Brezilya GP Öncesi Brawn GP

yazar:

kategori:

Ross Brawn: Takımlar ve Pilotlar Şampiyonluğunun hâlâ belirlenecek olması nedeniyle Brezilya GP hem pist hem de tüm dünyada TV ekranlarındaki taraftarlar için güzel ve heyecanlı olacak. Interlagos, aracı ayarlamada iki önemli etken olan yüksek bölgede yer alması ve oldukça tümsekli yüzeyi ile hem takımlar hem de pilotlar için büyük mücadele sunuyor. Atmosferik basınçta azalma nedeniyle motorların gücünde ve aerodinamik performansta azalmaya neden oluyor ve özellikle 4. virajda ve Descida do Lago’da fren noktalarında belli olan tümsekler nedeniyle daha yüksek ayarlarda yarışmak zorunda kalıyoruz.

Interlagos harika bir pist  ve bir tur uzun düzlükler, sol virajlar ve kıvrımlı iç bölümden oluşuyor. Hava son yıllarda Interlagos’taki yarışlarda etkileyici oldu bu yüzden hafta sonu hava koşullarına dikkatlice bakacağız. Brezilya takımım ve pilotlarım için önemli olacak ve piste çıkmak için sabırsızlanıyorum.

Rubens Barrichello: Brezilya Grand Prix, benim için her zaman özel oldu ve kendi evimde yarışmaktan ger zaman gurur duydum. Interlagos’a çok yakın bir yerde doğdum ve pisti daha çok küçükken ziyaret ediyordum ve karting kariyerime 6 yaşındayken orada başladım. Yarış hafta sonu tüm aile ve arkadaşlarımın pistte olması güzel ve Brezilyalı taraftarlar önünde yarışıp onlardan büyük destek almak çok güzel. Bu pist son yıllarda neredeyse 2. evim oldu ancak pistin yapısı gerçekten zorlayıcı. Aracımızın bu sene piste uyması gerekiyor ve hızlı virajlarda maksimuma ulaşmak için ayarlarda kendinize güvenmeniz gerekiyor. Interlagos’un Laranjinha gibi bazı harika virajları ve turun başlangıcındaki Senna S’si ile arka düzlükteki düzlüğün sonunda yer alan Lago virajı gibi geçişe el veren yerleri var. Brezilya’da mümkün olan en iyi sonuna ulaşmak için elimden gelen her şeyi yapacağım ve umarım taraftarlar harika bir yarış hafta sonu izlerler.

Jenson Button: Bir süre sonra Sao Paolo ilk kez sezonun en son yarışına ev sahipliği yapmayacak ancak yine de çok heyecanlı bir hafta sonu olacak. Interlagos’ta her zaman harika bir atmosfer oldu ve Brezilyalı taraftarlar özellikle Formula 1 olmak üzere tüm motorsporlarına oldukça tutkulular. Pistin saat yönünün tersine olması ve tümsekli yapısı nedeniyle her an odaklanmış olmanız gerekiyor ve sol virajlar fiziksel olarak ekstra baskıya neden oluyor. Şampiyona açısından burası hem benim hem de takımım için önemli olacak ve hafta sonundan mümkün olan en iyi sonucu çıkarmaya çalışacağız. Mücadele dolu olacak ancak yarış için sabırsızlanıyoruz.


Yorumlar

  1. haydin evlatlarım görüyim sizi…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir