Alonso Barselona’nın Ardından Button’ı Savundu

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, İspanya GP’sinde zor anlar yaşayan takım arkadaşı Jenson Button’ı savundu.

Button, yarışta MP4-30’un kontrolü konusunda büyük sıkıntılar yaşamış ve yarışın ardından, “Bugün olanlardan sonra bu sezon puan kazanacağımızı sanmıyorum.” demişti.

Sezon başlangıcından bu yana kötü sonuçlar almalarına rağmen Button’ın bu demeçlerine kadar takımdaki iyimser hava hiç bozulmamıştı.

İspanyol pilot Alonso, takım arkadaşının bu sözlerinin mazur görülmesi gerektiğini düşünüyor.

Alonso, “Bizim için zor bir yarıştı. Şubat ayından beri sürekli olumlu mesajlar veriyoruz. Kendisi dün büyük etki uyandıran ufak bir olumsuz söz sarf etti. Bunu anlayışla karşılamamız gerek.”

“İkimiz için de zor ve rahatsız bir yarış oldu. Ama sonrasındaki takım toplantısında Jenson ortaya sunduğu görüşlerinde çok daha yapıcıydı.”

“Mercedes’i yenmek için yenilikçi ve agresif bir yaklaşıma ihtiyacınız var çünkü aradaki fark çok fazla. Biz de bu yönde ilerlemeye karar verdik fakat zamana ihtiyaç var. Şartlar nedeniyle Ferrari’nin kazandığı Malezya dışında Mercedes tüm yarışları kazandı.”

“Kariyerimin bu döneminde, yarışta altıncı ya da yedinci olmak hayatımı çok fazla değiştirmiyor. Önemli olan kazanmak. Sadece kazanmak istiyorum. Bunu için de sağlam ve uzun vadeli bir plana ihtiyaç var.”

“Zafer mücadelesi vermeyi özlüyor muyum? Elbette özlüyorum fakat şimdilik bununla yaşamak durumundayım.”

“Ben yıllardır bu işin içindeyim. Geçen senenin aralık ayında son on yılın en iyi pilotu seçildim. Evet evimde birkaç kupa eksik ama diğer tatmin edici ödüllerim var.” dedi.


Yorumlar

“Alonso Barselona’nın Ardından Button’ı Savundu” için 3 yanıt

  1. Mclaren’den iş çıkmayacağını 2014 öncesinde de, 2015 öncesinde de söyledim. Seneye birşeyler yapmaya başlasalar da bir işe yaramayacak, kurallar yine değişecek.

  2. Alonso, “Bizim için zor bir yarıştı. Şubat ayından beri sürekli olumlu mesajlar veriyoruz. Kendisi dün büyük etki uyandıran ufak bir olumsuz söz sarf etti. Bunu anlayışla karşılamamız gerek.”

    Eee Alonso konuşup durmanın sebebi anlaşıldııı 😀

    Ron denis pempe hayallerle sizi kandırdı geldiniz gördünüz durumu ne oldu Ferrari en azından yapacaklarını fiiliyata dökmek için çabalıyordu.Mclaren ne yapıyor peki 😀

    Konuşmak dışında bir şey yapmıyor 😀

    Alonso-Mclaren uyumu muhteşem ikiside bol bol çekirge gibi konuşuyor ama icraat yok 😀

  3. FerrariFanTR avatarı

    Alonso bir de Ferrari’nin İspanyada Mercedesle olan farkı, neden McLaren’e geçtiğimin kanıtı gibi bi demeç vermiş. SKY da gördüm az önce

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir