2015 MotoGP Le Mans – Lorenzo Art Arda 2. Kez Kazandı

yazar:

kategori: ,

2015 MotoGP Şampiyonası’nın Fransa’nın Le Mans pistinde gerçekleştirilen 5. yarışını Yamaha sürücüsü Jorge Lorenzo kazandı.

Yarışa 3. sıradan başlayan ve ilk turda liderliği ele geçiren Lorenzo, tüm yarışı kontrolü altında götürerek damalı bayrağı ilk sırada gördü ve Jerez’in ardından kazanarak art arda 2. galibiyetini almış oldu.

Yarışa 7. sıradan başlayan Yamaha’nın diğer sürücüsü Valentino Rossi, ilk bölümde 4. sıra civarında mücadele ettikten sonra Ducati sürücülerini geçerek 2. sıraya yükseldi. 2. sıraya yükseldiğinde lider Lorenzo ile yaklaşık 2.5 sn geride olan Rossi farkı kapatamadı ve 2. sırada yarışı tamamladı.

Yarışın başında liderliğe yakın olan Ducati sürücüsü Andrea Dovizioso 3. sırada yarışı tamamladı ve podyumun son basamağında yer aldı.

Yarışa ilk sırada başlayan ve ilk virajda çok fazla sıra kaybeden Marc Marquez, beklenenden yavaş bir yarış geçirdi. Son bölümde Ducati’den Andrea Iannone çok sıkı mücadeleye giren Marquez 4. sırada yarışı tamamladı.

Marquez’i arkasında tutamayan Iannone 5. olurken onu Bradley Smith, Pol Espargaro, Hernandez, Vinales ve Petrucci takip ettiler.

Sezonun 6. yarışı 31 Mayıs’ta İtalya’nın Mugello pistinde gerçekleşecek.

CFNX9BXUsAArgTD


Yorumlar

“2015 MotoGP Le Mans – Lorenzo Art Arda 2. Kez Kazandı” için 9 yanıt

  1. srknmsr14 #ForzaMichael avatarı
    srknmsr14 #ForzaMichael

    Rossi’nin sıralama durumunu çözmesi gerek. Şampiyonluk ayağına kadar geldi.

    Ve bu son şampiyonluk….

  2. Vay be Honda gerilemiş, Ducati yükselmiş. İlginç.

    Uzun süredir takip etmiyorum. Motorlarda ABS ve traction control kullanıldığını öğrendiğim an bıraktım izlemeyi. Bu adamları kahraman sanırdım eskiden.

  3. Ön tarafta fazla heyecan olmayan bir Moto gp yarışıydı..Lorenzo her zamanki gibi iyi start alıp başladığı gibi bitirdi…Marquez yine kötü start ve yarışın ilerleyen bölümlerinde motor ön tarafında yaşadığı sıkıntılar sonucu geriye düştü..Daha sonra lastiklerin oturmasıyla yine en keyifli yarışı Marquez-İannone arasında izledik ve sorunlara rağmen Marquez zorladı ve yarışa heyecan kattı… Tebrikler Marquez+Lorenzo…Rossi bu sıralama performansı ile birincilik zor , daha önce biriktirdiği puanlardan yiyor….

  4. OUTLAW RIDER™ avatarı
    OUTLAW RIDER™

    Beyler
    Marquez şampiyon

  5. ole yada bole motogp için super bi sezon olucak

  6. adamı öyle şişiriyorlarki sanki Marquez gelene kadar başka sürücü yoktu tamam adam yeteneli iyi sürüyorda ona lafımız yok ama yiğit top bir anlatıyo adam beşin ci sırada şöyle geliyo böyle ucuyo diyor her tur geriliyo adam yani en azından ne oluyorsa onu anlat

    1. srknmsr14 #ForzaMichael avatarı
      srknmsr14 #ForzaMichael

      Yiğit Top konusunda sonuna kadar haklısın, yarışa fazla kaptırdığından yada farklı bir sempati duyduğundan mı bilmiyorum bazen abartabiliyor. En son yine Marquez’in düşme olayını da abartmıştı.

      Ama yine de yarışları keyifli anlattığını gerçek.

  7. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    aynen öyle geçen yıl ilk 5 yarış ta 125 puan şimdi ki ilk 5 yarışta 69 puan aldı. motor farkı çok fazla etki ediyor. yalan yok marquez çok iyi bir yarışçı ama bu yıl rossi marquez’i tokatlar hale geldi. sıralamalarda doktor biraz önlerde yer alsa her yarışı kazanacak ama sürekli geriden geldiği için çok zaman kaybediyor. bu arada marquez gitti lorenzo belası geldi. bu lorenzo bir kaç yarış kazanır ya da sürekli podyumda olursa işler kızışır umarım rossi italya yarışını kazanır go DOKTOR her zaman şampiyonsun.

  8. Demekki neymiş Marquez efendi Motor iyi olmayınca yarış kazanılamıyormuş sert firenle motorun kıcını kaydırak gelmeylede geciş yapılamıyormuş her şey sürdüğün motorla ilgili

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir