Brezilya GP Öncesi Renault

yazar:

kategori:

Fernando Alonso

Fernando, Japonya’daki hayal kırıklığı yaratan yarışın ardından Brezilya GP öncesi takım nasıl bir ruh halinde?

Alonso: “Japonya’daki yarıştan azami sonuç çıkaramasak da takımın ruh hali hâlâ olumlu. Aracın hızlı olduğunu biliyoruz ama sıralamada şansızdık; yarışa daha iyi bir yerden başlasaydım biraz puan alabilirdik diye düşünüyorum. Williams ve BMW’ye karşı şampiyonada çok çetin bir mücadele içinde olduğumuzu biliyorum. Bu yüzden son iki yarışta alacağım her puan çok önemli olacak.”

Brezilya’da yarışmak ile ilgili hatıraların nelerdir?

Alonso: “Interlagos, benim için her zaman özel olan bir pisttir. Çünkü Renault ile her iki dünya şampiyonluğumu orada kazanmıştım. SEnenin en keyifli yarışlarından biri, çünkü taraftarlar Formula 1’e tutkulu ve bütün hafta sonu boyunca inanılmaz bir atmosfer oluşuyor.”

Interlagos’ta yarışmanın zorluklarından bahset bize

Alonso: “Pist yüzeyi genellikle çok engebeli oluyor, bu yüzden tümseklerde kullanılabilen bir araca ihtiyacınız oluyor. Pistin saat yönü tersine olmasıyla pilotlar için daha zorlayıcı. Çünkü, bir çok sola uzun virajlar var, bunlar da boyunlara yüksek G kuvveti bindiriyor. Doğru ayarı bulmak kolay değil; hızlı ve virajlar ile çok uzun bir düzlük var. İyi bir tur zamanı için sır, verimli bir aero pakete ve turun orta sektöründe iyi mekanik tutunma sağlayan bir araca sahip olmakta saklı.”

Romain Grosjean

Romain, 5 yarışın ardından Formula 1’de hayatı nasıl buluyorsun?

Grosjean: “Ağustos ayında Valensiya’da ilk yarışıma çıktığımdaki kadar mutluyum. Bir Formula 1 pilotu olmak her zaman benim hayalim olmuştur ve araca bindiğim her zamanın çok özel olduğunu hissediyorum.

Interlagos bir başka yeni tecrübe olacak, sabırsızlanıyor musun?

Grosjean: “Evet, Brezilya’da yarışmak için heyecanlanıyorum ve sezonun bitmesini istemiyorum. Interlagos muhtemelen en kolay pist değil ama ünlü bir pist ve orada sürmek benim için harika bir tecrübe”

Yeni bir pist için nasıl hazırlanıyorsun?

Grosjean: “Brezilya için iki bakış açısı ile hazırlanıyorum. İlki çünkü Interlagos saat yönü tersine. Pistin fiziksel zorluklarına hazırlanmak için çok antrenman yaptım, özellikle de boynumla ilgili. Ayrıca orada daha önceden hiç sürmemiş olmam nedeniyle bir çok görüntü izledim ve pistin çizgisini öğrendim. Sao Paulo’ya haftanın başında gitmeyi planlıyorum. Böylece pistte yürüyebilir ve tecrübe edinebilirim”

Hafta sonu için amaçların neler?

Grosjean: “Amaçlarım, Formula 1’de öğrenmeye devam etmek ve tecrübe kazanmak. Böylelikle degelişebilr ve mümkün olduğunca Fernando’ya yakın olabilirim.Umarım sorunsuz bir yarış çıkarırım, araç rekabetçi olacak ve takım adına da biraz puan alabilirm.”


Yorumlar

  1. takımım için hayırlısı olsun takım gelişimi durdurdu ferrari ile birlikte benim beklentim ilk 5 ama son yarışta pist bütün ekipler için yeni olduğu için herşey olabilir gider ayak podyum süper olurr 2010 da da kubica ile bol bol podyuma çıkarız inş

  2. hadi bakalım. iyi bir yarış bekliyorum senden. renault a giderayak bi podyum hediyesi daha verebilirsin umarım.

  3. alonso interlagosta şampiyonluğuda kaybettin onu da belirtseymişsin iyi olurdu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir