Marlboro Ferrari İle Sözleşme Uzattı

yazar:

kategori:

Amerikalı sigara ve tütün devi Philip Morris International Ferrari F1 takımı ile olan uzun süreli sponsorluk anlaşmasını üç yıllığına uzatma kararı aldı.

Takım patronu Maurizio Arrivabene anlaşmanın geçen sene 2018’e kadar uzatıldığını, ancak resmi bir açıklama yapılmadığını söyledi.

2011 Temmuz’unda Philip Morris 2013’ten 2015’e kadar süreyi kapsayan üç yıllık sponsorluğu 300 milyon dolar değerinde bir anlaşmayla uzatmıştı.

Firmanın sponsorluğu reklam kanunlarının sigara reklamını yasaklamasına rağmen devam ediyor ve 2007’den bu yana logoları araçta yer almıyor. Ferrari’nin mevcut araçları kırmızı ve beyaz bir kareden oluşan ve Marlboro sigara paketini andıran bir logoya sahipler.


Yorumlar

“Marlboro Ferrari İle Sözleşme Uzattı” için 12 yanıt

  1. hikmet’in dediği gibi olayın kapsamı çok geniş.
    300 milyon kayme olayın toplamının boyutu bu ilişki içerisinde yazılı olarak marka sözleşmelerinde logo’ların taşınması, barındırılması ile ilgili rakamlar da net veriliyordur. Tabi bilmiyorum.
    Benim asıl değinmek istediğim böyle bir kullanım ve logo çok milyon $ eder mi… Evet eder.
    Tasarım da logo işi ilk teminde de revizyonda da en pahalı kalemlerin arasında yer alıyor. Çok ilgili görülmese bile bakarsınız. http://www.eforpatent.com/dunya-markalarinin-logo-yaptirma-maliyetleri/
    Rakamlarını net hatırlamıyorum ama IBM, Microsoft gibi devlet sadece logo’ların zamansal revizyonu için tasarım şirketlerine epeyce yüzbin’lik hatta milyon dolar ödeyebiliyorlar. Yazıdaki toplam maliyetler ise bu tip kuruluşlara bu tip sponsorluk maliyetlerinin çok üzerine yansıyor.
    Birkaç benzer misal vereyim; bu tip devlerin ayrılmış reklam bütçeleri toplam bütçelerinin %20 sinin çok üzerine tanımlanabiliyor. Mesela atıyorum Microsoft, IBM bir dev projeyi almak istiyorsa planladıkları maliyetin altında ki tekliflerini bu bütçelerden karşılayarak veriyorlar misal HP bunu bir devlet ihalesinde yaptı 2-3 milyon $’lara çıkılan görüşmelerde 500 bin $’a indi ve farkı global reklam bütçesinden karşılayacağını açıkladı.

    Tanıdığım, çalıştığım birileri vakti zamanında computerium (sgi dist.) dan ayrılıp şirketlerini kurduklarında ilk iş olarak eski Kanal 6 logosuna çalıştılar ve yanlış hatırlamıyorsam o zaman 60 milyara sattılar (ortasında göz olan) diğer teklifler 100 milyarın üzerindeydi. Kanal D’nin logosunun 600 milyar civarında yapıldığını hatırlıyorum. Yani bu rakamlar şimdilerde 600 milyon tl’larla ölçeklenebilir.
    vs vs

  2. aslında 2008 ve 2009 sezonlarında araçlarındaki barkod sistemi daha güzeldi

    1. O barkod ve sonra ki şerit açık ifade olduğu ifadesiyle yasaklandı.

  3. Logo işin küçük kısmı, önemli olan Marlboro’ nun tanıtım etkinliklerinde Ferrari araçlarını ve Ferrari ismini kullanması. Ayrıca dönem dönem yıldız pilotlar da marka etkinliklerinde rol alıyorlar. Yoksa hiç bir firma bir logoya $300M dolar vermez.

  4. ben henüz şu F1 arabalarında sigara reklamı varmış bi sigaraya başlayayım diyene rast gelmedim, çok saçma bi yasaktı F1 için üstelik sponsor kıtlığı olan bi zamanda çoğu takıma ek kaynak olabilirdi, tam emin değilim ama 160 milyon dolar alıcakmış Ferrari bu anlaşmadan, tabiki Marlboro hayrına vermiyordur bu parayı bilinçaltı olayı etkili bu işte, ve düşünün Philip moris daha önce logoları görünürken araçta tam 1 milyar dolarlık anlaşma imzalamıştı Ferrariyle müthiş bi kaynaktı gerçekten ve birçok araç o sigara logolarıyla aklımda Ferrari marlboro, Mclaren west, Renault mild seven, Honda lucky strike…

    1. Önemli olan o değil ki reklam, mesela Coca Cola gelirlerinin yüzde 70 ini reklama yatırıyormuş amaç bilinirliği en üst seviyede tutup marka algısı yaratmak.

    2. 2debul, 1998 yazında o yıllarda dah ülkemizde West satılmazken Tatil için gittiğim Ayvalık’ta gümrük civarından bu sigaradan karton karton almıştım tadı pek bit şeye benzemiyordu. Şimdi çok şükür sigarayı bıraktım, 7-8 sene oldu içmiyorum. Evimde McLaren araç resmi olan 2 paket açılmamış West Box var. 10 yıl kadar 1/24 model araç koleksiyonumla beraber evde vitrinde sergiliyordum taaaa ki 4 yaşındaki oğlum üstünde McLaren aracı olan o paketleri oynamak için benden isteyene kadar. Artık sakladım. Şimdi Sigara reklamının bir yetişkine ve bir çocuğa nasıl etki edebildiğini iki gerçek örnekle sana anlattım. Ve inanıyorum ki 50 yıl sonra sigara (en azından gelişmiş ülkelerde) ıyuşturucu madde olarak kabul edilip reçeteyle satılacak.

      1. ben sigara hiç içmedim içenlerede bıraktırmaya çalıştım hep, ama ben kendi hayatımda F1 deki reklamlara özenip sigaraya başlayana rastlamadım siz yaşamışsınız doğrudur bırakmış olmanızada ayrıca sevindim ne mutlu size çocuğunuzu bu işten uzak tutmuşsunuz, hayatta iyiyle kötü hep var, burda ebeveynlere büyük iş düşüyor bunun farkını çocuklara anlatmak onlara yol göstermek daha etkili bi yol bence, mesela sigaraya başlayanların çoğu ya ailede yada çevresinde içen birini gördüğü için sigaraya başlar mesela televizyonlarda gazetelerde dergilerde sigara reklamı yok ama yinede günümüzde içen çok fazla maalesef ortaokula düştü kullanım yaşı, bence en azından F1 de bunu yasaklamamalılardı evet kötü bi madde ama F1 için önemli bi gelir kaynağıydı…

  5. Tamam sigara isimleri yasaklansın içmem etmem 🙂 ama Ferrariye de pek bir yakışıyordu Marlboro yazısı …

    bu arada iyi para veriyorlarmış 😀

  6. Allahım sen bize tekrar kıpkırmızı marlboro sponsor logolu Ferrari görmeyi nasip et

  7. Yuh ya görünmez reklama 300 milyon dolar vermişler oha.

  8. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Vay arkadaş ! Adamın adı görünmüyor ama verdiği paraya bak !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir