Hamilton Kendisine Yavaşlamasını Söyleyen Mercedes’e Kızgın!

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, İspanya GP’nin son bölümünde telsizden kendisine yavaşlamasını söyleyen takıma kızdığını ve gelecekte benzer çağrılar istemediğini söyledi.

Yarışın startında yavaş kalarak Vettel’e geçilen Hamilton, ancak pit stratejisinde değişikliğe giderek geçmeyi başardı. Yarışın son 18 turunda temiz yumuşak lastikler için pite geldikten sonra Hamilton hızlı turlarla takım arkadaşını yakalamak istiyordu.

Rosberg’i yakalama ihtimalini sorduğunda mühendisi Peter Bonnington bunun imkansız olduğunu ve yavaşlaması gerektiğini söyledi. Bonnington haklı çıksa da Hamilton bu tür sözler duymak istemediğini söyledi.

Hamilton “Bir pilotun bunu duyması hoş bir şey değil. Ben burada yarışmak için varım, ikinci olmak için değil. Bu yüzden o çağrıyı göz ardı ettim. Ardından gerçekten aracı sınırda sürdüm. Ancak 7 tur kaldığını fark ettiğimde 13 sn fark vardı ve tur başına sadece 0.7 sn hızlıydım. O zaman mantıklı yaklaştım ve aracı eve getirdim. Yine de bu duymak istediğiniz şey değil bu yüzden bunun tekrar söylenmesini istemeyeceğim.” dedi.

Mercedes’in bunu motorunu koruması için söylemiş olabileceğinin dile getirilmesi üzerine Hamilton “Motorum iyi. Ben zorlayınca Rosberg de zorlayacaktı ve her iki araç riske girecekti.

“Sıradaki yarışta durumu değiştirebilirim ve bunu planlıyorum. Uzun zamandır Monaco’da kazanmadım ve bu harika takımla ve araçla 3. kez kazanma şansım olacak. Umarım 3.de şanslı olurum.” dedi.

 


Yorumlar

“Hamilton Kendisine Yavaşlamasını Söyleyen Mercedes’e Kızgın!” için 15 yanıt

  1. Bora Vardar avatarı

    yürü be lewis. tabi kafan rahat stressizce rahatça sürüyosun aslında nico nun 2 hatasına bakardı arkaya yapışman ama orada zorlaman bir nevi sorumluluk alman filan güzel ya.

  2. Lim ne derse desin Ham şuan pist üzerindeki en hırslı pilot. Diğerleri de bunun kadar hırslı olsa yatışlar tadından yenmezdi.

  3. Geçebilseydi haklı olurdu da, öyle olmadı ne yazık ki. Zaten farkı 0.4 sn filan yaptığı tek bir an vardı, o da yetmeyince çekilmeliydi.

  4. Kendisi araç içerisinde iken verdiği kararların pit duvarında verilere bakarak direktif veren adamdan daha iyi olduğunu zannediyor.

    Gördük kimin haklı olduğunu.

  5. Çok değil 2 yarış ust üste kötü sonuç alsın agresifleşir ve sinirleri yıpranarak önüne gelene çatar pilotluk kadar sinirlerde sağlam olmalı..

  6. pek stratejik düşünmesede bazen aptalca kararlar alsa bu adamın bu huyunu seviyorum gözü kara cesaretli ve tutkulu 2007 böyle gözüme girdin karaoğlan 😀

  7. Sürekli koşamazsınız bazen takım direktiflerine de kulak vermek gerekir o insanlar çok daha geniş bir yelpazeden analiz ve degerlendirmeler yapıyorlar her ne kadar zaman zaman hatalar olsada bunun için ordalar ve işleri bu.

  8. Hiç bir pilot takım tarafından zorlama denilmesinden hoşlanmaz.Takım da dogal olarak önümüzdeki yarışları düşünerek zorlamamasını söyledi.Sonuç olarak her ikiside haklı bana göre.

    Monaco’da umarım Nico yine bir cinslik yapmaz.Polü de galibiyeti kazanacaksa bugünkü gibi hakkıyla kazanmasını isterim.

    1. Bora Vardar avatarı

      monaco da büyük süpriz olabilir,bu yorumda burada kalsın

  9. Messier 92 (ex always) avatarı
    Messier 92 (ex always)

    Benim ekran başında bile aklıma geldi kaldı ki takımın aklına gelmesin ve seni uyarmasınlar.Kardeşim yeri geldiğinde stratejik hareket edeceksin,ya yarış dışı kalsan.O farkı ve kalan turları düşünürsek Nico niye senin kadar zorlayacak olsun onuda anlamadım.Bırak bir yarışı kazansın ne olacak yani adamın kapasitesi ortada geriden başladığı hangi yarışta seni doğru düzgün zorlamış ki sense geriden başladığın her yarışta adama sürekli tehdit oluşturuyorsun.Bunları şunun için söylüyorum gerektiğinde stratejik davran ki daha rahat şampiyon olasın.Kalkmışsın bir daha takıma artistlik yapıyorsun adamlar seni düşünüyor, görende bu duygusallığının sana çok faydası oldu sanır.

  10. Aynen öyle mercedes ile 3. Kez monaco da yarışacaksın ve çok önemli yarış, orada sorunsuz bir sıralama ve yarış zaferi ile şampiyonluğun ş’sine ulaşabileceğini düşünüyorum

  11. son yaptığı yorum aptalca; ikinizde niye motoru gereksiz yere zorlayıp diğer yarışlar için ömrünü kısaltasınız ki !!

    1. Ikisinin motoruda besinci yarista.

      1. Monaco motoru fazla zorlamayan bir pist olduğu için orada da aynı motoru kullanmayı sürdürecekler diye biliyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir