Mercedes: Honda McLaren’a Kazanan Bir Motor Verebilir

yazar:

kategori: ,

Mercedes’in motor bölümü patronu Andy Cowell Honda’nın kötü bir geri dönüş yapmasına rağmen kazanan bir motor yapabileceğini söyledi.

“Onlar McLaren-Honda. Dünya şampiyonlukları kazanabilirler. Yatırım ve adanmışlık bakımından müthiş bir yaklaşım içerisindeler.”

Cowell Honda’nın gelişim biletleri açısından sorun yaşamayacağını iddia etti: “Sorun yaşadıklarını sanmıyorum. Önümüzdeki yıl 25 biletleri olacak. Biz güç ünitesinin devasa bölümünü değiştirdik ve 25 bilet kullandık. 32 bilet fazla cömert bir rakamdı. 25 ise herşeyi değiştirmeye yetecek bir şey.”

“Şunu da söylemeliyim, dayanıklılık sorunları var ve bunları çözmek hiçbir bilet gerektirmiyor. Bence doğru şeyi yapıyorlar. Orta ve uzun vadede oynuyorlar. Bu sezonu düşünmüyorlar. Buna halk arasında araştırma-geliştirme denir.”

Honda motorunun Mercedes’inkinden 110 beygir daha zatıf olduğu tahmin ediliyor. Honda bu yıl herhangi bir bilet kullanmak zorunda kalmadan motorunu geliştirmeyi başardı. Ancak Honda’nın sürülebilirliği de geliştirmesi gerekiyor.

McLaren yarış direktörü Eric Boullier motoru geliştirirken öndekileriyle aralarında kalacak son 1 beygirlik farkı kapatmanın çok zor olduğunu, bunun arasında sürülebilirliği de geliştirmeniz gerektiğini bunun da çok fazla performansa mal olduğunu söyledi.

 


Yorumlar

“Mercedes: Honda McLaren’a Kazanan Bir Motor Verebilir” için 6 yanıt

  1. Öleceğini bildiğin hastaya “iyileşeceksin, hiçbir şeyin yok” demek gibi bir yorum olmuş.

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      😀 😀

  2. bu mercedesin millete gaz vermekten başka işi yok he. Yok ferrari çok iyi bize yetiştiler yok mclaren honda dünya şampiyonu olabilir. Ben bunlarda ufaktan bir tırsma seziyorum bir işler çeviriyorlar ama hadi hayırlısı.

  3. Elinize sağlık trf1 🙂 88-92 döneminin McLaren Honda si gibi site yönetimi

  4. Cowell suana kadar bollier ve arainin birturlu yapamadigi aciklamayi yapmis onlarin adina. Demek ki basarisiz olunca net ve mantikli bir aciklama yapacak mantikta maalesef ucup gidebiliyor…

  5. Teşekkürler Cowell objektif ve taraftarlıktan uzak bir yorum yapmışsın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir