Hamilton "Alonso, Onun Kadar Yetenekli Olduğumu Kabul Etmedi"

yazar:

kategori:

Hamilton ve Alonso 2007 sezonunda tartışmalı bir ilişki içerisinde girmişlerdi ve Alonso, özellikle sezonun 2. yarısında takımın kendisine Hamilton ile eşit davranmadığını iddia etmişti.

Bu konuda konuşan Hamilton “Pilot olarak, Fernando ve ben de dahil, her zaman en iyi olduğumuza inanırız.”

“Bu yüzden ben ona, onunla aynı seviyede olduğumu gösterdiğimde o sorunun kendisinde değil, araçta olduğunu düşündü.” dedi.


Yorumlar

  1. Alonsodan daha yetenekli olmadığın için olabilir mi hamilton Alonso senden fazlasıyla üstün bir pilot 😉

  2. vega_nitro

    ben lewis aşırı hızlı alonsodan,lewise yol verilmesi gerekiyor diye bir şey demedim.çok basit bir insansın.seni sallamıyorum artık.

  3. 28.05.2007
    Ron Dennis, McLaren'ın Monako Grand Prix'de yarışı Fernando Alonso avantajlı olacak şekilde yönlendirdiği iddialarını yalanladı. Alonso yarışa Hamilton'dan beş tur daha az yakıtla start aldı. Dennis ise bunun güvenlik aracı ihtimaline karşı alınmış bir tedbir olduğunu söylemişti. McLaren patronu sözkonusu iddiaların ortaya atılmasının ardından yaptığı açıklamada, herkesin Hamilton veya Fernando için bir kayırma veya bir cezalandırma olduğunu düşündüğünü söyleyerek, pilotlar arasında adil olmak için çok titiz davrandıklarını ifade etti.
    27.05.2007
    Hamilton, “Oldukça şaşırmıştım çünkü Fernando’dan beş veya altı tur daha fazla yapacak şekilde doluydum. Fakat sadece üç tur sonra beni durdurdular” dedi
    Alonso ise, yarış sırasında yakıt tasarrufu yapmayı başardığını belirterek, bu yüzden pit stoplar tamamladığında Hamilton’ın liderliği ele geçirmek için yeterli zamanı bulamadığınısöyledi.
    Alonso, “Umarım bu durumu açıklayabilir. İlk bölümde, yakıt tasarrufu yaptığım için normalden iki tur sonra pite girdim” dedi.
    McLaren patronu Ron Dennis ise, takımın başlangıçta Hamilton için tek pit stop stratejisini seçtiğini ancak daha sonra iki pit stopa karar verildiğini söyledi.
    31.05.2007
    "Vodafone McLaren Mercedes ile sürücüleri arasındaki telsiz konuşmalarının incelenmesi, FIA gözlemcisinin raporu ve takımın verdiği bilgiler çerçevesinde, McLaren'ın 2007 Monako Grand Prix'de (aldığı) tedbirlerin tümüyle yasal olduğu ve daha fazla soruşturmaya gerek olmadığı açıktır"

    Durum:

    1. İki pit-stop stratejisi, güvenlik aracı piste çıkmadığı sürece en uygun (stratejidir). (Güvenlik aracının pistte olması durumunda ise) tek pit-stop daha iyi olabilir.
    2. Güvenlik aracı, geçmişteki beş Monako Grand Prix'sinin dördünde piste girmişti.
    3. Mevcut kurallar çerçevesinde tek pit-stop ile iki pit-stop stratejisi arasındaki tercih sonsıralamaperiyodundanönceyapılmalıdır.
    4. Sıralamalar sonrasında, FIA ölçümlerine göre, McLaren Hamilton'ın (aracını) Alonso'dan beş tur daha fazla (gidecek şekilde) doldurmuş olduğu açıktır.
    5. Hamilton'ın tek pit-stop stratejisi tercihi, güvenlik aracının ilk bölümüde piste gireceği tahminiyle yapılmıştır.
    6.Güvenlik aracı piste girmemiştir.
    7. McLaren Monako'da diğer araçlardan kaydedeğer şekilde daha hızlı olmuştur.

  4. mert merter avatarı

    Uzun uzadiya yazmaya gerek yok lewis su anda pistlerdeki en yetenekli bir kac pilotdan biri ,
    tabi baskaslari bunu kabul etmek zorunda deyil ama bu böyle

  5. Silver Arrow son yorumunun ilk 2 paragrafına katılıyorum. Sanırım ortak noktada buluştuk ve bu sevindirici.

    Ama bazı arkadaşlar mesela kirve12 sanki Lewis Alonso'dan aşırı hızlıymış da Lewis'e yol verilmesi gerektiği gibi konuşmuşlar. Ben de ona karşı çıkmak amaçlı bir yorumda bulundum.

    Kovalainen'den ben ilk başlarda güzel işler bekliyordum ve açıkça söyleyeyim umutluydum. Belki bu umudumu geçen seneki yorumlardan bulabilirsin. O kadar büyük katkısı olmasa da mutlaka olmuştur Kovalainen'in ama Lewis daha çok katkı sağladı. Ayrıca Pedro de La Rosa gibi kaliteli test pilotu (yarış performansı için Montoya yokluğunda ne yaptığına bakılabilir) var. Bu da büyük avantaj.

  6. Silver Arrow avatarı

    yok, ben zaten senin hamilton'ın yeteneği konusundaki fikirlerinden bahsetmedim. tartışma bu yönde dedim. monaco örneğini de başlarda takımın hamilton'ı alonso'ya karşı desteklemediği düşüncesine kanıt olarak verdim. yapılan şey takım emri sayılmaz zaten, önde olan pilota yol ver demiyor mclaren, sadece durumu koru, zorlama diyor. bunun için de ceza gelmez zaten.

    ben sadece alonso'nun bu takıma liderlik yapması için transfer edildiğini, ancak takımın hamilton'ın da liderlik edebileceğine sezon içinde inanmaya başladığını düşünüyorum.

    hamilton konusunda çok farklı görüşlere sahip değiliz zaten, ancak kovalainen konusunda senin gibi düşünmüyorum. bir pilotun otomobili geliştirmesi için limitleri göstermesi gerek. hatırlarım, michael schumacher her test sezonunda bir kaç otomobil parçalardı. 🙂 otomobilin sınırlarını sonuna kadar zorlar, onun neler yapabileceğini takıma gösterirdi. yani bir pilotun sırf test tecrübesi var diye gelişimde büyük katkısının olacağına inanmıyorum. bunlar da yetenek işi…

  7. Silver Arrow,

    vega_nitro Tarih: 17.10.2009 18:22:00 başlıklı yorumuma bakacak olursan, Alonso’nun Hamilton’u neden küçümsediğini ama Hamilton’un en az Alonso kadar iyi olduğunu kabul ettiğimi ve diğer yorumlarda da buna katıldığımı göreceksiniz. Hamilton en az Alonso kadar yetenekli bir pilottur, tecrübe eksikliği olmasına rağmen (Bahreyn 2008’de yarış başlangıcında geriye düşmesi, sonra Alonso’ya arkadan çarpması Monza 2009’da çoğu kişinin takdirini almasına rağmen bence hata yaparak gereğinden fazla zorlaması tecrübesizlik). Bu konuda aynı fikirdeyiz. Ben de dahil herkes Lewis Hamilton’un tecrübe eksikliğini de kapatınca mükemmel bir pilot olacağını biliyor. Asıl tartışma konusuna dönersek zaten diyeceklerim buydu. Önceki yorumlarımda da bunları dedim zaten.

    2007 Monaco GPsine bakacak olursak, sıralamalarda en hızlı zamanı Alonso elde etmiş 1:15.431 ile (Q2 derecesi). 44. turda ise en hızlı tur gelmiş kendisinden 1:15.284 ile. Ayrıca yarış sonrası McLaren takımına “takım emirleri uyguladı” (yani Hamilton’un hızlı olmasına karşı çıktı) diye bir soruşturma açıldı FIA tarafından, sonra da soruşturmada aklandı takım. Lewis “daha hızlı olabilirdim, takım izin vermedi” dese de olayın sonucunda böyle bir emir olmadığını düşündü FIA.

    2007 sezonunda Lewis ‘in bilmediği pistlerde gerçekten iyi yarıştığı da tartışılmaz bir gerçek. Ben bunun tartışmasını yapmam, gözler önünde çünkü özellikle Amerika GPsi. Lewis’in böyle rekabetçi olmasının bir çok nedeni var. Bu nedenlerden bazıları ise şöyle; Lewis’in yeteneği (burada onu tartışan yok-Alonso’nun tartışmaya açmasının nedeni 18.22.00 saatli yorumumda var), McLaren’in simülasyonu (Alonso’da genel olarakbunlara playstation diyordu), ayrıca tecrübeli pilotların bu pist hakkındaki önerileri. Takımlar bildiğin üzere yarış hakkında değerlendirmelerini toplantılarda açıklıyor, Lewis Alonso’dan bu konuda da yardım almıştır. Ayrıca “Alonso’nun McLaren’a yararı olmadı Lewis her şeyi kendisi yaptı” gibi uçuk düşüncelere sahip olan arkadaşlarım var burada.

    Bu arada kirve12, sen cevap vermeyeceksen; benim de sana cevap vermem doğru olmaz bu yüzden seni es geçiyorum.

  8. Silver Arrow avatarı

    fia gözlemcileri sezonun ortasında geldi de, zaten a-fernando alonso ve ron dennis arasındaki bağlar da sezonun ortasında koptu. ondan önce lewis hamilton'ın demeçlerine bakın, monaco'daki tepkisine bakın. ''fernando'yu geçebilecek kadar hızlıydım, ancak takım zorlamamamı istedi'' gibi pek çok açıklaması oldu hamilton'ın.

    mclaren alonso'yu çok büyük beklentilerle transfer etti. sezonun başından ortasına kadar takımı onun etrafında toplamaya çalışmadıklarını söylemeyin lütfen. tıpkı hamilton'ın da dediği gibi, o alonso kadar yetenekli olduğunu gösterdi ve takım da doğal olarak ona yöneldi.

    ayrıca mckimi'nin anlatmak istediğini yanlış yorumlamışsın bence vega_nitro. sezonun başında otomobili ikisi de aynı oranda tanıyordu, ancak hamilton'ın tecrübe eksikliği vardı. bir çok pistte ilk kez yarışıyordu, buna rağmen alonso'yla başa baş mücadele verdi. evet, alonso'nun set-uplarından faydalanmıştır, bu konuda alonso'nun takıma katkısı olmuştur. bunu inkar eden kimse yok ki. biz burada alonso'nun takıma sağlayıp sağlamadığı yararı tartışmıyoruz. hamilton'ın alonso kadar yetenekli olup olmadığını tartışıyoruz.

  9. Vega_nitro
    Hamilton alonsodan daha fazla destek görmüştür diyorsun,bende kayrıldığını ima etmişsin demişim.kelimelerle oynamaya gerek yokki,tamam hamiltonun alonsodan daha fazla destek gördüğünü yazmışsın diyeyim.ne fark etti?halk dilinde kayrılma dedim diyemi kendini haklı çıkarmaya çalışıyorsun.?neden dünya şampiyonu pilotu alıp hamiltona daha fazla destek vermek istesinki mclaren,aklından zorumu vardı ron denisin alonsoyu alırken.ama baktıkı hamiltonda alonso kadar iyi her ikisinede eşit araçları ve stratejileri sunmuştur.
    Sen alonso geri bildirimle şampiyon oldu demedin.ben dedimki o sene mclaren çok hızlıydı ama dayanıksızlık sorunları yaşadı.bunun sorumlusu alonso değil tabiî ki ama alonso aracının hızını mclarene ayak uyduracak kadar en azından sizin iddia ettiğiniz geri bildirim vermeyle o sene için başaramamıştır.evet hız konusunda geçmek zorunda değillerdi ama hızlı değilsen önundeki aracı nasıl geçersin.o seneki mclarenle renoyu aynı terazıde tutmamak lazım.
    Yine belirtmek isterimki orda anlatmak istediğim alonso o yıllarda üstün geri bildirimi vermemişti.konu değiştirmek suçmu,yasakmı?senin sorduklarına cevap alamıyorsan tekrar sor ama bir başka konuda yazmış olduğum için mahalle ağzıyla zart diye konudan konuya geçiyosun dememelisin bence.
    Alonso haricinde shumayer hakkında bile yorum yapılırken bu kadar geri bildirim konusunda shumayerin kendisinden veya taraftarlarından bir şeyler bu kadar fazla duymadım..alonsonun kişilğini ortaya çıkaranda bu işte,ben yaptım ben kazandırdım.ama gerilerde kalınca araç çok kötüydü söylemleri.
    Bu kadar uzun uzun yazmak çok fazla hoşuma gitmiyor.varsa vaktin bırlıkte bir yarış izleriz senle bol bol konuşuruz istediğin konuyu.her zaman ben haklıyımdır diyebilmem için zeka seviyemin düşük olması gerek.bu konuda başka bir şey yazmayacağım çünkü aynı şeyleri yazmak durumunda kalıyorum.saygılar.

  10. kirve12

    İlk önce daha önce yaptığım yorumlardan kayrılmak diye bir kelime geçip geçmediğini görmeni istiyorum. Kayrılma pek hoş bir kelime değil ve argoya kaçmakta. Lewis kayrıldı demek, hem Lewis’e hem McLaren’a hakaret olur. Zaten kayırmak daha çok “o yer konusunda liyakatlı olmayan kişiler’in hak etmediği yere gelmesi” gibi bir anlama gelmekte bir nevi Yuji Ide gibi pilotlar için kullanabiliriz. Ama Lewis, McLaren’in uzun süre arkasında bulunduğu ve alt yapından beri yetiştirdiği bir pilot olduğu için Alonso’dan daha fazla destek görmüştür takımdan (psikolojik olarak özellikle). Bunu da objektif gözle bakan herkes görüyor. Neden McLaren kendi yetiştirdiği pilotu küstürsün ki zaten… Lewis bu desteği boşa çıkarmadı bu da nasıl araç kullandığını gösteriyor.

    Önceki yorumlarımda Alonso’nun “2005 senesinde Renault’u geri bildirimle şampiyon” yaptığını nasıl çıkardığını anlamadım ve Alonso’nun Renaultu istikrarı ile şampiyon yaptığını söyledim. Ayrıca herkes bilmekte ki McLaren aracı hızlı olsa da 2005 senesinde, Renault ise viraj kabiliyeti yüksek bir araçtı ve kalkışları ise oldukça üstündü. McLaren’i hız konusunda geçmelerine gerek yoktu, çünkü R25 daha üstün bir araçtı diye düşünmekteyim. Neyse bu ayrı bir konu.

    Senin paragraflarında Alonso “2005-2006 yılında nasıl şampiyon oldu” tartışmasını hissettiğim için ise bunun nedenini yazdım. Bunda zart diye konu değiştirmek gibi bir amaç yok. Her ne kadar sen de bu amacı hissetsem de bende bir konu bütünlüğü var. Kimin konu değiştirdiği belli oluyor.

    2009 McLaren’da pilotların geri bildiriminin olduğunu kendi açıklamaları ile kanıtlamasını mı bekliyorsun? Aslında bu realite. Ama bazı pilotlar açıklama gereği duyuyorlar, o da pilotların yetiştirilme tarzı ve karakterlerinden kaynaklanıyor. Başka bir konuda Alonso’nun sivri bir kişiliği olduğunu söylemiştim. Hamilton ve Kovalainen de katkılarını söyleyebilirlerdi, bu yanlış bir davranış olmazdı. Çift katlı difürüzor’e geçişi Red Bull, Force Indıa gibi takımlar da çalışarak yaptılar McLaren bu konuda tek değil bu da başka bir gerçek.

    Alonso o kadar iyi bir pilot olmasaydı Minardi’de takılır kalırdı. Hala küçümsemeye devam edin, Alonso “abartıldığı kadar iyi değil” deyin; kendisi iyi bir araç ile mükemmel gidebiliyor. Her şartta, performansını gösterip alabileceği maksimum puanı alabiliyor. Bence bunları yapabilen pilotu da biraz abartmak lazım. Luca Badoer ve Fisichella’nın Kimi Raikkonen yönetiminde güzelilkler yapan Ferrari aracına uyum sağlayamayıp başarısız olduğu gerçeği varken pilotlara hak ettiği değeri vermek gerek.

    Singapur 2008 skandalında FIA tarafından verilen kararda “Alonso’nun olayın içine karışmadığı” vurgulanmış. Pilot sıralamasında FIA’yı baz alalım arkadaşlar diyenler, neden bu tür konularda FIA’nın düşüncelerini benimsemezler. Eğer Alonso bu işin içinde olsaydı veya olduğu bilinseydi mutlaka kanıtlanacaktı. Kanıtlayın, öyle gelin demekten başka şey yok. Bu arada Massa’nın açıklamalarından sonra Ferrari’nin bunu düzeltmesi, Rubens’in “Massa padokta yok 1 aydır, böyle konuşması anlayışla karşılanmalı ama padok’Un görüşü biraz farklı” ana fikirli bir konuşmasını biliyorsun

    Her konuda cevap vermeye özgürsün. Ben de cevap vermeye özgürüm bu böyle devam eder. Döngü olarak…

    McKimi

    Bahsettiğin FIA gözlemcilerin sezon ortasından sonra geldiğini de yazmanı istiyorum senden. Daha doğru bir bilgi vermiş olacaksın. Ayrıca Lewis ile Alonso aracı aynı miktarda tanıyor olabilir ama Alonso daha önce bu pistlerde yarışmış, üstüne test pilotluğu yaparak farklı açıdan da geçmiş. Araçların anlık ayarlarında Alonso’nun bu tecrübelerinden yararlandığinı düşünüyorum. Altını da çizecek olursam “McLaren aracı sezon başından beri iyiydi” ama “yarışlar önceki antremanlarda geri bildirimlerde McLaren’a yararı dokundu ve yanında Lewis’e de”. Sanırım kirve12 bunu hesaba katmamış, çünkü ilk yorumlarımda bahsettiğim olay aslında buydu. Heikki Kovalainen’i fazlaca küçümsediğimizi düşünüyorum Renault’taki son yarışlarını biliyoruz. Test pilotluğunu biliyoruz ve McLaren’a katkı yapmamıştır diyemezsiniz. Lewis 10 katkı yaptıysa, Kovalainen 6 katkı yaptı (rakamlar sallamasyondur)

  11. Hhaha bunu herkes biliyodu zaten 😀

  12. alttaki yorumun devamı:

    kaldıkı lewis şampiyon olabilecek kapasitede bir pilot.daha önünde uzun yıllar olan bir pilot.bu şekilde hem alonso gibi bir pilotu bünyende barındıracaksın ezeli rakibine kaptırmayacaksın(2 sene sonrada
    olsa)hemde hamiltonun takım arkadaşından edneceği tecrübeden faydalanmasını sağlayacaksın.burada bütün yenilgi mclaren takımına aittir bana göre.hem kendi itibarını kaybetti hem pilotlar şampiyonluğunu kaybetti hemde takımlar şampiyonluğunu.sen iki sene üst üste şampiyon olmuş bir pilotla daha f1 de ilk senesi olan pilotu bir tutarsan bu son kaçınılmaz olur.tecrübe farkını gözetmesi lazımdı takımın.buada tarflı tarafsız herkes hemen hemen aynı şeyi düşünüyordur mutlaka.

  13. arkadaşlar levis alonsodan daha yetenekliyim dememiş onun kadar yetenekliyim demiş ki bu yetenek sıfatının içinde tecrübede bulunurmu bilmiyorum.eğer bulunur derseniz alonsodan biraz eksiği var diyebiliriz.yok tam tersini söylerseniz eşit diyebiliriz.şimdi birde şu yenilme olayına gelirsek.aslında yenilen taraf mclaren olmuştur ki zaten bunu çıkıp martin de söyledi.burada ki çoğu anti alonsocu arkadaşlarda ban göre nclaren takımının eseridir.düşünün ilk senesinde olan levis alonsonun gerisinde kalsa ne olurdu.ne olurdu biliyormusunuz.herkes helal olsun çocuğa alonsonun peşini bırakmadı gerçekten yetenekli bir pilotmuş derlerdi seven sevmeyen.ve çok büyük muhtemel alonso şampiyon olurdu herkes memnun olurdu. burada ilk senesinde şampiyonluk kaçırana ödül vermiyorlar.vermdikleri gibi pilotu yermiyorlarda.

  14. vega_nitro, yorumuna şöyle bir göz geçirip cevaplarım olmadığından değil ama inan uzun uzun yazmaya heleki hiç anlamayacak olan bir arkadaşa yazmaya üşeniyordum ki yorumunun en sonunda "zart" kelimesini kullandığını görüp en iyisi ben bu arkadaşıma bir cevap vereyimde "zartı,zurtu" kim daha çok kullanıyor belki anlar dedim,belki…

    Lewisi bana anlatmana gerek yok demişsin.fakat anlatmayınca halen mclarenın eşit statude davranmadığını düşünüp aslında hamiltonu kayırdığını ve bununda normal olduğunu,hamiltonun mclarenın alt yapısında yetiştiği için bunun normal karşılanabileceğini yazıyorsun.yani hamiltonun yaptığını büyük iş olduğunu söylüyorsun ama aynı zamanda kayrıldığınıda belirtiyorsun.buyüzden sana anlatmaya devam edeceğim çünkü anlayamadığın için gerek var.

    2. paragrafına cevaben,yazdığım konuda belirtmek istediğim alonsonun aracını geliştirme konusunda 2005 senesinde bir fayda sağlamadığıydı.alonsonun aracı sezon içerisinde alonsonun geri bildirimi ile hızlanıp mclareni geçmedi,sende orda beni yanlış anlamışsın ve zart diye konuyu alonsonun istikrarı ile şampiyon olduğuna getirmişsin ki bu konudada tartışabiliriz ama benim belirtmek istediği o değildi.yani konumuz alonsonun aracı geliştirmeye verdiği katkıydı.sen 2005-2006 senesinde alonso geri bildirimlerle şampiyon oldu demedin tabi.bende zaten geri bildirim yapamamıştır dedim.

    senin yorumunun iki paragrafındada alonsonun bariz olarak geri bildirimde hamiltondan üstün olduğunu düşündüğünü görüyorum.sezon içerisinde test yasağı olmasına rağmen bu sene gelişen mclaren sanırım daha önceki senelerdeki her hangi bir aracın sezon içi gelişimden çok daha fazlasını yapmıştır ki çift katmanlı difüzöre geçişin ne kadar zor ve zahmetli olduğunu formula 1 dünyasında yaşanan tartışmalarla gördük.nedense takımdan bu güne kadar mclarenın gelişiminde kovailenın ve hamiltonun geri bildiriminin faydalı olduğuna dair bir açıklama duymadık.ama bende pilotun geri bildirimde hiç bir faydası yoktur diye bir şey demiyorum zaten.

    Briatorenın sözlerine güvenen bir insan değilim sadece bir demecini yazdım,ona inanan kişi singapurda jestini yaptı.yanlış değilsin arkadaşım,evet alonso iyi bir pilot ama o kadarda iyi değil..evet son 10 yılın en iyi 2 takımında yarıstı ama mclarende kendini ispat edemedi baskıyı kaldıramadı yani pistten fazla pist dışında konuştu,alain prost,ayton senna bu şekilde ayrılmamışlardı takımlarından.şimdi ferrarıye geçti ve henüz görmediğimizden neler olacağını bilemeyiz.takımda kalması için flavio briatore ve pat symonds tarafından yapıldığını söylediğin kötü planların içerisinde alonsonunda olduğunu düşünüyorum tıpkı massanın düşündüğü gibi.

    2007 senesinde podyuma çıktığı arac mclaren mercedesdi.bugün ne dedi alonso,yapılabilecek en iyi derece buydu bende yaptım.daha iyisi yapılamazdı.şampiyon olmasını istemeyen,takım arkadaşının aracından daha yetersiz bir araçla podyuma çıktı.çünkü o süpermen:)

    son yazdığım paragrafda altında yorum yaptığımız hamiltonun demecinin aslında alonsonun hamiltonun eski takım arkadaşlarına nazaran iyi olmadığını belirtiği mclarene geldiği ilk günlerdeki demecine karşılık olabileceğini belirtmişim.yeni bir paragrafta bir parçada habere yorum yazmısım.zaten sende 18.10.2009 02:14:46 yorumunun 2 ve 3. paragraflarında arac geliştirme konusu dışında yorum yazmışsın,bunlara cevap olarakda alabilirsin ama ben sana "zart" diye konu değiştirdin demedim çünkü aklımdan böyle birşey geçmez.her konuda yazabılırsın her konuda cevapınıda alırsın.

  15. illa alonso yu buyutecez diye ne zorlama yorumlar yapılıyor anlamıyorum, zaten kabul ediyoruz ayrıca etmesek bile adam ispatlamıs iyi oldugunu 2 kere sampiyon olmus,
    ama neymis lewis alt yapıdan yetismismis!! futbol takımı mı bu sonra a takımla idmanlara cıkarak mı baslamıs bu ise :)) alonso arabayı ne kadar tanıyorduysa lewis de o kadar tanıyordu, yani insaf lewis ilk 9 yarısta podyuma cıkmıs daha caylak ve bazı pistlerde de hic yarısmamıs daha once .ya ayrıca ne beraberligi anlamadım lewis sıralamda ustte bal gibi iste.f1 de ıncıgına kadar bakarlar esitlik bozulana kadar, futbol macı degil ki bu. fernando bir caylaga YENİLMİSTİR. ama bu onu emin olun kucultmez f1 de sans faktoru de onemlidir ilk yarıslarda fernando bir cok sorunla ugrasırken lewis puanları cukkalamıs ve ibreyi cevirmistir. kimse takım esit davranmadı diyemez hatırlarsanız mc laren garajında fia gozlemcileri vardı bu durumu denetleyen . bir de arabayı ucuran lewis degil de aracla bogusan hep takım arkadasının gerisinde kalan heikki nası oluyor da aracı daha iyi gelistiriyor? nasıl oluyor da tek kriter daha once test pilotlugu yapmıs olması oluyor? buradan yine alonso fanatizmi kokusu geliyor cunku o bu yoldan gecmisti, baska turlusu dusunulemez size gore ancak yapacak bir sey yok herkes kendi fikrinde ısrarcı sonucta

  16. Neyse kirve12 cevabını hazırlamak için uğraşmadan söyleyeyim. Şimdilik yokum ben yarın aynı yerden devam ederiz. İyi geceler

  17. kirve12 sizin ve bazı McLaren taraftarlarının anlamadığı ise şudur. Yorumlardan da (önceki sayfaya bakacaksın) göreceksin ki Lewis Hamilton’a hakkını vermiş ve tebrik etmişimdir. Daha önce de aramızda geçen böyle bir yorum savaşında da Lewis’in yaptığının büyük bir iş olduğunu söylemiştim. Yani Lewis’i bana anlatmana gerek yok.

    2005 ve 2006 senesini tartışmaya gerek yok. Ama herkesin bildiği üzere F1 uzun yarışlardan oluşuyor, bir drag yarışı değil bu. Bir turluk hız şampiyonada pek işe yaramıyor. Farklı bir konuda bahsedildiği üzere (Oversteer arkadaşımın yorumları, araştır bul) 2005 McLaren’in şampiyon olamamasının nedeni performansının uzun süreli olmaması, özellikle Kimi’nin. Aslında benim yaptığım yorumlardan “Alonso yaptığı geri bildirimlerle 2005-2006 yılında şampiyon oldu” lafını nasıl çıkardığını anlamadım ama sen de ben de Alonso’nun istikrarı ile şampiyon olduğunu biliyoruz.

    Kendi yorumlarımı daha da açacak olursam, F1’de çeşitli faktörlerin olduğunu söyleyeceğim araç geliştirme konusunda. Bunlar aerodinami’den başlayarak lastiklerin tepkilerine kadar devam ediyor. Pilotlar bu faktörlerin sınırlı sayıdakilerini düzeltmeye yardımcı oluyorlar. Mesela aracın şasi, omurga sistemini yeniden tasarlamak zor buna bildiğin üzere pilotların müdahale etmesi imkansız gibi. Aerodinami ise omurga ve şasi gibi alt yapı ile bağlantılı olsa bile pilot bunlara müdahale edebiliyor. Lastiklere de öyle. Renault’un 2008-2009 aracına Alonso’nun yaptığı müdahaleler kısıtlı (McLaren’a yaptığı müdahaleri de kısıtlı 0,6 saniye değil ama dayanıklılık konusunda en azından pilotajı ile katkı yaptı araca). 2008 kıpırdanmasın da ise takıma geri bildirim sağlayacak tek kişi Alonso idi. Piquet’in bu işi yapacağını veya yapabileceğini düşünmüyorum.

    Hamilton ve 2008-2009 McLaren aracına geri döner isek, Hamilton’un geri bildiriminin iyi olduğuna bu son seneki yarışlar ve gelişimler sonucunda karşıtlık olamaz. 2007 yılında ise geri bildirim konusunda Alonso’da daha fazla yük vardı çünkü bu konu tecrübe gerektiriyor. McLaren Hamilton’un tecrübesinin gelişmesi ile geri bildirimlerde daha yararlı olması buna ek olarak ise daha önce test pilotluğu yapmış Kovalainen sayesinde gelişmesi kolay oldu.

    Briatore’nin sözlerine güvenen ender insanlardansın. Kendisi açıklamaları ile iğnelemeyi sever. Olaya objektif gözle bakmanın önereceğim. Eğer Alonso iyi bir pilot olmasa Minardi’den gelecek vaat eden bir takım olan Renault’a (aslında 2001 yılının başlarında Benetton’un Renault olacağı belli idi Benetton desem yanlış olmaz) gelemez, ardından Jenson Button (gelecek vaat eden pilotlardan)’un koltuğuna oturamazdı. 2 kere dünya şampiyonu olacak kadar istatistiği olamazdı. Kimi gibi kendini hangi sonuç alırsa alsın ıspatlayan bir pilotun (McLaren koltuğu) koltuğuna oturamazdı. Sonra tekrar eski takımına dönüp desteği üzerine tekrar alıp, takımda kalması için Flavio Briatore ve Pat Symonds kötü planlar kurmazdı. En son olarak son 10 yılın 3 büyük takımında, Alain Prost gibi pilotların yaptığı gibi yarışamazdı. Bunları yapan gerçekten iyi bir pilot olmak zorunda, yanlışmıyım…

    Alonso’nun kariyerine ve baskı altında tutarsız olduğuna değinmişsin. Doğru olabilir bu, psikolojik bir olaydır (Aslan burcu en iyisiyim ben der her zaman). Ama lütfen her şeye rağmen Alonso’nun sonuna kadar zorlamayı çok iyi bildiğini unutma. Aynen 2007 senesinde hiçbir şey olmamış gibi Brezilya’da podyuma çıkması gibi.

    Unutma ki ben düşüncelerimi savunurken konu değiştirmiyorum, aracı geliştirme konusundan zart diye pilot karakterine atlamıyorum. Aynı davranışı senden de beklerim.

  18. işte seninde anlayamadığın hamiltonun bu yorumunda belirtiği mevzuu şudur. hamilton zor olanı başarıyor imkansız olan biraz zaman alıyor.gp2 de ilk senesinde şampiyon olmuştu hatırlarsan.

    2005 senesinde mclaren pist üzerindeki her araçtan yaklaşık 0,500 sn hızlıydı fakat motor ve şaşide bazı sorunlar yaşıyordu.dolayısıyla alonsonun renosu alonsonun geri bildirimiyle hızlanmamış mclarenın sorunları sebepi ile sezonu önde bitirmiştir.alonso aracı geliştirmiştir diyemeyiz mclaren sezon boyunca renodan hızlıydı.2006 senesinde reno ve ferrari güç olarak birbirlerine yakındılar.2007 senesinde alonso takıma 0,600 sn kazandırdığını iddia ediyordu.2008 senesinde reno yerlerde sürünürken mclaren bir önceki sezondaki gibi mücadeleciydi.alonso renoyu yeterince hızlandıramamıştı,sezonun ikinci yarısında bır kıpırdanma oldu ama tabı bunuda alonso yapmıştı muahakak..2009 senesınden bahsetmıyorum durum ortada.mclarenın test yasağı olmasına rağmen geçtiğimiz 10 sene içerisinde rastlanmayacak şekilde köklü değişikliklerle sezonun ikinci yarısında fırtına gibi esti.bundan sonra bende diyorumki hiç bir pilot hamilton kadar geri bildirim veremiyor.en az 1 sanıye kazandırdı takımına.ama nedense bunu hamiltondan duyamıyoruz çünkü o bunun için takımına teşekkür ediyor,ben kazandırdım demiyor.

    briatorenın 2007 senesınde aslında alonso o kadarda iyi 1 pilot değil açıklamasını bende sana hatırlatayım.

    ayrıca bende sana pat symonds ve Renault takım menajeri Steve Nielsenın alonsonun takım arkadasına gecılmesı halinde baskı yaşadığını ve tutarsızlaştığını açıklayan demeclerını hatırlamanı tavsıye edıyorum.benzer açıklamalar alain prost ve john watson tarafındanda yapılmıştır.sende biliyorsunki takım arkadaşının kim olduğuda gerçekten önemlidir.alonso mclarene geldiğinde geçmişte truli ve fisichealleyla yarıstıgını ve hamiltonun onlardan daha ıyı olduğunu düşünmediği yorumuda var.sanırım hamilton bugün tam olarak o günkü alonsonun yorumuna cevap vermiş oldu.

  19. Eğer McLaren yükselişte ise ve 2009 sezonunun son yarışlarındaki McLaren performansı göz önüne alınırsa doğal olarak Hamilton'un (özellikle test yasağı bu boyuttayken) ve Kovalainen'in (üzerine gidiyorsunuz ama bu pilot da test pilotu çıkışlı ek olarak Renault'un 2007 son yarışlarında yükselişinde parmağı vardır) bu yükselişte katkısı kesinlikle vardır. Kaç saniye katkı yaptı bilemem ama pilotların verileri değerlendirmesi ve mühendislerin bu verileri değerlendirip gerekli ayarlamaları yapmaları bir gerçek. 2009 yılında McLaren'in bunu yaptığına hiç şüphe yok. Ama daha ilk sezonunda olan bir pilot (2007 yılı işte) bunu kariyerinin 3. senesindeki yaptığından daha zor yapacaktır.

    Alonso'nun Hamilton'u neden küçümsediğini ise daha önceki yorumlarımda görebilirsin.

    Ayrıca Alonso'nun bu sene Briatore hakkında yaptığı açıklamaları, 2007 yılında oldukça olgunlaştığını (hem pilot, hem psikolojik olarak) da hatırlamanı önereceğim.

    Zaten Renault 2009 aracına değinmeyeceğim bile. Ama Alonso'nun çoğu yarışta puan ve podyum çıkarmak için araçla savaştığını, takım arkadaşlarına seri halinde sıralama turu üstünlüğü sağladığını, 2008 Singapuru saymazsak bile sezon sonunda oldukça rekabetçi olduğunu söyleceğim.

  20. vega_nitro alonso nun geçmişine şöyle bir bak.hatırlarsın kanada 2005 de montoya yardıra yardıra geliyordu alonsoya doğru,alonso telsizden ben fisichelladan hızlıyım onu geçmelimiyim diye takıma dert yandı,sonra çin 2006 da sanırım lastik sorunu yaşadı ve fisichealla gelip onu geçti,yarıştan sonra mızmızlandı takım benım şampiyonluğumu desteklemıyor dedi.hem briatore hem fisichealla şaşkın bir sekılde yorum yaptılar yazayımmı onları buraya.o kadar eskiye gitmeyelim bak bugun yıne demec vermiş bu aracla yapabıleceğim en iyisi buydu diye.yani 9.luk desen olmaz anca 10.luk o da benım becerimle.hadibiz yanılıyoruz diyelim.hamiltonda bizim gibi düşünüyor kısmen.alonso hamiltonun kendisi kadar iyi olabileceğini kabulenmedi sorunu hep araçda ve takımda aradı.
    bende sana soruyorum diyorumki bu sene test yasağı vardı ve test pilotu sene içerisinde kullanılmadı.sen bana diyebilirmisin hamilton 1- 1,3 saniye mclarene kazandırdı.

  21. kirve12 Montoya aracı güzel kullanmasını bildiği üzere buna ek olarak 1 senelik test pilotluğu kariyeri de bulunmakta. Ayrıca McLaren'in çok kaliteli bir test pilotu olduğunu herkes bilmekte.

    Ama bu söylediklerimin yanında test pilotluğu yapan pilotlar zamanla yarış performansını kaybediyor. Kısa süreli piste çıkmalarla veri topluyorladıkları için. Bu yüzden takımlar yarış performansı iyi olan, aynı zamanda test pilotluğu bilgileri (veri alma, mühendislere verme, yorum yapma vs.) iyi olan pilotları tercih ediyorlar çoğu zaman. Yani bir nevi yarış temposunda ve uzun süreli test yapmak gibi bir şey diyebilirim buna. Schmacher'in en önemli noktası da buydu zaten.

  22. Acaba bu yenilgiyi söyleyen insanlar McLaren'in Hamilton'u daha fazla desteklediğini (ki doğal olan odur, Alonso farklı takımdan gelme ve her an gitme olasılığı olan biri Hamilton ise alt yapıdan gelen biridir), Hamilton'un Alonso'nun set-up (ayar) bilgilerinden de yardım aldığını, pistleri öğrenmek için simülasyonun yanında tecrübeli insanların da önerilerini alması gerektiğini ve bu saydığım konularda Alonso'nun katkısı olduğunu da hesaba katıyorlar mı?

    Zaten insanların söylediklerine bakarsak ya burada olmaz, ya nick değiştirir ya da omurgasız bir taraftar olurduk. Doğal olarak denilenler fikrimi değiştirmez. FIA'ya göre Hamilton yenmiş, tecrübeye oranlar isek Hamilton yenmiş ama puan olarak bir yenme ve şampiyonluk şansına göre bir yenme söz konusu olmamıştır. Sonuçta Lewis kendi kendine şampiyonluğu kaybetmiş, Alonso'yu geçme yok etme şansını değerlendirememiştir bu da bir gerçektir.

    Ama bak Serhan Acar ne dedi bugün, "4 sene sonra bakarsak 2009'da neler olmuş diye, Jenson'u şampiyon olarak göreceğiz ve bunu sorgulamayacağız". 2007 olayı da budur aslında.

  23. veyis keleş avatarı

    alonso'ya da hak vermek gerek. son iki yılın şampiyonu olarak mclaren'e gelmişin ve takım arkadasın olan çaylak sana ve diğerlerine kök söktürüyor. alonso gibi hırslı ve gerçekten harika bi pilot için bu yenilir yutulur bi durum değildi. iyi ki varsın hamilton.

  24. ya bırakın artık bunları aracı geliştiriyor zırvası harbıden cok sıkıcı olmaya başladı.son 10 sene içerisinde f2002 f2004 ve mp4-20 kadar hızlı hangi araçlar vardı.mp4-20 yi kim geliştirdi.o senede montoya geldi mclarene ben hiç duymadım montoya aracı geliştirmede çok faydalı oldu veya kimi faydalı oldu gibi demeçleri.zaten bunlar için test pilotları var yanı bu test pilotlarının hepsindende daha iyiyse alonso test için hiç pilot almasın alonsonun takımı.
    geçen senede alonsonun setup ayarlarını kullandı hamilton ondan şampiyon oldu.bu sezonun 2. yarısının en iyi takımı mclaren değilmi?test yasağı yokmu? buna dayanarak bende desemki hamilton takıma 1 saniye kazandırdı .kim itiraz edicek:)

  25. vega_nitro sen neden bu kadar inatsın :)) yani tamam her ikisinin puanları eşit. lewis hamilton-fernando alonso.isme soyisme göre averaj verselerdi fernando önde olmalıydı.demekki bir averaj uygulaması var bunun sonucunda dünya ikincisi hamilton olmuş.
    senin düşünce tarzını anlamış değilim.bu kadar insan sana 2 dünya şampiyonu olmuş bir pilotun hiç dünya şampiyonu ve f1 tecrübesi olmayan biri ile yarısıp senın mantalitende berabere kalmış desek bile bunun alonso alehinde,başarısızlık olduğunu söylemeye çalışıyor sen halen yenilgi değildir diyorsun..

  26. Ayrıca sezon içindeki, yarışlardan önceki antremanlardan sonra Alonso'nun McLaren'a ve Hamilton'a bilgi yönünden katkısı olmuştur. Pilot aracın altına girip ayar yapmaz ama, mühendislere aracı hakkında görüşlerini söyleyip yol gösterir. Bunu da aracın tepkilerini ölçüp ve hissedip tecrübelerini ortaya koyarak yapar. Karireyinde 2 sezon da test pilotluğu yapmış Alonso'nun bunu Hamilton'dan daha kolay yapacağını düşünüyorum.

    Alonso'nun bu yönü Hamilton'un set-up ayarlamasına da katkıda bulunmuştur diye düşünüyorum bu yüzden. Bu olay Hamilton'un aracını iyi sürdüğü gerçeğini değiştirmemekle beraber; Alonso'nun McLaren'a katkılarını görmemek ve önemsememek hatta Alonso'yu kötülemek yanlış olacaktır.

  27. Hamilton'un Alonso'yu geride bırakma veya yenme olayı.

    Puan olarak hayır. FIA'nın puan eşitliği olduğunda baktığı 2.lik değerlerine göre evet (2.lik eşit olsaydı Alonso önde olacaktı). Podyum sayısı olarak hayır. Kilometre bazında şampiyonluk şansına göre hayır. Puanları tecrübeye göre oranlarsak evet. Ki burada FIA'nın sıralamasını kaale almayalım diyen de yok.

    Ama gerçek şu ki biz McLaren taraftarları bunları tartışırken Ferrari takımlarda, Kimi ise pilotlarda şampiyon oldu.

  28. Fernandonun setuplarını alırken böyle demiyodun ama hamilton efendi..

  29. madem fia nın sıralamalarını kaale almıyacaz, o vakit 2005 şampiyonu olarak -gönüllerin şampiyonu demiştik o sene raiko için- raikonen diyelim..şumi nin 2000-2004 yıllları arasındaki şampiyonluklarını -ferrari o yıllarda diğer takımlardan çok üstün olduğu için- geçerli saymayalım..ve daha bir sürü şey..fia, puanları aynı olan iki pilotun sıralamalarını yazı tura atarak belirlemediğine göre,berabere bitirdiler demek abes olur..nihayetinde, fia puan eşitliği durumunda başarı nitelemesi için diğer kıstasları kullanmıştır.2007 yılında f1 deki ilk senesini yaşayan lewis hamilton, son iki dünya şampiyonu Alonsoyu geride bırakmıştır.bu, babamın dediği bir şey değil.fia nın resmi sonucu.nokta

  30. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Alonso'nun Hamilton'u çekemediğini hep kendisini en iyi sanan megolaman biri olduğunu hepimiz biliyoruz Hamilton'dan doğru bi açıklama okumakda güzelmiş 🙂

  31. Her 2 pilot güzelde idare edilebilseydi sonuç şöyle olacaktı:

    Alonso veya Hamilton şampiyon, McLaren Mercedes ise takımlar şampiyonu.

    speeder 86'nın dediklerine katılıyorum. Whitmarsh da 2 pilotu iyi yönetemediklerini düşündüğünü açıklamıştı.

    Komplo teorilerinden hoşlanmam ama aklıma geliyor hep. Eğer McLaren Hamilton'un Çin GP'sindeki lastik sorunu görse Hamilton şampiyondu. Macaristan GP'sindeki sıralama felaketi olmasa Alonso şampiyondu.

    2007'de sonuç olarak kaybeden McLaren pilotları ve McLaren takımı olmuştur. Her ne kadar "Lewis Alonso'yu geçti hahah" diye övünenler (avunanlar) olsa da eminim ki bu kişiler Ferrari'ye ve Kimi'ye şampiyonluk kaybettikleri için içten içe üzülüyordur (şahsen ben de).

    Sevindirici sonuç ise şunlardır.2007 yılında Lewis normalde 4 senede elde edeceği psikolojik tecrübeyi ve performans koruma tecrübesini tek seferde elde etmiş. Böylece potansiyel bir yarış makinası olacağını kanıtlamış. Alonso'nun ise mutlu olacak, kendi mantelitesine uygun takımlara geçmeye şansı doğmuştur.

    fatih küskü de bana dokundurmalar yapmış, güldüm çok.

  32. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Hamilton a yönelen bir takım yok.Alonso kendini dışlatmasaydın herşey iyi giderdi.

  33. Burada konu kayırılma ile ilgili değil verilen değerle ilgili hamilton bir çaylaktı alonso çifte dünya şampiyonu verilen "değer" açıksası hamiltona bir tık fazlaydı.ama daha öncede dedim hamilton altyapıdan yetişti maccada.2007 de hiç bir şekilde eşitlik söz konusu değildi belki başlarda alonso yönündeydi ama sonra işler değiştihamiltona kaydı.hamilton iyi bir pilot tartışılmaz mclaren o zaman 2 eşit güçte pilota sahipti ama bunu değerlendiremedi kaybın nedeni mclarenin tutarsızlığıydı her iki pilotu da iyi idare edebilseydi kazanan farklı olurdu.

  34. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Bu problemin daha büyüğü Ferrari' de yaşanacak.Oldu herşey Bay.Alonso' nun etrafında dönsün.Bu kadar kibir en sonunda onu yerle bir edecek.Göreceksiniz.Massa onu rezil edecek.

  35. gokhan gokhan avatarı
    gokhan gokhan

    bırakalım bunuda bu yarış nolacak yarın akşam yeni bir şampiyonmu çıkacak

  36. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    susup okumak,anlamak lazım.

    "Bu yüzden ben ona, onunla aynı seviyede olduğumu gösterdiğimde o sorunun kendisinde değil, araçta olduğunu düşündü."

    bu cümleyi anlayabilmek için sadece 2007 ye bakmak gerekmiyor.Alonso budur.

  37. gokhan gokhan avatarı
    gokhan gokhan

    genemi yanlış oldu 😀

  38. hamiltonu 2006 da gp2 yarışlarında izlerken gerçekten çok keyif alıyordum. 2007 de alonso ile güzel bir ikili olur düşüncesindeydim. ama alonso 2005-2006 daki çocuksu gençliğinin verdiği ego ve heyecanı mclaren gibi disiplin delisi bir takımda dizginleyemedi.
    diyeceksiniz ki, bu adamların egolarımı çok yüksek. evet kesinlikle, egosu olmayan adam f1 de yarışamaz zaten. hız, bir birini alt etme duygusu, hırs bunların hepsi yüksek egoyu körükleyen şeyler.
    hamilton ilk senesinde başlangıçta çaylak olduğunu kabul eder gibi bir görüntü sergiledi, daha sonraki yarışlarda ise sakladığı yeteneğini ortaya çıkardı ve yarışlar kazandı. kimse yapabileceği daha fazlası varken, kendini kısıtlamak istemez. 2007 senesi hırs ve kontrol edilemeyen benlik duygularının tavan yaptığı seneydi. 2008 de herkes uslandı biraz daha, kendini daha kontrol eden yarışcıları izledik.
    2010 senesi içi cadı kazanı gibi kaynayacak bir sene olacak. hırslı, birbirine acımayan pilotlar bekliyorum. inşallah hamilton ve alonso aynı hataları yapmazlar. herkesin güçlü olması muhtemel, kuraların oturduğu ve iyi araçların üretildiği bir sene olacak.

  39. Halil Akıncı avatarı
    Halil Akıncı

    'gökhan gökhan' biraz uslübunu düzeltip ve kibar yorum yazsan belki daha ilgi çekici olursun ?

  40. "Hamilton
    4 birincilik
    5 ikincilik
    3 üçüncülük

    alonso
    4 birincilik
    4 ikincilik
    4 üçüncülük"

    3.lük sayıları da aynı olsa 4.lük sayısına bakıp öyle bir sıralama yapacaklardı. Değişik kombinasyonlar düşünülebilir zaten daha da devam edersek.

    Şunu söyleyeyim Hamilton Alonso'yu puan olarak geçseydi kesinlikle bir yenilgi olurdu. FIA nezninde beraberlik olmasa da puan olarak bir beraberlik vardır ve yendi yenmedi tarzı düşünceleri biz ona göre söylemekteyiz.

  41. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    sevgılı alonsocu arkadaslar.ben kımseye bır sey ıspatlamaya kımseyle tartısmaya ve anlasmaya calısmıyorum.ortada bır sezon var.ıkı takım arkadası var.bırı ıkı kez dunya sampıyonu olmus bırıde daha f1 koltuguna oturmamamıs bırı.her ne kadar ıkısı aynı puanı alsalarda bırının dıgerınden ustunlugu yoksada hayatında ılk defa f1 koltuguna oturan bırı ıcın ıkı kez dunya sampıyonu olmus takım arkadaından 10 puan eksık bıle alsa bır NEVİ galıb gelmektır dıyorum.bu bır tesbıh.oylekabul edın.

    kaldıkı 1 kımı 110

    2.hamılton 109
    3.alonso 109

    b berebaremıdır yoksa (averajla)hamılton galıbıyetımıdır.. saygılar

  42. kimi 17. sıradan kalkıp birinci oluyordu ama neden bunu ferrarideyken hiç göremedik, sizin örnekleriniz hep 2005 yılından olacaktır, 2005'te mclaren açıkça üstündü ve aynı şekilde mercedes motoru da dayanıklı olmasa da performans açısından çok iyiydi, nihayetinde böyle sonuçlar ortaya çıktı.. kiminin de bu işlerde payı var ancak bu performansın çoğu araca aitti, öyleki, mercedes motorunun 60 hp daha güçlü olduğunu okumuştum 2005'te diğer motorlara göre, yani neredeyse hep kers açık gittiğini düşünün, geçiş ne kadar kolay olurdu değil mi?

  43. Fatih ağzına saglık:))

  44. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Hamilton
    4 birincilik
    5 ikincilik
    3 üçüncülük

    alonso
    4 birincilik
    4 ikincilik
    4 üçüncülük

    fia nezdinde beraberlik diye birşey yok.
    Hamilton sezon sonu itibariyle alonsonun önündedir. bu resmidir. kişisel yorumlara açık bir konu değildir.

  45. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    şu demeçlerden sonra bile mevzu çıkıyor ya gercekten nirvanaya ereceksiniz arkadaşlar,yav adam ne demiş;birkaç gözü dönmüş alonso fanatiği dışında bütün herkesin bildiği şeyi tekrar etmiş,gayet de makul şeyler söylemiş..
    neden şimdi söylemiş de yok sümüklüymüş de falan da filan..
    alonso,her demecini sıcağı sıcagına mı veriyor? 2 yıl sonrasında mclarenin arkasından atıp tutmaya devam etmedi mi bu yıl? eee burda atıp tutma da yok,malumun ilamının en güzel örneği var.alonso eskilerden bahsederken de kötü niyetli bir şekilde'' acaba neden alonso bunları şimdi söylüyor'' diye bir yazı okumadım ben buralarda..
    şu anasayfada gercekten birilerinin canı sıkılıyor ve mevzu cıksın da vakit geçsin diyerekten bu tip şeyler çıkıyor ortaya,yani başka bir açıklama bulamıyorum..
    demek adam,ikimizde aynı yetenekteyiz değil de ben ondan daha yetenekliyim dese ya da bunu ima edecek en ufak bir şey söylese 3 gün yorum yapacaksınız burda.
    bu yılki acıklamalarıyla ve davranıslarıyla herkesin gözünde büyüyen bir hamiltonu bile çekemiyor bır kısım arkadaşlar,neyseki arada sırada takdir de ediliyor rakip fanlar tarafıdan,bazıları ise üzülüyor''kahretsi,hamilton neden bu kadar iyi birisi olup çıktın,ilk yılki antipatiden sonra,bu kadar iyi olma hep antipatik ol'' diye iç geçirenler bile vardır,adım gibi eminim..

  46. erdal altundag, bir çayklak la aynı puanda bitirmek yenilgidir diyosun. bende burda alonso nun neden o yıl bariz bi üstünlük kuramamasının ve aynı puanda bitirmelerinin nedenini biçok şey söyleyerek açıklayabilirim. ve emin ol biz bu konuda hiç anlaşamıyıcaz.

  47. alonso kayırılmalıydı diyen arkadaşlara kesinlikle katılmıyorum, evet alonso iki kez dünya şampiyonu olmuş bir pilottu ama ona ilk yarışından itibaren cevap verebilen kendi yetiştirdikleri bir pilota haksızlık yapmamaları gerekirdi, çünkü lewisi küstürselerdi, hem hızlı hem de sadık bir pilotu kaybetmiş olacaklardı, alonsoyu kayırmadılar ve doğru olan da kesinlikle buydu, alonso canı sıkılınca başka bi yere gidebilirdi, zaten mclarene de o şekilde gelmişti, ama lewis ile uzun süreli bir birlikteliği hiç bir aklı başında takım patronu riske etmezdi..

  48. " 2007 sezon sonu resmi sıralaması

    1- Kimi 110 puan
    2- Lewis 109 puan
    3- alonso 109 puan "

    Bu bir yenilgi değil. Sonuçta aynı puan, aynı podyuma çıkma sayısı. Ama Lewis'in 2.liği Alonso'nun 3.lüğü fazla.

    Mutlaka FIA sıralamasını adam gibi yapmak zorunda ve puanlar eşit olunca 2.lik ve 3.lük sayısına bakıyor. Şampiyonluk şansını daha uzun süre tutmaya değil.

    Eğer buna yenilgi deniyorsa, berabere kelimesinin anlamını alabilirmiyim senden canbudy?

  49. YouTube'dan 2007 Macaristan Sıralama Turları'ndaki olayı izleyin. Bence McLaren'ın pilotlar şampiyonasını kaybetmesinin nedeni hem Alonso hem Hamilton.

  50. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    hızlı yazıyorum bazen harfler karısabılıyor anlıyacagınızı dusunuyorum.kusura bakmayın arkadaslar:)

  51. Yavuz Balcı avatarı

    resmiyette lewis 2. alonso 3. vega kardeşim.2. sıra bir üstte oluyor aynı puanda olsalar dahi.sümük farkıyla geçmiştir.gökhanın dediği gibi.

    şimdilik iyi akşamlar herkese.

  52. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    vega kardes.katılıyorum dedım yorumuna.haklısın.fıa nezdınde berabareler.onada okey.benım soylemek ıstedıgım su:her ne kadar bu dusum bus sekıldeysede mecazı anlamda alonso ıcın bır yanlıgıdır dıyorum.bunun bana goresı sana goresı yokkı.bonucta bır caylak.aynı sene aynı aracla ıkı kez dunya sampıyonu olmus bır adama maglup olmuyorsa bır nevı galıptır demek ıstıyorum.hepsı bu

  53. gokhan gokhan avatarı
    gokhan gokhan

    no panic bu sadece eleştiridir saygı duyalım please

  54. "erdal altundag" bak cümlen bana göre diye devam ediyor. Sana göre mağlubiyet ama resmiyette berabere biten bir savaştır Hamilton-Alonso savaşı.

  55. Silver Arrow avatarı

    bence günümüzün en iyileri alonso, raikkonen ve hamilton. vettel de gelecek vaadediyor, ancak henüz kendini kanıtladı denemez.

    yine de izlerken en çok keyif aldığım pilot kuşkusuz raikkonen'dir. 17. sıradan kalkıp da yarış kazanabilecek bi adam. felipe massa yarışa çok gerilerden başlıyorsa kazanabileceğini asla düşünmem mesela. ama kimi geriden de başlasa, rakipleri onu da hesaba katarak yarışır bence.

    hamilton da geçiş konusunda çok agresif bir pilot. ancak bazen fazla agresif. gereksiz riskler alıyor. yetenek konusunda söylediği kadar iyi bence, hatta belki de daha fazlası var onda. ancak öğreneceği şeyler de var.

  56. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    2007 sezon sonu resmi sıralaması

    1- Kimi 110 puan
    2- Lewis 109 puan
    3- alonso 109 puan

  57. Genel olarak Hamilton'un sözlerine bakacak olursak da şunları söyleyeceğim.

    Hamilton pistteki en yetenekli pilotlardan biri, bunda kimsenin şüphesi yok. Zaten F1den önceki kariyerinde bile McLaren'in desteğini alması bunu kanıtlamakta.

    Ama McLaren'in daha ilk sezonunda Hamilton'u yarış koltuğuna oturtması padokta ve tüm F1 camiasında şaşkınlıkla ve biraz da antipati ile karşılanmıştı. Antipati ise Hamilton'un o koltuğu daha hak etmediği görüşünden kaynaklanıyor, aslında buna diğer pilotlara yapılan haksızlık da diyebiliriz (tecrübeli ve eski McLaren test pilotu Heidfeld otursaydı keşke diyen vardır). Kanımca Alonso'nun düşünceleri de buradan kaynaklanıyor olabilir.

    Dürüst olmam gerekirse Lewis'e ilk başlarda ısınamamın nedeni aniden McLaren koltuğuna oturmasıydı. Umarım Alice in Chains şarkısındaki geçtiği üzere "faster we run, we die young" tarzı bir felsefe benimsememiştir Hamilton.

  58. evet haklısınız. lewis, alonso yu küçük düşürecek hiç bişey söylememiş. ben de alonso kadar iyi bir pilotum demiş ki timo glock un bile "en iyi pilot benim" dediği bir ortamda lewis ın bunu söylemesini asla yadırgamam. saygı duyarım. ama eminimki daha önceki ropörtajlarında da benzer sorular yöneltilmişti kendisine. neden o zaman cevap vermediğini merak ediyorum sadece.

  59. Zaten kim kabul ederdi ki sen 2 kere dünya şampiyonu olmuşsun renault seni yerlere göklere koyamamış el bebek gül bebek olmuşsun:) sonra gelmiş formula 1 e yeni başlamış çaylak seni yenmeye çalışsın, zaten mc laren bünyesinde başlamış hamilton tabiki bi kayırma vardı hamiltona yok kimse diyemez ,ama kusura bakmasın hamilton, alonso senden bikaç gömlek fazla bunuda seneye gösterecek eminnim;)

  60. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    hamıltonun verdıgı cevaplarda kesınlıkle alonsoyu hor gorme kucuk gorme yada ben ondan daha ıyıyımı ıma edecek bırsey goremedım.cocuk sacede benım yeteneklı oldugumu kabul etmedı dıyor.hepsı bu.bızler herseyı dısardan kendı penceremızden gorerek yorum yapıyoruz.ama hamıltonun elestırelecek bır yanı yok.en azından bu haberde

  61. gökhan gökhan hangi pilotun taraftarı oldugunu bilmiyorum ama Lewis için kullandıgın sözlere dikkat et sen sevmeyebilirisn ama burda onu seven destekleyen insanlarda var.

  62. ilk beş altı yarış alonso birinci pilot statüsünde yarıştı. baktılarki buna rağmen hamilton alonsodan iyi…eşit davranmaya başladılar. baştan eşit olsaydı hamilton alonsoyu geçerdi. fakat herşey bir yana o seneki araç benim izlediğim en iyi araçtı. ona rağmen 3 sefer arıza veren ferrariye rağmen kimi şampiyon olmuştu. demekki kimi daha büyük…

  63. ben montoya demiştim zaten..kimi de montoyayı ikiye katlamıştı. yani…

  64. Silver Arrow avatarı

    bu cümleler alex zanardi'nin hamilton'la yaptığı ropörtajda söylenmiş. zanardi sormuş, hamilton cevaplamış. ancak haberde kaynak belirtilmediği için, hamilton tutulan mikrofona bunları söylemiş gibi algılanıyor.

    hamilton yanlış bir şey söylememiş, alonso'nun fikirlerini zaten biliyoruz. ''iki kez dünya şampiyonu olmuş bir pilotun elbette takımda bir ağırlığı olmalı'' sözünü duyduk alonso'dan pek çok kez. bu fikre katılırsınız ya da katılmazsınız, ancak görüşler ortada.

    benim anlamadığım, insanların oldukça doğal, oturaklı demeçler veren pilotlara saldırmak konusunda neden bu kadar azimli oldukları. bi sakin arkadaşlar. ortada sor yok ki verilecek cevap olsun…

  65. evet evet.emin ol gazeteciler benzer soruları daha önce lewis e hiç sormamıştır.

  66. "can bundy (spa 2000)" sen düşün Lewis'in Alonso'yu yendiğini hala. Podyum sayıları, puan sayıları eşit iken senin "yenilgi" kelimesinin TDK'ya göre anlamını bilmediğini düşünürüm. Bu arada kilometre bazında düşünürsek de Alonso daha fazla şampiyonluk şansını uzun tuttu. Buyur aksini ispatla sezon sezonu için.

  67. hamilton alonso farklı pilotlar…hamilton heyecan veren stiliyle kimi ye benziyor. alonso massa tarzı fazla adam geçemeyen ama dikkatli süren bir pilot. prostvari…kimi ve hamilton senna gibi…ahmet x…yahu hep üzülüyoruz bu hayatta bırakda ara sıra eğlenelim gülelim.:)

  68. Alonso'yu severim ve herzaman saygı duydugum yetenegine hayran kaldıgım bir pilot ama 2007'de yaşananlar için Lewis haklı konuşmuş çünkü hiç kimse beklemiyodu böylesine bir çaylagın çıkıp ortalıgı kasıp kavuracagını.

  69. Yavuz Balcı avatarı

    zaten kendiside dedi alonso ferrariye geçerse onu durdurmak için tank gerekecek diye.alonso yu aşağılayan bir söyleşi değil.adamın dediği alonso çok iyi ve bende onun kadar iyiyim.ki şu ana kadarda bu adam son 3 sezonun istatiksel anlamda en iyisi.ayrıca alonso ferrariye geçtikten sonra buradaki yorumcuların yazma şeklide değişti.hem alonso hem kimi taraftarları başta olmak üzere.bunlar bence gayet doğal.çünkü sezon başlamadan bu durumlar herkeste bir heyecan yarattı.bu sitede herhalde önümüzdeki seneyi sabırsızlıkla beklemeyen yoktur.

  70. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    ha ıkı sene once ha sımdı ne fark ederkı.olan su: gazetecının bırı sımdı sormusturda sımdı konusmus.yoksa daha oncede bunları dusunuyordukı boyle konusmus.bana gore levıs dogru konusmus.zıra mc laren takımı barız bır sekılde monaco ya kadar tam destek alonsonun arkasaındaydı.baktılarkı hamılton sureklı podyumda.sureklı 2 3 yarıs kazanabılecegını gorup esıt statuye gectıler.ama alonso hıc bır zaman hamıltonunmkendısı kadar yeteneklı oldugunu ya kabullenemedı ya goremedı yada sısıne gelmedı.o zamanda burda bunları cok konusmustuk

  71. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Bu ne ya Alonso Ferrari'ye geçti herkes Alonso'ya kusur bulmaya başladı…

  72. hamilton bu pistin enlerinden. yani şimdi aksini zaten söyleyemeyiz. seneye şu şuna cevap verecek tarzda yorumlara katılmıyorum. neler olacağını hep birlikte görücez. en iyi aracı kimin yapacağını ve aracından maksimumu çıkarmayı başaranı. ama benim sorum şu lewis a? neden şimdi? bence alonso nun seneye çok iyi bir rakip olacağının bilincinde ve bana kalırsa bu söyledikleri sonda olmayacak. piskolojik savaş şimdiden başlamış gibi görünüyo.

  73. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Ayrıyetten her araç pilota özel ayarla piste çıkar.

    Alonso aracı pilotajı ve geri bildirimi ile 0.6 sn. hızlandırdığını "iddia" etmişti.

    E hamilton ispanyol pilot kadar tecrübeye ve deneyime sahip olamadığı için bu üstün özellik onda olmamış olsun. buna rağmen alınan yenilgi durumu daha vehametli bir pozisyona sokar ki….

  74. Yavuz Balcı avatarı

    neden 2007 de veremedi.aynı araç vardı üstelik altında.hadi farklı araç olsun neden sonraki 2 sene veremedi.önümüzdeki sene verince verdi diyeceksiniz.3 senedir cevap alamadı lewis.kanıtlayacağı bir şeyde yok artık.cevap verme gereği duyuyorsanız hala demekki tuttuğunuz pilotu 3 senedir izleyememişsiniz.cevap verecek durumda değildi galiba.

    sizin yorumlarınıza istinaden böyle yazma gereği duydum.bu adamların pilotluklarını asla tartışmadım tartışmamda.ama yorum yazarken biraz dikkatli olun.eğer seneye dediğiniz cevap gelmezse burada madara olursunuz ona göre.

  75. musab bera her yerde kimi fanatikliği yapıyosun ama gülüyom yorumlarına böyle devam et şovmen!:@

  76. çok haklı, her F1 pilotu kendisinin en iyi olduğunu düşünür, bir sorun olunca da aracı takımı stratejiyi sorgular… Bu nokta da Alonso'nun bunu kolayca kabul etmesi garip olurdu zaten… Sonuç olarak ikisi de yetenekli pilotlar, doğru paketi ver, gerisini düşünme bile:) Şuna eminimki Alonso veya Hamilton bu sene Brawn sürüyo olsaydı, çoktan şampiyonluklarını ilan etmişlerdi bile

  77. alonsonun yerinde kim olsa bu durumu kaldırmazdı, sen iki kez en genç dünya şampiyonu olmuşsun, harikasın kusursuzsun komplesin fln, sonra bir çaylak gelip seni daha ilk virajda geçiyor.. iddia ediyorum, pist üzerindeki hiç bir pilotun karakteri buna izin vermez, sorun çıkması aslında çok doğaldı..

  78. konuşandanda konuşulandanda iyisi var.

  79. hehe:D mesgut süpersin adamım!
    bu arada boşverin bu adamı ya seneye vercez cevabını!

  80. aradan iki yıl geçmiş ve lewis bunları şimdi açıklıyo. neden acaba? aaa tesadüfe bakın ki alonso ferrari ye geçti.

  81. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    vay be nıhayat bu konuda konustu.demekkı konusmak ıcın bıraz zaman gecmelı.ortlık sakınlesmelı.herkes kucagındakı tasları dokecek artık

  82. ^^ ^^

    Alonso da Hamilton da Kendini kanıtlamş pilotlar ama şuan ki şartlarda Alonso mu Hamilton mu?_???

    Tabiki

    <——–Avatarıma Bakın 😀 😉

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir