2015 WTCC Nordschleife – Kazananlar Lopez ve Mulller

yazar:

kategori:

WTCC’de sezonun 4. ayak yarışları yeşil cehennem Nordschleife’ta koşuldu.

İlk yarışa pole pozisyonunda başlayan şampiyona lideri ve son şampiyon Jose Maria Lopez, hiçbir baskı görmeden rahat bir 3 turluk yarışta galibiyete uzandı. 2. sıradan start alan Hugo Valente’nin geriye düşmesiyle önde Citroen’ler yalnız kaldı. Sebastian Loeb 2., Yvan Muller 3. olurken mücadeleci geçen arka tarafta Norbert Michelisz 4. olmayı başardı.

Son turdaki atağıyla Ma Quing Hua, yaşlı kurt Gabriele Tarquini’yi geçmeyi başararak 5. sırayı elde ederken Tarquini 6. , Mehdi Bennani 7. , en iyi Chevrolet olarak Stefano D’Aste 8. , Tom Chilton ise 9. sırada finiş gördü.

BMW Ring Taxi ve GT yarışlarında burada oldukça büyük bir tecrübesi olan, misafir sürücü Sabine Schimtz 10. olarak 1 puan aldı ve WTCC tarihinde puan alan ilk kadın pilot oldu.

Başarılı sıralamaların ardından ilk turda Michelisz, Huff, Chilton ve Ma ile temaslarından sonra Hugo Valente’nin yarışı 2. turda spin atarak bariyerlerde son buldu. Rob Huff mekanik arıza, Tom Coronel ise ilk virajda aracında oluşan hasarlar sebebiyle yarışı tamamlayamadı. Puan barajında ilerleyen Tiago Monteiro, son tura girerken pite gelerek yarışı bıraktı.

WTCC 2015 Nordy R1

FIA WORLD TOURING CAR CHAMPIONSHIP 2015 - NURBURGRING - NORDSCHLEIFE - GERMANY WTCC-14/05/2015 TO 16/05/2015 - PHOTO :  @tWorld 68- Yvan Muller - Citroen Total WTCC
FIA WORLD TOURING CAR CHAMPIONSHIP 2015 – NURBURGRING – NORDSCHLEIFE – GERMANY WTCC-14/05/2015 TO 16/05/2015 – PHOTO : @tWorld
68- Yvan Muller – Citroen Total WTCC

İlk 10’un ters çevrilmesiyle daha çekişmeli geçen 2. yarışta Yvan Muller kazanan isim oldu. Sıralama turlarında tek bir zaman turu atıp 2. yarış için önde başlamayı tercih eden Muller, 5. sıradan başladığı yarışta startta 2. liğe yükseldi ve tur sonunda düzlükte Monteiro’yu geçip yarışı kazandı. Honda’ların çifte podyum hayali haftasonunun en hızlı ismi Jose Maria Lopez tarafından engellendi. 10. başlayan Arjantinli pilot son tur takım arkadaşı Ma’nın önünde kaza yapmasına rağmen arka düzlükte 2 Honda’yı birden geçip Muller’in sadece 0.173 sn arkasında 2. olmayı başardı.

Tiago Monteiro, iç kısımda iyi performans gösterse de düzlükte Citroen’ler ile rekabet edemeyerek poleden başladışı yarışı 3. sırada tamamlarken hemen arkasından 4. sırada takım arkadaşı Gabriele Tarquini geldi.

Sebastian Loeb 5. , Sebastian Loeb Racing’den Mehdi Bennani 6. sırada finiş görürken ilk yarışı puansız kapatan Lada pilotları Rob Huff ve Jaap Van Lagen 2. yarışta puan almayı başardılar. Huff 7., Van Lagen’in 9. olduğu yarışta 8. sırayı yarışa 2. sırada başlayan Tom Coronel elde etti. Coronel, düşük tempolu haftasonundan zor da olsa puan çıkartmayı başardı. Günün son puanı John Flippi’ye gitti. Michelisz, D’Aste, Ma araçlarındaki hasarlarla yarışı tamamlayamadılar. Tom Chilton, motor arızasıyla ; Hugo Valente ise ilk yarıştaki kazası sebebiyle 2. yarışta start alamadılar.

WTCC’de 4 ayak, 8 yarış sonunda Jose Maria Lopez’in liderliği devam ediyor. Lopez 177, Loeb 127, Muller 126, Monteiro 73, Ma 64 puanla ilk 5 sırada yer alıyorlar.

WTCC’de gelecek yarış 5-7 Haziran tarihleri arasında Rusya’daki Moscow Raceway’de gerçekleştirilecek.

WTCC 2015 Nordy R2


Yorumlar

“2015 WTCC Nordschleife – Kazananlar Lopez ve Mulller” için 2 yanıt

  1. F1 izlerken bu kadar heyecanlanmadım. İşi gücü bıraktım pek geçiş yapılmayan yarışları keyifle izledim. Keşke tek yarış halinde yapabilselerdi. Triple Crown’un dördüncüsü olabilirdi 🙂

  2. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Güzel yarışlar oldu. Keşke daha uzun olsaymış. Çekimler de harikaydı. Nordschleife gerçekten muazzam bir yer.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir