Mario Theissen İle Şampiyonluk Adayları Üzerine

yazar:

kategori:

Mario Theissen: KEsinlikle değerli bir şampiyon olacak. Böyle sezonun ardından şampiyon kim olursa olsun hak etmiş olacak. Bu şüphesiz tüm şampiyonluk mücadelesi verenler için geçerli.

Jenson sezonun ilk yarısını domine etti. 2. yarıdaki performansı konusunda düşünceniz nedir, yeterli performans gösterdi mi?

MT: Şampiyon sürücü sezon sonuna kadar mücadele eder. Eğer 2. yarıda zayıf bir dönem geçirmesine rağmen ilk dönemde kendisine yetecek farkı açmışsa o zaman şampiyonluğu haketmiştir.

Hem Jenson hem de Sebastian Formula 1’e BMW destekli takımlarla girdiler ve zamanında en genç puan kazanan isimler oldular. Bu bakımdan onları iyi bir şekilde karşılaştırabilirsiniz. Onlar arasındaki fark görüyor musunuz?

MT:Tabiki, karakterlerinde fark görüyorum. Her ikisinin de kariyerlerine BMW motorlu araçlarda başlamış olması ilginç. Her ikisi de çok gençti. Doğru hatırlıyorsam Jenson da bizimle ilk testi yaptığında 19 yaşındaydı. Sebastian ilk yarışına 19 yaşında çıktı. Buna rağmen her ikisi farklı karaktere sahip. Ancak bizimle ilişkisi olan iki sürücünün şampiyonluk mücadelesi veriyor olması güzel.

Jenson Formula 1’e rahat girdi. Beklenmedik bir anda Formula 1’e giriş şansı buldu ve o bunu yakaladı ve ilk sezonunda yine temkinliydi. Sebastian’ı ise 5 sene önce tanımıştım. Şortumdan ilk tuttuğunda 14 yaşındaydı ve bana gelecek sene Formula BMW’de bizimle yarışmak istediğini söyledi. Onda yetenek, akıl ve profesyonelliğin mükemmel karışımını gördüm. Kariyerinin çok başlarında bunu kanıtladı ve düşüncelerimizi sonuca çevirmeyi başardı.

Formula BMW’de 2. sezonunda 18 yarış kazandı ve 20 yarışın diğer ikisinde 2 ve 3. sırada yer aldı. Bu asla geçilemekeyecek inanılmaz bir başarı. Formula 1’de de aynı şekilde devam etti ve kendisini hemen geliştirdi ve 21 yaşında dünya şampiyonluğu mücadelesi veriyor. Sonucu ne olursa olsun bu süper bir başarı. Sebastian’da erken olgunlaşma görüyorum.  Başarılı olmak için nelerin olması gerektiğini biliyor ve bunların olması için her şeyi deniyor. Tüm bunlara rağmen mizah anlayışını da kaybetmedi.

Geçen sene Monza’da yaptığı gibi daha düşük seviyede bir araçla kazanabileceğini düşünüyor musunuz?

MT: Evet.

Jenson bunu kanıtlayamadı. Onun 2010’da hâlâ şampiyonluk mücadelesi verebileceğini düşünüyor musunuz yoksa tek seferlik mi kalacak?

MT:Bu saf bir spekülasyon. Bir çok şey araca bağlı ancak ben her iki sürücünün 2010’da rekabetçi olacaklarını düşünüyorum

Jenson’da biraz profesyonelliğin eksik olduğunu düşünüyor gibisiniz…

MT: İlk günlerinde öyleydi çünkü ne olduğunu bilmesine rağmen Formula 1’e girişte Sebastian kadar hazır değildi. Ancak bugün sportif olsun, fiziksel olsun durumuna bakarsanız, Jenson’un üst seviyeyi yakaladığını görürsünüz.

Jenson’ın İstanbul’dan beri düşüşte olmasının büyük ölçüde araçtan kaynaklandığı açık ancak doğru adımların atılması için sürücülerin mühendislerine doğru bilgileri vermesi sürücünün görevi değil mi?

MT: Bu konuda bir çok faktör devreye girer ve bazılarında pilot etkili olamaz. Açıkçası sürücü kilit kişidir, sadece araçta oturduğu zaman değil dışarısında da. Doğal olarak araçtan en iyi sonucu almak sürücünün görevidir.

Jenson aracından maksimumu çıkarabildi mi?

MT: Bunu ona sormalısınız, ben onun takımının bir parçası değilim.


Yorumlar

  1. Güzel cevaplar verilmiş bende sizin gibi keyif aldım. Jenson realitesine ve Sebastian'a yönelik güzel bilgiler mevcut. İsteyen herkez bu açıklamalardan bir şeyler öğrenebilir, gayet bilgece cevaplar.
    Vettelin zor koşullar için sanki biraz daha tecrübeye ihtiyacı varmış gibi görüyorum. Zamanla çok daha iyi
    bir pilot olabilir. Şuanki mevkisi bile önemli, yeterli. Araç pilot uyumu sözlerinden okunabiliyor.
    Bazı kişilerin bilgisini arttıracak takım ve pilot hakkında bir açıklama da mevcut.
    İyi denebilecek mükemmel ötesi olmayan bir araç ile bile araçtan en iyi sonuca yönelik çıkarım yapabilen her pilot gerilerden tırmanma gösterebilir veya en başarısız durumda geçiş imkanı vermemelidir.
    Pilot takım uyumunu da yetkili ağızdan önemine yönelik çok güzel özetlemiş.

  2. Mario Theissen gibi büyük bir kişilik keşke daha uzun zamanlar F1'de olsa. Güzel söyleşileri, sözleri, gerçekleştirdiği hedefleri ile örnek alınası bir insan.

  3. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    Aslında Ferrari pilot değiştireceğine Dominin yerine Mario Theissenı alsaydı daha isabetli bir işyapardı.

  4. güzel söyleşi olmuş, okurken keyif aldım gerçekten

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir