Alonso’nun Frenleri Vizör Bandı Nedeniyle İflas Etmiş

yazar:

kategori:

İspanya GP’de Fernando Alonso’nun pit stoplarda yaşadığı fren sorununa bir kask vizöründen çıkan bandın ön fren kanalına yapışmasının sebep olduğu ortaya çıktı.

Yarışın orta bölümünde sorun yaşayan Alonso’ya pite gelmesi söylendi. Pite geldiği esnada aracın frenlerinin tutmaması pitte tehlikeli anlara sebep oldu ancak aracı önden kaldıran çalışanın durumu anlayıp kenara çekilmesiyle felaket olmadı.

Alonso “Ekip için korkunçtu ancak şans eseri kimse yaralanmadı ve takım çok hızlı tepki verdi. Umarım sıradaki yarışta her şey çalışır. Tüm tur boyunca hiç fren yoktu ancak pit stopta daha da azdı. Kötüydü ancak her şey yolunda.”

“Bugünkü yeni bir sorundu. Dün disk sorunu yaşadık. Disk yeteri kadar ısınmıyordu ve bugün hiç fren yoktu. Bu yüzden kesinlikle farklı. Arka diskte sorun vardı. Çalışmıyordu ve sadece ön frenlerim vardı. Bu yüzden bırakmak zorunda kaldım. Virajlarda fren yapamıyordum. Pit alanında bile fren yapamadım.”

“Hayal kırıklığıydı ancak frenlere olanlar konusunda araştırma yapıp Monaco’da daha güçlü gelme dışında yapabileceğimiz bir şey yok.” dedi.

 

 

 


Yorumlar

“Alonso’nun Frenleri Vizör Bandı Nedeniyle İflas Etmiş” için 11 yanıt

  1. Sonuda Senna gibi olmasında,…öyle bir his doguruyor artık, adamın gözlerinin içinde hep bir hüzün var.

  2. Geçen senelerde de birşeyi vizör bandına bağlamışlardı da öyle olmadığı ortaya çıkmıştı. İşin içinde yine Boullier mi vardı? Lotus’da mıydı hatırlayamadım.

    Alonso DNF sonrası arka frenler bitti, sebebi farklı bir yerde dedi. Meali şu: KERS regen yapmadı, böyle olunca motor freni eksik kaldı ve arka caliperler çalışmak zorunda kaldı, bitti. Başka yolu yok. Mercedes’ler de Kanada’da böyle patlamışlardı.

    O değil de, öndeki jackman kendini iyi attı kenara, Lotus’unki gibi teçhizata darbe almadı 😀

  3. Testteki kaza da rüzgardandı zaten.

    Yersen.

  4. Bu adamın neresi senna yuh, abartın. İntikam nefret olsa mclaren e geri dönmezdi 2007 de başına gelenlerden sonra. Azıcıkta gururu olsa. Merak etmeyin seneye bırakır f1 i görürsünüz daha çook zaferlerini. Son olarak yarışdışı kalmasına gelirsek fren problemini vizor bandına yüklemek bana 03 Macaristan da süspansiyonu kırılan rubens i bir kerbe sert vurduğu için suçlayan ferrariyi anımsattı.

    1. Fren problemini banda yüklemek sana 03 macaristanı hatırlatıyorsa battaniyenin lastiği eritmesi neyi hatırlatıyor?

  5. Mclaren düzlük hızlarında sadece manor u geçmiş. 1. force ındıa ile 20 km fark var.

  6. Geçen gün Senna’nın hologramının yanında onu gördüğümde tekrar aklıma geldi:Bu adamın Ayrton’la bir çok ortak özelliği var.Yüzü gülüyor ama gözleri gülmüyor.Bugün bu adamı izleyenler bence çok şanslılar.Çünkü ileride böylesine pilotlar bir daha gelmeyecek.BKZ. Ricciardo,Daniil,Verstappen..Bol şans şampiyon..

  7. Suan hersey o kadar ters gidiyor ki vizor bandi bile gelip McLaren ve alonsonun aracini buluyor. Sanirim mevcut durumu daha iyi aciklayacak baska bir ifade bulamazdim. Hersry ters gidiyor hicbir caba sonuc vermiyor bakalim nereye kadar surecek bu sans…

  8. bana zaten o plastiklerin çıkarılıp direk dışarıya savrulması hep saçma gelir. kokpite koysunlar ya da sadece pitlerde değiştirsinler.

  9. ”Bu adam her neye inanmış ya da neye odaklanmışsa içinde her türlü kin, nefret, öfke, intikam ve buna bağlı olarak azim, mücadele hırsı, inanç ve adanmışlık var. Anlamak nümkün değil. Ancak sonu ya içi şampanya dolu bir kupayla, ya da karanlık bir odada burbon’la bitecek. Umarım tekrar kazanacak kadar uzun yarışabilir veya yaşayabilir, zira son yılları iyice Senna’ya benzemeye başladı.”

    elinize sağlık böyle bir metin tasarlamıştım ama yazıya dökmek mümkün olmadı harkulade ifade etmişsiniz.

  10. Murat Aksoy avatarı

    Bu adam her neye inanmış ya da neye odaklanmışsa içinde her türlü kin, nefret, öfke, intikam ve buna bağlı olarak azim, mücadele hırsı, inanç ve adanmışlık var. Anlamak nümkün değil. Ancak sonu ya içi şampanya dolu bir kupayla, ya da karanlık bir odada burbon’la bitecek. Umarım tekrar kazanacak kadar uzun yarışabilir veya yaşayabilir, zira son yılları iyice Senna’ya benzemeye başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir