Coulthard: “Lastik Savaşı F1 İçin İyi Olur”

yazar:

kategori:

David Coulthard, Formula 1’de lastik savaşının geri dönmesinin gösteriyi heyecanlandırabileceğini düşünüyor.

Bu hafta içerisinde eski lastik tedarikçilerinden Michelin, Formula 1’e dönmek isteyebileceğini dile getirmiş; Bernie Ecclestone ise bunun pek iyi bir fikir olmadığını söylemişti.

David Coulthard “Sporun patronları lastik savaşı istemiyorlar ancak bunun nedenini anlamıyorum.”

“Sınırlar belirlendiği ölçüde – test olmadığı, takımların harcamalarının sınırlandırıldığı – lastik savaşının harcamaları üst düzeye çıkarması için bir neden yok.”

“Rekabet olması halinde Pirelli’nin daha iyi yarış lastikleri üreteceğinden şüphem yok.” dedi.

Dayanıklılık Şampiyonası ve F1’i lastikler açısından kıyaslayan Coulthard “Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nda mücadele edip Michelin lastiklerini kullanan arkadaşlarım var. 24 Saatlik yarışın her turunda zorladıklarını söylüyorlar.”

“Bu onlar için harika. Ben F1’de mücadele ederken de öyleydi. Şimdi ise … yarış boyunca turları limitte olan çok küçük bir azınlık var. Bazen asla limite çıkamıyorlar.” dedi.

 

 

 


Yorumlar

“Coulthard: “Lastik Savaşı F1 İçin İyi Olur”” için 5 yanıt

  1. Formula 1 de kullanılacak lastikler ne Bridgestone gibi sert ama sağlam, ne de Pirelli gibi yumuşak ama dayanıksız olmalı. Yine en iyi lastiği Michelin üretir gibime geliyor, tek lastik tedarikçisi bence daha uygun, sonuçta yarışmasını istediğimiz asıl şey Pilot!

    Ondan sonra Araç, en son Lastik kullanımı gelir. Bu nedenle şahsen lastik savaşlarının geri dönmesi Formula 1 i iyi yapmayacaktır. Önemli olan lastiğin sürekli zorlanabilmesi ama çok uzun süre dayanmamasını sağlamak, Örneğin lastik normalde 25 tur gitmeli ama son 5 turda kademeli olarak ve hızlıca tükenmeli. Bunu da yapsa yapsa Michelin yapar..

  2. Bu lastik kuralında bazı değişiklikler mutlaka ama mutlaka yapılmalı.En başta hangi takım hangi yarışa hangi lastiği getireceğine, hangi lastiği kullanacağına kendi karar vermeli, böylelikle takımlar arasındaki fark azalır, mercedes gibi lastikleri kolay ısıtan takımların ekmeğine yağ sürülmemiş olur.Takımlar arasındaki farklar azalır.

    Lastiklerin erken aşınması ile sert olmasının bir alakası olduğunu sanmıyorum bunak yine olayları manipüle ediyor.Bunun tamamen kauçuk yapısından kaynaklandığıni düşünüyorum.Bunun altında mutlaka bir çıkar ilişkisi veya çatışması var ki bunak böyle birsey iddia ediyor.

    Rekabet olursa mutlaka daha kaliteli lastik yapmak zorunda kalan pirelli kaliteyi arttıracaktir.Michelin’e nefesi yetermi pek sanmıyorum.Bernie bunun farkında olabilir.

    Lastik kurallarında tarihe bakilarak radikal kararlar verilmeli.Biran önce uygulanmalı, rekabet ve mücadele için çok önemli bir olay. .

  3. Lastik koruma bu kadar ön planda olmamalı F1’de

  4. Bunları biz düşünüyorsak F1 in başındakiler neden bunun farkında değil. Eskisi gibi birçok lastik üreticisi olmalı. her takım kendi stratejisini kendi belirlemeli.

  5. 2016 için takımların kendi lastik opsiyonlarını her yarış için seçme durumu olabilirmiş. Fena olmaz 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir