Alonso: “Ferrari’de Değişen Bir Şey Olmadığını Gördük”

Fernando Alonso, Mercedes’in İspanya’da Ferrari karşısında gösterdiği performansın Ferrari’de dğeişen bir şey olmadığını kanıtı olduğunu söyledi.

Ferrari’de 5 sene geçirip istediği şampiyonluğu alamayan Alonso, daha fazla ikinci olmak istemediğini söyleyerek McLaren’e geçmişti.

Bu sene Ferrari’nin Mercedes’e daha yakın performans sergilemesi ve McLaren’in geride kalmasıyla Alonso’nun bu hamlesi sürekli sorgulandı.

Alonso “Yaptığım hamleden çok mutluyum. Geçen sene Ferrari’deydim ve 1.5 dk gerideydim. Bu pazar ise onlar 43 sn gerideydi.”

“Değişen bir şey yok. Değişikliğin sebeplerinden birisi buydu. 5 senede bir şeyin değişmediğini gördüm ve aynı şekilde 6 ve 7. seneyi geçirmek istemedim.” dedi.

 


Yorumlar

“Alonso: “Ferrari’de Değişen Bir Şey Olmadığını Gördük”” için 156 yanıt

  1. Bi sus be arka sıralarda kalmaktan adı esamesi okunmayınca böyle demeçlerle gündemde kalmaya çalışıyor 5 yıl ekmek yedin o takımda nankör olma ne kuyruk acısı varmış sende be kardeşim….

  2. Örümcek Adam (Yeni Kral Sebastian Vettel) avatarı
    Örümcek Adam (Yeni Kral Sebastian Vettel)

    Amma ağlıyıverdin be alonso

  3. Ağlma değmez hayaaaaat bu gözyaşlarına 😀

  4. Ferrari: “Alonso’da değişen birşey olmadığını gördük.”

  5. kusura bakma alonso bey ama geçtiğimiz sene mercedes sadece rosberg ve hamilton’un kendi aralarındaki mücadeleye görepit stratejisi yapıyordu. şimdi sadece vettel ve raikkonen yani ferraririye göre pit hamleleri yapıyor 🙂 aradaki fark bu 🙂

  6. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    2010 2013 Redbull vardı şimdi de dominant bi Mgp var bişey değişen yok sadece bu kadr 2013te Çinde ve İspanya da Ferrari lastik ile kazanmıştı Malezya 2015 tede oyle oldu değişen bişey yok bence de ilk yarış alamayan bi Redbull vardi ikinci yarı 9-9 yaptı aynısını bu sne Mgp den bekliyorum ama fark okadar olamayabilir cunku gecen sene fazla tepki cektıler!!!

  7. Şuan sezon tıpkı 2013’teki gibi ilerliyor.Yani gidişata bakılırsa Alonso sonuna kadar haklı.Abi adam ne derse bazı belli başlı Kimi fanları var,hep aynı muhabetleri yapıyorlar.Açın bakın(yakın tarih)2013te ne olmuş.Ferrari yine 2.en iyi takımdı.O zaman da deli gibi Fernando’yu eleştirenler bugünkü Ferrari pilotunu övüyorlar,göklere çıkarıyorlar.Ferrari yine günümüzün en iyi ikinci arabasını yarattı.Hatta bu sene 2013ten daha az 2.lik gelecektir.Göreceksiniz.Tamam ölümüne Ferrari fanıyız ama,bazı doğruları da görmek lazım.Adamlarla aramızda fark çok açık gözümüze giriyor resmen.Ama katılmadığım bir şey de diğer takımların gerilemesi.Öyle bir şey olamaz.Ferrari bu sene yol katetti açık ara.Ama yetmezzzzz!Bu Redbull ya da MERCEDES değil abicim.FERRARI.Mclaren ferrari Williams gibi takımlar herzaman 1 numara olmak için yarışmamalılar.Bu takımlar Formula 1’in varolma sebepleri.Maranello’da Ferrari şehri yapmışsınız.Milyar eurolar dönüyor.Biz Ferrari’yiz diyorsunuz,Ferrari’yi bunun için tarihi için seviyoruz diyoruz ama gel gelelim yıllardan beri 2.lik için savaşıyoruz.Bunun neyini öveyim ben.Ya da Fernando neyini övsün? Haa siz sevdiğiniz pilot burada diye övebilirsiniz.Sonuçta siz gerçek Ferrari fanı filan değilsiniz.Çünkü pilotunuz daha önce Renault’dayken renault’u ,mclarende iken Mclaren’i tutuyordunuz.Bırakın da kendi takımımızı kendimiz savunalım.

  8. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Yorumların çoğuna baktım. Alonso destekçisi arkadaşlar bu adamın gerçekten zaman zaman saçmaladığını neden kabul edemiyorlar anlamıyorum.

    Yine saniye hesabı falan yapmış. Bu hesabı neden Malezya’da yapmadı? Ya da Bahreyn’de falan. Bu yarışın koşulları Ferrari’ye uymadı diye çıkmış “Ferrari’de hiçbir şey değişmedi” diyor.

    Ferrari kendisinin ayrılmasından sonra komple değişmiştir. En basitinden, Kimi’nin performansı istenen düzeyde olmasa bile takımın desteğinin tam olması ve yapılan açıklamalar (sezon sonunda ayrılsa dahi) bunu gösteriyor.

    Herkes büyük konuşuyor “McLaren kesin şampiyon olacak” tarzında. Bu arkadaşlar neden Alonso’nun Ferrari’ye transferi sonrası iddia edilenlerden ders almıyorlar? Alonso uçup kaçıyordu o zamanlar, arabaya 5 saniye katacaktı? Domine edecekti sporu, şampiyonluktan şampiyonluğa koşacaktı? Ferrari’nin şampiyon olamaması Alonso’nun suçu mu muhtelemen hayır. Ama Alonso Ferrari’de en iyi aracı 2010’da buldu onunla şampiyon olamadı, daha sonraki yıllarda iddia edilen her şey fos çıktı araç kendisine göre yapıldı ama bir arpa boyu yol alamadı. Rahat birkaç şampiyonluk alacak Ferrari’de derken 0 şampiyonlukla takımdan ayrıldı.

    Şimdi peki McLaren’ın şu halinde çıkıp şampiyon olacağı ne malum? Kendisi de “son gülen ben olacağım” tarzında konuşuyor ama Honda McLaren’la kısa bir 80’ler dönemi haricinde başarı kazanmış bir firma değil. Kendi takımlarıyla neler yaptıklarını biliyoruz 2004’teki podyumlar hariç hiçbir başarıları olmadı. Toyota devasa bütçelerle sporda mücadele etti ama 1-2 pol dışında hiçbir şey kazanamadı.

    Hiçbir zaman büyük konuşmamak lazım. Alonso’ya mikrofon uzatılıyor demişler arkadaşlar. Uzatılsın. Yani sürekli bu tarz açıklamalar yapmak zorunda mı? Hem mikrofon uzatıp hem kafasına silah mı dayanıyor? Ben burada kazanacağıma inanıyorum de geç. Ne kadar gereksiz açıklamalar.

    Kendisi kesinlikle harika bir pilottur ama artık bari şu yaşta biraz değişse çok sevineceğim. Takımına liderlik etsin, uyumlu davransın, Ferrari’yi atsın artık kafasından, projesine konsantre olsun. Kim böyle bir şeyden rahatsızlık duyar? Ama sen çıkıp sürekli böyle konuşursan insanlar rahatsız olur. Bu sitede büyük tartışmalar hep Alonso haberlerinin altında dönmüştür. Bu tesadüf değildir. Alonso fanı arkadaşlarımız bu gerçeği gözardı etmesinler artık.

    Alonso McLaren’da şampiyonluk alır, gerçekten başarılı olur çıkar der ki işin sonunda bakın ben doğrusunu yaptım haklı çıktım. Eyvallah. Kimse de bir şey diyemez. Ama şu anda bu tarz açıklamalar gerçekten kesinlikle hiçbir gereği olmayan ve kendisine en azından artık şu yaşta şu kariyerde yakışmayan açıklamalardır.

    1. “Alonso Ferrari’de en iyi aracı 2010’da buldu onunla şampiyon olamadı”

      2010 sezonunu izlediğine eminmisin

      1. Burak Karaküdük avatarı
        Burak Karaküdük

        arkadaşa hak veriyorum.alonsonun 5 yıllık Ferrari kariyerinde sahip olduğu en iyi araç 2010. O sezona fırtına gibi girdik. Pole kıl payı kaçtı yarışta da dule yaparken pek zorlanmadık. Alonso 5 zafer 2 pole ile Ferrari’deki en başarılı yıllını o araçla geçirdi. Araç çekiş olarak da aerodinamik olarak da gayet iyidi. Sadece çok yenilik olmadığından rakiplerin projelerini kopyalarken biraz gelişim zamanı geri düştüler.F duct,ebd derken…Ama daha sonra öyle bir aracı olmaıd Alonso nun

        1. 2010 sezonunda weber ve vettel birbirlerinden puan çalarken ve birbirlerini yarış dışı bırakırken ferrari kendini zirvede buldu. Şunda hemfikiriz ki; en iyi sezon başlangıcı idi ancak 3 yarış sonra redbull en hızlı araç konumuna geçti ve ferrari de yeterince gelişemedi. Ayrıca bence Ferarinin Şampiyonluğa en yakın yılı 2012 idi. Hatırlarsanız sezon ortasında lastik hamurlarının değişmesi ferrariyi bir anda redbulun arkasına attı. Keza lastik hamurları değişene kadar redbull büyük sıkıntı yaşarken ferrari epey güçlü yarışlar çıkarıyordu.

          1. Burak Karaküdük avatarı
            Burak Karaküdük

            tamam bunlar doğru ama araç potansiteli bakaımından en iyi araç 2010.2012 yılında açık ara önde gitti alonso son arışlara kadar.getirilen güncellemeler çalışmıyordu lastiklerdi vs.sadece yağmurda iyi olan bir araçtı 2012 aracı.çekiş desen yoktu,sürtünme sorunu sebebiyle düzlük hızı çok yavaştı,aerodinamisi zayıf bir araçtı.o sezon pek çok farklı pilot ve takım liderler çok sorun yaşayıp hata yaptıklarından dolu galibiyet aldılar.alonso fırsatları iyi değerlendiren bir pilot.iyi değerlendirdi ama sezonuun son yarışına puan olarak geride girdi.açıkça gridin 3.4. belki 5. aracı ile ve istatistikçilere göre genel olarak 0.75sn geride olan bir araç ile ıkına sıkına getirdi oraya aracı.2010 da ise son yarışa alonso 15 puan önde girdi.red bull dışında rakibi yok gibiydi.dönem dönem mclaren çıktı işte ama 2010 aracı çok iyi bir araçtı tabi red bull dan sonra

            1. Dikkat ettiysen 2012 aracı en iyisi demedim, bence şampiyonluğa en yakın olduğu yıldı dedim. Bencede 2010 aracı en iyisiydi ama ilk yarıştaki stratejik zaferin ardından özellikle redbulun gelişmesi çok çok iyiydi ve redbullar öyle puanlar kaybetti ki birbirleri ile mücadele ederken, ferrari son yarışa lider çıkabildi. Ayrıca 2012 de mücadele çok daha yakındı ve ferrari baskın değildi. Araçta sorunlarda vardı ancak diğer takımlarda o yılın lastik hamurlarını kullanmada sorunları vardı. Hatta hamurların değişme sebebi güvenlik ile maazeretlendirildi. Aslında birçok konuda hemfikiriz. Tüm sezonları ve tüm yarışları izlerim ve hala 2010 daki vettel weber kazaları aklımda.

              1. Burak Karaküdük avatarı
                Burak Karaküdük

                tamam öyle demişsin de arkadaşın en iyi araç 2010 aracına yazdığın cevaba cevap olarak yazdım zaten 🙂

  9. Alonso çok haklı.Değişen tek şey diğer takımların gerilemesi.Ferrari’nin de geliştiğini sanması.Red bull bu kadar kötü olmasa yine aynı yerinde olacaktı Ferrari.Podyuma çıkmalarının tek nedeni bu zaten.

    1. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      Bir takım nasıl geriler?Ferrari’nin ilerlemediğini nerden biliyorsun?Arkadaş sizin gözünüzde perde falan mı var ? Hiç mi izlemiyorsunuz anlamadım. Nerdeyse herkes hemfikir siz bir arkadaş hariç. Yani herkesin beyaz dediğine siyah deme görevi üstlenmişsiniz.Misyonunuz mu bu?Diğerleri nasıl geriledi arkadaş? Bunu derecelere göre mi söyledin 2014-2015 getirdikleri güncellemeler çalışmadı mı? Neye göre yani. Williams dan yada Red Bull dan geriledik gelişmedik tarzı bir açıklama mı var.Bizim bilmediğimiz ama senin gördüğün nedir aydınlatırsan sevinirim

      1. Sene başı bir haberde Red bull gerilediğini söylüyordu zaten açıp okuyun.

  10. “Gerçek” McLaren taraftarlarına sabırlar diliyorum…
    Gerçekten…
    Böyle bir pilota sahip olduğumuz için…

    İşin kötüsü,
    bu pilotun fanları da artık McLaren taraftarı oldu ya… 🙁
    en acısı bu.

  11. ”Avuntu :)”

    evet evet ferrari bu sene zaten açık ara gidiyor 2.lik için

    Alonsoya veryansın habire adamın kararı her haliyle doğru

    yine aynı terane.

    avuntu evet ferrari ve sizler adına.

    2.liğe sevinen bir kültür yetişiyor sayelerinde.en hızlı 2. takım

    pehhh..)

  12. Hamilton ve Alonso kendi aralarında kim en gereksiz açıklama yapar yarışması düzenlediler galiba bu ikisine biri susun desin lafla peynir gemisi yürümez

  13. Ferrari’de 2.likten sıkıldı mclarenle sondan 2. Oluyor. Değişiklik iyidir.

  14. Şimdi bize gülenlere biz kazandığımızda Ferrari yine 20 olsun 40 olsun , sn geride olucak bende o zaman bu günleri hatırlatıp gülecem. Şimdi de gülüyorum zaten, ozaman daha çok gülecez.

    Eskiden Alonso taraftarları McLaren a sallardı, şimdi Vettel taraftarları. Ferrari ye geçenlerin anca çenesi çalışıyor vallahi.

    İkinci olmaya sevinen ve bunlarla avunan bir firma kitlesi zafer için zor yolu seçen kitleyi dalgaya alması kadar gülünç bir durum olamaz. Komedi vallahi.

    Millet zannediyor ki McLaren hemen kazanacaktı. Tabi büyük firma olmanın getirdiği zorluklar bunlar beklentide çok oluyor yapacak bişey yok. Ama bunda bizim Ron un da suçu var onuda demeden geçemeyeceğim.

    Neyse düzeltilemeyecek bir durum yok orası kesin. Boş yere sallamayın. Günümüz F1 inde motor üretmek öyle kolay iş değil. Bunu sadece çok iyi yapan sadece Mercedes var görülüyor.

    Şu da varki konu dışı sıfır zevkle takip ediyorum şuan F1 i. Hatta komple izlemiyorum bile yarışları ki büyük bir olay benim için. Rezil bir durumda diye düşünüyorum şuan F1. Araçların görünüşü olsun sesleri olsun yapay Frenleri olsun, saçma kuralları olsun dandik griddi olsun sıfır zevk vallahi. Bilmiyorum benim gibi düşünen kaç kişidir.

    Bu kadar üstün bir sporu bu kadar güzel bir şekilde batırmalarına şaşıyorum açıkçası. Yazıklar olsun.

  15. Kapakkk! niteliğindemi diyeyim ne diyeyim artık.

  16. https://www.youtube.com/watch?v=o3LrEOjmf40

    Konu dışı ancak şu videoyu özellikle Alonso fanları izlesinler, Alonso yetenekten daha çok teknik pilot deyince bana kızıyorsunuz, Alonso Kimi’nin aksine undesteer seven bir pillot ve Understeer yönetmede ustalaşmış ve stilide bu tarzda.

    Gaz hareketleri ile understeeri mükemmel yönetebiliyor ve f14 t deki başarısıda aynı tazrdı.Aynı understter aynı gaz hareketleri ile aracı yönlendirme, daha sonra F14t Alonso’nun stiline göre yapıldı deyince hemen yok öyle birşey yapıyor bazıları.

    1. understeer yönetmeyide yetenek değil teknik yaptın ya bravo 🙂

      1. Understeer’ı yönetmek değil kullanmaktan bahsediyor. Bunu yapan pilotların direksiyon hareketleri daha keskin oluyor. Tam tersi sürenler daha yumuşak direksiyon hareketleri ile çalışıyor.

          1. understeer i yönetmek derken mi kullanmaktan bahsediyor. ilginç 🙂

      2. Benim bahsettiğim konuyu nasıl bu kadar ters anladın çok ilginç.

        Bahsettiğim stil yüzünden Alonso’ya göre tasarlanmış araçları onun haricinde kimse onun kadar iyi yönlendiremez, özellikle ters stildeki pilotlar.

        Understeerin avantajı istikrardir, tuzağı ise hızdir, oversteer kadar limit üstüne çıkamaz.

        Neyse Alonso’nun tarzına yaklaşan araç istikrar yönünden gelişir ancak saf hız yönünden bir yere kadar.

        Dilerim mclaren yıllardır süregelen nötr araç felsefesinden vazgeçip Alonso’nun istediği domuz gibi understeere kaçan araçlar tasarlamayi seçmez.

        1. Ne demek istediğini anlıyorum da şu alonso ya göre araç tasarlama kalıplarından bir kurtulun artık. Vettele göre araç tasarlama, Rai ye göre araç tasarlama, Hamilton a göre araç tasarlama ve hatta Shumiye göre araç tasarlama tatavası hiç dönmezken….. Tabii ki her pilota göre araç tasarlanır ve bu o pilota olan güveni gösterir. Bunların hepsi iyi pilotlar ve saygı görmesi gerekiyor. Bu başlıktaki konu şu ki; “daha öncede yazdığım gibi” Vettel Ferrariye geçerek doğru bir hamle yapmıştır, Alonso da Mclarene geçerek doğru bir hamle yapmıştır. Ferrari Vettel için bir hedefti ve buna ulaştı. Alonso da 5 yılın ardından başka bir seçim yapmıştır. Unutmaki bu iki pilot jenerasyon olarak tam olarak örtüşmüyor. Hedeflerinin farklı olması da doğaldır. Vettel 2007 – 2008 dönemindeki Alonsonun konumu gibi bir gelecek planlaması yapıyor.

    2. Ben Alonso’nun sürüş stili olarak belli biçimde understeer yada oversteere meyilli olduğunu düşünmüyorum.Bana kalırsa daha çok kendi sürüş stilini aracın karakteristiğiyle harmanlayarak maksimumu çıkarma amacında olan bir pilot.Zaten kendisini diğer pilotlardan ayıran en önemli yeteneği bu.Araca göre sürüş stilini adapte etmede çok çok iyi.Mesela koyduğun videodaki sürüş stiliyle Alonso’nun şimdiki sürüş stili ile arada çok fark var. O zamanki Renault aracının en büyük özelliği viraj çıkışlarındaki çekişiydi.Bu şekilde sürmesinin amacı yavaş virajlarda aracı tam olarak apexe yerleştirip çıkışta gaza mümkün olduğunca erken oturması ve Renault aracının güçlü yönünden azami ölçüde faydalanmasıydı. Daha sonra 2007 ile beraber Mclarenin arkadan kaymaya meyilli aracı ve Bridgestone lastiklerinde zorlanıp sürüş stilini değiştirip daha yumuşak bir şekilde sürmeye başladı ancak bu zorluğa rağmen Hamilton gibi bir pilotla başa çıkabildi.Yani açıklamak istediğim şey Alonsonun sürdüğü herhangi bir araca adapte olma yeteneği.F14-T yi videodaki şekilde sürmeye çalışsa her virajda spin atardı bi kere geçen seneki aracın herhangi bir pilotun stiline göre yapılmış olması düşüncesi bana saçma geliyor. Dengesiz,mekanik tutuşu kötü olan,çekişi zayıf,torku kontrol edemeyen her yönüyle hatalı bir araçtı F14-t. İki muhteşem pilotu bu araçta seyretmek bizim kaybımız.O yüzden ona göre yapıldı buna göre yapıldı geyiğini bırakalım bence.
      Geçen sene Alonso’yu Kimiden ayıran en büyük fark Raikkonen’in zor şartlara kendini adapte etmede Alonsoya oranla sıkıntı çekmesiydi. Örneğin yağmurda Raikkonen’in diğer üst seviye sürücülerden zayıf olmasının sebebi de bu.Potansiyelinin tamamını ortaya çıkarabilmesi için belli şartların oluşması gerek Kimi için. Sevdiği şartlar olduğu takdirde de çok çok hızlı olabilen bir pilot.En azından Mclaren yıllarında öyleydi.Bariz daha yavaş Mclarenle Schumiye karşı 2 puanla şampiyonluk kaçırdı,2005-2006 yıllarında Montoyayı madara etti.Zamanla özellikle tek tur performansı olarak düşüş yaşadı.Ancak kalitesinden kimsenin şüphesi olmadı.Gridde 2000-2005 döneminin en iyi pilotlarından sadece Button,Alonso ve Raikkonen kaldı ve bu üç pilotu diğerlerinden ayıran tecrübesini izlemek ayrı bir keyif bana göre.O yüzden birini diğerinden üstün görmektense kariyerinin sonlarındaki bu üç veteranı izleyip keyif alalım derim 🙂

      1. tespitler çok iyi

      2. 2007 de Mclarenin arkadan kaymaya meyilli arabası sence neden öyleydi, cevabını mutlaka biliyorsun (bknz:Kimi Raikkonen’in sürüş stili), peki Alonso o araçta yeteri kadar hızlımıydı? Hayır.

        Yani o senin dediğin harmanlama olayı tıraştan ibaret, öyle olsaydı çaylak karşısında açık şekilde galip gelmesi gerekirdi, demekki iyi harmanlayamamışki Rosberg bile Hamilton ile başa çıkabiliyorken ALonso’nun Hamilton’u ilk senesinde mağlup edememesi bunu net bir şekilde ortaya koyuyor.

        Understeer dediğimiz olay hiçbir zaman değişmez sadece kurallardan dolayı şekil değiştirir.2005’ın arabası ile 2014’ün arabası arasında dağlar kadar fark vardır, ancak iki araçta Alonso’ya göre tasarlanmış ön tarafı olmayan araçlardır.Onboard’dan dikkatli izlediğinde iki sürüş arasında benzerlikler görürsün.

        Bize diyorsunuz siz bırakın bu sürüş stilini adapte etme olayını, buradaki tüm pilotlar müthiş yetenekli ancak her birinin tarzı vardır, ve aracı o şekilde isterler, tersi olursa ne olur, 2007 olur 2014 olur.

    3. alo bu sitili yumuşattı yalnız eskisi kadar agresif kullanmıyor bu sitili

  17. aslında haklılık payı var. adam ferrari’den hep 2. olduğu için ayrıldı. adamlar yine 2. en iyi aracı ürettiler. alonso da bunun için ayrıldı zaten. şimdi savunduğu nokta da bu; ferrari yine en iyi aracı üretemedi. hatta bu sefer 2010 ve 2012 seviyesinde araç üretmeleri şampiyonluk kovalamalarına yetmez, eldeki pilotlardan dolayı.

    vettel de sanırım F1’e girdiğinden beri (ilk yıl hariç) sürdüğü tüm araçlar ya en iyi, ya da en iyi 2. araç olan tek pilot olarak tarihe geçti. balın böylesi.

  18. Bu tarz beyanatlar çok normal bence.Ne diyecekti ki? köpek gibi pişmanım,başkanım beni al falan mı diyecekti?? Böyle giderse ego yetmezliğinden ölücek bu adam…

  19. “Ferrari’den ayrıldı şimdi kesin pişmandır” diye adamın üstüne gidiyorlar. Böyle açıklamalar yapması normal.

  20. Onur Gentas avatarı

    Arkadaşlar, Alonso’nun McLaren’e geçmesinden dolayı ben çok memnunum öncelikle bunu belirtmek istiyorum. Doğru ya da yanlış karar verdi bunu ilerde göreceğiz. Umarım doğru karar vermiştir de McLaren’i tekrar tepelerde görürüz. Ben ümitliyim, güzel şeyler olacak diye düşünüyorum.

    Fakat uzun süredir McLaren ve Honda yöneticileri olsun, pilotlar olsun taraftarları ciddi anlamda beklentiye sokmaya başladılar. Açıklamalara baksan takım Barselona’da ciddi anlamda adım atacak ve en azından orta sıradaki takımları geçecekti. Bunca açıklamadan sonra yarışta ciddi anlamda hayal kırıklığına uğradım ve moralim bozuldu. Bu açıklamalar yapılmasa yavaş yavaş ilerlemeler olacak dense bizimde ona göre beklentimiz olurdu ki zaten sene başında en azında ikinci yarıya kadar bir şey beklemiyordu çoğumuz.

    McLaren, Honda ve pilotların artık bu tür açıklamalardan vazgeçip işlerine daha fazla odaklanmalarını bekliyoruz. Ferrari’nin ve diğer takımların ne yaptığı bizi ilgilendirmiyor. Biz McLaren’in başarısına bakarız.

  21. bir de şu olay saçma geliyor bana. “İkincilikten sıkıldı”….

    Nedir arkadaş ikincilikten sıkılmak? Evet herkes şampiyon olmak istiyor ancak bunu sadece bir kaç seçili isim başarabiliyor. Günümüz Formula 1’inde kaliteli bir F1 pilotunun kariyerinin yaklaşık 15 sene, verimli yıllarının ise 10 sene olduğunu düşünelim. Bu süreçte hangi birisi şampiyon olacak? Hepsinin 10 defa şampiyon olma şansı yok. illa ki şampiyonluklar aralarında paylaşılacak.

    Öyle olunca bir pilot için şampiyon olamıyorsa yapabileceği ve muhtemelen onun da istediği şey ikinci olmaktır. Ben Alonso’nun geride kalan yıllarda ikinci olmaktan üzüldüğünü düşünmüyorum. Evet şampiyon olamadığı için tabi ki üzüldü ancak şampiyon olamıyorsa 3. olmaktansa 2. olmaktan mutlu olacaktır her pilot. Gerisi palavradır.

    Alonso bu işi önemsemiyor olsaydı şu ana kadar en çok puanı kazanan pilot olma rekorunu o kadar önemsemezdi.

    İkinci olan ilk kaybedendir ancak aynı zamanda mevcut şartlarda en iyi ikinci olan isimdir. Birinci olamayan her isim de bunu ister.

    Şimdi yöneticiymişim falan filan diye birileri gelip laf yapar. Haklısınız bugün haddim olmayaraktan 2-3 yorum attım. İstemediğiniz yorumları yazmış oldum. Sadece içimden geçenleri site yöneticisi (bizimkisi bildiğin kapıcılık) de olsam yazmak istedim.

    1. bana 2.likten sıkılmak mantıklı geliyor aslında, adam Ferrari’ye şampiyon olmak için gitti, her sene de türlü türlü vaatlerde bulundular, her sene hevesi kursağında kaldı

  22. ismail fatih alkan avatarı
    ismail fatih alkan

    Arkadaşlar bu kardeş ne konuşuyor neden konuşuyor kime konuşuyor haberi var mı acaba?
    Sen sıfırdan başlıyoruz martavalı ile 5 yarıştır her yarış puan duasına yatıyorsun ama bu araç her yarış podyum yapıyor. BU NE PERHİZ bu ne lahana turşusu Alonso kardeş. Alonso yu tutan destekleyen seven sevmeyen arkadaşlar şimdi bu açıklama normal ve samimi bir açıklama mı lütfen külahınızı önünüze koyup öyle cev ap verin…..

    1. Adama ikide bir pişman mısın diye sorup duruyorlar. Sakin ol biraz

  23. Tüm kadrosunu bir anda baştan aşağı değiştiren bir takımın şu an 2. sıraya oynaması dahi şaşırtıcı. Sezon öncesinde kimse Ferrari’den böyle bir performans beklemiyordu.

    Şu an değişen bir şey yok demek için çok erken. Daha 5 yarış koşuldu. Belki aradaki farkı kapatacaklar. McLaren’in bunu yapacağına inanırken bir yarışa bakıp Ferrari’nin yapamayacağını söylemek çok saçma. Alonso kendisini avutmak, verdiği kararı savunmak için konuşmuş.

    1. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Motorunu değiştirmek ile bir mi peki kadronun değişmesi? Alonso, Ferrari hala 2. Değişen birşey yok. Ben artık 2. olmak istemiyorum diyor.

      McLaren’e risk alarak gitti. Belki hiç şampiyon olamayacak ama Ferrari’de Alonso’nun kariyeri bitene kadar şampiyon olamazsa ne değişecek?

      Adam kariyerimin sonuna kadar 2. olacağıma risk aldım diyor işte. Siz hala kendini avutuyorsun diyorsunuz.

      Adam bunu Twitter’da falan yazmıyor ki. Soru soruyorlar, eski pilotların eleştirilerini söylüyorlar Alonso’da cevap veriyor.

  24. Geçen sene ne podyum görülmüştü, ne de galibiyet. Alonso Ferrari’de olsaydı en az 1 zaferi ve tonla podyumu olacaktı. Önceki senelere göre aynı senaryo ama geçen seneye göre değil. Honda’ya geçme riski mantıklı, ama Ferrari’den ayrılma riski mantıksız.

    1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
      Alonso.ElNano #València2012

      Alonso Çin’de ucuncu, Macaristan’da ikinci oldu.

      1. Haklısın. Ben daha istikrarlı podyumlardan bahsetmiştim, anlatım bozukluğu yapmışım.

  25. öncelikle abdullah beye ve diğer yöneticilere teşekkür ediyorum,
    bu tür durumlarda sessiz kalmayıp hakkıyla konuştukları için…
    gelelim FA ya
    1. arkadaş her fırsatta ferrariye sallayıp duruyorsun ki çoğu zaman saçmalıyorsun ama ferrari F1 e çok şey katmış ve f1 in en büyük değerlerinden biridir, buna birçok insan hemfikirdir.
    2. ikincilikten dert yanıyorsun ama adama sorarlar geçeydin petrovu(küçük bi örnek) veya bi çaylakla başedemedin..
    3. son on yılın en iyisiymiş az kalsın ben f1 gelmiş geçmiş en iyisiyim diyecekmiş de tutuvermiş sanki, ki çoğu yerde durumu buna getirsin veya öyle bi imaj çizersin. Bana biraz hızlı bi araç verin 3,4,5… giderim
    ama unutma bu pistler Senna, Şumi gibi büyük şampiyonlar gördü,
    bide sen ve takım arkadaşın gibi şampiyonlar gördü
    Sizin adınız sadece Wiki gibi sitelerde küçük satırlarda yer alacak
    Onlar ise heryerde ve herzaman olacak
    Kariyerinin son günlerini konuşarak değilede başka türlü geçirsen

    1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
      Alonso.ElNano #València2012

      F1 tarihinde Schumacher’den sonra en cok podyuma cikan adami wiki sayfalarina gommek zaten sizin gibi sığ adamlara yakisir. Bravo, kafanizi kum’a gomun ve boyle yasamaya devam edin.

  26. Aptal laf eder, abdal söz eder. Lafı bırak, söze kulak ver!

    Biz sahada konuşuruz sen boş konuşursun, Ferrari dirildi Ferrari’nin nasıl bir takım olduğunun ilk sinyallerini aldın yakında devamını da göreceksin korkma TİTRE!!!

    1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
      Alonso.ElNano #València2012

      Fuat avni mode on 😀 hahaha

      1. Söylenecek çok şey varda gerek yok, Alonso böyle yaparak Mclaren’ide küçük düşürüyor.

        Mclaren bence Alonso’yu bu konuda uyarmalı, işine bakması ve diğer takımlar ile ilgili laf atmaması lazim.Diğer diyorum çünkü kapanmış bir sayfa konuşacaksan birkere konuşursun, sürekli aynı seyleri söylemenin manası yok.

        Suan kimse kimsenin doğru yada yanlış yaptığını bilemez Alonso’da dahil, önümüzdeki senelerde net olarak göreceğiz bunları…

        1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
          Alonso.ElNano #València2012

          McLaren niye kucuk dussun ki ? McLaren McLaren’dir. Her takimin kotu zamanlari olur. McLaren’de onlardan birini geciriyor. Ayrica soz konusu olay Ferrari ile Alonso arasinda geciyor. Tamam, McLaren yavas ama Alonso zaten bunu bilerek McLaren’e gitti. Sezon oncesi testlerinde de Alonso’nun “sezon keske haziran’da baslasa” gibi bir demeci vardi. Bu demectende anlasilacagi gibi McLaren ve Honda’nin toparlanabilmesi icin daha cok zamana ihtiyaci var.

    2. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Ferrari, Raikkonen’i kapının önüne koyunca siz titreyeceksiniz bence. 😉

      1. Rai ile derdiniz ne ki sizin onu anlayaydık bi?

      2. Kapının önüne koyacak bir durum yok, sonuçta yaşi belli artık.

        Şumi Ferrari de emekli olduğunda performansi kötümüydü, burada baz alınacak kriter yerini dolduracağına inandıkları daha genç pilot bulurlarsa Kimi ile sözleşme uzatmazlar.

        Sonsuza kadar yarışacak da değil, devam ederse süper olur, etmez ise güzel bir kariyeri oldu, her hafta eski yarışlarını geçişlerini izleriz, mclaren de mukemmel geçen yıllarina bakarız, fazla problem etmeyin yani.

  27. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Güzel. Fernando herhalde çok korkmuş ve Ferrari’nin sadece 5 yarışlık bir sürede Mercedes’i yeneceğini zannetti böyle olmayınca baya mutlu gözüküyor. Ama bunları söylerken şunu da düşünmeli. Ferrari Mercedes’i yenmeye başladığında kendisi hangi sıra için savaşabilecek.

  28. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Ferraride değişen şey kadro, bürokrasi vs. Takımın almış olduğu sonuçlar da geçen seneye oranla değişti. Podyum için kıvranan takım bu sene 5 defa podyuma çıktı. 1 tanesi 1.’lik 2 tanesi de 2.’lik. Vettel sıralamalarda 4 defa podyuma çıktı. Alonsonun sıralamalarda en son ne zaman ilk 3’te olup demeç verdiğini açıkçası ben unuttum.

    İspanya Jerezdeki gibi serbest bir limitte tur atıldığı zaman Ferrari’nin motor performansı olarak Mercedesle birebir eşit olduğunu da gördük. Jerezde motorun artılarını eksilerini, yakıt performansını görsünler diye takımlara serbestlik tanındığını unutmayalım. Jerezden sonraki arada takımlar eksiklerini görüp sezona başlayacakları ayarları bulmak için Barcelonaya gidiyorlar.

    Ben o günlerde de yazmıştım bu tempoda tüm yarış sürebilirlerse Jerezdeki tur zamanları havadan alınmış zamanlar değil Ferrari yarışta kazanır 4 yarışta kazanır diye.

    Bir dolu kısıtlama var; yakıt yükü kuralı zaten var onu Mercedes getirmedi 8 sezondur var.Bir de saniyede bilmem kaç’ı geçmesin diye limitin üstüne limit koyuyorlar. Türkçe manası, kazanan takım tedirgin oluyor kusura bakmayın sizin elinizi kolunuzu bağlayalım da cesaretsiz zengin çocukları gibi formaliteden isiz o haldeyken tokat atsınlar, heveslerini alsınlar demeye getiriyorlar.

    Hani eski Türk filmlerinde olur ya; filmin esas kahramanı Battal gazi olur; Battal Gazi’yi dövemeyen 10-15 kişilik grup elini kolunu bağlayıp karnına,suratına yumruk falan atar veya Yabancı aksiyon dizilerinde Spartacus gibi gladyatörleri zaptedemeyince zincire vurdurup kırbaç falan atarlar; o hesap Mercedeste milletin elini kolunu bağlayıp kendi halinde tokat atıp egosunu tatmin ediyor.

    Geçen sene buralarda motor gelişim hakları açıldığında Ferrarinin yakalayacağı ne malum Mercedes farkı daha da açar diye varsayımlar üretiliyordu. Görüldü ki hakları az daha artırsalar Ferrari bu seneden bile şampiyonluğa oynayabilirmiş. Zaten az biraz tedirgin ettiler; hemen yakıtta saniyede bilmem kaçı geçemezsiniz diye inceleme yapılmaya başlandı.

    Ferrarinin aero performans anlamında Mercedesin bir adım gerisinde kaldığı bir gerçek. Bunu farklı motor haritalamalarıyla, farklı yakıt karışımlarıyla kapatma ihtimali vardı, motor gelişim hakları biraz daha fazla olsaydı tolere edilebilirdi vs. Şimdilik buna izin vermediler.

    Aerodinamik gelişim de açıkçası geçen seneden beri daha çok motora bağlı olan bir gelişim türü olmaya başladı. Çünkü aracınızın paketinizi sıkıştırırsınız lakin motor gereğinden fazla bunalır pat diye yolda kalıverirsiniz. Motor size aerodinamik gelişim hakkı yapabileceğiniz bir rahatlamayı sunmak zorunda. Mercedes geçen sene iyi olunca; aerodinamik gelişime yoğunlaştılar ve 1 adım öne çıktılar.

    Red Bull ile Toro Rosso aerodinamik gelişime yoğunlaşmak istiyorlar ama ilk 5 yarışta görüldüğü üzere motor izin vermiyor ve çoğu yarış en az 1 pilot yolda kalıyor. Honda buna yoğunlaşmak istiyor ama gümleme riskinden yavaş kalıyorlar.

    Ben çok eminim ki Alonso aerodinamik gelişimi hesaba katarak Mclarene gitmişti. Mevcut motorlar geçen seneden fark yedi; Honda eğer Mercedesle kafa kafaya başlayabilirse gelişim farkıyla onları yenerim diye umutlanmıştı. Fakat motor kuralları birçok kısıtlamayı beraberinde getirdiği için Dünyanın en önemli turbo üreticilerinden Honda bile şapkadan tavşan çıkaramadı.

    Bu senede böyle geçsin bakalım. Çok net görülüyor ki mevcut kısıtlamalarla Ferrari veya x bir takım ancak ve ancak Mercedes yolda kaldığında, fren sorunu yaşadığında veya lastiği fazla aşındırdığında yarış kazanabilir. Çünkü her türlü gelişim noktasına bir yasak koymuşlar. İstesenizde mevcut kurallarla dişe diş bir mücadeleyle Mercedesi geçemezsiniz.

    Alonso’nun sözlerine gelince; haklı olduğu noktalar az da olsa var. Fakat Ferrari bu sezon takım halinde 2.’liğe oynuyor. Pilot olarak 2. olayım takım ister 3. isterse 4. olsun diye yarışmıyor. Ve pek tabii aracın tek tur performansının Vettelle beraber geliştiğini Alonso da görüyor. Bu konuda özeleştiri yapıversin.

    Mercedes ne yaptı? Schumacherle beraber ilk önce aracın tek tur performansını iyileştirmeye yoğunlaştırdılar, Schumi emekli oldu 2013’te seri poller kazanmaya başladılar ve 2 sezondur da ambargo koyuyorlar. Bu işler adım adım olur. Hemen 5 yarışta geçen seneden hiçbir fark yok hahahah diyip burnunuzu kaf dağına çıkarmaya gerek yok. Raikkonen emekli olunca inanıyorum ki Ferrari seri poller kazanmaya başlayacak ve kim bilir Mercedesten daha çabuk bir şekilde yarış kazanmaya başlayacak.

    1. arkadaş seni kutluyorum bu kadar yazıyı erinmeden yazdığın için çok güzelll

    2. yanı kısaca ebemin sakalı olsa DEDEM olurdu ÖZET

  29. 4 yarıştır Ferrari Mercedes’e çok yakın olduğu için herkes Alonso’nun bu kararını sorguladı.İspanyada hızlı olan heryerde hızlı olur mantığıyla baktığımızda bu yıl da Ferrari’ye şampiyonluk gözükmüyor ki zaten Vettel de Mercedes farkı açmış dedi.Alonso da çevrenin baskısını biraz azaltmak için İspanyayı örnek vermiş.

    İnsan şunu da merak etmeden geçemiyor tabi. Raikkonen’i bile podyuma çıkaran araç Alonso’nun altında olsaydı ne olurdu acaba.

    1. bahreynde takım arkadaşına kaza yaptırıp sc sokardı sonrada mercedesleri geçerdi 😀 iyi mi nasıl ?

      1. @kimi

        hehhe, süpper cevap.. 🙂

  30. professoratakan avatarı
    professoratakan

    Volkan Demirel karakteri var bu adamda resmen.

  31. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Nasıl değişen bir şeyok. Peki gittiği takımda kaç yıldır değişen ne var ?99dan beri takımlar 2008den beri pilotlar şampiyonasını almayan bir ekip yok mu* Geçen seneye oranla dha da kötü olan ve giderek kötüleşen bir takım yok mu?Elbette umutları var durumu düzeltebilirler. Pek çok kişi geldi gitti yeni bir motor geldi bunlar hep değişimdir ama sonuca dayalı böyle yarış yarış konuşacaksak Alonsonun saçmaladığını söyleyebilirim. Belki de ilk kez böyle bir yorum yapıyorum.

    Geçen sene hiç zafer kazanmayan tek üretici bu sene zafer kazandı,her yarış podyuma çıktı.Tüm ekibi değişti ve yeni bir motor ile geldi. Son yasakların ardından biraz gerilemiş göründü hepsi bu.Geçen sene fark ne kadardı ve Ferrari kaçıncı takımdı şimdi kaçıcnı.Bahreynde yada Malezyada neden bir yorumda bulunamadı Alonso, acaba tekrar fark yemesini mi bekledi Ferrari’nin? Kusura bakma Fernando ama saçma bir demeç

  32. Alonso’ nun konusması Ferrariden daha cok birilerine daha fazla batıyor nedense 🙂
    Hiç olmazsa açık yüreklikle çatır çatır konusuyor f1in en efsane takımı hakkında, buna işine bak degılde bizim köyde aferın derler… hayır söyledıgıne cevap verebilecek yüzü olan biride cıkamıyor Ferrarıden, e neden hala 2.lik hala 2. lik adam sıradan herkese vermıs tek tek Redbull hariç..
    Gayette güzel söylemiş 10 sene mevzusuda ıyı kupalarıda cabası, bu saatten sonra zaten lazım degıl sempatik olmak vur gitsın, ağlatma süründür 🙂 kudursunlar…

    Ferrari 5 sezondur 2 ile 3 tu kı oda sadece kendısı ne massa ne Raikkonen göremedik, kağıt üstünde ? varmı gören ? yok.
    Ferrari suan hangi pozisyonda 2 ? varmı farklı bişe gören yok.

    Konus lan inadına konuş artık, bırak ayagına gelenı sen yagdır sagdan soldan :)) isteyen istedıgını desin birileri takımda kalmak için Ferrari başkanın agzına bakarken sen rekor ücretti reddedip eyvallah cekmıssın o sana yeterde artar bile.

    1. Tutmayın küçük enişteyi salın gitsin 🙂

    2. Güzel konuşma. Dikkat et konuşanların çoğuda kimi ci Allah Allah neden acaba 😀 Serhan acar ın tabiri ile ALONSO rai yi DENİZE DÖKTÜ!!!!

      1. Kendi tabiriniz olsa şaşardım, varsa yoksa o bunu dedi bu bunu dedi…

        1. çok tabir istiyorsan ben sana bir tane yapıştırayım, Alonso Raikkonen’i A4 kağıt gibi aldı, ortadan ikiye katladı, sonra düzeltti, ters yöne bir daha katladı, orta kısmında o çizgiyi iyice belirginleştirdi, ardından da kağıdı iki ucundan tutup çekeren o çizgiden iki parçaya ayırdı… Adamı parçaladıktan sonra o parçaları Ferrari patronlarının eline verip, sonra da ben Mclaren Honda’ya gidiyorum bana eyvallah dedi, Ferrari teknik ekibinin gitme kal bizi bu paramparça pilotla bırakma söylemleri arasından. heh şimdi bunu ben kendim tabir ettim, noldu başın göğe erdi mi ? mutlu oldun mu ? tatmin oldun mu ? birilerinin tabir etmesine gerek yok, geçen seneyi izleyen tokatı da kimin yediğini biliyor, denize de kimin döküldüğünü

          1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
            Alonso.ElNano #València2012

            Şahane…

            1. Muhteşem gerçekten, daha iyisi olamazdı herhal ..

              hehhhehh, çok iyi ya…hastayım size..hehhe…

  33. benim anlamadığım ferrari hakkında konuşmak istemiyorum demek verdiğim kararın arkasındayım demek(her nekedar öyle hissetmiyor olsada) bu kadarmı zor

    yok neymiş spiker soruyomuş. olduu…

    alonsoda pek hevesli cewap vermeye bakıyorumda sıkılmadı heralde aynı şeyleri tekrarlamaktan bide diyo 43 sn geride oturmuş onuda hesaplamaış bari hesapladın burda söyleyipte içindekini belli etme …

    1. f1 pilotu olduğunu hatırlayım sana, tüm pilotlar takım arkadaşını ve diğer pilotların kaç sn ilerde veya geride olduğunu bilirler

  34. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
    Alonso.ElNano #València2012

    Yorum atanlar bakiyorum, yarısı ya troll ya da 2014 zede. Herneyse, adama soru soruyolar, adamda mecburen cevapliyor. Ne yapmasini bekliyorsunuz ?

    Adamin bir hedefi bir amaci var ve bunlari gerceklestirebilmek icin Ferrari’den ayrildi. Su an icin bu karar bir hata olarak gorulebilir ama daha oyunun basindayiz. McLaren ve Honda daha tum kartlarini oynamadi. Bu adamlarda bir gun zirveye yukselecek. Yukselmek zorundalar. Bekleyip gorun.

    1. sıkılmadı mı aynı şeyi söylemekten adam içindeki hasetliğe engel olamıyo

      arkadaşlar bu tür sorulara artık daha fazla cewap vermek istemiyorum dersin olur biter

      ferrariye sallamak için her fırsatı değerlendiriyo

      1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
        Alonso.ElNano #València2012

        Adamin soylemek istedigi ne ? Benim icin artik ikinciliklerin hic bir onemi yok. Peki Ferrari’nin an itibariyle konumu ne ? 3-4. Eeee, adamda kararimdan pisman degilim diyor. Daha nesini deşeliyorsunuz kardeş ?

        1. Benim icin artik ikinciliklerin hic bir onemi yok demişsin şerefli sıfır puanı kabul ediyor demekki 😀

          Aklıma fenerbahçe geldi nedense şerefli sıfır puan muhabbeti vardı 🙂

          Alonso cebinden saniye çıkarmak yerine basında tur bindiriyor 🙂

          Eeee basıları istatistiği yükseltir bazıları basında konuşur 🙂

          Yakında pistte en az şampiyonluğu olan adamlardan olucak orası kesin 😀

          1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
            Alonso.ElNano #València2012

            @abdullah-celik

            Şekil A.

    2. insanlar Alonso karşıtı bir yorum yaptığında illaki “troll ya da bilmemnezede” olmak zorunda mı. herkes fikrini belirtmiş. Ve aşağıda yapılan yorumlara baktığımda neredeyse Alonso karşıtı yorumdan çok Alonso savunu yorum var…

      Olan olmuş. Evet Alonso belki uzun vadede şampiyon olacak ancak belki de olamayacak. Bunu zaman gösterecek. Kendisine bu konuda soru soruluyorsa bırakalım cevap vermesin. Bu kadar ayrıntılı cevaplar verip savunma moduna geçince gülünç oluyor.

      Her zaman Alonso’nun cebinden bir şeyler çıkardığını savundunuz Alonso’nun. Haklı da olabilirsiniz. Vettel’i her zaman küçük gördü Alonso’cu arkadaşlar. Alonso’nun araçtan maksimumu ve hatta daha fazlasnı çıkardığı ve daha iyi sonuçlar aldığı iddia edildi durdu yıllarca.

      Geriye dönüp baktığımızda Ferrari açık ara 2. takım ve Mercedes’e beklenenden daha yakın. Newey’in şampiyon ettiği Vettel bir yarışı kazanıp 3 kere podyuma çıktı, Alonso’nun geçen sene 3 kat puanla ezdiği Raikkonen bir kere 2. oldu ve neredeyse kazanıyordu… Durum böyle olunca yıllardır sizlerin yaptığı değerlendirmelere göre Alonso bu seneki Ferrari ile daha güçlü sonuçlar alabilirdi. Malezya’da kesin kazanırdı. Raikkonen Bahreyn’de 2. olduysa o kesin kazanırdı…

      Böyle düşününce Alonso şu anda en az 2 galibiyetle şampiyonluk mücadelesi veriyor olurdu…

      Çok zorlama bir yorum oldu üstteki. McLaren’in geri dönüşünü canı gönülden isterim ancak mevcut duruma bakarak gelen yorumlara bu şekilde cevaplar verip sevdiğiniz pilotu körü körüne savunacağınıza bir de evet hata yapmış olabilir diyelim. Evet Alonso gereksiz konuşuyor, bu sefer haksız diyelim. Demesek bile öyle düşünmeye çalışalım. Daha doğru olmaz mı?

      1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
        Alonso.ElNano #València2012

        Oyle bir sey olmak zorunda degil. Ama adamlar attiklari yorumlardan amaclarini belli ediyorlar zaten. 2014 zedeler icin bir sey demiyorum.

        Bu konunun artik kapanmasini bende isterim. Ama F1 medyasina haber yapacak malzeme lazim. Alonso’nun gecmiste ki bazi tercihleride malum, adamlar bu konu uzerinden yuruyorlar ve Ferrari sendelemeye baslayana veya McLaren-Honda tekrardan zirveye cikana kadar da susmayacaklar.

        Alonso’nun cebinden bir seyler cikardigi dogru. Oyle olmasaydi, sanirim 5 yil boyunca takim arkadaslari onun topladigi puanlarin yarisi kadar puan toplamaz veya Alonso 44 podyum elde ederken digerlerinin toplam elde ettigi podyum sayisi 8’de kalmazdi, oyle degil mi ? Ben Vettel’i kucumsemiyorum. Ama bu sene Raikkonen’e karsi yarislarda daha baskin olmasini beklerdim. Beni hayal kirikligina ugratiyor.

        2013 sezonunu hatirlayin. Ispanya Gp’de Alonso’nun Vettel’e attigi 38 saniye’yi hatirlayin. Ispanya Gp’den sonra Ferrari’nin ne hallere dustugunu ve Vettel’in sezonun son 9 yarisinda neler yaptigini hatirlayin. Alonso bu sezon Ferrari’de yarissaydi muhtemelen Malezya ve Bahreyn’i kazanacak ve 3 tanede podyum yapacakti. Ya sonrasi ne olacak ? Ferrari bu gelisimi sezonun tamamina yayabilecek mi ? Iste bunlarin hepsi soru isareti. Alonso, Ferrari’ye olan guven ve inancinin sifirlanmasindan dolayi Ferrari’den ayrildi. Acikcasi Vettel, Ferrari’le beraber Red Bull’da ki gibi rahat galibiyetler alana kadar bu karar benim icin bir hata olarak gorulmeyecek.

        1. Ben Vettel’i kucumsemiyorum. Ama bu sene Raikkonen’e karsi yarislarda daha baskin olmasini beklerdim. Beni hayal kirikligina ugratiyor.

          Dostum şu an Vettel ve Raikonenin hedefi birbirimize üstünlük kuralım değilki ?

          Yani adamlar şu an aracı toparlama ve mücadeleci yapma telaşında çeşit çeşit taktikler deniyorlar.

          Hani Ferrari hızlı olur tamam o zaman kan gövdeyi zaten götürücek ama şu an ikisinin birbirini yemesi bicmesi Ferrarinin 3 ayda yaptığı herşeyi mahveder.

          1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
            Alonso.ElNano #València2012

            Yanlış profilden yorum atmissin. Bir daha boyle hatalar yapip, hesaplari birbirne karistirma tamam mi abisi ? 😉

            1. Cevap veremeyince 2.profil vakası sanırım Alonso taraftarları kendileri böyle bir uygulamaya girdiğinden olsa gerek 🙂

              Cevabın yok hadi 2.profil diyelim 🙂

              Yazık ya cidden üzülüyorum halinize 🙂

      2. Burak Karaküdük avatarı
        Burak Karaküdük

        +500 Abdullah

      3. Abdullah bey gerekeni söylemiş zaten…şimdi de objektif olmamakla suçlanacaktır malum ispanyolun fanlarınca.

      4. tamamda adamın haksız yada gereksiz konuştuğunu düşünmüyorsak ne yapacağız, zorla düşünmek mi zorundayız 🙂 ya öyle yada böyle ayrıldı Ferrari’den, Ferrari’nin mevcut pilot kadrosunu düşünürsek Alonso bir miktar daha fazla puan kesinlikle kazanabilirdi diyebilir bir kişi. Fakat Alonso daha beter arabalarla liderlikte yaptı, 2013 gibi güçlü başladığı sezonları çaresiz 2. liklerle de bitirdi. Ferrari şimdi 2014’e göre bir atılım yaptı diye herkes ooo Alonso nasıl hata yaptı, böyle saçma sapan şey mi olur modunda. Ya zaten adamlar 2014’te dibe batmıştı resmen, herhalde iyiye gidecekler. Mercedes eline sazı alınca sonuç belli oluyor. Malezya’da saçma sapan pit strateji hatasını yapmasalar SC altında, onu da kazanacaklardı. Alonso zaten kaç kere 2. falan oldu Ferrari’de, bu seferde Hamilton ve Rosberg’in arasına girmeye çalışıp, muhtemelen iyi bir performansla sezonu 3. bitirecekti en iyi ihtimalle. Dünya şampiyonu olmuş adam bununla yetinmek istemiyor demek ki. Ferrari gibi efsanevi bir takımda 5 sezon geçirmiş, performansını göstermiş, parasını ve bir kısım insanlarında sevgisini kazanmış. Mclaren Honda riski çok iyimser gözükse de, kimse Honda’nın bu kadar batıracağını da beklemiyordu, kim bilir belki önümüzde ki sene toparlarlar ve Mercedes ve Ferrari ile önlerde yarışırlar.

        kısacası bu kararın iyi olup olmadığı önümüzdeki senelerde belli olacak, 5 yarışta değil. 5 yarıştır aynı muhabbet, Alonso pişman mı, bilmemne bilmemne, her haftasonu adama 5 kere soruluyor rahat, işte o da açık açık fikrini söylüyor, Alonso 2013’te kazanmıştı bu yarışı, 45 saniye arkada 3. de olmamıştı, o sezonun sonucunu ve buna neyin sebep olduğunu da biliyoruz.

  35. gelişiminiz çok iyiydi ispanyada puan alırdınız fln fln alonso kişisi. ferrariye laf atıncaya kadar kendi işine bak kendi takımına bak senin devrin kapandı senin yüzünden yıllarca Ferrari takımını desteklemekten mahrum kaldım. ağzını değil bileklerini çalıştır hadi bakayım.

  36. ferrarinin ne kadar geliştiği önemli değil. mercedesin arka kanadında bile olsa adam ikinci olmak istemiyor. Alonso kendi adına en doğrusunu yapmıştır olay bu oda bunu söylüyor. siz en iyisi şu kadar geliştik bu kadar geliştik diye ikinciliğe sevinmeye devam edin.

    1. FerrariFanTR avatarı

      sizde puan alınca ya da q3 a kalınca sevinin o zaman

      1. biz diye bişey yok. sen de bu sporu spor olarak keyifle izlemeye çalış bence

    2. Ne kadar kısa ve öz bir şekilde açıklamışsın. Tebrik ederim. Ama işin kötü tarafı bu durumu herkesin bilmesine rağmen herkes işine geldiği gibi konuşuyor. Durumu daha da vahim yapan site yöneticileri bile işin bu kadar içinde olup Alonso’nun ne demek istediğini hepimizden daha iyi bilmesine rağmen yinede işlerine geldiği gibi yorum yazıyorlar. Ne diyelim herkesin düşüncesi kendine.

      1. site yöneticisi dediğin adam bile yorum yaptıysa düşün artık alonsocuların durumu nereye getirdiğini …

        1. Trollük yapanların yorumlarına sitem olarak yorum yazanları anlarım. Bazıları Alonso’yu körü körüne sevip herşey de haklı görüyor. Onlar için yazılan yorumlara Alonso taraftarı olarak bende destek veririm sonuçta kimsenin bu güzel ortamı ve siteyi çirkinleştirmesini istemem. Çünkü f1 haberlerinin %90 ‘ını buradan takip ediyorum. Fakat yorumlara baktığında sende görüyorsun ki. Alonso karşıtı yorumlar trol taraftarlar için değil. Alonso’nun yaptığı ve Mete’in çok güzel özetlediği açıklama için yapılmış. Buna site yöneticisi arkadaşımızda dahil.

          1. Aslında vettelcilerin derdi kendi düştükleri durum ama honda ve alonso onları şimdilik kurtarıyor. yoksa ne işleri var Alonso haberinde sayfalarca. Gerçek ferrariciler işin aslını bildiği için burda trollük yapmıyorlar. Çekemedikleri şey Shumi yi yarışırken yenebilen Fernandonun büyüklüğü

        2. site yöneticisi bu konuda otoritemi ki onun yorum yapıp yapmadığına bakayım

          1. site yöneticisi otorite vs demedim onu bile bu konuda çileden çıkardılar anlamında söyledim … garip olan tek şey siz ve pilotunuza karşı biri birşey dediği varkit o size göre yanlış oluyor doğrusu hep sizin ve pilotunuzun dediği yaptığı oluyor işte asıl vahim olan bu …

            1. benim yorumumu okumadın sanırım. Ve yine olayı yanlış yere götürüyorsun. Bak sitede ki her Alonso taraftarını bir iki kişi ile aynı tutma. Bence bu haberde Alonso’ya söylenebilecek birşey yok. Çünkü adam kesinlikle hiç kimseye saygısızlık yapmamış aşağılamamış ve Ferrarinin gelişmiş olmasına rağmen geçen seneden farkı olmadığını yani gelişmesine rağmen Mercedesin arkasında kaldığını söylemiş. Peki Alonsonun söyledikleri yanlış mı? Ferrari gelişmesine rağmen Mercedesin gelişmesine rağmen arkasında değil mi? Mercedesi yakalamaya en yakın takım Ferrari ama yine de arkasında. Ve Alonsonun söylediği bu. Geçen seneden hiç bir farkı olmayacaktı. Alonso risk aldı ve kendini yeni bir maceraya attı ve şimdilik bu tutmadı gözüküyor. Ama Mclaren Honda işleri yoluna koyduğunda belki de bu macera sonuç getirecek. En azından yeni bir umut var içinde. Bir insan karşısındakine olan inancını kaybedince kim gelirse gelsin o kişiyi ikna edemez Alonsoda Ferrariye olan inancını kaybetti ve adam şuana kadar haklı GELİŞMESİNE RAĞMEN FERRARİ MERCEDESİ YAKALAYAMIYOR. Yani Alonso kalsaydı yine en iyi ihtimalle 2. olacaktı.

              1. konuya şöyle cevap vermek en iyisi.

                Alonso ferraride kalsaydı ve şu anda vettelin konumunda olsaydı alonso mutlu olurmuydu yada şimdi eleştirenler alonsoyu alkışlarmıydı? Olaya objektif bakmayıp vettel başarısı üzerinden değerlendirmeye çalışıyorlar. Sıkıntı burdan çıkıyor. Başka bir yorumda dediğim gibi; Vettel doğru karar verdi ve mutlu, Alonso doğru bir karar verdi ve mutlu. Bütün bu tartışma niye, Alonsoya çemkirme sevdası niye.

                Bence uğraşmayalım anlatamayız.

  37. Bu adam içine dert etmeseydi bu yorumu yapmazdı. Hala Ferrari için içinde bir uhde kalmış .

  38. Hiç güleceğim yoktu ha. bayılıyorum bu F alonso haberlerine…hheheh…hergün açıklama yapsın bu ispanyol ya…çok güzel ha… 🙂

  39. Alonso keske sadece surse. Ferrari gecen seneye gore 45 sn gelismis onu begenmiyor. Sirf takim degisikligi kararini hakli cikarmaya calisiyor ancak ne olursa olsun haksiz. Ferrari 5te 5 yapti podyum konusunda… pismansin tabiki ana bunu dile getirme sansin yok…

    1. Bence pişman olduğunu sanmıyorum, evet malezyada korkmuş olaibilir ama şu son yarış gayet haklı çıkardı kendisini, mevcut motor kuralları değişmeden mercedesi ferrari ve reanultun geçmesi çok mucizevi bir şeyin bulunmasına bağlı. şu an öyle bir şey çıktığı da yok ortada

    2. Abdullah Bey Tahmin oyunun sonuçları ne zaman açıklanacak ? merakla bekliyoruz . @abdullah-celik

  40. Prof. Dr. Billy-Bones avatarı
    Prof. Dr. Billy-Bones

    Ferrari’den kovulmak zor gelmiş bizimkine. Tarihte 3 büyük takımıda mahkemeye çıkaran 10 sene öncesinin genç,şimdinin eski şampiyonu. Ferrari de bişeyler değişmemişte Mclaren’de çok şey değişmiş. Senden önce zafer kazanmaya oynayan takım seninle beraber puan derdine düştü. Hani senin şu çok muhteşem araç geliştirmen? Nerde cebindeki 0.6 sn? 2007 de katmıştın aracına şimdide Button’a atsana o 0.6 sn yi?

    Honda olmasa, bedava motor vermese Ron seni o garajdan içerimi sokardı?
    Porsche seni istemedi Le Mans ta?

    Yaşını başını aldın ama hala çocuk gibisin, tam bir akdenizli gibi sağa sola atar yapıyorsun.

    Sende hiç değişmemişsin. 2008 den beri süre gelen geçiş özürlülüğün tam gazıyla istikrarını koruyor….

    1. Alonso ferrariden mi kovuldu 😀

      1. Evet, geçen sene ferrarideydi, yani kovulduğu takım orası, yanlış yok.

    2. Mclarenmi zafer kazanmaya oynuyordu? geçen sene adamlar podyum göremedi ne zaferi?

    3. YAV Bİ GİT. Gerçekten saçmalamayın artık ya. DAHA GEÇEN GÜN ALLİSON DEDİ ALONSOYU TAKIMDA TUTMAYA ÇALIŞTIM DİYE.. NASIL KOVULMAK BU?

      1. Zas Hazuna millet inanmak istediğine inanıyor, Allison bu milletle cafede oturup geçen gün söylediklerini yüzlerine söylese yinede inanmazlar, boş ver gerçekleri zaten bilen biliyor, Alonso şu anki en iyi pilot bunu bütün takım patronları söylüyor.

        1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
          [VET^01] #ForzaFERRARİ

          Kim diyor ya halüsinasyon görüyon sanırım kanıtlarıyla birlikte bütün takım patronların linklerini kopyala at baştan aşağı tek tek incelicem.

    4. Fazla sert. Yeter ki doğru yorumlanabilsin.

  41. Benim görmek istediğim Ferrari’de James Allison tasarımları sezona iyi başlar ama sonu gelmez bunun bakalım bunu aşabilecek mi elindeki bütçe ile.

    1. james allison = Beşiktaş 😀

      1. Güzel bir benzetme 🙂

    2. Elde kısıtlı bütçe olunca sezon öncesi geliştirdiğinle kalıyorsun. Sezon içinde de gelişimi sürdürebilecek kaynak varsa Allison öttürür bence. Sırf şu adam Ferrari’de diye takıma saygı duymaya başladım. Yoksa tarihi, pilotlar filan hikaye. Arrivabene de de Todt havası var gibi.

      1. Abi bakalım Allison gerçektende kaliteli bir mühendis neler yapacak Lotus’da genelde böyle oluyordu bu sefer burada ne yapacak bakalım yalnız 16 farklı bileşen yeni parça bekleneni vermemiş diyorlar bu tür şeyler olur ama yıllardır beri ortada olmayan bir takım vardı pist üzerinde herkes ilk 3 e alıştı hata veye bir şey çalışmayınca çabuk eleştiri alınıyor.

        Arrivabene hem dediğin gibi hemde bizim toplulumuzun kabadayı insanlarına çok benziyor gömleğin yakası açık 🙂

  42. 4 yarıştır konuşmuyordu, Ferrari tokezleyınce hemen sahnede basrolu ustlenıyor. Bunu ıcıne dert olan adam yapar, umdugunu bulamamanın verdıgı hısle ezılen ınsan yapar. e tabı bu yastan sonra degısecek degıl ya, cok yeteneklı olup bır baltaya sap olamamakta ayrı bır ezıklık, ınsana cok koyuyor ıste..mılyon dolarlarında olsa ezıklıkten kurtulmak zor,

    1. usta röportaj bu, adama soruyorlar ferrariden ayrılmanız büyük bir hata olarak görülüyor, onlar şu an gridin en hızlı ikinci aracıyken siz sonuncudasını diye, adam da artık ikinci olmak istemiyorum değişen bir şey yok diye cevabını veriyor. siz de illa fesatlığa yoruyorsunuz adamın dediklerini

      1. Öyle bir soru göremedim röportajda 🙂

        Kendi kendinize gelin güvey olmayın 🙂

        1. bay ultra zeki arkadaşım, hangi röportajın soruları veriliyor? oku bütün haberleri oku, çok nadiren özellikle soruları belirtirler

          1. Orjinal metni yokmu oraya bak herşeyi tepside bekleme 🙂

            Bak bakalım orjinal röportajda neresinde yazıyor 🙂

            1. suçlamayı yapanlar, yani sizler orjinal metinlerden baktınız da mı eleştiriyorsunuz? siz niye her şeyi tepside bekliyorsunuz?

              1. Ne oldu cevap veremedin sallıyordun soru öyle soruldu diye 🙂

                Madem idda ediyorsun kanıtıdıda koyucaksın 🙂

                Ben o soruyu biliyorum koyarsam bu üyeliğine girmezsin bir daha 🙂

              2. koy kardeşim, ne bekliyorsun, ben bulamadım ve ingilizcemde o kadar iyi değil, bulunca koy ki görelim. benim dediğim hala geçerli ve saptırıyorsun. insanlar sadece burdan okuyor ve anında hakarete başlıyor. burda soruları var mı yok. SİZ SALLIYORSUNUZ ORTADA KANIT VAR MI? YOK. koy kardeşim koy

      2. cok zor sartlarda yorum yazıyorum baska cevap yazamam ona gore..
        roportaj olsun olmasın, kımse her roportajda her soruyu yanıtlamak zorunda degıl, ayrıca, verılebılecek mılyon tane cevap varken bu sekılde cevap vermıs adam. Soylemek ıstedıgım bu..gecmıse sunger vektım arabamın gelısmesı ıcın ugrasıyorum, bu tarz yorumlara katıl ıyorumda denebılır ama dedıgın gıbı alonso bu psıkolojısı farkllı, sen gel efsane yeteneklerle bır tutul sonrada bır baltaya sap olama..dokunuyor..dokundukca konusuyor ıste.

  43. Aslında adam haklı gibi ancak hemen yine günün koşullarına göre değerlendirip lafını çakmış ama asıl sorun f1 de ; sürekli ulaşılamayacak bi takımın bulunması son 6 senedir, özellikle 2 yıldır diğer araçlar gp2 seviyesinde….

  44. Onur Gentas avatarı

    Hamilton ile pistte değil ama gereksiz konuşma konusunda yarışıyorlar:) Olan olmuş artık, belki gelecek sene Alonso en doğru kararı verdi diyeceğiz fakat şu aşamada çıkıp fazla konuşursan insanların da sana hazımsızlıktan böyle konuşuyorsun demeye hakkı vardır.

    1. valla adam susacak ama sürekli adamın Ferrariyi bırakıp Mclarene geçişi sorgulanıp eleştiriliyor, taş olsa çatlar adamda neden ayrıldığını özetlemiş bundan daha doğal bir şey yok, Ferrarinin beceriksiz olması neredeyse adama yüklenecek, oda yetmiyormuş gibi Montezemollo denilen herif geçenlerde Alonsonun somurtkan olduğundan bahsediyor, şimdiki pilotları’da görecegiz yavaş,yavaş onlarda başladılar, yok gelişmemiz lazım, yok Mercedes çok hızlı Alonso’da zaten bunları söylüyordu, yani uzun lafın kısası adam konuşmakta haklı.

      1. alonso söyleyince kötümser moral bozucu, vettel söyleyince doğal.. bende buna gülüyorum işte.

  45. yarışlarda ön plana çıkamayınca , ferrariye çatayım prim yapayım hesabı

  46. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Kendini avutma itemleri 🙂

    1. mustafa nerelerdesin yaa özlettin kendini 🙂

      1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
        Lewis-Hamilton(#TeamLH)

        Buralardayimda artık fazla vaktim yok o yüzden girip çıkıyorum. 🙂

        1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
          [VET^01] #ForzaFERRARİ

          Ham kazanamayınca ortalıkta pek görünmüyor 🙂

        2. anladım arada da olsa gel yaa 😀

          1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
            Lewis-Hamilton(#TeamLH)

            🙂

  47. bu kadar karın ağrısı da fazla. sus da işine bak artık

    1. Adama demedigini birakmadilar, sorduğunda tabi de aciklayacak laflarini. Bide gelmis sus isine bak demiyorlar mi. Tav oluyorum. Röportaj bu kardeşim röportaj.

      1. hee ferrariden bir konuşunca röportaj olmuyor herkesin derdi alonso olmuş oluyo boş konuşma oluyor alonsoya gelince röportaj oluyor muhabir soruyor 😀

        bu arada laf sokma çabasında olmadan da açıklamalar yapabilir ..

        1. Allah aşkına ne saçmalıyon sen. Dedim mi ferrari bulasiyor diye. Medya ve bir sürü eski pilot sürekli alonsoya yanlış yaptin deyip duruyor. Adamda kendini savunuyor

          1. cevabı o eski pilotlara versin sanane kardeşim istediğimi yaptım desin ferrari hala aynı demek de ne oluyor ? geçen sene tur yiyen takım bu sene tur bindiriyor ! 2. en iyi takım olmuş o yüzden gerek yok böyle konuşmalara ….arkadaşın da dediği gibi ferrariye laf sokacağına cebindeki saniyeleri çıkarsın beyefendi …

            son olarak ferrarinin bu sene büyük bir yapılanmaya gittiğini büyük kadro değişikliği de gözler önüne seriyor kimse de çıkıp biz mercedesi yenip şampiyon olacağız demedi zaten diyenleri gördük ilk yarışta podyum gelebilir dediler doğru düzgün yolda gidemediler … geçelim bu konuları ferrari pilotları mclarene çakıyor mu ?

            1. kendini savunuyor diyoruz, ne diye savuncak sanane mi deyip durcak, bakın adamlar hala ikinci ben böyle bir şey istemiyorum artık diyor. ne var bunda.

      2. 1 kere söylesin 3 kere söylesin. Her Allah’ın günü Ferrari öyle Ferrari böyle . Gitsin de Ferrariden tur yememek için şu cebindeki saniyeleri ortaya koysun artık.

        1. Her allahin günü adama ayni sorulari sorarsan her allahin günü ayni cevabı alirsin

          1. görüşlerimi söyledim defalarca aynı şeyleri tekrarlatmayın diyemiyor. dese zaten bir daha sormayacaklardır. bu konuştukça onlara da malzeme çıkıyor.

            1. SORMAYACAKLAR MI? soranlar başka kişiler ve hep sorulacak raikonen o kadar terslemesine rağmen sormalarını kesmediler.. alonsoya mı keserler.. saçmalama allah aşkına

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir