Silverstone Yeniden Yeşeren Şansı İçin Soğukkanlı

yazar:

kategori:

Donington Park’ın Britanya GP’ye ev sahipliği yapmak için 17 senelik anlaşma imzalamış olması ile Silverstone pistinde konuşan Haziran ayındaki etkinlik, görünüşte bu pistteki son Formula 1 yarışıydı.

Ama Donington’un anlaşmayı ihlâl ettiğinin ortaya çıkması ve Bernie Ecclestone’nin Anlaşma ihlâlini düzeltmesi için Simon Gillett’e 2 hafta süre tanıması, pisle ilgili son günün değişmemesi ile Silverstone’ye bir şans doğmuş gibi görünüyor.

Silverstone ile yeni bir anlaşma yapmaktan memnun alacağını önceden dile getirmiş olan Ecclestone’nin Donington’a karşı taviz vermez tavrı, Britanya Yarış Pilotlar Kulübü’nün sahibi olduğu pist için umutların artmasını sağladı.

Ama Britanya Yarış Pilotları Kulübü Başkanı Damon Hill, sogukkanlı tavır takınıyor ve içeriden kişilerin inanışına göre de Ecclestone’ye, yarışa ev sahipliği yapma ücretinde indirime gitmesi için baskı uyguluyor.

Hill: “Çalışmalar için hazırız. Ama sürdürülebilir ve satın alınabilir bir anlaşma henüz göremedik”

“Taraftarlar için gerçekten harika bir yer sağlamak istiyoruz ama bunu yapmak için, tesisleri geliştirme adına yeteri kadar olanakları sağlayan, şirket için çok risk oluşturmayan çeşitte bir anlaşmaya ihtiyacımız var”


Yorumlar

  1. donington'u motogp'de severim ama f1 icin daha once yaris yapilmis burada sanirim ama pek uygun mu bilemiyorum.

    ama silverstone bambaska yahu.

  2. Nedense içinde 'silver' geçen herşeyi seviyorum 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir