Kris Meeke,Colin Mcrae’in Xsara’sını Sürecek

15 Eylül 2007’de hayatını kaybeden 1995 Dünya Ralli Şampiyonu Colin Mcrae’in adını taşıyan Colin Mcrae Rally Challenge’ın 20. si bu haftasonu gerçekleştirilecek.

Mcrae yaşarken başlayan organizasyon öldükten sonra da düzenlenmeye devam ediyor. Bu sene 20. kez düzenlenecek etkinlikte Colin Mcrae’in desteğiyle ralliye adım atan ve geçtiğimiz ay ilk WRC zaferini kazanan Kris Meeke’te katılacak. Meeke, Mcrae’in son tam sezonu olan 2003’te yarıştığı Citroen Xsara WRC ile yarışa katılacak.

Meeke’in dışında Colin’in kardeşi ve ralli pilotu Alister Mcrae, 1984 Dünya Ralli Şampiyonu Stiq Blomqvist, 2012 BTCC şampiyonu Gordon Shedden, BTCC’nin genç pilotu Aiden Moffat’ın yanı sıra kariyeri boyunca aracın sağ koltuğunda ona eşlik eden isimler Derek Ringer, Nicky Grist, Robert Reid, Ian Grindrod’da organizasyonda hazır bulunacak. Rallide MG Metro, Ford Escort Mk2, Peugeot 205 GTI, Talbot Sunbeam gibi 70-80’li yıllardaki efsane araçlar da yarışacak.

Knockhill pisti ve çevresindeki 10 etap sonucunda son bulacak mücadelede Mcrae’in kariyeri boyunca sürdüğü araçlar olan Subaru ve Ford sürücüleri pistte zamana karşı yarışacaklar. Ayrıca Mcrae’in kariyerindeki tek şampiyonluğu kazandığı araç olan 1995 Subaru Impreza WRC haftasonu boyunca sergilenecek.

582_Newzealand-Subaru-Colin-McRae-1995_1_896x504


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir