“CVC Formula 1’in Başına Gelen En Kötü Şey mi?”

yazar:

kategori:

Formula 1’in ünlü muhabirlerinden birisi, sporu satın alan CVC’nin F1’in başına gelen en kötü şey olduğunu düşünüyor.

Manor takımında yarışan ve aynı zamanda Formula Renault 3.5’ta mücadele eden Roberto Merhi, Formula 1’in yarıştığı diğer serilerin aksine sadece lastik ve yakıt tasarrufu üzerine olduğunu söylemişti.

Uzun yıllar boyunca Formula 1 yazıları yazan Nigel Roebuck da bu konuya değindi ve “Bu duymaktan gerçekten keyif almadığım bir şey.”

“Son yıllara kadar her üretici lastiklerin en iyi ve mümkün olan en dayanıklı halde olmasını istiyordu. Ama şimdi? Gerçekten bunu anlamıyorum.”

“Pirelli’yi suçlamıyorum ancak onların bu felsefe ile bizim araçlarımıza lastik satmaya çalışmasına şaşırıyorum. Görünen o ki gösteri için çok kasıtlı bir şekilde zayıf lastikler yapılıyor.”

“Gilles Villeneuve olsaydı bu lastiklerden nefret ederdi. Bugün olanlar onun rekabet fikriyle örtüşmüyor. Lastiklere ve yakıt seviyelerine dikkat etmek…. Aman Tanrım!”

“Strateji Grubu’na yakın kişiler onların Sauber, Lotus ve Force India’yı takmadığı izlenimini edinmişler.”

“Bugünkü F1’de iki yanlış şey var. CVC muhtemelen sporun başına gelen en kötü şey. İlki bu.”

“Ve ikinci olarak zirvedeki takımların diğerlerine yardımcı olmak istememesi. Bu iş çok bencil oldu ve gridde sadece 5 takım kalabilir.” dedi.

 

 


Yorumlar

““CVC Formula 1’in Başına Gelen En Kötü Şey mi?”” için 2 yanıt

  1. OtonomAktor avatarı

    Doğru konuşmuş Bay Nigel.

  2. yagmurdenizsolmaz avatarı
    yagmurdenizsolmaz

    Çok doğru yerinde yorumlar. CVC artık F1’i yönetemiyor. Ve F1 geçen yıl kan kaybediyor. Bir kibirli büyükler var bir de hayatta kalmaya çalışan küçük takımlar. Kendi kendinin kuyruğunu yiyen bir yılana dönüştü F1. ne diyim başka. Yazık!!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir