Honda Mühendisi: “2015’te Galibiyet Kazanamayız”

Honda’nın genç ve önemli mühendislerinden birisi, Japon üreticinin 2015 Formula 1 sezonunda McLaren’e galibiyet şansı verecek motor veremeyeceğini kabul etti.

Sezona büyük umutlarla başlayan McLaren-Honda henüz puan dahi alamadı ve performans olarak beklenenin çok gerisinde kaldı.

Honda’nın Motor Sporları Patronu Yasuhisa Arai umutlu açıklamalar yapsa da genç mühendislerden Ryo Mukumoto daha kötümser şeyler söyledi.

Marca’ya konuşan Mukumoto “Bu sene kazanma şansımız zor ve gelecek sene de zor olacak.”

“Yeni bir takımın diğerleri çok daha uzun süredir çalışırken ilk yarışta kazanması zordur. 2016’da yarış kazanmaya çalışacağız ancak motor sporları dünyasında garanti yoktur.”

“Hedefimiz bu sene sonunda 3. takım olmaya çalışmak. Başarılı olursak harika bir başarı olmuş olacak.”

“Yeni motorda sınırlara yakın değiliz. Hala gelişiyoruz ancak kolay değil. Savaşıyoruz ancak yine de çok gerideyiz.”

“Diğer takımlar kadar sınırlara ulaşamıyoruz. Mühendislerimiz şimdiye kadar motordan % 70 performans çıkarabildi.”

“Deneyim kazanmalıyız çünkü motorumuz yeni. Diğer motor üreticileri ile kıyaslama yapamayız.”

“Bu tasarımı kullanmadan önce bir çok inceleme yaptık. Bazılarının çalışmadığını kabul etmek zorundayım ancak gelişim haklarını kullandığımızda çok daha iyi olacak.” dedi.

2011’de Mukomoto şirketin tarihindeki en genç üst düzey mühendis oldu ve ardından yeni Formula 1 projesinin bir parçası oldu.

 


Yorumlar

“Honda Mühendisi: “2015’te Galibiyet Kazanamayız”” için 21 yanıt

  1. once yakıt akısı lımıtı esasına dayanarak dusuk devırde daha guclu turbo sıstemı onerısı ıle motor ve buna mutakıp mclaren tarafından monokok govde tasarlanacak ardından da bu tasarım ıle eksık olan 110 beygırın kapanamayacagını ,bu sezonu bırak ,gelecek sezonda da bızden bırsey beklemeyın dıyeceksın
    yooo bu olmadı honda.
    sezon bası 3 yıl ıcınde sampıyonluk gelmemesı halınde mclaren ı bırakacagını soyleyıp sımdı de bu beyanatlar hıc ama hıc olmadı

  2. Furkan Özcan avatarı
    Furkan Özcan

    Ben yine aynı şeyi söylemiş olacağım ama fikrimin hep arkasındayım. McLaren en büyük hatayı 2013 sezonuna, 2012 aracının DNA’sını taşımak yerine radikal bir araçla başlayarak yaptı. Oradan sonra ipler koptu takımda. Bence turbo dönemi ile pek alakası yok durumun. Takımın 2013 sezonunda podyumu yok, 2014 sezonunun ilk yarışında da Hamilton’ın yarış dışı kalması ve Ricciardo’nun (aslında Red Bull’un) yakıt akış kurallarını ihlal etmesinin ardından diskalifiye edilmesiyle aldıkları çifte podyum var, sezonun devamında hiçbir başarı yok. Mercedes’in ikinci kalite motor vermesi olayını geçelim yani, takım 2013 sezonunun başında şasi olarak yolunu tamamen kaybetti. Bu seneki Honda motoru ile de başarısızlıkları katmerlendi. Durum bu ne yazık ki.

  3. Ulan hadi bu seneyi anlarım da bir sonraki sene için neden umutları yok bunların ? Hiç bu işe bulaşmadan Mercedes ile devam etseydik şimdi Williams gibi üst sıralarda olacaktık hatta podyum mücadelesi falan verecektik. Bu iş hiç olmadı hiç.

  4. yagmurdenizsolmaz avatarı
    yagmurdenizsolmaz
  5. yagmurdenizsolmaz avatarı
    yagmurdenizsolmaz

    Acele yorum yapmayalım arkadaşlar. Bu takım Mclaren ve Honda uzun yıllar sonra ilk kez bir araya geldi bırakın da bir geçiş süreci yaşasınlar. 2 Yıl sonra da aşı tutmaz ise bu yazdıklarınızın altına imzamı atarım. Çok erken karar vermeyelim.

  6. Yani son yıllarda gördüğüm en saçma takım oldu Mclaren. Biri çıkar silverstone da podyum için savaşacaz der. Biri çıkar 2016 da bile zor olacak galibiyet der. Anlamam mümkün değil cidden.

  7. Yusuf Hitay avatarı

    bu sene neyse de, gelecek sene için şimdiden pes etmeleri garip. halbuki öyle demiyorlardı başta.

    ben patlayacağını hissediyordum, hissettiğimden kötüsü olacak gibi.

    1. Patlayacaklarindan(Honda)emindim.Ama bu kadarini beklemiyordum.Direkt 2017ye mi hazirlaniyorlar acaba?

  8. Neden Amerikayi baştan keşfetmesi gerekiyor Hondanin? Bu sene galip gelmek değil puan almak olmalı bence amaç. Benim düşünceme göre Mclaren bu iş için Hondadan çok iyi para aldı. yoksa Mclaren yönetimi bu tabloyu çok önceden görmüştür.

  9. McLaren bu imkanlarla kendi motorunu yapsaydi bukadar rezil olmaz di en fazla Mercedesin kopyasi olurdu ve enazindan podyum icin belki yarisabilirdi. Simdi ise puan bile alamiyor. Yazik cok yazik …

    1. Cosworth alinip motor urettirilebilirdi.

      1. Coswort motor konusunda hala cok iddali ve hatta McLarenle bazi alanlarda rakip sayilirlar. Coswortun tam olarak piyasa degeri nekadar bilmiyorum, ancak yol araclarina bukadar yatirim yaptigi bir donemde kendi basina coswortu alacak kadar parasi oldugunu sanmiyorum…

  10. Genç mühendisler rahatsız:) Takımda mühendisler de demeç vermeye başladı.

  11. srknmsr14 #ForzaMichael avatarı
    srknmsr14 #ForzaMichael

    Birinin gerçekleri söylemesi gerekliydi.
    Hele ki Arai’nin ara gazlarını kimse takmıyor 🙂

  12. Herşeyi geçtim okadar atıp tutmadan önce aklınız neredeydi. Bu sezon çöpe gitti galiba gelecek sezonda zaman kaybecekler 2017 kuralları ile beraber biraz şansımız olursa olur. Eğer yine başarısız olurlarsa Formula 1 den ayrılıp Formula E’ye geçsinler takımıda Honda’ya satsınlar. Art arda yaşanan büyük başarısızlığın ardından McLaren Grubu boşa para harcamasın elektirikli araçlar konusunda yatırım yapan McLaren kendisine avantaj sağlayabilecek olan diğer seriye geçsin.

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Honda motor departmanı ile olucak iş değil artık adamlar belliki yapamıyor.Diğer takımlardan o deprtmana transfer yapması lazım bazı çözümler için.Ben Honda mclarenin asla önümüzdeki 4 yıl için de şampiyonluk mücadelesi vericeğine inanmıyorum.En başından beri beklentiyi düşük tutun demiştim.Ve bana alonso düşmanı demişlerdi.Ayrıca lanet charlinin de alalh belasını versin v6’yı F1 e soktuğu için.

  13. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Ekibe bak be çok ateşli gördüm 🙂

  14. Sonunda gerçekleri söyleyen biri çıktı.

  15. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Dediğim gibi yavaş yavaş çıkıyor her şey.Mclareni ne hale düşürdünüz yazık.

  16. Sivamaya başladılar

    Honda ceo sunun acilen demeç yasağı getirmesi lazım.

    1. Oda hava yastiklarindan gitti.
      :o)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir