneliğin oluyor, ikinci üyelik almak istemiyorsun…

    can sıkıcı gerçekten.

    1. internet hızıyla lakalı tahmin ediyorum yoksa bende bir takılma olmadı hiç 1200k da izledim sorunsuz diğer söylediklerin konusunda sonuna kadar haklısın 😀 keşke trt geri alsaydı 🙁

      1. internet hızımda bir sıkıntı yoktu ama her zaman izlediğim yerlerde sıkıntı yaşadım sanırım. anlamadım gitti…

  19. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Tam da beklediğim gibi oldu.Kim cebinde ne kadar taşıyor diye üstün körü tahmin etmeye çalışmıştım. Mercedes 1.24.8’e inecektir diye de yazdım. Bunun seebinin de Schumi döneminde temelini attıkları özel bir sıralama karışımıyla olduğunu ekledim.

    Ferrari gelişmemiş diyenler el insaf yahu. Geçen sene 1.27.1 yapan takım 1.7 saniye gelişiyor. Bu da mı gol değil be? Mercedes geçen seneki pole’ünden 0.5 saniye gelişmiş. Ferrari 1.7 saniye. Böyle bir gelişime ancak şapka çıkarılır.

    Mercedes geçen sene 3. olan takıma dahi 1.2 saniye fark atmıştı.Bu sene Ferrari eğer 0.7-0.8’lere düşürmüşse tebrik edilir. Tek turda Mercedes zaten rakipsiz bir araç.

    Rosberg çok kusursuz sürdü. Zetsche’nin gelmesiyle güveni yerine gelmiş. Zetsche Rosberg şu karaoğlana gününü göstersin o Hamilton uçuk paraları bizden alamaz demeye getirip galiba takıma ayar verdi.

    Toro Rosso aracının ilk 5’i zorlayacağını daha cuma ilk antrenmanlarda yazmıştım. Uzun turlarda iyiydiler. Bottas Williamsın performansının üstüne çıktı. Kişisel yorumumdur ama Ferrari koltuğu hayırlı olsun. Vetteli tek turda bayağı bir zorlayacaktır.

    Ferrarinin güncellemelerinden çok memnunum. Vettel aracın üstüne çıksa belki 1.25.0 yapardı. Onun dışında Mercedesleri geçme şansı zaten yoktu. 1 senede kimse İspanyada en hızlı olacak aracı yaratamaz. Ferrari ileriye dönük büyük bir adım atmıştır hayırlı olsun.

    Toro Rosso aracı ilk yarıştan beri downforce gerektiren sektörlerde çok iyiydi. Onların aldığı yer sürpriz olmadı. Buraya hiçbir güncelleme getirmeyen 3 takımdan Manor, Force India ve Sauber boyunun ölçüsünü aldı. Güncelleme getiren herkesin ki ama az ama çok sonuçta çalıştı. Buraya güncelleme getirmek şart.

  20. Digitürk playde 1200k da yayın akıcı değil arkadaşlar bende.800kda akıcı izliyebiliyorum ancak bu kasma sizdede varmı 1200kda ? Diğer ulusal kanallarda 1200kda falan bi sıkıntı olmuyor Lig tv 2 ve 3de var bu. tivibuda yoktu böyle bişey.Mecbur telefondan izledim onda akıcıydı.

    ace playerde formula 1 linki ayrıca açılmıyor bende There are no active peers and streams at this moment
    böyle bir hata veriyor.

    1. Ben gayet akıcı şekilde izledim. Yayın kalitesi Tivibu’dan farksızdı. Memnunum yani.

    2. (acestream://a6192e7122c79a02346f674f7f9d964e713f8194) bunu url kısmına yaz çıkan sayafaya tamam de ace player açılacak bir de ace playerda option kısmında upload var orada 0 yazıyor onu sil 1 yaz donma sıkıntısı olmaz ben bugün buradan izledim bir sıkıntı yoktu

      1. Teşekkürler açıldı simdi sağol.

      2. oguzferrari avatarı

        @mrt kardes ace playerde upload kısmı bulamadım tam olarak anlatırmısın nereye 1 yazacagmzı
        cok donma var bnde

        1. mouse gösterdiğimla yerde

        2. umarım sıkıntı çıkarmaz bugün çok iyidi

          1. oguzferrari avatarı

            tesekkurler hemen deniyorum

          2. oguzferrari avatarı

            upload limit 1 yaptım fakat hala takılmalar var sky f1 de dostum movistar f1 de hıc takılma yok ace playerde ama o da ispanyolca su sky ace de takılmasa tadınmaz yenmezde göruntu kalıtesını bıraz dusurme gbı bısey yok mu peki ?

            1. zannedersem yok yayını geri alabiliyorsun yaklaşık 30 sn geriden falan izle takılma olmaz belki

              1. oguzferrari avatarı

                sanırım internet hızı ile alakalı durdurup baslatınca da 3-4 dk snra donmalar baslıyor ıspanyolcaya devam 🙂 sagolasın önerıler ıcın

    3. evet, ace playerde sorun var. aynı hatayı veriyor.

    4. bende de gayet akıcıydı kalite tivibuya göre bir tık düşük ama donma olmadı bir ara gitti 🙂 o da canlı tv bölümünden izlerken oldu sonra çaktım köfteyi canlı spor bölümüne geçtim yoksa sky dan izleyip kulaklarını çınlatırdım 😀

      1. Ozaman benim pc’de sıkıntı sistem yetmiyor sanırım yeni bi sistem toplamam lazım zaten.

        1. virüs de bulaşmış olabilir taram yaptır aynı zamanda internet hızı da önemli.

          1. yok zaten yeni formatladımda internet hızıda 14 mbit.tivibuda hiç böyle bişey yoktu.senin sistem özelliklerin nedir ram,işlemci ve ekran kartı modeli ?.

            1. intel i5 2410m
              nvida gt540m 1gb paylaşımsız
              4gb ram

              net hızı 16 mb

  21. Hamilton Vettel yarışı izleyebiliriz artık yarın. İkiside Rosberg’i çok zorlayacaktır. Toro Rosso’lar şaşırtıcı biçimde çok iyi. Renault bir kıyak yapmış olabilir belki de onlara. Mclaren umduğumun altında kaldı maalesef, ilk 10 sıraya 2 pilot sokarız diyordum olmadı. 1-2 Puan alırız çok şanslıysak 🙁

    1. Renault kendine bile kıyak yapamıyor ki Toro Rosso’ya yapsa. 😀 😀

    2. Neyse en azından artık Manor ile değil Lotus,Sauber ve Force India ile mücadele ediyoruz 😀 Bir kaç yarış sonra vites yükseltebiliriz inşallah.

  22. NesetAydın avatarı

    Sonuç normal..Mercedes-Ferrari bu sene ilk 4 sırayı işgal ederler normal şartlarda ama Kimi’de her hafta bir sorun falan oluyor yoksa ilk 4’ün değişeceğini sanmıyorum..Yarın Kimi yükselir Mer-Fer ilk 4’de yarışı bitirirler..

    Beni Mclaren hayal kırıklığına uğrattı evet her yarış gelişiyoruz ileriye doğru adımlar atıyoruz bu sene ilk defa 2 araçla Q2’ye kaldık ama yarış öncesi ilk puanlarını almaya amaçlayan takım olarak bu sonuç bence iyi değil..Beklentiyi çok yüksek tutuyorlar bu sene podyum olabilir diye bir haber de görmüştüm bunları söylerseniz olmaz biz de hayal kırıklığına uğrarız..Tek söyleyeceğim Mclaren adına umutlandırıp utandırmayın..

  23. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
    Alonso.ElNano #València2012

    Rosberg’e tebrikler. Hamilton’in serisini kırması önemli. Hem kendisi hem de F1’de ki rekabet adına. Raikkonen’e diyebilecek bir şey yok. Bu gidişle kontrat’i zor koparır. Her sıralamada Vettel’in gerisinde. Massa’nin ve Ricciardo’nun da biraz daha iyi bir sıralama geçirmesini bekliyodum. Onlarda benim için hayal kırıklığı oldu.

  24. Raikonen bitmiş. Hep savunurdum. Düzelir dedim. Takım arkadaşından 1 saniye fark yedi. Hırs kalmamış. Bence Ferrari onun yerine başka bir pilot bulsun.

  25. yav arkadaşlar rainin turu neden bu kadar kötüydü biri söylesin herhangi bir kayma yada kontra da yok du

  26. 4.takımın şu an en azından tek turda Toro Rosso olduğu bariz belliyken Serhan Acar’ın Force İndia demesi yanlışlıkla mı oldu bilmiyorum ama Rosberg’in polü alması iyi oldu tamamen çökmeden şampiyonaya heyecan katacak potansiyeli çıkarmış olması güzel.Mclaren gelişmeye devam ediyor Monaco’da büyük sürpriz bekliyorum hala bakalım..Raikkonen de şu Q3 sendromuna devam ede ede Vettel’den hızlı da olsa yalnız sonuca bakanlar için Vet’i zorla takımın 1.pilotu yapmaya çalışıyor sanki,evet sıralamada vet bi tık önde olsa da yarış temposunda açık şekilde Rai öndeydi şuana kadar ama sıralamada araya adamlar alıp yetişene kadar yarışı arkada bitiriyor.Startta da gider bulur kendine çarptıracak birini o karmaşada 🙂

    1. Unstoppable avatarı

      duygularıma tercüman olan biri daha 😀

  27. Unstoppable avatarı

    Yarın çok büyük ihtimalle mercedesler duble yapacak (kaza gibi nedenler dışında) .
    Rosberg sonunda polü aldı vettel yine yapması gerekeni yaptı bottas biraz daha iyiydi bu hafta ayrıca mclarenın da geliştiğin görmek güzel bi an son sektöre kalacaklar diye seviniyordum olmadı ama bu da bir gelişme çok yakında orda olacaklar bence. ancak raikkonene yine noldu biri açıklayabilirse sevinirim ne yani sırf ayarlar mı kötü olduğu için süründü bu kadar şimdi yarışta en iyi bottası geçmek için uğraşacak gibi o da çaylakklardan biri çakmazsa ona özellikle verstappenden kurtulmalı çocuk iyi falan ama çok agresif dalışları var şampiyon sürücüleri zora sokacak şekilde düşünmeden dalabilen biri.

  28. ForzaFerrari avatarı

    Raikkonen dışında beklediğim bir sıralama dizilimiydi. Mercedeslere yakın olmayacağımızı antrenmanlarda anlamıştım. Mc Larenler yarın 1-2 puan alabilirler. Torro rosso pilotlarına tebrikler. Tabi bir tebrik de Rosberge. Hamiltonun uzaylı felan olmadığı da bugün anlaşılmış oldu.

  29. trf1 tahmin oyununa yeni bir seçenek lazım;

    yarın hamilton rosberg’i nerde geçer;

    -startta
    -pist üstünde
    -pitlerde

    1. yarın hamilton yarışı kazanırsa rosberg için felaket olur 🙂

    2. A şıkkı diyorum. ikinci tercihim pist üstü. sertlere geçildiğinde. veya şöyle olabilir. startta geçilir,pitlerde geriler,pist üstünde tekrar geçer. sevdim bu senaryoyu 🙂

    3. Güzel soru 4. Şıkkı da ben ekleyim geçemeyecek 2. Ve 4. Yü seçiyorum yüzde 50 olarak

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        İnşalalh ikisi çarpışır 🙂 😛

  30. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Kimi’de yeni paket olmayabilir, ama kusura bakmasın, eski paket de olsa bu araç Williams ve Toro Rosso’nun gerisinde değil. İki paket arasında 1 sn fark mı var yani?

    Kaldı ki Q2’de iyi bir tur çıkarmıştı. Son turu ise rezaletti. Turu izlerken anladım zaten çok geride kalacağını.

  31. FerrariFanTR avatarı

    dinime küfreden müslüman olsa lafı şuan konudaki Mclaren ci arkadaşlar için birebir

    1. Amacın ne senin ?

      1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
        Alonso.ElNano #València2012

        Sitede adminlere bela okuyup, üzerine banlanan ve hala siteye girme “yuzlulugunu” gosterebilen bir insandan ne bekliyorsun Didem ?

        1. Sende haklısın yavuz 🙂 cevap vermem bile hataydı ya neyse.

  32. Nico’ya tebrikler sonunda geri döndü.Mücadele açısından polü alması iyi oldu.
    Torro rossolar yine fırtına gibiler.
    Kimi hayal kırıklıgı.
    McLaren’in orta grup için 1sn’ye ihtiyacı var.

  33. Kimi_in_Rai avatarı

    Kimi sen beni hasta edeceksin!!

  34. İlk beşi tebrik ederim farklar uçuk söyleyecek pek bir şey yok gibi.

    STR-RBR farkı 0.6 saniye, Mercedes-Ferrari farkı 0.7 saniye, RBR-Mercedes farkı 2 saniye geçmiş olsun. Tamam motor yok ortada ama aerodinamik isteyen bir pistte bütçe bakımından yarın kadar olmayan kardeş takımdan 06 saniye yemek kabul edilemez.

  35. Doğukan Atakan avatarı
    Doğukan Atakan

    Böyle kısır pistte 7. sıra nedir Kimi ya

  36. Yeni güncellemeler Raikkonenin aracında neden yoktu anlamıyorum üstüne birde ayarlar tutmayınca orta lastiklerde bişey yapamıyor.Turunda bi sıkıntı olduğunu düşünmüyorum Raikkonenin.

    1. turunun hepsi olmasa da bazı bölümlerini gösterdiler hata felan görülmedi ama güncellemeler neden olmaz aklım almıyor …

  37. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
    Alonso.ElNano #València2012

    En hızlı 7.takımız beyler, tebrikler!

  38. Rosberg’e tebrikler, sonunda aldı pole’ü. McLaren’in gelişimi devam ediyor. Yarın puanlar için savaş devam edecek. Renault’lar muhtemelen patlayacak, biz de patlayabiliriz. 😀 Ama yarın puan alacağımızı düşünüyorum.

  39. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Mercedes’ler ellerini kollarını sallayarak zirvedeler.

    Ferrari beklediğimden kötü.

    McLaren gelişse de yeterli değil.

    Toro Rosso’lar çok iyi.

  40. pirellinin seçiminden dolayı arada ki farklar cok oda rosberge yaradı bence mclaren daha guclu olması gerekırdıı hayırlısı bakalım yarısa

  41. raikkonen batırdı bu sefer eski sidepotları da gördüm kimide yarın yine yükselme çabasında olacak of of …

    1. Unstoppable avatarı

      Ben nedenini bilmiyorum da açıklayacak bir arkadaş var mı acaba niye raikkonen yeni güncellemeleri tam kullanmadı deniyor ?

      1. bilmiyorum bende güncellemeler işe yaradıysa neden kiminin aracında olmaz ?

  42. Aman tanrım Ferrari en iyi gelişen takım(mış) 😀 Pole alacaklarmış 😀

    1. cgdsny_Ferr avatarı

      he yaw he bütün pole positionlar bizim olacak 🙂

      😉

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir