Thompson’ın Yerine Van Lagen

yazar:

kategori:

WTCC’de bu haftasonu koşulacak Nordschelife yarışı öncesinde Lada Sport Rosneft takımı sürücü değişikliğine gitti.

2 hafta önce Hungaroring’de antreman ve sıralamalara katılan fakat yarışlara katılmayan James Thomspon, serinin bu haftasonundaki 7. ve 8. yarışlarına katılamayacak. Diş ağrıları devam ettiği için İngiliz pilotun yerini 2008-2009 yıllarında Lada’nın spordan ayrılmadan önceki ilk dönemlerinde yarışan Jaap Van Lagen dolduracak.

Şu ana kadar katıldığı 44 yarıştan puan çıkaramayan Hollandalı pilot, bu haftasonu Nordschelife’ta koşulacak ADAC Zurich Nurburgring 24 Saat’e de katılacak ve çifte mesai yapmış olacak. Van Lagen, yağmurlu 1. antreman turlarını ilk sırada tamamlamayı başardı.

Lada’nın genç Rus pilotu Mikhail Kozlovskiy bu hafta yarışmayacak. Fas’taki 2. yarışta takım arkadaşı Rob Huff’a çarparak takımın her iki aracının da yarış dışı kalmasına neden olan Kozlovskiy’nin en büyük başarısı 6 TC1 aracının bitirebildiği 2014 Fas 2. yarıştaki 5. liği olmuştu. Kozlovskiy’den önce 2013 sezonunda yarışması beklenen Aleksei Dudukalo, Monza sıralamalarında takım arkadaşı James Thompson’a çarptığından koltuğundan olmuştu. Lada’daki 2. Rus pilotta benzer bir kaderi paylaşacak gibi gözüküyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir