2015 GP3 İspanya 1. Yarış – Esteban Ocon İlk Yarışında Kazandı

yazar:

kategori:

2014 FIA Formula 3 European Series şampiyonu Esteban Ocon, antreman ve sıralamalarda Luca Ghitto’nun üstünlüğüyle geçen GP3’te startta aldığı liderliği yarış sonuna kadar koruyarak ilk startını galibiyete çevirdi. ART GP pilotu Ocon, dün Mercedes DTM ile test pilotluğu anlaşması yapmıştı.

22 turluk yarışın tam yarısında, 11. turda Seb Morris ve Ralph Boschung arasında yaşanan temas sonucu giren güvenlik aracından sonra da Ocon’u yakalayaman Trident’ten Luca Ghitto 2. olurken, geçen sezonu 5. sırada tamamlayan Arden’den Emil Bernstorff 3. sırada başladığı yarışı aynı yerde bitirerek podyumu tamamladı.

Nissan GT Academy pilotlarından Jan Mardenborough, 15. başladığı yarışta 4. sırada finiş görerek iyi bir iş çıkardı. Marvin
Kirchhöfer 5. , Jimmy Eriksson 6. , Kevin Ceccon 7. , Antonio Fuoco 8. , Alex Fontana 9. , Sandy Stuvik 10. olarak puan aldılar.

Serinin tek kadın pilotu Venezuellalı Samin Gomez, son sırada tamamaladığı sıralama turlarının ardından yarışta da önce rakibine teması nedeniyle pitten geçme cezası ardından da bu cezayı çekmediği için zaman cezası alıp finiş gören 21 araçtan 20. olabildi.

GP3’te İspanya 2. yarış Türkiye saati ile yarın 10.25’de koşulacak ve Eurosport’tan canlı olarak yayınlanacak.

GP3 15 İsp R1


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir