II. Mezopotamya Rallisi İçin Geri Sayım Başladı

Mezopotamya bugün, doğu Suriye, Güneydoğu Anadolu (Türkiye) ve Kuzey Irak’ı  kapsayan coğrafi bölgeyi tarif eden bir isimdir. Mezopotamya Eski Yunanca’da “iki nehir arasındaki yer” demektir; μέσος (“arasında”) ve πόταμος (“nehir”). Kastedilen iki nehir Fırat ile Dicle’dir, zira bölge bu iki nehrin arasında kalır. Verimli toprakları ve uygun iklim şartları nedeniyle çok eski zamanlardan beri yoğun göçe sahne olmuş Mezopotamya, birçok farklı kültür ve halkın karıştığı bir bölge olmuştur ve bu nedenle de medeni gelişime sahne olmuştur. Medeniyet(ler) Beşiği olarak da anılan bu bölge bilinen ilk okur yazar topluluklara ev sahipliği yapmış bölgede birçok medeniyet gelişmiştir.

29 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 2.Mezopotamya Rallisi, MOİL ana sponsorluğunda ve Reysaş’ın sponsorluğunda düzenleniyor. TOSFED’in desteğiyle Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kulübü tarafından organize edilen 2.Mezopotamya Rallisi’nde bu sene birçok yeniliğe de sahne olacak. Off-Road araçlarının yarışı ile birlikte gerçekleştirilecek rallide, klasik ralli otomobilleri ve her kategoriden ralli aracı da yer alıyor.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, MARDİN Valiliği, Mardin Belediye Başkanlığı ve çok sayıda resmi kuruluşun desteği ve katılımı ile gerçekleşecek olan organizasyon için kalabalık bir ekip Mardin’i ziyaret edecek. 4 günlük bu tarihi serüvende, teknolojinin son harikası araçlarla ile toprak parkurlarda sporcularımızın mücadelesine tarihi mekanlar tanık olacak. Yarış sırasında ve Pazar günü gerçekleştirilecek olan  Mardin, Midyat ve Hasankeyf gezilerinde ise Mezopotamya Uygarlığı’nı daha yakından tanıma fırsatı duyacağız.

2. Mezopotamya Rallisi için geri sayım başlamışken, ralliciler ve motorsporseverler bir yardım kampanyasına da imza atıyor. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonun desteği ile yürütülen kampanyada Mardin’de yerel yetkililerle irtibata geçildi ve ihtiyaçlar belirlendi.Toplanacak kitap,otomobil dergisi ansiklopedi ve kırtasiye malzemeleri ile bir ilköğretim okulunda kütüphane kurulacak. Ayrıca Ralli Klasik üyeleri de Mardin’li çocuklar için kıyafet götürecekler. 21 Ekim 2009 Çarşamba saat 17:00 ye kadar TOSFED’e teslim edebilecek malzemelerle Mardin’li çocukların biraz olsun ellerinden tutacağımıza inanıyoruz.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir