Yakıt Akış Limiti En Çok Ferrari’yi mi Etkiledi?

yazar:

kategori:

Son çıkan iddialara göre İspanya’da daha sert bir şekilde kontrol edilen yakıt akışı en çok Ferrari’yi etkilemiş olabilir.

Sezonun ilk 4 yarışında Mercedes’e yakın performanslar sergileyen Ferrari, Barcelona’ya bir çok yenilikle gelmesine rağmen Mercedes’in daha uzağında kaldı.

Auto Motor und Sport’a göre Mercedes, sıralamalarda yakıt akışı ile ilgili yaptığı bir ayarla FIA’yı kasıtlı bir şekilde uyandırmış olabilir.

İspanya’da sıralamalardan sonra yapılan açıklamada tüm yakıt sistemlerinin dikkatli bir şekilde inceleneceği belirtildi. İddialara göre yakıt akışından en büyük faydayı sağlayan takım Ferrari’ydi.

Haberde Ferrari’nin bu uyarıdan önce yavaş virajlarda en güçlü araca sahip olduğu ancak Barcelona’da son sektörde Mercedes’ten daha yavaş kaldığı söylendi. Ferrari ise bu iddiaları yalanladı.

Niki Lauda daha farklı bir şey söyleyerek “Bazı takımların ekstra deposu olduğu ve belli miktarda doldurarak yarışta o yakıtı kullandığı iddia ediliyor.” dedi.

 


Yorumlar

“Yakıt Akış Limiti En Çok Ferrari’yi mi Etkiledi?” için 16 yanıt

  1. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Adamlar Fiayı uyandırıyor ama zararı bize dokunuyor . Umarım Kanadaya gelecek yeni yazılım ile dengeleriz duurmu. Zaten belliydi bizde bir yavaşlık olduğu. Çin de ilk belirdi sonra Bahreyn de düzeldi ama burda daha sıkı kontrol ettilerse bilemiyorum. Neyse bereket versin sonunda biz de ekstrem şeyleri deniyoruz ve 2010daki gibi denetlenmeler bizim için de yapılıyor. En azından bunları görmek güzel.

    1. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      Ve ayrıca eğer Mercedes bu kadar korkak bir tavırla açık ara öndeyken yine de bizi ele verdiyse bundan sonraki yarışlarda ve kuralların aynı kalması tutumunda asla onların yanında yer almamalı. Sporu iyice katletmeye başladıklarına inanıyorum ben de. Umarım Ferrari gözlerini açar ve 2016 yada 2017de köklğ değişiklikler için zorlar. Hazır pişmaniye kafa da bunlara tutumu sertleştirdi. O zaman kimse yanlarında kalmadığında , gerilemeye geçtiklerini görmek güzel olacak. Şuraya bakınız,lidere değil arkasındakine kısıtlama geliyor 😀

      1. Pişmaniye kafa 😀 Şöyle bir düşününce Bernie nin saçları tabirine tam uyuyor.

        1. Burak Karaküdük avatarı
          Burak Karaküdük

          o bir pişmaniye kafa

      2. gercekleri soyleyenler KORKAk mı oluyor

  2. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Önümüzdeki yarışlarda ortaya çıkar ama ben Ferrari’nin bu yarıştaki yavaşlığının lastik kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Sert lastikleri çalıştırmakta güçlük çekildiği için bu fark oluştu.

  3. Bu konuşmalar devam edecek anlaşılan iyidir etsinde bizde birşeyler öğrenelim.
    Düşüncem aynı Ferrari bu olayı kullanıyorsa MB kesin kullanıyordur. Toplam verim, opsiyon, güç farkıyla da vazgeçmeyi tercih edip scuderia’yı ele vermişlerdir. Alıntı da böyle birşeyden bahsediyor. 🙂
    Bunu mutlaka Mclaren da biliyordur.:)
    Yani çoğu zaman olduğu gibi bu tip bahislerde dışarda ki kulaklara birşeyler gitmişse içerde kiler babasını bellemiştir her zaman ki gibi ya uygulayamamıştır yada susmak işine gelmiştir.
    Motorsporları böyledir yakalanmayacaksın-yakalatmayacaksın…
    Depo varlığına ihtimal vermemiştim ama galiba depolama yapacak kadar işi abartmışlar. 🙂 dediğim gibi güzel birşey.
    Sporu, makinelerin geleceğini bakınca anlayamayacak insanlar yönetiyor malesef… eh böyle olunca revadır.. heriflerin adam gibi komisyonu bile yok hep yeniler yenilikler gelsin istiyorlarda ihtiyarlarla charlie gibilerle yürüyüp duruyorlar.

  4. Fazladan yakıt deposu olan takım bu sayede anlık fazla yakıt gönderebiliyor olması lazım. Bu sayede sıralama sırasında çok daha fazla performans kazanıyorlar yarış performansına oranla. Çünkü ikinci ufak depo ile yakıt akış sensörünü esgeçmek anlık kazanç sağlar ama bunu tüm yarış boyunca yapamazsın.

    1. Ferrari, böyle bir olaydan etkilense sıralamada yarışa oranla performansının daha fazla olması lazim.Ancak tam tersi bir durum söz konusu, sıralamada Mercedes’den diğer tüm takımlar çok yavaş, Ancak yarışda Ferrari suanki yarışlara baktığımızda Mercedes’e çok yakın.Yani anlık yakıtı illegal yoldan arttıran takım mantık olarak Mercedes olmalı.

      Mercedes diğer takımlara motor haritasında bir seçeneği kullandırmiyordu güvenlik gerekçesi ile, bununla alakası olabilir.

      1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
        Schumi Nerde Ben Orda

        Tek bişey söyliyim Mercedes bu son yarışta Ferrari’den 0.7 sn daha hızlıydı ortalama olarak yarışta live timingtende takip ediyorum.Rosberg 2.stintteki mediumlarla 26 tur civarı gitti heralde yada lastik 26 tur kullanıldı(sıralamada 3 tur) ama yinede Raikkonenden daha hızlı turlar atıyordu ki raikkonen pitten yeni çıkmıştı Vettelde aynı keza trafiğe takılmadan önce dahi hiç Mercedes’ten hızlı turlayamadı.Bana göre Ferrari avantajı kaybetti ve bu sistemi kullanan takımlardan birisi Ferrariy’di ben zannetmiyorumki Mercedes güncellemelerle farkı açtı tabiki onunda etkisi var ama Bahreyndeki fark yarım sn altındayken burda çok fazla açıldı.Mercedes sıralamada hie falan yaptığıda yok.Eğer bakarsan Mercedes 2010’dan beri sıralamada daha hızlı araçlar yaptı..Ama lastik kullanımı kötüydü lastik hamurları yumuşk diye hatta Schumi peynire benzetmişti.Bence kesinleşmeden hiç kimseyi yargılamamak gerek.Ayrıca Williams’ta sıralamanın aksine yarışta daha hızlıydı ispanyada yani ben zannetmiyorum..Diğer takımlara kullandırtmadığıını.Force india şasisi berbat

    2. Laudanin soylediginden ilave gizli depoyu anliyorum.Bar Honda bu yuzden ceza almisti diye hatirliyorum.Ferrarinin yaris performansi siralamadan iyi olmustur.Ama bu yarista tersi oldu sanki.Ben bu is icerden kapatilir demistim.
      Herkes iddia ettigi ile kalir.Cumartesi siralamalardan sonra araclari incelemeleri gerekiyirdu.Bahsedilen uyari mektubu ne zaman gitti acaba.Atiyorum x takimi bunu kullaniyordu ise sokmuste olabilir.

  5. cevap veriyorum.. hiç alakası yok… olay tamamen pist ile ilgili ve lastiklerin fazla sert olmasıyla ile ilgiliydi… yani ingilizce deki tabiriyle “a one off” diyebileceğimiz bir yarış oldu… bundan sonra ferrari bahrain veya malezyadaki gibi daha yakın olacaktır… bunları anlamak da çok zor değil aslında eki yarışlara istatisklere bakarsan ferrari her zaman bazı pistlerde daha güçlü bazılarında daha zayıf olmuş… wiliams mesela ilk yarışını 2013 te pastor maldanodo ile barcelona da kazanmıştı… yine barcelonada ferrari ye daha yakınlar.. ferrari genelde malzeyda hep iyi olmuştur v.s….. örnekler çoğaltılabilir…

    1. “Williams ilk yarışını İspanya’da Maldonado ile kazanmıştı”

      Sanırım burada bir hata var.

      1. Orada büyük bir hata var 🙂 Maldonado ilk, Williams 114. zaferini kazanmıştı. Ayrıca 2013 değil 2012 sezonuydu. Bilgilendirmiş olalım.

        1. yorumu postaladıktan sonra hatayı bende farkettim gençler 🙂 o kadar f1 biliyoruz… doğrusu “uzun bir aradan sonra ilk yarışını maldanado ile kazanmıştı” olmalıydı ama yorumları tekrar edit etme özelliği var mı? ben bulamadım, bulsam yorumu düzeltecektim….

  6. olabilir biranda bu kadar hızlandılar sonucta

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir