Hill: “Hamilton’un Parti Hayatı F1 Kariyerini Kötü Etkileyebilir”

yazar:

kategori:

Formula 1’in eski şampiyonlarından Damon Hill, Lewis Hamilton’u özel yaşamının F1 kariyerini olumsuz etkileyebileceği konusunda uyarıyor.

Hamilton, Mercedes ile katıldığı son 2 Monaco yarışında takım arkadaşı Nico Rosberg’i geçmeyi başaramamıştı.

Hill “Lewis’in İspanya’da gözünü kısa süreliğine toptan aldığını düşünüyorum. Nico yarışlar arasında sıradaki işine daha fazla odaklanması gerektiğini düşündü. Bunun yanında Lewis’in Bahreyn ile İspanya arasındaki takvimine bakın. İtalya’ya filme gitti ve ardından Meyweather’in dövüşünü izlemeye gitti. Jetlag sizi olumsuz etkiler ve en iyi formunuzda olmazsınız.”

“Lewis gibi yetenekli birisi bile Nico gibi birisine böyle bir şey vermeyi kaldıramaz. Asla rakibinizi küçük görmemelisiniz.”

“Görünen o ki Lewis hayattan zevk almak istiyor. Başarılı oldu ve ününün her türlü meyvesini kullanmak istiyor. Bu harika bir şey. Ancak onun ilk görevi yarışlar kazanmak. Her şey bu sayede oluyor.”

“Üstüne düşeni yapmalı. En başarılı yarış pilotlarından birisi olmayı hedefliyor. Bu kendinizi adamaya bağlı.”

“Sırada Monaco var ve geçen sene orada tüm hafta sonu boyunca Nico % 100 harika iş başarmış ve domine etmişti. Ve şimdide bir galibiyet alarak o yarışa gidiyor.”

“Ben mücadele ediyor olsaydım rakibimin değerini yeniden biçerdim. Lewis bu seneye geçen seneki gibi başlamadı ancak yine de asla bir dakika bile rahatlayamazsınız.”

“Monaco’ya giderken şansları % 50- 50. Ancak Lewis mücadeleci ve inanılmaz yetenekli. Geçen sene olanlara bakın. İp üstündeydi. Araçta performans eksikliği yaşadı, yarış dışı kaldı ve sıkıntılıydı ancak o tekrar savaştı, öyle değil mi?” dedi.

 


Yorumlar

“Hill: “Hamilton’un Parti Hayatı F1 Kariyerini Kötü Etkileyebilir”” için 10 yanıt

  1. Zaten yetenekli sporcuların kronik sorunu iş ahlakının zayıf olması birçok sporcu var böyle çok yetenekli olup çok kötü kariyere sahip ama lewis bu sene iyi gidiyor kariyeri de gayet iyi demek ki abartılacak kadar odaklanma problemleri yok rosberg kadar disiplinli olmasını beklemekte saçmalık olur farklı karakterler

  2. Örümcek Adam (Yeni Kral Sebastian Vettel) avatarı
    Örümcek Adam (Yeni Kral Sebastian Vettel)

    Man dakka dukka

  3. Mr. Hill kesinlikle düşüncelerimi okumuş hamilton bu yılın şuana kadarki en önemli yarışına çıkıyor özellikle geçen yıl olanlardan sonra bu bir prestij yarışı üç haftalık arada hamilton tatil yaptı hill in şikayet ettiği konu tamda bu barcelonadaki ikincilik değil hamilton en iyilerden biri olmak istiyorsa gerektiğinde en iyilerden biri olduğunu ispatlaması gerekir bu da tüm egolarına rağmen arada ev ödevini yapmakla alakalı

  4. hill saçmalamış… hadi diyelim hamilton yorgun.. iyi de sürücüler zaten piste en geç perşembe gününden gelmiş oluyorlar.. hatta bazen daha önce, sponsor etkinlikleri v.s. … hadi diyelim perşmbe geldin, perşmbe yattın uyudun, cuma antrenmanı var, o günde akşam uyudun dinlendin… cumartesi sıralamalara kadar artık dinlenmiş olursun.. yok 2 gün de kendine gelmeye yetmiyorsa zaten bu işi bıraksın gitsin devlet memuru olsun…

  5. ya iyi de bu adam tüm yarışları kazansın mı? Kazanmasın. Rosberg de kazansın, ötekiler de kazansın. Topu topu 1 yarış kaybetti 5 yarışta. hemen eleştiriliyor. Peki İspanya GP öncesi gerçekleştirilen GP’lerde bir yerlere gitmedi mi bu adam? Otelinde ya da evinde mi oturdu hep?

    1. Onur Gentas avatarı

      Abdullah şuanda zaten problem yok fakat Lewis’in özellikle Monako yarışına daha fazla önem vermesini ve odaklanmasını bekliyorum. Niko bu yarışı almak için varını yoğunu ortaya koyacaktır. Bu arada tabi ki Lewis’in her yarışı kazanmasını beklemek yanlış olur fakat bu yarışı kazansın arkadaş:)

      1. önce bir monaco geçsin bakalım ne yapıyor 🙂 bir mağlubiyet ile bu kadar yaygara yanlış bence

    2. Genel kaide olarak Hamilton’un Rosberg’den birkaç gömlek üstün olduğu düşünülüyor. Bunun üzerine bu yorumlar geliyor.

      Buradaki taraftarlar da bunu düşünüyor ve geçen seneki pol kupası gibi şeyleri Hamilton’un sorun yaşamasına bağlıyorlar. Evet Hamilton sorunlar yaşadı, ama diğer yarışlarda Rosberg’in ona bu kadar yaklaşabilmesi ve zorlayabilmesini okuyamıyorlar. Ben de Rosberg’i vasat sanırdım ama değilmiş.

      Veya Hamilton iyice salmış durumda…

  6. Tek haberde bahsedilen yerlere gitse gene iyi. Serhan Acar’da bahsetmişti bende sosyal medyadan sürekli gezdiğini gördüm. Ama bu yarışı Nico bileğinin hakkıyla kazandı. Lewiste performans düşüklüğü yoktu sadece bu yarış başaramadı.

  7. Onur Gentas avatarı

    Kendine fazla güvenmek her zaman kötüdür. F1’de çok büyük puan farklarının 2-3 yarışta eridiğini çok gördük. Lewis mutlaka işine konsantre olmalı ve rakibini küçümsememeli. Kaldı ki arkadan gümbür gümbür gelen bir Ferrari var. Yakında tek rakibi Rosberg’de olmayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir