2015 GP2 İspanya 2. Yarış ; Lynn Vandoorne’a Geçit Vermedi

yazar:

kategori:

GP2 İspanya 2. yarışta 2014 GP3 şampiyonu Alex Lynn zafere ulaştı. Yarışa 4. sıradan başlayan DAMS pilotu, 3. turda Norman Nato’yu geçtikten sonra şampiyonanın en büyük favorisi Stoffel Vandoorne tarafından yakından takip edilse de Belçikalı pilot daha sonra yerine razı oldu ve Lynn 4. startında ilk zaferini kazandı.

Stoffel Vandoorne’un istikrarlı sürüşü 2. yarışta da sürdü ve 8. sıradan başladığı yarışı 2. sırada bitirdi. Bahreyn’deki gibi Vandoorne İspanya’da da ilk yarışta 1., ikinci yarışta 2. olarak şampiyonadaki avantajını güçlendirdi. Pierre Gasly, dünkü lastik sorunlarından sonra bugün öndeki pilotların hızına ayak uyduramasa da 3. olmayı başardı ve ilk kez podyuma çıktı.

Alexander Rossi 6. başladığı yarışı 4. sırada noktalarken 12. başlayan Artem Markelov kariyerinin en iyi sonucunu alarak 5. sırada finiş gördü. Rus pilot Rus takımı Russian Time ile geçtiğimiz sezon Spa 1. yarışta 7. olup sadece 6 puan kazanabilmişti. Ryo Haryanto 6., poleden başlayan fakat rakiplerine kolay av olan Norman Nato 7. , Arthur Pic ise 8. olarak günün son puan alan isimleri oldular.

İlk tur 4. virajda Negrao ve Binder arasında yaşanan temas sonucu sanal güvenlik aracı uygulaması yapıldı. Binder’in bariyerlere çarpan pist dışındaki aracı kaldırıldıktan sonra son bulan uygulamada 3. sıradaki Raffaele Marciello, 8. viraj çıkışı spin atarak yarıştaki tüm şansını öldürdü ve 17. olabildi.

Dünkü yarışın 2. si Mitch Evans yarışta start dahi alamazken kaza yapan Rene Binder ve mekanik arızayla garaja gelen Johnny Cecotto finiş göremeyen diğer isimler oldular.

GP2’de 4 yarış sonrası Vandoorne’un büyük üstünlüğü bulunuyor. ART GP pilotu 86 puanla rahat bir şekilde liderken onu 49 puanlı Haryanto, 46 puanlı Rossi, 28 puanlı Evans ve 25 puanlı Lynn takip ediyor.

GP2’de sıradaki yarış takvimdeki tek cadde pisti olan Monaco’da 21-24 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirlecek.

GP2  İsp 15 R2


Yorumlar

“2015 GP2 İspanya 2. Yarış ; Lynn Vandoorne’a Geçit Vermedi” için bir yanıt

  1. Yusuf Hitay avatarı

    gp2 araçları daha mı güzel ne?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir