Button: “Gaza Her Bastığımda Araç Korkunç Oluyordu”

yazar:

kategori:

McLaren pilotu Jenson Button, 16. sırada tamamladığı İspanya GP’nin ardından aracı sürmenin korkunç olduğunu söyledi.

İspanya’ya büyük güncellemelerle ve umutla gelen McLaren’de Fernando Alonso nispeten daha iyi götürdüğü yarışı fren sorunuyla erken bırakırken Button ancak 16. olabildi.

Button “Cuma günkü uzun sürüşlerimiz iyiydi ancak bugün aracı sürmek oldukça korkunçtu. Gaza her bastığımda araç kopacak gibiydi bu yüzden yanlış bir şeyler vardı.”

“Yavaş virajlarda yavaştık çünkü gaza basar basmaz patinaja düşüyorduk. Ancak yüksek hızda da çok korkunçtu çünkü gaza basar basmaz arka tarafı kaybediyorduk.”

“Normalde olduğu gibi aracı aşamalı bir şekilde kaybetmiyorduk. Çok tuhaftı.”

“Bugünün ardından bu sene puan bekleyeceğimi düşünmüyorum. Bugün iyi bir günde olmadığımızı ve iyi hissetmediğimizi umalım.”

“Hafta sonu bizim için makul seviyede iyiydi ancak yarışta pek öyle değildi. En başından itibaren yol tutuşu yoktu ve bu denge sorunu değildi çünkü aynı zamanda arkadan kayma sorunu da vardı.” dedi.

 


Yorumlar

“Button: “Gaza Her Bastığımda Araç Korkunç Oluyordu”” için 14 yanıt

  1. Demek ki motor haritası psikopat bir yerde takılı kalmış. Olur olmaz patinaj bundan başka neye delalet olabilir ki?

  2. ”5. yarış.
    bu demeç hiç makul değil.

    Sezon başlarında pilotlar aracın sürüşü rahat, komutlara beklenen cevapları veriyor pilotu şaşırtmıyor diyorlardı.

    Şimdi o da gitti.

    ————————————
    Honda ile aracı ortak yapamadığımız kesinlik kazanıyor.
    Biz olası gereken telden onlar başka telden çalışıyor.
    Çalışma kültürü çatışması olduğu defalarca dillendi ama e bu kadarı da fazla açık mert korkusuz.”

    yazdıklarının hepsine harfiyen katılıyorum…

    bu aşı tutmadı ve tutmayacak bana göre belki karamsar olabilirim ama hiç umut ışığı göremiyorum ben

    açıkcası..

  3. “Bugünün ardından bu sene puan bekleyeceğimi düşünmüyorum. Bugün iyi bir günde olmadığımızı ve iyi hissetmediğimizi umalım.”

    Button bunu diyor, Ron Dennis ise tam tersi aşırı iddialı şeyler söylüyor.

    Hangisine inanacağız bilmiyorum

  4. 1.500.000 ceset nerede? (spä2000) avatarı
    1.500.000 ceset nerede? (spä2000)

    5. yarış.
    bu demeç hiç makul değil.

    Sezon başlarında pilotlar aracın sürüşü rahat, komutlara beklenen cevapları veriyor pilotu şaşırtmıyor diyorlardı.

    Şimdi o da gitti.

    ————————————
    Honda ile aracı ortak yapamadığımız kesinlik kazanıyor.
    Biz olası gereken telden onlar başka telden çalışıyor.
    Çalışma kültürü çatışması olduğu defalarca dillendi ama e bu kadarı da fazla açık mert korkusuz.

    1. dostum belliki McLaren Hondanin motordaki zayifligini kapatmak icin delice cilginca aero ve mekanik guncellemeler yapiyor ve bazende bugunku gibi ters tepiyor ve iyice isi batirabiliyorlar. Tum bu amansiz cabalar bana 2004 hatirlatiyor, o sezon enazindan arac tek parca kaldiginda motor patlamadiginda ve yarisi tamamladiklarinda cok iyi puanlar alabiliyorlardi. Bu sozun ana yurume organi ciddi sekilde zayif ve dayaniksiz gibu duruyor. Ote yandan 2012 den sonra arac en hizliyken sadece yapmalari gereken Mercedesin bu yil yaptigi gibi dayanikliliga odaklanmayken onlar radikal bir degisiklikle daha iyisini yapalim derken batirdilarya bu senede once podyumu hedeflemek ve makul bir paketleme yapmak varken bizimkiler cok radikal ve riskli paketlemeyi tercih etiler ve herzaman ki McLaren olmayi tercih edip ya hep ya hic mantigina odaklandilar. Suan onlarin bildiklerini bilmiyoruz belki bir surpriz yapip cok kisa surede ilginc sonuclar alabiliriz fakat suan olay cok berbat gorunuyor takim prestij kaybediyor. umarim yine gereksiz bir inatla karsi karsiya degilizdir…

      1. 1.500.000 ceset nerede? (spä2000) avatarı
        1.500.000 ceset nerede? (spä2000)

        Dediklerine katılıyorum.
        Takım prestijine zarar verecek noktaya doğru ilerliyor..
        Sezon sonuna doğru güçlü görünmemiz lazım ki sponsor pazarlığında Ron un eli güçlü olsun. Yoksa tv de gözükmeyen araca, seromoniye çıkmayan tulumlara kimse sponsor olmak istemeyecek. Tabii ki fiyatı kırmazsan. Kırarsan da bu bazı olumsuz şeyleri kabul etmişsin demektir.

        Bu sene bir artı olabilirdi.
        McNussen ve Vandoorne yi yarıştırsaydık.
        Adamlarımıza tecrübe kazandırırdık. Sezonun bir artısı olurdu en azından.
        Lakin o zamanda veteran pilotları yarıştırmadık diye laf yerdik.

        İşte 2 yaşlı dünya şampiyonun tecrübeleri..
        Oldukça sıradan görünüyorlar.

        Şu an Button mızmız gibi görünse de 2-3 yarış içinde diaz basacaktır yaygarayı.
        Şimdi de mızmızlanırdı da Ferrari den ayrılarak büyük bir hata yapmış ve şimdi de onu kabulleniyor imajı vermek istemiyor.
        Yoksa malımızın ne olduğu belli…

        1. Cok dogru diyorsun, magnusen ve vendoorne cok iyi olurdu, neden yaklasik 50 m euroyu bosuna veresin ki, gerci Honda alonsonun maasini oduyor olsa da yinede adama iyi bir arac veremiyeceklerse neden bukadar delice bastirdilar ve illede takima kattilar anlamis degilim. Bana oyle geliyor ki herzaman ki gibi ve hatta newey doneminden kalma bir durum bu limitler fazlasiyla zorlandi ve zaten hazir olmayan Honda motoru fazlasiyla radikal olan paketlemede beklenilenden cok az bir verim gosterdi . bugun aracin birkac yakin cekim resmine baktim on kanat muthis gorunuyor ve daha farkedemedigimiz bircok guncellemd var fakat motor olmayinca cekis olmayinca yeterince beygir gucu olmayinca ne ise yarar ki ?? eger Hondanin enazindan 50 bg guc eksikligi olsaydi ve cekisi iyi olsaydi gecmis donemdeki rbr gibi aero ole bu fark kapatilabilinirdi ve yavas pistlerde arac kendini gosterirdi suan bence fark 100 bg kadar olmali ki bukadar iyi paketlenmis bir arac geride kaliyor. Japonlar henuz gaza gelmis degiller oldukca rahatlar harakiri vakti geldi de geciyor bakalim ilk kim baslatacak…

      2. muhtemelen mclaren ,hondanin kanada guncellemesinden once sasi uzerinden hizlanmayi denemis olabilir.
        bu da hizli virajlarda yere basma kaybina sebebiyet verebilir.

        o dar paketlemede de sadece mclaren in istegi ile oldugunu sanmiyorum.zira honda yakit akis limiti sebebiyle farkli ve dusuk devirde yanma odasina daha yuksek hava basinci iletebilen radikal bir turbo sistemi tasarlamis.hatta bunu motorun v piston diziliminin ortasina konumlandirmis.bizde buna gore arka karoseri iyice motorun etrafinda sekillendirmisiz.

        ers sistemi malum halen 2009 yilindaki bizim kers sisteminden devsirme ama sorun cikarmiyor

  5. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Button beni hayâl kırıklığına uğrattı. Start anında arkadaki araçlara ne oldu bilemiyorum . Button bir anda 18.liğe düştü. Ben bu yarış Buttondan umutluydum ağır depo turlarda 1.33.2, 1.33.5 falan yapmıştı. Orta grubun performansına çok yakındı. Ama ne yazık ki Cuma günü hıza yoğunlaştılar ve Ferrarinin düştüğü hataya düştüler.

    Williamsı görüyorsunuz güncellemeleri denerken orta derece ağır depoyla bir takım denemeler yapıyorlar. Cuma gününe bakıyoruz Williamslar 14.- 18. falan oluyor. Neyse güncellemeyi adapte ettikten sonra Cumartesi bir anda öyle bir hızlanıyorlar ki herkes şaşakalıyor. Williamslarla mücadele edebiliriz diyen takımlar ne yazık ki hayâl kırıklığına uğruyorlar.

    Ferrari Cuma günü biraz daha boş bir depoda güncellemeleri deniyor. Hıza yoğunlaşıyorlar ve ne yazık ki etkili olmuyor. Dolu depo performansı kimse garanti görmemeli. Örnek veriyorum Fp1′ de son 10 dakika demeyeceksiniz depoyu doldurup 3-4 tur bir sınama yapacaksınız.

    Mclaren de ne yazık ki cuma günü biraz hıza yoğunlaştı. Aracı iyi ayarlayamadılar. Güncellemeleri tam adapte edemeden tek tura odaklandılar. Ne tek turda beklediklerini bulabildiler ne de yarış anlamında ayarları oturtabildiler. Williamstan çoğu takım ders almalı. Susie Wolff diyip küçümsemeyin kadın çok iyi parça test ediyor. Herhalde kadın zarafeti ile direksiyon üzerindeki tuşlara dokunurken araca iyi hissettiriyor. 😀

  6. millet bunların güçlenmesini bekliyorda daha motor işlerini bitirmeden doğal yarış vakalarına zaman kaybediyorlar.

  7. ya artik yeter her zaman şikayet alonso nasil suruyodu o zaman birde alonsoyla bu adami karsilastiriyorlar. Allah akil fikir versin ne deyim onlara

    1. Dostum bende bu durumu garipsiyorum. Bugun Alonso dediğini yapacaktı büyük ihtimal puan alarak ama frenlerde sorun yaşadı. Ben Alonso nun röportajını bekliyorum acaba onda da denge sorunu varmıydı? Eğer onda da denge sorunu varsa güncellemelerle aracın dengesini bozdu demektir mclaren.

      1. alonso da ufak kontralar veriyordu.ama button un olayi daha farkli da olabilir.

  8. ferrari ve mclarenin durumu ne olacak bilmiyorum 2009 la birlikte her iki takımda batırdı.2009 la birlikte f1de artık bitti zaten.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir