Arrivabene: “Şampiyonluk Mücadelesi Bizim İçin Fazla Olabilir”

yazar:

kategori:

Ferrari’nin Takım Patronu Maurizio Arrivabene İspanya GP’nin ardından yaptığı açıklamada bu sene şampiyonluk şanslarının çok düşük olduğunu söyledi.

Sezonun 2. yarışı Malezya’da kazanan ve ardından Mercedes’e yakın bir performans sergileyen Ferrari, büyük güncellemeler ve umutla geldiği İspanya’da istediği performansın çok gerisinde kaldı.

Arrivabene “Rakamlar bize yeni çözümlerimizin iyi olduğunu ancak gerçekler yeteri kadar iyi olmadığını gösteriyor. İleri yönde adım attık ancak zıplamamız gerekiyordu. Özellikle kimseyi suçlamıyorum. Ben durumu üstleniyorum. Daha sıkı çalışmamız lazım.” dedi.

 

Yarışı 3. sırada tamamlayan Vettel ise koşullar ya da pist nedeniyle geride kaldıklarını, göründüklerinden daha iyi olduklarını ve hala şampiyonluk mücadelesinde olduğunu söylemişti.


Yorumlar

“Arrivabene: “Şampiyonluk Mücadelesi Bizim İçin Fazla Olabilir”” için 16 yanıt

  1. acizlige bakın yumusak lastık dlnenler var

  2. sen başında ki yorumlarımı buraya kopyalan sevgili duayenler vardı güye sözüm ona..

    ferrari podyum gördüğünde ferrari geri dönmüştü forza ferrari durumları efsane geri dönndü ya ya ya şaşa şa..durumları

    ne yazmıştım ferrari gene hızmı saklıyor acaba klasik ferrari polyannacılığı..

    bunu tiye alan arkadaşlar bunu okuyorlardır sanırım

    gerçek ise acı ferrari bu sene ancak 2.hızlı takım olabilecek kadar iyi

    ne bir tık yukarısı nede aşağısı.

    dediklerim doğru çıkıyor klasik ferrari

    ön kanada bakın ne demek istediğim daha net anlaşılır

    kaç yıldan beri.

    1. Bana gösterirmisin Ferrariden kim bu sene şampiyonlukta mercedesi yaklayacağız diyen ?

      Ben söylemiştim demek kolay kimse bu sene zaten şampiyonluk beklemiyor orasını geç bakalım 🙂

      Yorumculardan ateşi kaynayan olmuş olabilir ama bu Ferrarinin genel politikasına dahil değildir.

      2016 sezonunda gelicek değişimlere göre açıklamaları o yöne kayarsa o zaman yorum atıp ben demiştim dersin 🙂

      Onun dışında herkesin bildiğini ben söyledim diye ortalıkta dolaşman kar etmez veya sana bilgili f1 yorumculugu getirmez.

  3. Zaten sezon başlamadan önce de aynı şekilde şampiyonluk olası değil denilmişti. Hatta 4 yarış kazanılırsa çıplak ayakla tepelere koşacaklardı 🙂

  4. Mercedes şimdi gelişimi durdursa diğer takımlar buna Ferrari de dahil ancak sezon sonuna kadar ancak eşitlenebilir.Araçları motor,mekanik yol tutuş,df,her alanda baskın bir araç.

  5. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Bende eski Ferrari fanı olarak (schumi dönemlerinden) Ferrari’nin yeri başkadır ve size tek bişey söyleyebilirim. James Allison o takımda olduğu sürece Ferrari önlerde kalmaya devam edecek ve öyle yada böyle Şampiyonluk gelecek.Kanada çok kritik çünkü Sadece Ferrari değil Mercedes’te motor güncellemelerini orada kullanacak bakalım iki takımdan kim daha fazla avantaj sağlıcak.Tahminimce fark yine böyle çünkü Mercedes motor güncellemeleri çalışmasa bile aynı seviyeye dahi gelemiyecekler 10-15 hp civarı fark olacak.Mercedes güncellemeleri çalışırsa fark yine 30-40 hp civarına çıkacak.Ferrari tekrar kazanırsa lastik kullanımından kazanır.Bknz:Malezya 2015

    1. Kanada da süper yumuşak ve yumuşak hamurlu lastikler kullanılacak.. bu yüzden bu ferrari ye avantaj sağlayacaktır… motorla ilgili bir gelişme ben beklemiyorum, zaten birşey bulsalar hemen yaparlar, kanadayı beklemezler…

      1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
        Schumi Nerde Ben Orda

        Bence avantaj sağlamicak çünkü kanada’da lastik aşınması çok düşük o yüzden.Pek bişe çıkmaz Mekanik tutuş ön planda olduğu için Monaco ve Kanadada Mercedes yine önde olacaktır.İspanya son sektör bunu gösterdi bize

  6. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Başkanın da umudu bitti artık o kadar para çöpe gitti.Bazıları da bu duruma kına yakar.İzlesinler Mclaerinin redbulun sonunculugunu ferrari yakalayamıyor diye sevinsinler.Yok kimi vettele yeniliomus o ondan iyiymiş bu bundan kötü o çaylak bu kral bu schumayer sevinsinler bakalım F1 sizin için bitmiş.Yorumlarınızla da bizim şurda gardımızı kırmaya çalışmayın.Zaten zor dayanıyoruz.Mercedes istediği zaman vanayı açıyor kapatıyor.Bunları seyreden çarli maymunu hala yok mercedes şöyle motoru biliyordu felan filan.Böyle konuşuyorsan adam gibi çıkıp bir dur diceksin kıvırmıcaksın dansöz gibi maymun çarli.

  7. Başkanım yumuşak lastikler için bastırmak lazım, en iyi çalışma bu yönde olur, politik gücü kullanmalıyız.Bu lastikler ile anca avcumuzu yalariz. .

    1. bence de ferrarinin yapacağı sadece 2 şey onları mercedes ile aynı seviyeye getirebilir

      1- lastikler.. lastikler şu anda çok sert, mercedesler lastikleri hızlı bir şekilde ısıtabiliyorlar, bu yüzden hem sıralama turlarında öndeler hemde yarışta zorladıkları halde lastik aşınması az olduğundan istedikleri tempoda yarışı götürüyorlar… 2013 te mesela lastikler çok yumuşaktı, redbull aracı istediği gibi zorlayamıyordu, ingiltereden sonra lastikleri değiştirdiler ve redbull bir anda bütün yarışları kazanmaya başladı.. şu anda mesela barcelona için bu lastikler fazla sert kalıyordu… normalde yumuşak ve orta hamurun seçilmesi gerekiyordu… neyse de lastikler şu andakinden bir kademe daha yumuşak olursa ferrari yarışta mercedese tur başına 0,5 sn yaklaşabilir

      2- ön kanat… burada da ferrarinn yapması gereken kısa ön kanat… güya rai ve vettel ön tarafın daha agresif olmasını seviyorlarmış ama adamların yaptığı bu uzun ön kanat araca daha iyi önden tutuş sağlamaz… ferrarinin şasisi göz önüne alındığında da en iyi ön kanat tasarımı toro rosso tarzı birşey olması… bu şekilde bir ön kanada geçerlerse yine 0,4-0, sn civarında kazanımları olacaktır…

      bunların dışındaki diğer hiçbir güncellemeden bu sene bir halt çıkmaz.. bknz barcelona güncellemeleri…

      1. Doğru, bu yarışa soft ve medium lastikler getirilmeliydi.Yarışa getirilen lastikler için bastırmali Ferrari.

        On kanat konusunda biliyorsun geçen sene Ferrari’nin kanat en kısa kanatdi.Hatta bu sene için herkesin Ferrari tarzı kanat kullanacağı bu yönden de Ferrari’nin avantajli olacagi öngörülüyordu.

        Bu sene yeni araçlar tanıtıldığında gördük ki Ferrari uzun buruna geçti.Şuan takımlar içinde süspansiyon sistemi pullrod olan tek takım Ferrari, ve bunun on kanat tasarımıyla birleştiğini düşünebiliriz.Pullrod sistemin mekanik anlamda dezavantajlı olduğu, Aero anlamda ise avantajının olduğunu düşünürsek, uzun kanat ile daha iyi kombine olan bir tasarımı olabilir.Nedeni de bu olabilir kısa kanat kullanmamanin.

        Şampiyonluğun kaderi lastiklerde ve Ferrari’nin getireceği motor güncellemesinde yatıyor.Motor için fabrika harıl harıl çalışıyor, yönetimin de yarışlara getirilecek lastik hamurlarinda pirelli yi agresif olmaya zorlaması lazim.Ağlayıp zorlaması, Berniye şikayet etmesi, F1 elden gidiyor tarzı demeçler vermesi gerekiyor.Kimse kimsede adalet beklemesin kendi adaletini kendi sağlayacaksin.Kurtlar sofrasına yakışır biçimde davranması gerekiyor artık Ferrari’nin..

      2. bu dediklerin şuna getiriyor bana göre işi
        1. downforceun düşük çalış çabala yükselt
        2. kullandıramadığın setup, iyileştirme bi işe yaramaz. Ör; 2014 Seb-Kimi, catalunya edition iptali kimi…

        1. 2.Bence bunun cevabı çok ama çok aşırı aerodinamik kısıtlamalar.

          Bu konuda takımların yapacağı çok birsey yok, bakıyorsun o kadar kapsamlı güncelleme olmuş, 0.3 0.4 bir gelişim bekleniyor ve o kadar bile gelişim olmamış.

          Eskiden takımlar yeni buluş yapardı araç karakterini bozmadan hızlandırabilirdi.

          Orn, renault çift on kanat
          Ferrari Fren kapakları
          Vs vs

          Turbo çağında artık iş motorda.Kim en iyi motoru yaparsa o işi götürüyor.Ferrari motorda 30 40 hp bulursa işler tamamen değişir, bunun dışında yapılan güncellemeler, Neweyin dediği gibi maymun koltuğu kadar az gelişim getireceği için kimse bir anda sıçrama beklememeli. .

          1. Bence değil. Setup tercihinin aero ile direk ilgisi yok.
            Şu döneme kadar bu abartılı aero kafası yüzünden geldik zaten şimdilerde yapılan işler doğru, aero düşürülmeliydi düşürülüyor ancak diğer şeyler doğru gitmiyor.
            Bunun cevabı biraz da araçların elektronik yüklemelerinde.
            Sorunun kaynağı time-simulation ilişiği. Gerçek dünya testlerine her zaman ihtiyaç var.

            Eskiden bir test gününde 3 kanat denerdi takımlar. Her fikri paran varsa üretip 5 tur da olsa deneyebiliyordun.
            Mesela ferrari jant kapakları birden çıkmış birşey değil fiorano da farklı araçlar üzerinde gelişerek oluştu o uyguluma.

            Son olarak daha iyi aero ve mekanik tutuş yakalayabiliyorsan redbull döneminde ki gibi ortalama ancak verimli, tasarruflu bir motorla yine şampiyon olunabilir ancak ortada böyle bir örnek yok ve MB aero işini de en şekilde uygulayan takım durumunda.

  8. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Sıkıntı yok. Kimse bizden şampiyonluk mücadelesi beklemiyor zaten. Takım pek çok hedefini bu sezon için tamamladı. 1-2 yarış ekstra olacak. Bunun dışında takımın gelişim aşaması mühim. 2016ya ne kadar umut taşıyacağız buna bağlı. Yeni teknoloji merkezi ve platformu bize güç katabilir. Arkadan gelen pek tehdit edici bir takım da yok. O yüzden kendi işimize daha rahat odaklanabiliriz. Takım yepyeni sayılır. Planlama doğrultusunda adım adım hedeflere ulaşabiliriz. Son olarak unutmamak lazım ; bu takım giden onca beceriksiz personel üzerine kuruldu. Basiretsiz, bir takımı yöneyemeten,bir araç yapamayan elemanların üzerine kuruldu. Onların yıkıntılarını molozlarını temizlemek uzun sürecek. Süspansiyon değişmesi gerekli mesela. En azından her yarış mekanik yol tutuş yada çekiş gerektiren yerlerde geometrisini bir ellemek lazım. Seneye ben ön süspansiyonu değiştireceğimize inanıyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir